På cruise i Kroatias vakre skjærgård – nordlig rute fra Split

Bli med på en fantastisk uke i Adriaterhavets skjærgård. Kroatia har en vakker kyst med over tusen øyer, idylliske landsbyer og skjønn natur. Slapp av og oppdag sjarmen i den kroatiske skjærgården om bord på skipet, hvor kapteinen og hans mannskap tar vare på deg.
I løpet av dagen kan du sole deg, bade, snorkle og utforske Adriaterhavet, eller bare nyte den nydelige naturen vi seiler forbi på vei til vår neste øy. Om morgenen kan du ta med kaffen opp på dekk og bare lene deg tilbake og nyte dagen! Og hver dag serveres det deilig lunsj om bord. Underveis venter spennende steder og masse opplevelser når vi hver dag ankrer opp til et nytt sted.

Dagsprogram

Dag 1
Norge - Split - Trogir
Dag 2
Trogir - fossefallene i Krka - Vodice
Dag 3
Vodice - Kornati - Zadar
Dag 4
Zadar - Sibenik - Øya Zlarin
Dag 5
Zlarin - Primosten
Dag 6
Primosten - Øya Vis
Dag 7
Øya Vis - Brac, Milna
Dag 8
Split og hjemreise

Program

 • Dag 1 Norge - Split - Trogir
  Inkluderte måltider: Lunsj

  Vi flyr til Split, den historiske byen som er beskyttet av UNESCO. Her ligger skipet og venter på oss og vi ønskes velkommen om bord av et hyggelig mannskap. Vi letter aker og seiler mot Trogir.
  Kokkene om bord er i gang med lunsjen allerede når vi kommer, og mens mannskapet tryller bort kofferter og bagger, serveres en tre-retters lunsj i skipets restaurant. Kanskje blir det et stopp i en lun og stille bukt, ettermiddagsbad i Adriaterhavet er en deilig opplevelse som det vil bli flere av denne uken.

  Vi fortsetter til den vakre middelalderbyen Trogir, som også er på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Denne havnebyen har labyrinter av trange gater med koselige butikker og restauranter.
  Byen ble grunnlagt av grekere 380 f.Kr. og er en av Kroatias best bevarte byer, med en rekke praktfulle monumenter. St. Lauretiuskatedralen som ligger midt i byen er blant de viktigste monumentene i Kroatia. Byen er et levende museum med en rekke hyggelige restauranter, små caféer og butikker innenfor murene. Gled deg!

   

 • Dag 2 Trogir - fossefallene i Krka - Vodice
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj

  Etter frokost seiler vi videre langs Kroatias flotte kyst. Et av dagens høydepunkter er den vakre nasjonalparken i Krka, kjent for sine sjøer og fossefall.
  Vi legger til kai i den lille byen Skradin. Herfra skal vi over i båter som tar oss inn til nasjonalparken for å oppleve et av de imponerende fossefallene her. Vi spaserer med lokalguide og får en flott to timers tur.
  Tilbake i skipet vårt fortsetter vi vår seilas og utpå ettermiddagen ankrer vi opp i den livlige og populære byen Vodice. Her skal vi tilbringe natten. Gode restauranter i gamlebyen kan anbefales i kveld, her finnes det noe for enhver smak. Spasèr langs de flotte strendene, ta et kveldsbad eller besøke et av de spennende galleriene i byen.

  Copyright Simon Infanger
  Copyright June 媛君 Liu
 • Dag 3 Vodice - Kornati - Zadar
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj

  En god frokost, kaffe på dekk og en ny spennende dag ligger foran oss. Et av høydepunktene er nasjonalparken Kornati som består av 150 øyer og skjær og er den tetteste øygruppen i Middelhavet. Vi kjører slalåm gjennom dette nautiske paradiset som er rik på fisk i havet, samt sin kulturelle arv med historiske ruiner fra romerne og middelalderen. Stedet er et eldorado for de som ønsker seg litt bort fra de mest populære turistøyene.

  Avslapping, deilig lunsj om bord og kanskje et bad, vi stoler på at vår kaptein ivaretar vår glede ved em svømmetur i løpet av dagen.

  Dagens mål er Zadar, i 700 år har denne byen vakt beundring og nysgjerrighet. En lokalguide tar oss med inn i gamlebyen med sine trange gater, butikker og den vakre naturen tiltrekker turister året rundt. Her er den monumentale og kulturelle arven ivaretatt. En kuriositet er verdens første sjøorgel og installasjon «Salute to the Sun». Et gigantisk instrument bygget inn i et av bryggeområdene, der musikken blir skapt av bølger fra havets strømninger. Restaurantene serverer mat fra ulike kulturer så her kan du få et spennende måltid. Den lokale likøren Marachino er en god avslutning på måltidet. Utover kvelden samles både fastboende og tilreisende på utesteder, barer og lounger som lokker med sine fengende rytmer.

 • Dag 4 Zadar - Sibenik - Øya Zlarin
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Dagene glir over i hverandre, og uten at du merker det, vender vi nå sørover igjen. Den dalmatiske kysten byr på utallige muligheter, og hver dag vil kapteinen overraske deg med nye stopp. I tillegg til svømmestopp og lunsj, inviterer mannskapet oss til et lite olivenkurs med smaksprøver.  

  På 800-tallet, på en høyde 70 m.o.h., bygde tilflyttede kroatere forsvarsverket Sibenik som også er på UNESCO’s verdensarvliste. I dag er Sibenik en sjarmerende kystby med vakker renessansearkitektur, et imponerende rådhus, 24 kirker, steinbelagte trange gater, restauranter og små butikker.  I denne sjarmerende byen ble flere scener fra filmen «Game of Thrones» spilt inn. Utpå ettermiddagen seiler vi videre, målet vårt er den bilfrie øya Zlarin. 

  I kveld samles vi til middag ombord.

   

  Copyright Katarina Lines
 • Dag 5 Zlarin - Primosten
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj

  Det er spesielt å våkne på denne idylliske øya, kjent for sine pinje- fiken og sypresstrær samt sandstrender og idylliske viker. Øya er kjent for røde korallforekomster som det lages flotte smykker av. Man har funnet ruiner etter både illyrisk og romersk bosetning her. 

  Brunfargen har festet seg og bad og saltvann gjør godt for kroppen. I dag får vi en behagelig strekning til sjøs, omkranset av azurblått hav og små øyer som dupper i havet.  

  Dagens mål er Primosten som i begynnelsen var en stor holme. Et idyllisk sted hvor folk begynte å bosette seg. Holmen lå nærme fastlandet og etter hvert fikk stedet murer, tårn og en vindebro som kunne heves og senkes til fastlandet. I dag er den kuperte holmen bebygd og bundet sammen med fastlandet. Stedet er kjent for sine mange vingårder og her finnes en av Kroatias flotteste sandstrender. En intim bebyggelse, monumenter, restauranter og butikker – her vil du trives! 

  Copyright Sergii Gulenok
  Copyright Benjamin Voros
 • Dag 6 Primosten - Øya Vis
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj

  Seilasen i dag bringer oss til den ytterst bebodde øya i Kroatia, Vis. Her bor det kun 3500 mennesker og øyas skjønnhet er enda ikke oppdaget av for mange tilreisende. Den ble faktisk ikke åpnet for turister før i 1989. Gode havner, en fantastisk skjærgård og kupert og frodig natur i tillegg til en autentisk atmosfære og sjarme, er kjennetegnet på Vis. Navnet på øya betyr “den høyeste” og fjelltoppen Hum rager 587 m.o.h.

  Britene bygde Fort George i 1813, da de beseiret franskmennene på havet, og under 2. verdenskrig hadde Jugoslavia 9 militærbaser her. Statsleder Tito gjemte seg her for tyskerne i 1944, og Tito’s Cave er blitt en attraksjon. I 2017 kunne man møte både Pierce Brosnan og Meryl Streep på øya. For her ble hele Abba-filmen Mamma Mia 2 spilt inn, selv om handlingen i filmen skal utspille seg på en gresk øy i Hellas.

  I kveld bør du smake på øyas sjømat og lokale vin – det er bare å glede seg! Blekksprut, sverdfisk, kongereker, tunfisk og kanskje hummer grilles på store griller på restaurantene. Og serveres med nydelig salat, brød og masse olivenolje.

  Copyright Max Mota
 • Dag 7 Øya Vis - Brac, Milna
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Kroatias øyrike skal også i dag imponere og gi deg gode opplevelser. Vi drar tidlig ut på nye eventyr, dagens første mål er den Blå Grotte på øya Bisevo. Er værforholdene gode har man mulighet til å komme inn i denne spektakulære grotta. Her blir man omsluttet av klart blått vann og når solrefleksjonene treffer krystallene på bunnen blir dette magisk.

  Turen går videre mot øya Brac, som er en av Adriaterhavets største øyer med 14000 innbyggere og fjelltopper som rager opp til 800 m.o.h. Den berømte stranda formet som et horn som stikker ut i havet, villaer fra romertiden man kan dykke å se på 5 meters dyp, vingårder, klostre og landsbyer – her er mye for enhver smak.

  Vi legger til i Milna som av venetianerne ble kalt “bukta med tusen skip “. Dette var favoritthavna til sjøfolk som seilte gjennom Adriaterhavet og den statusen har Milna beholdt. Husene er bygget av stein og ser ut som små kunstverk langs havna med stedets barokke kirke som kulisse

  I kveld inviteres du til Captains Dinner om bord – vi skal nyte en god avslutningsmiddag sammen.

 • Dag 8 Split og hjemreise
  Inkluderte måltider: Frokost

  Tidlig morgen setter vi kursen tilbake til Split. Vi sjekker ut fra båten og kjører videre til flyplassen med fly via København tilbake til Stavanger. 8 dagers behagelig ferie om bord på skipet, sol, bad og god temperatur, blått hav og spennende øyer og havner – vi vet du kommer hjem med masse minner etter denne unike turen. Kanskje det frister til gjentakelse?

  På veien hjem har vi noen timer på flyplassen i København, men bagasjen slipper vi å hente ut, den sendes direkte til Stavanger. Kastrup har stort utvalg av spennende butikker, kafeer og restauranter slik at ventetiden ikke føles så lang før flyet går videre til Norge.

   

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:

Fly Norge – Split t/r
1 stk innsjekket bagasje
Flyavgifter
Havneavgifter
Busstransport flyplass – skip t/r
7 netter i utvendig dbl. lugar på Premium Superior skip
7 buffetfrokoster
7 tre-retters lunsjer
2 tre-retters middager
Ettermiddagste/kaffe/kjeks
Utflukt til Nasjonalpark Krka og inngangspenger
Inngangspenger til nasjonalparken Kornati
Lokale guider
Reiseleder fra Norsk Tur

Enkeltlugar på forespørsel
Tips til betjening om bord

Frivillige utflukter har bindende påmelding. Vi tar forbehold om nok påmeldte for gjennomføring av disse utfluktene.
Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.