17. - 24. august 2024

Cruise i Kroatias skjærgård

Bli med på et fantastisk cruise i Adriaterhavets skjærgård. Fra romerske Split seiler vi via noen av Kroatias vakreste øyer, og avslutter turen i vidunderlige Dubrovnik. Skipet legger til i havner i hjertet av både små landsbyer og større byer. Skipet har en hyggelig og imøtekommende besetning som vil være med på å gjøre oppholdet til en flott opplevelse! Om morgenen kan du nyte kaffen og utsikten på den romslige baugen. Underveis venter spennende utflukter, kroatisk landsbyfest og vi får oppleve noen av Kroatias perler som Split, Dubrovnik, Hvar og Korčula. Skipet vårt har vi helt for oss selv, det er flotte lugarer og alle er utvendige. Her er det bare å hive seg rundt og være første mann til mølla!

Dagsprogram

Dag 1
Vikersund - Split
Dag 2
Split - Bol - Hvar
Dag 3
Hvar - Vis
Dag 4
Vis - Korčula
Dag 5
Korčula – Mljet
Dag 6
Mljet – Slano - Ston
Dag 7
Ston – Dubrovnik
Dag 8
Dubrovnik – Norge

Program

 • Dag 1 Vikersund - Split
  Inkluderte måltider: Middag

  Bussen kjører oss til Gardermoen og vi flyr direkte til Split. Ved ankomst til denne historiske byen, kjøres vi til skipet der vi sjekker inn på MV Admiral. Skipet er i Deluxe kategorien og tilbyr et stort område med solsenger, jacuzzi, restaurant og bar.

  Etter at vi har fått kofferten på plass i lugaren, tar lokalguiden oss med på en vandretur i gamlebyen i Split, byen som er beskyttet av UNESCO. Den spennende gamlebyen byr på romerske bygninger, Diocletian Palace og den stilige promenade, Riva. Tilbake om bord er det velkomstcocktail og introduksjon med mannskapet, før vi spiser felles middag.

 • Dag 2 Split - Bol - Hvar
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj

  Etter frokost letter vi anker og setter kursen mot øya Brac og havnebyen Bol. Vel fremme kan du bade i det krystallklare vannet ved den kjente stranden Zlatni Rat – få strender er så billedskjønne, og denne brukes i markedsføringen av hele Kroatia. Tilbake om bord spiser vi lunsj mens vi seiler mot øya Hvar, kjent som jet-set øya for de rike og berømte. Fremme på Hvar tar en lokal guide oss med på rundtur i Hvar by, og de som ønsker kan bli med på en vandretur opp til fortet som ligger på en høyde over byen. Utsikten over Hvar og de nærliggende mindre øyene er virkelig spektakulær.

 • Dag 3 Hvar - Vis
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj

  Seilasen i dag bringer oss til den ytterst bebodde øya i Kroatia, Vis. Her bor det kun 3500 mennesker og øyas skjønnhet er enda ikke oppdaget av mange tilreisende. Den ble faktisk ikke åpnet for turister før i 1989. Gode havner, en fantastisk skjærgård og kupert og frodig natur i tillegg til en autentisk atmosfære og sjarme, er kjennetegnet på Vis.

  Britene bygde Fort George i 1813, da de beseiret franskmennene på havet, og under 2. verdenskrig hadde Jugoslavia 9 militærbaser her. Statsleder Tito gjemte seg her for tyskerne i 1944, og Tito’s Cave er blitt en attraksjon. I 2017 kunne man møte både Pierce Brosnan og Meryl Streep på øya. For her ble hele Abba-filmen Mamma Mia 2 spilt inn, selv om handlingen i filmen skal utspille seg på en gresk øy.

  I kveld bør du smake på øyas sjømat og lokale vin – det er bare å glede seg! Blekksprut, sverdfisk, kongereker, tunfisk og kanskje hummer grilles på store griller på restaurantene.

 • Dag 4 Vis - Korčula
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj

  Vi setter kurs mot øya Korčula, og stopper for lunsj i en bukt underveis. Korčula er mest kjent som fødested for Marco Polo og for sine historiske legender. Kjært barn har mange navn og Korčula går under navnet «den grønne øy» fordi den er en av de frodigste av alle øyene i Kroatia. Vi rusler sammen med en lokalkjent guide og blir bedre kjent i Korčula, smugene, havnen og de små torvene som ligger beskyttet inne i byen. Etter sightseeingen er resten av dagen til egen disposisjon.

 • Dag 5 Korčula – Mljet
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Øya Mljet er den sørligste og østligste av de store øyene i Adriaterhavet, og den har vulkansk opphav. Dette har gitt øya dramatiske kløfter og juv. Navnet «Mljet» stammer fra «Melita», eller honning, som antikke grekere kalte øya. Allerede i 1960 ble det anlagt en nasjonalpark her, og tur hit er inkludert. Spaser rundt innsjøene i den vakre parken, og ta den korte båtturen over til den lille øyen St Marys for å besøke det gamle klosteret. Det er mulig å leie sykkel i parken.

  I kveld er det Captains dinner om bord.

 • Dag 6 Mljet – Slano - Ston
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  I dag går turen til den lille sjarmerende fiskerlandsbyen Slano. Byen ligger i en liten bukt der vannet er kjent for å være ekstra salt, og Slano betyr faktisk salt. Vi seiler videre til byen Ston på halvøya Peljesac. Området rundt den lille landsbyen er kjent for sine østersfarmer, og det rene, krystallklare vannet i området er optimalt for dyrking av østers. Ston er også startstedet for den gamle festningsmuren som strekker seg over 5 km til byen Mali Ston. Muren ble bygd på 1300-tallet for å beskytte Ston, og har i dag 40 tårn og 5 festninger.

  I kveld blir vi kjørt med buss til den lille landsbyen Trstenik på halvøya Peljesac som er kjent for sin gode vin. Vi får en omvisning i landsbyen før vi skal besøke en liten vingård og familien som driver den. Det blir middag med lokale retter og underholdning – så alt er kortreist denne kvelden!

 • Dag 7 Ston – Dubrovnik
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Vakre Dubrovnik! I formiddag går det buss fra havna til gamlebyen i Dubrovnik. De pittoreske gatene, smugene og ikke minst muren skal beundres. En lokal guide viser vei og forteller om byens spennende historie. Etter sightseeingen er det tid til å utforske Dubrovnik på egenhånd. Byen er lett å finne frem i – hvis du alltid går nedover havner du i hovedgaten Stradun. Gamlebyen er full av gode restauranter, sjarmerende butikker og interessante historiske og kulturelle bygninger. De som ønsker, kan også ta vandreturen på hele bymuren på 1940 m. Vi spiser felles middag i Dubrovnik før vi returnerer til skipet.

  Copyright Patricia Jekki
 • Dag 8 Dubrovnik – Norge
  Inkluderte måltider: Frokost

  Vi nyter vår siste frokost ombord før bussen kjører oss til flyplassen for retur til Norge. På flyturen hjemover har du med deg gode minner og opplevelser fra mange av Kroatias høydepunkter samt gode minner sammen med hyggelige medreisende.

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 24 950,- pr. person

Buss fra Vikersund – Gardermoen t/r
Direktefly Oslo – Split og Dubrovnik – Oslo
Flyavgifter
1 innsjekket bagasje
Havneavgifter
Busstransport flyplass – skip t/r
7 netter i utvendig dobbelt lugar på nedre dekk på MV ADMIRAL
7 frokoster
7 lunsjer (3-retters)
2 middager (Split og Dubrovnik)
Captains dinner med aperitif
Velkomstdrink
Olivenolje- og vinsmaking
Landsbyfest og middag med drikke i Trstenik
Ettermiddagste/kaffe/kjeks
Inngangspenger til nasjonalparken Mljet
Lokalguide i Split, Hvar, Vis, Korčula og Dubrovnik
Bankvert fra SpareBank 1 Sørøst-Norge
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg per person:
 • Dobbel lugar hoveddekk kr 1 500,-
 • Dobbel lugar øvre dekk kr 2 000,-

Enkellugar på forespørsel

Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.

MV ADMIRAL er i Deluxe kategorien til rederiet Katarina Line. Skipet ble bygget i 2015, er 43 m langt og 8,65 m bredt med et mannskap på 8-10 personer. Alle 20 lugarene er utvendige med egne bad og aircondition. Fellesområdene inkluderer soldekk, Jacuzzi, sitteområde og restaurant.

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 4000,- innbetales innen 14 dager.
Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren.
Hvis depositum ikke er kommet på Norsk Tur sin konto senest 2 dager etter forfall, kan arrangøren heve avtalen.

Restbeløpet betales 12 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:
Innen 106 dager før: arrangør beholder et adm.gebyr på kr 2000,- per person
Mellom 105 og 85 dager: arrangøren beholder innbetalte depositum
Mellom 84 og 36 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 35 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Flyavgift refunderes i samsvar med flyselskapenes refusjonsregler.

Betingelser ved påmelding 86 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 86 dager før avreise, må hele turprisen innbetales innen 2 virkedager.
Avbestillingsregler:
Mellom 84 og 36 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 35 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring. Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.

Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven. Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører

Informasjon om tilslutningsfly
Flytider
Flytidene oppført i programmet er i henhold til dagens tider oppgitt av flyselskapene. De endelige tidene vil først bli bekreftet ved billettutstedelse som skjer ca 3 uker før avreise.
Ved vesentlige tidendringer eller endring av flyselskap før billettutstedelse, vil informasjon bli gitt.

Tilslutningsfly
Ønskes utreise fra en annen flyplass i Norge, er vi behjelpelig med dette. Vennligst kontakt oss i god tid før avreise, og du vil motta et pristilbud fra oss.
Vi booker en gjennomgående billett der dette er mulig, noe som betyr at ved eventuelle forsinkelser er du ikke selv økonomisk ansvarlig.

Tilslutningsfly booket på egenhånd
Hvis du bestiller tilslutningsbillett på egenhånd, vil den ikke bli gjennomgående og du er selv økonomisk ansvarlig.
Ved forsinkelser slik at du ikke når gruppens fly på utreisen eller ditt tilslutningsfly på hjemreisen, er du ansvarlig for å dekke kjøp av ny billett til/fra destinasjonen.
Vi anbefaler at du booker med god tidsmargin til oppsatt avgang med gruppen, minimum 3 timer før avgang. Normalt får du ikke sendt din bagasje gjennomgående til den destinasjonen du skal til, men må ta bagasjen ut og sjekke denne inn på nytt for din videre reise. Dette gjelder både ut- og hjemreise.
Dersom gruppens flytider endres, må du selv dekke kostnaden for endring av tilslutningsbillett eller evt. kjøp av ny billett, hvis denne er kjøpt på egenhånd.
Vær også oppmerksom på at hvis utreisebilletten ikke benyttes, er det mange flyselskap som automatisk kansellerer returbilletten.
Dersom den bestilte reisen blir kansellert, og du selv har bestilt tilslutningsbillett, dekkes ikke denne kostnaden av Norsk Tur.

Flytider
17.august
 • 10:25 - 13:20
  Oslo Split
24.august
 • 09:35 - 12:40
  Dubrovnik Oslo