18. - 25. september 2023

Den spanske riviera

Bli med Anne Marie og Norsk Tur til solfylte Sør-Spania

Andalucia – den sydligste delen av Spania, er et skattkammer full av opplevelser. Her er det deilig å være turist. Hotellet vårt ligger ved Torremolinos langstrakte strand og promenade, og har meget god standard. Du har egen balkong ut mot havet, hvor du kan nyte soloppgangen. Hotellet vårt har svømmebasseng, barer og gode oppholdsområder, og rommene har alle de fasiliteter vi setter pris på når vi er på ferie. Vi skal nyte deilige frokost- og middagsbuffeter med et stort utvalg av både varme og kalde retter. I tillegg til et godt klima, rommer denne turen spennende utflukter til steder og byer med forskjellig særpreg. Hvitmalte landsbyer som klorer seg fast på bratte klipper, frodige åssider, en storslått natur og vakre, majestetiske bygninger. Og like bak hotellet vårt finner du gamlebyen med hyggelige kafeeer og restauranter, og ikke minst et stort utvalg av varer til gode priser. Du vil bli godt tatt vare på av staben vår og det å reise sammen med andre turdeltakere setter en ekstra spiss på reisen. Dette er turen du ikke bør gå glipp av!

Karl Gunnar Fjellestad bor i Malaga. Han har jobbet som reiseleder og guide for Norsk Tur i mange år og har reist med våre gjester over hele verden. Hans kunnskap og fortellerkunst er enestående, og han ivaretar alle på en omsorgsfull måte.  Gled deg til å bli kjent med ham – han skal være din reiseleder på turen!

Anne Marie Smeland har vært leder for frivilligsentralen, og siden 2014 har hun årlig arrangert og vært reisevert på turer laget i samarbeid med Norsk Tur. Bli med til årets reise til sol og varme!

Dagsprogram

Dag 1
Torp - Malaga - Torremolinos
Dag 2
Bli kjent i Torremolinos
Dag 3
Ronda
Dag 4
Dagen er din!
Dag 5
Gibraltar
Dag 6
Frivillig tur til Frigiliana og Nerja
Dag 7
Mijas
Dag 8
Hjemreise
green yellow and red textile
Copyright Daniel Lloyd Blunk-Fernández
Copyright Jesper Brouwers
Nerja, Spain.

Program

 • Dag 1 Torp - Malaga - Torremolinos

  Buss fra Seljord til Torp. Vi flyr om kvelden direkte til Malaga og herfra er det kun en liten halvtime til Torremolinos og vårt flotte hotell Meliá Costa del Sol. Hotellet ligger perfekt til, like ved byens lange strand og promenadegate, og med den spennende gamlebyen som nærmeste nabo. Hotellet har basseng, store fellesarealer, bar og en hyggelig spisesal som serverer rikholdige buffeter morgen og kveld. Rommene har balkong slik at du kan nyte utsikten og Spanias gode temeratur både morgen og kveld.

 • Dag 2 Bli kjent i Torremolinos
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Etter frokost tar reiselederen oss med på en spasertur opp i den hyggelige gågaten i Torremolinos, som ligger like bak hotellet.

  Torremolinos var tidligere en liten fiskelandsby, før turistene oppdaget stedet på 1950-tallet. Torremolinos var det første området som begynte å bygge hoteller og er i dag fremdeles et av de mest populære stedene på Costa del Sol. Her er det 300 solrike dager i året og med et subtropisk middelhavsklima gir dette milde vintre og lange somre.

  Her venter et gatebilde med små artige forretninger og restauranter hvor man kan velge spennende spanske retter og god vin. Og ikke minst, her er det fint å sitte og bare nyte folkelivet. Denne dagen er din, og du bestemmer tempoet og hva du vil gjøre. Om kvelden samles vi til hyggelig middag i hotellets matsal.

  central part of Torremolinos town, Andalusia in Spain
 • Dag 3 Ronda
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  I formiddag skal vi oppleve litt av innlandet i Andalucia. Bussturen er en naturopplevelse, hvor vi på det høyeste er oppe i 1200 meter over havet. Denne hvitmalte fjellbyen bærer tilnavnet ”Tyrefektingens vugge”. I Ronda vil du imponeres over byens beliggenhet og det storslåtte landskapet. Vi skal få oppleve en spesiell og elegant bro over en hundre meter dyp kløft som deler byen i to.

  Vi ser typiske andalusiske hus, byens storslåtte katedral og spaserer inn på Spanias eldste tyrefekterarena hvor vi får høre spennende historier. Et lite museum gir innblikk i tyrefektingen, dette særegne trekket ved spansk kultur som setter sterke følelser i sving. Vi spiser tapaslunsj før vi fortsetter turen, gjennom små landsbyer tilbake til Torremolinos.

 • Dag 4 Dagen er din!
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Costa del Sol er et godt sted å være. Et fint hotell, en solstol, strand og basseng som kanskje frister til et bad – her er det fint å være turist. Å rusle rundt i gågaten, kikke litt i fargerike butikker eller sette seg ned med noe godt å drikke – dette er ferie. Hotellrommets balkong med en god bok kan også gi gode timer.

  Den botaniske hagen, Molino de Inca, er vel verd et besøk. Her kan du nyte rundt 1000 plantearter, inkl. 150 varianter av palmer, 300 trær og ca. 400 buskvekster. En egen japansk hage med små åser og idylliske innsjøer er et flott innslag i parken. Man spaserer hit på en halvtime eller en ti-minutters taxitur

  La Casa de Los Navajas er et herskapshus bygget til Navajas-familien på 1920-tallet. De fikk sin formue fra sukkerørsvirksomheten. I dag kan denne storslåtte og fargerike bygningen besøkes, som ofte har spennende utstillinger, konserter og teaterforestillinger. Her får man virkelig et sus av velmaktsdager. Man spaserer dit på 10 minutter fra vårt hotell og det er gratis inngang.

 • Dag 5 Gibraltar
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  På gode veier kjører vi sydover og passerer kjente feriebyer som Fuengirola og Marbella, før Gibraltar kommer til syne med det kjente stredet hvor Middelhavet smelter sammen med Atlanterhavet. Her, på den iberiske halvøyas sørkyst, entrer vi engelsk territorium. Gibraltar kalles “The Rock” fordi området er et stort fjell med en begivenhetsrik historie. Den strategiske beliggenheten ved inngangen til Middelhavet har utløst flere angrep gjennom tidene.

  I små minibusser kjører vi opp på dette fjellet og besøker dryppsteinshulen St. Michaels Cave med sine fantastiske fjellformasjoner. Gjennom millioner av år har vannet skapt de vakreste ”kunstverk”, og i denne naturkatedralen har noen av verdens eldste mennesker bodd. Etter grottebesøk er det tid for noen “apestreker”. De haleløse Gibraltarapene er et morsomt bekjentskap, men pass på så de ikke tar fra deg solbrillene! Og utsikten her oppe er storslått. Så venter butikkene i hovedgaten Main Street med gode priser på skinnvarer, parfyme, gull, elektroniske artikler, drikkevarer m.m. Sulten? Det er rikelig med spisesteder, og dette må jo være stedet for menyen fish and chips!

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 • Dag 6 Frivillig tur til Frigiliana og Nerja
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Solkysten er full av perler og vakre landsbyer. Bli med oss til små paradis hvor ikke så mange nordmenn har vært. Ca. 6 mil nord-øst for Malaga, oppe i fjellene som omkranser solkysten, ønsker Andalusias vakreste by oss velkommen. Den sjarmerende fjellandsbyen Frigiliana er full av maurisk historie, spennende labyrinter, blomster og hvitvaskede gamle andalusiske hus. En spasertur på brolagte gater omkranset av små fargesprakende forretninger – her vil vi kose oss. Bussturen ned til kysten tar 15 minutter, og den lille byen Nerja har en sterk spansk identitet. Byens torg er samlingsplass for lokalbefolkningen, kalt Europas Balkong – en stor åpen plass som strekker seg ut mot havet. Her nytes utsikten og under oss ligger deilige Burriana Playa,  en lang flott sandstrand. Vi spiser felles lunsj før vi i vår komfortable turbuss kjører tilbake til Torremolinos og vårt hotel – kun en times busstur. Om kvelden samles vi igjen til en  hyggelig middag og samvær på hotellet.

  Photo by HyoSun Rosy Ko
 • Dag 7 Mijas
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Dagen er til din disposisjon – avslapping, bading, vandreturer og det du måtte ønske.

  På ettermiddagen drar vi opp til landsbyen Mijas. Med sin beliggenhet nesten 500 meter over havet, får du en storslått utsikt til kysten og byene langt under oss. Her kan du teste ut de fargerike eseldrosjene, besøke et miniatyrmuseum eller handle vakker keramikk som byen er kjent for. Byens smale gater er spennende å spasere i, omkranset av små butikker og bolighus. Som Sørlandet har sine “hvite kystbyer”, er Andalucia kjent for de vakre pueblos blancos, “hvite landsbyer”. Gjennom generasjoner har innbyggerne hvitkalket husene sine slik at de får de karakteristiske runde formene.

  Gled deg til turens siste middag. Den spiser vi på en hyggelig lokal restaurant i Mijas.

 • Dag 8 Hjemreise
  Inkluderte måltider: Frokost

  Etter turens siste frokost sjekker vi ut fra hotellet og i formiddag skal vi oppleve Malaga, hovedstaden på Costa del Sol. Dette er en deilig by å besøke, omkranset av fjell og med to elver som renner gjennom byen. I sentrum er det et yrende folkeliv, både i den bilfrie hovedgaten og i mange av de små intime sidegatene. Både Pablo Piccaso og den kjente skuespilleren Antonio Banderas er født her. Reiselederen tar oss med på en fargerik vandring i byen og et besøk i markedshallen hvor det bugner av Spanias delikatesser. Utpå dagen kjører vi videre til flyplassen og direktefly til Torp. Der venter bussen som bringer oss tilbake til Seljord – etter en tur med sol, bad og gode temperaturer, flotte utflukter og hyggelige medreisende.

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 15 950,- pr. person

Buss Seljord – Torp t/r
Direktefly Torp – Malaga t/r
Flyavgifter
Transfer flyplass – hotell t/r
7 netter i dbl. rom med balkong og sjøutsikt på Hotel Melia Costa del Sol
7 frokoster
1 lunsj
6 middager
Drikke til alle måltider (vin, øl eller mineralvann)
Utflukter til Malaga, Ronda, Gibraltar og Mijas
Inngangspenger
Reiseleder og guide fra Norsk Tur

Tillegg per person:
 • Enkeltrom kr 5 500,-
 • Tur til Frigiliana og Nerja kr 550,-

Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 2500, – innbetales innen 14 dager.
Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren.

Restbeløpet betales 9 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:

Innen 105 dager før: arrangør beholder et adm.gebyr på kr 1000, – per person
Mellom 104 og 65 dager: arrangøren beholder innbetalte depositum
Mellom 64 og 34 dager: 60 % av totalt fakturert beløp
Mellom 33 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Flyavgift refunderes i samsvar med flyselskapenes refusjonsregler.

Betingelser ved påmelding 45 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 45 dager før avreise, må hele beløpet innbetales innen 2 virkedager.
Avbestilles turen etter betaling, beholder arrangøren 100 % av totalt fakturert beløp.
Ved manglende betaling innen fristen, kanselleres din reservasjon.

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring. Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.

Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven.
Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører.

 

Flytider
18.september
 • 20:30 - 00:30
  Torp Malaga
25.september
 • 16:00 - 19:50
  Malaga Torp