08. - 11. september 2023

EBA til Rotterdam

Påmeldingsfrist 08. mars!

Denne livlige havnebyen kan kalle seg Manhattan ved Maas. Europas første skyskraper så dagens lys her i 1898, 45 meter høy. Under 2. verdenskrig ble store deler av bykjernen jevnet med jorden, og i gjennomoppbyggingsårene fikk arkitekter frie hender, sentrum av Rotterdam har utviklet seg til en herlig miks av det ultramoderne og nøkternt etterkrigsbyggeri. I dag er også byen den som har flest arkitektfirmaer i hele Nederland.
I likhet med New York City, er også Rotterdam en smeltedigel av ulike kulturer som farger byen med festivaler, markeder, natteliv og restauranter. Dette passer byen som har landets yngste befolkning, byen for dem med egne ideer og som vil skape noe!

Dagsprogram

Dag 1
Ankomst Rotterdam, bærekraftig arkitektur og the Dutch Windwheel
Dag 2
Sykkeltur, Markthal og kokkekurs
Dag 3
Depot Boijmans Van Beuningen og fritid
Dag 4
Rotterdam Makers District og hjemreise

Program

 • Dag 1 Ankomst Rotterdam, bærekraftig arkitektur og the Dutch Windwheel
  Inkluderte måltider: Lunsj, Middag

  Ankomst Amsterdam flyplass og buss til Rotterdam for innsjekk på hotellet Hilton Rotterdam. Er et moderne og flott hotell med fasiliteter som restaurant og bar, hyggelig fellesområder og treningsrom. Hotellet ligger på hjørnet av byens to hovedgater omgitt av restauranter, teatre og mange shoppingmuligheter.

  Etter innsjekk serveres det tapas før det blir foredrag av Duzan Doepel. Duzan er eieren av Dopel Strijkers,  et tverrfaglig designstudio for interiør, arkitektur og urbane prosjekter.
  Han startet bedriften i 2007 med troen på at når interiør og arkitektur samles, skapes tidløse rom og bygninger. Dopel Strijkers er arkitektene bak det spennende prosjektet The Dutch Windwheel, et fremtidig landemerke, og et bærekraftig ikon!
  Duzan holder en presentasjon på 45 minutter om bærekraftig arkitektur med hovedfokus på The Dutch Windwheel. Etter presentasjonen er han tilgjengelig for spørsmål og diskusjon.

  På kvelden er det felles middag på restaurant Humphreys Binnenrotte.

  Hilton Rotterdam
 • Dag 2 Sykkeltur, Markthal og kokkekurs
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Rotterdam – City of the future! Du finner ingen liste over Europas mest progressive byer uten at Rotterdam ikke nevnes.
  Rotterdam er Nederlands nest største by og en spesiell plass i landets histoire, da hele sentrum ble bombet og ødelagt under 2.verdenskrig  På grunn av den raske veksten av havneområdene utviklet byen seg kontinuerlig, og Rotterdam lærte raskt å håndtere de nyeste oppfinnelsene i løpet av hvert tiår. Guider blir med på sykkeltur rundt i Rotterdam for å fortelle om byens spennende arkitekturhistorie og fremtid. De kjente kubehusene som er bygget i 45 graders vinkel er et av stoppene, her får vi oppleve husene fra innsiden! Tanken bak det hele var ar at hvert av de 38  kubehusene symboliserer et tre, og til sammen skal de forestille en skog.
  Vi avslutter dagen med lunsj i Markthall, et innendørs marked som ble startet av  gründere som satstet på kortreist mat. Det unike med bygget er at det i tillegg til mathall er bygget leiligheter langs veggene, hvorav flere har vinduer montert i gulvet og de ser da rett ned på i markthallen

  Ettermiddagen er til fri disposisjon.

  På kvelden er det kokkekurs og middag på De Kookfabriek. Gruppen blir delt opp i lag, og under kyndig veiledning lages kveldens middag av dere!

 • Dag 3 Depot Boijmans Van Beuningen og fritid
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Dagens tur går til Depot Boijmans Van Beuningen som lagrer og tar vare på en stor kunst kolleksjon, og tilbyr besøkende å komme bak kulissene på museet som har samlet kunst siden 1849. Depoet har fjorten luftkondisjonerte deler med hyller, skap og oppheng for de ulike kunstverkene. Det er depoter for malerier, metall, fotografier, organiske og ikke organiske materialer for å nevne noe. Her blir det guidede turer i små grupper, og tid til å utforske depoet på egenhånd. Vi spaserer til depoet på formiddagen i 2 grupper.

  Ettermiddagen til fri disposisjon. I Rotterdam er det meste åpent på søndager, og det er gode muligheter for shopping. På spaserturen tilbake mot hotellet passerer vi utallige butikker, kjøpesentret de Bijenkorf, kafeer og restauranter.

  Felles middag på den indiske restauranten 91Spices på kvelden.

  Copyright Maxence Werp
 • Dag 4 Rotterdam Makers District og hjemreise
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj

  På formiddagen sjekker vi ut fra hotellet, og tar buss til Rotterdam Havn og Rotterdam Makers District som består av områdene RDM Rotterdam og Merwe-Vierhavens( M4H). Dette er stedet for innovativ produksjonsindustri.  Her kan nye selskap vokse, og store etablerte selskap kan eksperimentere med produkter og prosesser. Ny teknologi basert på digitalisering, robotisering, fornybar energi og mye mer skapes, testes og settes ut i live her, og gjør området til stedet for fremtidens teknologi! Vi besøker både RDM og M4H områdene og tar oss med vanntaxi over elven Mass for å komme oss mellom områdene.

  Etter besøket i Makers District deles det ut lunsjpakker og det blir felles buss til flyplassen, og fly hjem til Kristiansand.

  Copyright Marco De Swart

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 15 900,- pr. person

Rutefly Kristiansand – Amsterdam t/r
Flyavgifter
1 stk innsjekket bagasje
Buss flyplass – hotell t/r
3 netter i delt dobbeltrom på Hilton Rotterdam
3 frokoster
3 lunsjer, hvorav lunsjpakke siste dagen
2 middager inkl. 3 glass vin
1 middag og kokkekurs inkl. drikke
Sykkeltur med arkitektguider
Faglig program som beskrevet i programmet
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg per person:
 • Enkeltrom kr 3 000,-

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 3000,- innbetales innen 10 dager.
Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren.
Restbeløpet betales 8 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:

Innen 105 dager før: arrangør beholder et adm.gebyr på kr 1000,- per person
Mellom 104 og 56 dager: arrangøren beholder innbetalte depositum
Mellom 55 og 36 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 35 til 0 dager: 100 % av totalt fakturert beløp
Flyavgift refunderes i samsvar med flyselskapenes refusjonsregler.

Betingelser ved påmelding 45 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 45 dager før avreise, må hele beløpet innbetales innen 2 virkedager.
Avbestilles turen etter betaling, beholder arrangøren 100 % av totalt fakturert beløp.
Ved manglende betaling innen fristen, kanselleres din reservasjon.

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.
Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring.
Kontroller eventuelt om avbestillingsforsikring inngår i din reiseforsikring.
Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.
Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven. Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører.

Flytider
Flytidene oppført i programmet er i henhold til dagens tider oppgitt av flyselskapene. De endelige tidene vil først bli bekreftet ved billettutstedelse som skjer ca 3 uker før avreise.
Ved vesentlige tidendringer eller endring av flyselskap før billettutstedelse, vil informasjon bli gitt.
Tilslutningsfly
Ønskes utreise fra en annen flyplass i Norge, er vi behjelpelig med dette. Vennligst kontakt oss i god tid før avreise, og du vil motta et pristilbud fra oss.
Vi booker en gjennomgående billett der dette er mulig, noe som betyr at ved eventuelle forsinkelser er du ikke selv økonomisk ansvarlig.
Tilslutningsfly booket på egenhånd
Hvis du bestiller tilslutningsbillett på egenhånd, vil den ikke bli gjennomgående og du er selv økonomisk ansvarlig.
Ved forsinkelser slik at du ikke når gruppens fly på utreisen eller ditt tilslutningsfly på hjemreisen, er du ansvarlig for å dekke kjøp av ny billett til/fra destinasjonen.
Vi anbefaler at du booker med god tidsmargin til oppsatt avgang med gruppen, minimum 3 timer før avgang. Normalt får du ikke sendt din bagasje gjennomgående til den destinasjonen du skal til, men må ta bagasjen ut og sjekke denne inn på nytt for din videre reise. Dette gjelder både ut- og hjemreise.
Dersom gruppens flytider endres, må du selv dekke kostnaden for endring av tilslutningsbillett eller evt. kjøp av ny billett, hvis denne er kjøpt på egenhånd.
Vær også oppmerksom på at hvis utreisebilletten ikke benyttes, er det mange flyselskap som automatisk kansellerer returbilletten.
Dersom den bestilte reisen blir kansellert, og du selv har bestilt tilslutningsbillett, dekkes ikke denne kostnaden av Norsk Tur.

 

Flytider
08.september
 • 11:35 - 13:10
  Kristiansand Amsterdam
11.september
 • 16:25 - 17:45
  Amsterdam Kristiansand