Elvecruise på Rhône

En reise gjennom Frankrikes beste og mest sjarmerende vinområder

Finnes det en mer behagelig måte å reise på enn elvecruise?
Du sitter på dekk mens skipet langsomt glir gjennom vakkert landskap, forbi grønne elvebredder med landsbyer omgitt av frukthager og vingårder, eller middelalderbyer, borger og klostre. Cruiset er «all-inclusive», der det meste av drikke er inkludert, også utenom måltidene. I løpet av de neste dagene får dere oppleve:
• To av Frankrikes mest innbydende regioner: Provence fremkaller bilder av olivenlunder og lavendelåkrer i et landskap som har inspirert flere kjente franske malere. Auvergne-Rhône-Alpes er mest kjent som et av Frankrikes beste vindistrikter, men kan også vise til en lang historie og stolt kultur.
• Arles som sies å være selve essensen av Provence med sitt virvar av trange smug, kjent fra mange av Vincent van Gogh sine malerier
• Elvedeltaet Camargue med sine laguner, våtmarker og sanddyner
• Pavebyen Avignon med sitt fantastiske folkeliv
• Middelalderbyen Viviers med verdens minste katedral
• Den utrolige Ardèche-kløften som er en av landets største naturseverdigheter
• Romerbyen Vienne med sin rike og interessante historie

Dagsprogram

Dag 1
Norge – Lyon
Dag 2
Arles og utflukt til Camargue
Dag 3
Avignon og Viviers
Dag 4
Utflukt til Gorges de l’Ardeche
Dag 5
Vienne, Collonges-au-Mont-d’Or
Dag 6
Lyon
Dag 7
Hjemreise

Program

 • Dag 1 Norge – Lyon
  Inkluderte måltider: Middag

  Vi flyr fra Norge til Lyon. Her vil bussen stå klar til å frakte oss den korte etappen til elvebredden hvor MS Rhône Princess ligger til kai.
  Vi går om bord og sjekker inn på de romslige utvendige lugarene som alle er utrustet med dusj, aircondition, TV, telefon, hårtørker og safe. Middager og lunsjer om bord er noe du kan glede deg til, og husets vin og øl er inkludert, samt drinker fra baren. De fleste nettene vil skipet ligge ved kai, men noen ganger forflytter vi oss mens vi sover. Vi kan bare glede oss til de neste dagene!

  MS Rhône Princess

  MS Rhône Princess er et flott 4-stjerners skip som ble bygget i 2001 og renovert i 2011. De 69 lugarene er fordelt på to dekk. Hver lugar har TV, baderom med dusj og toalett, safe og individuelt klimaanlegg. Skipet har soldekk med solsenger, salong og en stor restaurant der alle gjestene kan spise samtidig i en bordsetning. Elektrisiteten er 220V. Skipet har Wi-Fi.

  Frokost blir servert i form av buffet. Lunsj er enten buffet eller den blir servert ved bordet. Middagen serveres som 3-retters ved bordet. Klesstilen om bord er avslappet og komfortabel. Det anbefales litt finere tøy til middag om kvelden.

   

 • Dag 2 Arles og utflukt til Camargue
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Skipet har seilet gjennom hele natten, og fortsetter seilingen om morgenen gjennom det vakre franske landskapet. Vi har passert Valence med sin imponerende katedral, og Montélimar, kjent for sin berømte nougat. Vi legger etter hvert til kai i Arles, en av de mest fascinerende byene i Provence.
  Herfra starter turens første felles utflukt; Camargue. Vi er i Rhônens munningsdelta og dette er ett av Europas mest særegne og spesielle landskap. Våtmarksområdet, i dag nasjonalpark med strengt regulert adgang, er tilholdssted for trekkfugler og flamingoflokker, men også de berømte ville hestene. På en ”manade”, en av de typiske gårdene, kan vi se både hester og noen av de sorte tyrene som blir avlet her i Camargue.

  De som ønsker det kan om kvelden spasere rundt i Arles. Den idylliske byen med de vakre fargene og spesielle lyset har inspirert mang en kunstner, blant annet Vincent van Gogh med sitt verdensberømte maleri «Cafe La Nuit». Byen har noen imponerende romerske ruiner og et godt bevart amfiteater med plass til 20 000 tilskuere.

 • Dag 3 Avignon og Viviers
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Når vi etter hvert våkner og møtes til frokost, nærmer skipet seg Avignon, også kalt de mektige pavers festningsby fordi paven flyttet hit etter at Romerriket falt på 1300-tallet. Formiddagen vies til en rundtur med en lokal guide.
  Selve Avignon er som et postkort, med fargerike butikkfasader, smale brosteinsbelagte gater, vakre kirker og broer. Hele syv paver bodde i det imponerende Pavepalasset med sine festningsvoller som dominerer bybildet i dag. Den delvis ødelagte broen Pont d’Avignon er fra 1100-tallet og kjent fra den franske barnesangen «Sur le Pont d’Avignon».

  Skipet seiler etter hvert videre, gjennom slusene i Bollène, mot Viviers. Denne middelalderbyen er som et friluftsmuseum med historie på hver side av de snirklete gatene. Her finnes blant annet verdens minste katedral, St Vincent. De som ønsker det kan om kvelden bli med reiseleder på en spasertur gjennom Viviers sjarmerende gater

  Saint-Bénezet Brücke ueber Rhône, Avignon.
 • Dag 4 Utflukt til Gorges de l’Ardeche
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Området rundt Viviers er mest kjent som utgangspunkt for turer inn i det naturskjønne Ardècheområdet, en nasjonalpark som er kjent for spektakulære dryppsteinsgrotter, kalkklipper og dype juv.
  Dagens inkluderte utflukt følger elvedalen der den slynger seg mellom høye klippevegger, noen av dem er opptil 300 meter over elvebunnen. Vi beundrer den berømte klippebuen Pont d’Arc som har blitt selve ikonet for hele Ardècheregionen.

  Vi går om bord igjen i La Voulte, og seiler videre mot Tain L’Hermitage, kjent for sine gode Côtes du Rhône-viner og sjokolade. De som ønsker det kan få en smakebit på sistnevnte når vi legger til kai, da arrangeres det en spasertur til Cité du Chocolat hvor vi skal utforske, lukte og smake sjokolade i alle former og farger hos verdenskjente Valhrona!

  Copyright: Ludmila Ruzickova
 • Dag 5 Vienne, Collonges-au-Mont-d’Or
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Morgenen tilbringes om bord mens skiper seiler mot Vienne, en by som er over 2000 år gammel.
  Her vil det bli tid på egenhånd til å utforske byen. Den har helt tydelige spor fra romertiden, og før romerne koloniserte området, var det en gallisk bosetning her.

  Vi anbefaler blant annet det antikke teateret fra cirka år 40 f.Kr, St. Maurice katedralen og Augustus-tempelet. Vi seiler så videre mot Lyon og vil underveis se blant annet gamlebyen Vieux Lyon, den majestetiske basilikaen Notre Dame de Fourviere og Homme de la Roche statuen.
  Vi kjører inn på elven Saône og legger til i Collonges-au-Mont-d’Or.

  Copyright: Martin Sepion
 • Dag 6 Lyon
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Formiddagen nytes om bord på skipet mens vi seiler mot Lyon. Byen er Frankrikes tredje største, og regionhovedstad. Den strekker seg fra det kjente vindistriktet Beaujolais i nord til Provence i sør.

  Dagens rundtur starter ved Fourvièreåsen hvor vi får et flott overblikk over byen. Derfra drar vi til gamlebyen Vieux Lyon på Saônes venstre bredd hvor mange av de historiske bygningene ligger. Her finner man også de typiske franske bistroene, «bouchon», som byen er kjent for.
  Typisk for byen er også de berømte «traboules», de tidligere hemmelige passasjene og gangveiene som er typiske for byen. Paul Bocuse har et eget matmarked i Lyon, «Les Halles de Lyon», hvor hele tre etasjer er fylt til randen med gourmetmat. Her skal vi både få lukte og smake på flere delikatesser før vi returnerer til skipet.

 • Dag 7 Hjemreise
  Inkluderte måltider: Frokost

  Turen er ubønnhørlig slutt. Vi må si farvel til våre nye venner som har gjort livet behagelig om bord for oss.
  Buss bringer oss til flyplassen i Lyon og vi starter på returen. Minnene om landskap og steder, matretter og viner fra denne vakre regionen vil vare lenge.

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:

Fly Norge – Lyon t/r
1 stk innsjekket bagasje på flyreisen
Flyavgifter
Buss transport fra flyplassen til skipet t/r
6 netter i delt dobbel lugar på standard dekk
Havneavgifter
Alle måltider ombord (frokost, lunsj og middag)
Vin, vann, øl, brus og kaffe til måltider om bord
Drinker i baren (unntatt vin fra vinlisten, enkelte drinker i baren og champagne)
Underholdning ombord
Utflukter i henhold til programmet (Camargue, sightseeing Avignon, Gorges de l’Ardeche og Lyon)
Reiseleder fra Norsk Tur

Enkellugar
Lugar på øvre dekk
Tips til mannskapet
Øvrige frivillige utflukter

Frivillige utflukter har bindende påmelding. Vi tar forbehold om nok påmeldte for gjennomføring av disse utfluktene.
Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.