15. - 20. september 2023

Espeland Fangeleir Venneforening

Tur til Hamburg og Bergen-Belsen

Dagsprogram

Dag 1
Utreise fra Bergen
Dag 2
Hirtshals – Hamburg
Dag 3
Sightseeing i Hamburg
Dag 4
Utflukt til Bergen-Belsen og Celle
Dag 5
Hamburg – Hirtshals
Dag 6
Ankomst Bergen
lighted building during nighttime
Copyright Ansgar Scheffold
water falls in the middle of green trees
Copyright Moritz Kindler

Program

 • Dag 1 Utreise fra Bergen
  Inkluderte måltider: Middag

  Vi møtes på Arna bussterminal kl 11.00 der en flott turbuss fra Tide laster inn bagasjen vår. Det blir også opphenting ved Bergen bussterminal perrong P kl 11.30. Så kjører vi ned til Fjord Lines ferjeterminal der det blir innsjekk. Vi går om bord i Fjord Lines skip, sjekker inn på våre lugarer og seiler ut fra Bergen kl. 13.30. Ettermiddagen nytes om bord i skipets fasiliteter og vi får med oss den vakre skjærgården som passeres sørover. Vi er innom Stavanger før ferden går videre mot Hirtshals. Om kvelden samles vi til buffetmiddag i restauranten.

   

  Copyright Jon Inge Nordnes
  Copyright Jon Inge Nordnes
 • Dag 2 Hirtshals – Hamburg
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Vi kikker på innseilingen til Danmark og ankommer Hirtshals kl. 08.00. Vel om bord i bussen stopper vi for felles frokost i Nord-Jylland. På gode motorveier og med en dyktig sjåfør, ruller milene raskt sydover i Danmark. Midt på dagen nærmer vi oss grensen til Tyskland, og i Padborg skal vi besøke Frøslevlejrens Museum. Her ble det bygget en tysk interneringsleir i 1944 og flere tusen dansker satt innesperret her bevoktet av det tyske sikkerhetspolitiet. Vi skal vandre blant tankevekkende utstillinger i de originale bygningene som i dag er gjort om til museum.

  Så kjører vi over grensen og stopper på et av supermarkedene med restaurant slik at du kan få deg lunsj på egenhånd og kanskje gjøre innkjøp til turen.

  På tyske motorveier er vi i Hamburg i løpet av 2 timer, og utpå ettermiddagen sjekker vi inn på vårt hotell som ligger sentralt i Hamburg Innenstadt. Denne første kvelden i Hamburg spiser vi felles middag på en hyggelig restaurant i gangavstand fra hotellet.

   

  Copyright Anshu A
 • Dag 3 Sightseeing i Hamburg
  Inkluderte måltider: Frokost

  Hamburg er Tyskland nest største by og har landets viktigste havn. De ca. 2 millioner innbyggerne som bor her har mange grønne steder hvor de kan slappe av, og severdigheter og storslåtte bygninger til glede for oss besøkende. Vi skal på rundtur med lokalguide som tar oss med til kjente steder i byen – både fra fortid og nåtid.
  Gled deg til å oppleve det ikoniske Elbphilharmonie, konserthuset som åpnet i 2017, med en fantastisk arkitektur som ligger i det nye HafenCity området i Hamburg-Mitte. Områder Speicherstadt har masse interessant å by på og lunsjen i dag er på egenhånd.

  Vi møtes igjen utpå ettermiddagen for en times rundtur i den populære parken Planten un Blomen sammen med lokalguide. Parken er nydelig på denne tiden av året med grønne plener, blomster og sin kjente fontene og vannorgel. Middagen i kveld er på egenhånd. Det er ingen sak å finne hyggelige spisesteder i sentrum, og nå er vi også blitt litt lokalkjent.

  Copyright Yan Ots
 • Dag 4 Utflukt til Bergen-Belsen og Celle
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Stedet vi i dag skal besøke ligger en drøy times kjøring syd for Hamburg. Bergen-Belsen var konsentrasjonsleir under den 2. verdenskrig. Denne leiren ble et symbol på nazistenes forbrytelser mot menneskeheten. Foto- og filmopptak gjort av britiske tropper som befridde leiren 15. april 1945 ble raskt publisert i internasjonal presse og sjokkerte en hel verden. Leiren ble etablert for belgiske og franske krigsfanger i 1940.
  Ett år seinere ble leiren utvidet for å ta imot flere tusen sovjetiske krigsfanger hvorav 20.000 av disse døde her. Leiren var full av jødiske fanger med deres familier. Mot slutten av krigen ble fangene fra Auschwitz, Birkenau og Sachsenhausen flyttet til Bergen-Belsen. I dag er området omgjort til en minnepark med et lite dokumentasjonssenter. Vi skal vandre inn i parken sammen med en lokalguide og få innblikk hva som utspant seg her under den 2. verdenskrig.

  Vi er i området Niedersachsen og 30 min. kjøring sydover kommer vi til den sjarmerende og pittoreske byen Celle som er inngangsporten til Lüneburger Heide, et naturreservat med et småkupert landskap. Her møter vi 100-vis av flotte bindingsverkshus og byen er en oase for opplevelser. Her skal vi vandre rundt og bli bergtatt av middelalderen og også få servert dagens lunsj. Utpå ettermiddagen returnerer vi tilbake til Hamburg. Kveldens middag spiser vi sammen i gangavstand fra hotellet.

  copyright Gedenkstätte Bergen-Belsen
  copyright CTMGmbH
 • Dag 5 Hamburg – Hirtshals
  Inkluderte måltider: Frokost

  Etter en god frokostbuffet og utsjekk fra vårt hotell er vi klare for å starte bussturen nordover.

  I Flensburg blir det et lengre stopp slik at du får tid til både å handle og spise lunsj. Turen fortsetter inn i Danmark, med beinstrekk underveis og i Hirtshals går vi om bord i Fjord Lines ferje, får tildelt våre lugarer og skipet seiler kl. 20.00. Kveldens middag er på egenhånd. Det er flere restauranter å velge mellom om bord.

  Copyright Philippe Oursel
  Copyright Jon Inge Nordnes
 • Dag 6 Ankomst Bergen
  Inkluderte måltider: Frokost

  Du spiser frokost når du måtte ønske, handler kanskje taxfree og hygger deg om bord med dine medreisende. Vi ankommer Bergen kl. 12.30 etter 6 dager med inntrykk og mange opplevelser.

   

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:

Turpris kr 11 950,- per person

Buss under hele turen
Billett med Fjord Line t/r Bergen-Hirtshals
Lugar om bord 2 netter (innvendig i delt dobbelt)
3 netter på 3* Hotel Alsterhof i Hamburg
5 frokoster
1 lunsj
3 middager
Bysightseeing med lokalguide i Hamburg og i Planten un Blomen
Inngang til Frøslev Lejr Museum
Omvisning med guide i Bergen-Belsen
Reiseleder/reisevert

Enkeltrom/lugar kr 3500,-

Oppgradering til utvendig dbl lugar kr 490,- pr person

Vi tar forbehold om endringer i program, ferjetider, valutakurs, samt eventuelle trykkfeil.

Turprisen er basert på minimum 30 betalende deltakere.

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 2000,- innbetales innen 7 dager.
Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren.

Restbeløpet betales 8 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:
Innen 105 dager før: arrangør beholder et adm.gebyr på kr 1000,- per person
Mellom 104 og 45 dager: arrangøren beholder innbetalte depositum
Mellom 44 og 33 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 32 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Flyavgift refunderes i samsvar med flyselskapenes refusjonsregler.

Betingelser ved påmelding 45 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 45 dager før avreise, må hele beløpet innbetales innen 2 virkedager.
Avbestilles turen etter betaling, beholder arrangøren 100 % av totalt fakturert beløp.
Ved manglende betaling innen fristen, kanselleres din reservasjon.

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring. Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.

Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven.
Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører.

 

Flytider