02. - 06. september 2024

Til Færøyene med Hjelmeland Bygdekvinnelag

– ut mot havet

Færøyene, et spennende øyrike med sterke røtter til Norge, og en destinasjon som flere og flere får øynene opp for. Naturen er storslått, menneskene gjestfrie, kulturen interessant og maten velsmakende. Færøyene er en verden for seg selv, med stupbratte klippevegger, frodige dalfører der grønnfargen viser seg frem i alle nyanser, fargerike bygder, et yrende fugleliv og hav på alle kanter. Velkommen til 18 øyer i Nord- Atlanteren hvor det vidunderlige lyset stadig overrasker og gleder.

Påmeldingsfrist 01. april

Dagsprogram

Dag 1
Velkommen til Færøyene!
Dag 2
Sightseeing i Tórshavn og vandretur til Kirkjubøur
Dag 3
Frivillig formiddagstur med båttur i Vestmanna og inkludert tur til Eysturoy på ettermiddagen
Dag 4
Utflukt til Leirvik, Klaksvik og besøk på ullvareutsalg
Dag 5
Hjemreise
brown and white houses on green grass field during daytime
Copyright Tommy Kwak
Færøyene National costume
Copyright: turistkontoret Færøyene
færøyene Breitharth nordøyer viareidi
Copyright: Dominic Breitbarth / @dominiclars
færøyene bird
Copyright: Atlantic Airways
Útilív Adventure Festival, running, trail running, festival, event, mountains
Copyright Visit Faroe Island

Program

 • Dag 1 Velkommen til Færøyene!
  Inkluderte måltider: Middag

  Færøyene er et spesielt øyrike, og når vi går inn for landing på øya Vágar imponeres vi av alle små og store øyer som ligger under oss. Herfra er det en liten times busstur inn til hovedstaden Tórshavn som ligger på den største øya, Streymoy. Men før vi forlater øya Vágar gjør vi et stopp i den lille bygda Sandavág som ligger i en idyllisk vik med rundt tusen innbyggere. Vi kikker på den vakre lille kirken med minnesmerket over Færøyenes egen «Ivar Aasen» og et krigsminnesmerke som også omfatter norsk historie.
  Du begeistres over naturen og landskapet allerede denne første dagen. Når vi kommer til Tórshavn sjekker vi inn på Hotel Tórshav som ligger midt i sentrum av byen. Ettermiddagen kan du bruke til å bli kjent med omgivelsene, Tórshavn er en vakker by som ble grunnlagt i år 825 og har fått sitt navn etter den norrøne guden Thor.

  Vi samles til turens første middag på hotellet om kvelden.

  Copyright: Atlantic Airways
 • Dag 2 Sightseeing i Tórshavn og vandretur til Kirkjubøur
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Vi starter dagen med en guidet tur i Tórshavn, en av verdens minste hovedsteder, ligger vakkert beliggende ved foten av fjellene og med panoramautsikt over havet til Nólsoy. Det er en flott opplevelse å spasere rundt på Tinganes, med et virvar av smug og trapper, med sine sortmalte hus, hvite vinduskarmer og grønne gresstak. Man kunne tro man hadde forvillet seg inn blant kulissene i en historisk film, og Tinganes har også blitt brukt til filmopptak. På halvøyas ytterste spiss har verdens eldste parlament holdt til i mer enn 1000 år. I dag er Tinganes sete for Landsstyret, og den færøyske regjering holder til i de små, velholdte husene.

  Etter at lokalguiden har vist oss rundt og gitt oss spennende informasjon både fra fortid og nåtid, er resten av dagen fri. Du finner et godt utvalg av både kafeer og lunsjsteder i byen.

  Men vi håper du har lyst til å bli med på en spesiell naturopplevelse denne ettermiddagen – en vandretur fra Tórshavn til Kirkjubøur i spektakulær natur. Turen tar ca. 2,5 timer og er 8,5 km lang.

  Kirkjubøurs historie går helt tilbake til vikingtiden. Under middelalderen telte denne lille bygda 50 hus, men de fleste ble skylt på havet under en storm på 1500-tallet. Men fortsatt finner vi her den maleriske kongsgården hvor den nåværende kongsbonde er 17. generasjon i rekken. Stedet var bispesete frem til reformasjonen, og den lille Olavskirken ble brukt til domkirke. Det forelå storslåtte planer, og restene av en katedral, som antakelig aldri ble ferdigbygget, står fortsatt på vollene i Kirkjubøur. En spektakulær vandretur  du ikke bør gå glipp av. Det blir buss  tilbake til Tórshavn.

  Vi samles til felles middag på lokal restaurant om kvelden.

  Copyright: Turistkontoret Færøyene
 • Dag 3 Frivillig formiddagstur med båttur i Vestmanna og inkludert tur til Eysturoy på ettermiddagen
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  I dag står de nordligste øyene på programmet vårt!

  Frivillig utflukt ti Vestmannaøyene
  Med buss drar vi til Vestmanna, en 40 min. kjøretur. Her går vi ombord i spesielt sjødyktige båter styrt av erfarne lokale skippere. Vi seiler ut til det kjente fuglefjellet Vestmannabjørginin, en av de største severdighetene på Færøyene.
  Hvis været tillater det, seiler vi gjennom smale sund, inn i dype grotter formet av brenningen i millioner av år, og tett inn til den 600 meter høye loddrette klippeveggen hvor tusenvis av sjøfugler hekker.
  En opplevelse man sent glemmer!

  Nordlige Eysturoy
  Om ettermiddagen kjører vi nordover i dette grønne landskapet med treløs vegetasjon og bratte fjellklipper. Vi kjører gjennom Funning som var der de første vikingene  bosatte seg på Færøyene. Så kommer vi til den lille bygda Gjógv, lengst nord på Eysturoy. Dette er en av de mest sjarmerende bygdene som ligger helt alene ytterst mot havet i nordøst. Navnet, som betyr «Juv», henviser til den unike naturlige havnen som man når via trappetrinn gjennom den smale kløften her. Gjógv vil garantert begeistre hobbyfotografene! Underveis passerer vi den gamle hvalstasjonen, bygget av nordmenn, og nyter utsikten til klippene Risin og Kellingin – velkjente motiver i færøyske sagn. Fra Eiði kan man se Færøyenes høyeste fjell, Slættaratindur (882 m). Dette er en tur med store naturopplevelser ledsaget av en entusiastisk lokalguide.

  Vi spiser felles middag på en lokal restaurant på kvelden.

  Copyright: Atlantic airways
 • Dag 4 Utflukt til Leirvik, Klaksvik og besøk på ullvareutsalg
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  På dagens tur er det vakker utsikt til øyene Fugloy, Svínoy, Borðoy og Kunoy.
  Det blir stopp ved vikinge-bosetningene ved Leirvik. Vi kjører gjennom den 6300 meter lange Nordøytunnelen ble åpnet i 2006 og erstattet ferjen over Leirviksfjorden. Inne i tunnelen kan vi beskue de flotte dekorasjonene med lyskunst av den færøyske kunstneren Tróndur Patursson. Det tar det bare litt over en time å kjøre til Klaksvik.

  Klaksvik er den nest største byen på Færøyene og har en godt beskyttet havn innerst i fjorden som er viktig for øyenes fiskeriflåte. Vi besøker Christianskirken med sin spesielle arkitektur. Her får ordet ”kirkeskip” virkelig mening. Kirkens døpefont er forresten en gave fra Danmark, en 4000 år gammel hedensk offerskål.

  Et besøk i husflidbutikken Nordoya Heimavirki, hvor vi kan nyte og kjøpe mass flott færøyesk håndverk.

  Så fortsetter turen til Runavik hvor vi spiser dagens lunsj før vi deretter besøker ullvarehuset i Toftir – er du strikkeglad er dette stedet for deg. Deretter går turen tilbake til Tórshavn.

  Om kvelden samles vi til turens siste middag i selskap med våre medreisende.

  Kanskje avsluttes en hyggelig kveld i Mikkeller som er et mikrobryggeri. Baren, som ligger i dette 500 år gamle huset, plassert i den gamle bydelen av Tórshavn, har en helt spesiell atmosfære. Her er det 16 tappekraner med både færøysk- og annen øl fra hele verden.

  Copyright: Visit Faroe Islands
  Copyright: Olavur Frederiksen/Visit Faroe Island
 • Dag 5 Hjemreise
  Inkluderte måltider: Frokost

  Etter frokost og utsjekk fra vårt hotell skal vi nyte turens siste kjøretur, over fjellet og videre til flyplassen.
  Dette er en reise du garantert vil huske lenge, med masse naturopplevelser, intime bygder, hyggelige innbyggere og deilige måltider. Og du har garantert med deg noen minner hjem også i kofferten!

  Copyright: lucarennerphotography

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 19 990,- pr. person

Fly Stavanger– Færøyene t/r
Flyavgifter
1 innsjekket bagasje
Busstransport i henhold til program
4 netter i dobbeltrom på Hotel Tórshavn
4 frokoster
1 lunsj
4 middager
Utflukter i henhold til program
Lokalguide
Reisevert

Tillegg per person:
 • Enkeltrom kr 1 800,-
 • Frivillig tur til Vestmanna inkl båttur kr 1 500,-
 • Frivillig vandretur til Kirkjubø kr 350,-

Drikke til maten

Frivillige utflukter har bindende påmelding. Vi tar forbehold om nok påmeldte for gjennomføring av disse utfluktene.
Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.

 

 

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 3000,- innbetales innen 14 dager. Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren. Hvis depositum ikke er kommet på Norsk Tur sin konto senest 2 dager etter forfall, kan arrangøren heve avtalen

Restbeløpet betales 8 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:
Innen 105 dager før: arrangør beholder et adm.gebyr på kr 1000,- per person
Mellom 104 og 57 dager: arrangøren beholder innbetalte depositum
Mellom 56 og 35 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 34 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Flyavgift refunderes i samsvar med flyselskapenes refusjonsregler.

Betingelser ved påmelding 57 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 57 dager før avreise, må hele beløpet innbetales innen 2 virkedager.
Avbestilles turen etter betaling, gjelder følgende avbestillingsregler:
Mellom 56 og 35 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 34 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp
Ved manglende betaling innen fristen, kan din reservasjon risikere å bli kansellert.

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring. Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.

Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven.
Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører.

INFORMASJON OM TILSLUTNINGSFLY

Flytider
Flytidene oppført i programmet er i henhold til dagens tider oppgitt av flyselskapene. De endelige tidene vil først bli bekreftet ved billettutstedelse som skjer ca 3 uker før avreise.
Ved vesentlige tidendringer eller endring av flyselskap før billettutstedelse, vil informasjon bli gitt.

Tilslutningsfly
Ønskes utreise fra en annen flyplass i Norge, er vi behjelpelig med dette. Vennligst kontakt oss i god tid før avreise, og du vil motta et pristilbud fra oss.
Vi booker en gjennomgående billett der dette er mulig, noe som betyr at ved eventuelle forsinkelser er du ikke selv økonomisk ansvarlig.

Tilslutningsfly booket på egenhånd
Hvis du bestiller tilslutningsbillett på egenhånd, vil den ikke bli gjennomgående og du er selv økonomisk ansvarlig.
Ved forsinkelser slik at du ikke når gruppens fly på utreisen eller ditt tilslutningsfly på hjemreisen, er du ansvarlig for å dekke kjøp av ny billett til/fra destinasjonen.
Vi anbefaler at du booker med god tidsmargin til oppsatt avgang med gruppen, minimum 3 timer før avgang. Normalt får du ikke sendt din bagasje gjennomgående til den destinasjonen du skal til, men må ta bagasjen ut og sjekke denne inn på nytt for din videre reise. Dette gjelder både ut- og hjemreise.
Dersom gruppens flytider endres, må du selv dekke kostnaden for endring av tilslutningsbillett eller evt. kjøp av ny billett, hvis denne er kjøpt på egenhånd.
Vær også oppmerksom på at hvis utreisebilletten ikke benyttes, er det mange flyselskap som automatisk kansellerer returbilletten.
Dersom den bestilte reisen blir kansellert, og du selv har bestilt tilslutningsbillett, dekkes ikke denne kostnaden av Norsk Tur.

Flytider
02.september
 • 08:55 - 09:35
  Stavanger Bergen
 • 10:35 - 11:20
  Bergen Færøyene
06.september
 • 12:00 - 14:40
  Færøyene Bergen
 • 17:25 - 18:05
  Bergen Stavanger