14. - 18. september 2023

Til Færøyene med Utdanningsforbundet i Agder

– ut mot havet

Færøyene, et spennende øyrike med sterke røtter til Norge, og en destinasjon som flere og flere får øynene opp for. Naturen er storslått, menneskene gjestfrie, kulturen interessant og maten velsmakende. Færøyene er en verden for seg selv, med stupbratte klippevegger, frodige dalfører der grønnfargen viser seg frem i alle nyanser, fargerike bygder, et yrende fugleliv og hav på alle kanter. Velkommen til 18 øyer i Nord- Atlanteren hvor det vidunderlige lyset stadig overrasker og gleder.

Med oss på turen får vi  reiseleder Eivind Pedersen fra Norsk Tur og Randi Lohndal Frestad fra Utdanningsforbundet.

                               

Dagsprogram

Dag 1
Vælkoma til Færøyene!
Dag 2
Tórshavn
Dag 3
Nordlige Esturøy og frivillig Heimablídni
Dag 4
De Nordlige øyene
Dag 5
Hjemreise
Hotel Føroyar ute færøyene
Copyright: Hotel Føroyar
Færøyene National costume
Copyright: turistkontoret Færøyene
Færøyene fjell
Copyright: Atlantic Airways
færøyene bird
Copyright: Atlantic Airways

Program

 • Dag 1 Vælkoma til Færøyene!
  Inkluderte måltider: Middag

  Vi flyr via København til Færøyene. Fra flyplassen i Vâgar tar vi en liten omvei på vei til hotellet for å få en liten forsmak på alle de flotte naturopplevelsene som Færøyene kan by på. Først på programmet er Gásadal, bygda som ligger lengst vest på Færøyene. Herfra har vi en flott utsikt over sundet til Mykines, kjent som et av Europas viktigste fugleområder. Den kuperte klippeøya er et flott fotomotiv.

  I Sandavág tar vi en titt på den vakre lille kirken med minnesmerket over Føræyenes egen «Ivar Aasen» og et krigsminnesmerke som også omfatter norsk historie. Det er det særpregede landskapet og de mange historiene her som gjør turen spennende.
  Vi sjekker inn på Hotel Hafnia i Torshavn sentrum som skal være basen de neste dagene, og spiser felles middag på hotellet på kvelden.

  Copyright: Atlantic Airways
 • Dag 2 Tórshavn
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Tórshavn, en av verdens minste hovedsteder, ligger vakkert beliggende ved foten av fjellene og med panoramautsikt over havet til Nólsoy. Det er en flott opplevelse å spasere rundt på Tinganes, med et virvar av smug og trapper, med sine sortmalte hus, hvite vinduskarmer og grønne gresstak. Man kunne tro man hadde forvillet seg inn blant kulissene i en historisk film, og Tinganes har også blitt brukt til filmopptak. På halvøyas ytterste spiss har verdens eldste parlament holdt til i mer enn 1000 år. I dag er Tinganes sete for Landsstyret, og den færøyske regjering holder til i de små, velholdte husene.

  Ettermiddagen til fri disposisjon før vi spiser felles middag på kvelden.

  Copyright: Turistkontoret Færøyene
 • Dag 3 Nordlige Esturøy og frivillig Heimablídni
  Inkluderte måltider: Frokost

  Dagens utflukt tar oss nordover mot øya Streymoy, og vi passerer fargerike bygder og majestetiske fjell for å komme frem til idylliske og vakre Saksun. Denne lille bygda med under 20 fastboende går for å være ett av de flotteste stedene på Færøyene, noe som ikke sier så rent lite. Etter en storm på 1600-tallet ble den naturlige havnen blokkert av sand, og i dag ligger det en vakker lagune her. Vi kjører videre mot Gjógv, lengst nord på Eysturøy. Det er en av de mest sjarmerende bygdene som ligger helt alene og ytterst mot havet i nordøst. Navnet, som betyr «Juv», henviser til den unike naturlige havnen som man når via trappetrinn gjennom den smale kløften. Gjógv vil garantert begeistre hobbyfotografene!

  Om kvelden kan de som ønsker bli med på noe helt utenom det vanlige, nemlig å dra hjem til noen og spise middag i huset på gården deres! Anne og Óli som bor på en gård i Velbastadur, ca en mil fra Torshavn åpner opp hjemmet sitt for en «heimablídni», hvor dere får en autentisk og intim opplevelse i deres private hjem. Vi får servert en 4-retters middag med lokal drikke, og grønnsakene og kjøttet som blir servert, er 100% organisk og kommer direkte fra parets gård. Dette er garantert noe dere kommer til å huske i lang, lang tid fremover!

  Photo: Ingrid Hofstra
 • Dag 4 De Nordlige øyene
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  I dag står de nordligste øyene på programmet vårt! På turen nordover er det vakker utsikt til øyene Fugloy, Svínoy, Borðoy og Kunoy.
  Det blir stopp ved vikinge-bosetningene ved Leirvik. Etter at den 6300 meter lange Nordøytunnelen ble åpnet i 2006 og erstattet ferjen over Leirviksfjorden, tar det bare litt over en time å kjøre til Klaksvik, den nest største byen på Færøyene. Inne i tunnelen kan vi beskue de flotte dekorasjonene med lyskunst av den færøyske kunstneren Tróndur Patursson.

  Med sin gode og beskyttede havn innerst i fjorden, har Klaksvik vært viktig for øyenes fiskeriflåte. Vi besøker Christianskirken med sin spesielle arkitektur. Her får ordet ”kirkeskip” virkelig mening. Kirkens døpefont er forresten en gave fra Danmark, en 4000 år gammel hedensk offerskål. Det blir lunsj i Runavik hvor vi også besøker ullvarehuset før turen går tilbake til Tórshavn og hotellet.

  Vi spiser felles avslutningsmiddag på en lokal restaurant.

  Copyright: Dominic Breitbarth / @dominiclars
  Copyright: Visit Faroe Islands
 • Dag 5 Hjemreise
  Inkluderte måltider: Frokost

  Etter frokost og litt tid på egenhånd, er det dessverre over for denne gang og vi må dra til flyplassen.
  Fra flysetet får vi kanskje et siste glimt av et vakkert øyrike, ukjent for de aller fleste nordmenn. Vi flyr via København og lander i Norge om kvelden.

  Copyright: lucarennerphotography

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 18 400,- pr. person

Fly Kristiansand – Færøyene t/r
Flyavgifter
1 innsjekket bagasje
Busstransport i henhold til program
4 netter i dobbeltrom på Hotel Hafnia
4 frokoster
1 lunsj
3 middager
Utflukter i henhold til program
Reiseleder Eivind Pedersen fra Norsk Tur

Tillegg per person:
 • Enkeltrom kr 1 700,-
 • Heimablídni inkl. middag med drikke og transport t/r kr 1 950,-

 

Frivillige utflukter har bindende påmelding. Vi tar forbehold om nok påmeldte for gjennomføring av disse utfluktene.
Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 3000,- innbetales innen 10 dager.
Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren.

Restbeløpet betales 9 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:

Innen 105 dager før: arrangør beholder et adm.gebyr på kr 1000,- per person
Mellom 104 og 63 dager: arrangøren beholder innbetalte depositum
Mellom 62 og 39 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 38 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Flyavgift refunderes i samsvar med flyselskapenes refusjonsregler.

Betingelser ved påmelding 45 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 45 dager før avreise, må hele beløpet innbetales innen 2 virkedager.
Avbestilles turen etter betaling, beholder arrangøren 100 % av totalt fakturert beløp.
Ved manglende betaling innen fristen, kanselleres din reservasjon.

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring. Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.

Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven.
Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører.

INFORMASJON OM TILSLUTNINGSFLY

Flytider
Flytidene oppført i programmet er i henhold til dagens tider oppgitt av flyselskapene. De endelige tidene vil først bli bekreftet ved billettutstedelse som skjer ca 3 uker før avreise.
Ved vesentlige tidendringer eller endring av flyselskap før billettutstedelse, vil informasjon bli gitt.

Tilslutningsfly
Ønskes utreise fra en annen flyplass i Norge, er vi behjelpelig med dette. Vennligst kontakt oss i god tid før avreise, og du vil motta et pristilbud fra oss.
Vi booker en gjennomgående billett der dette er mulig, noe som betyr at ved eventuelle forsinkelser er du ikke selv økonomisk ansvarlig.

Tilslutningsfly booket på egenhånd
Hvis du bestiller tilslutningsbillett på egenhånd, vil den ikke bli gjennomgående og du er selv økonomisk ansvarlig.
Ved forsinkelser slik at du ikke når gruppens fly på utreisen eller ditt tilslutningsfly på hjemreisen, er du ansvarlig for å dekke kjøp av ny billett til/fra destinasjonen.
Vi anbefaler at du booker med god tidsmargin til oppsatt avgang med gruppen, minimum 3 timer før avgang. Normalt får du ikke sendt din bagasje gjennomgående til den destinasjonen du skal til, men må ta bagasjen ut og sjekke denne inn på nytt for din videre reise. Dette gjelder både ut- og hjemreise.
Dersom gruppens flytider endres, må du selv dekke kostnaden for endring av tilslutningsbillett eller evt. kjøp av ny billett, hvis denne er kjøpt på egenhånd.
Vær også oppmerksom på at hvis utreisebilletten ikke benyttes, er det mange flyselskap som automatisk kansellerer returbilletten.
Dersom den bestilte reisen blir kansellert, og du selv har bestilt tilslutningsbillett, dekkes ikke denne kostnaden av Norsk Tur.

Flytider
14.september
 • 06:00 - 07:15
  Kristiansand København
 • 11:20 - 12:35
  København Færøyene
18.september
 • 13:25 - 16:30
  Færøyene København
 • 21:10 - 22:30
  København Kristiansand