Færøyene

-ut mot havet

I dag er ikke Færøyene lenger kun et reisemål for dristige oppdagelsesreisende, for de få som tok sjansen på en farefull ferd vestover, ut i havet.
Det spennende øyriket har sterke røtter til Norge, og flere og flere får øynene opp for denne fascinerende destinasjonen.

Naturen er storslått, menneskene gjestfrie, kulturen interessant og maten velsmakende. Færøyene er en verden for seg selv, med stupbratte klippevegger, frodige dalfører der grønnfargen viser seg frem i alle nyanser, fargerike bygder, et yrende fugleliv og hav på alle kanter.
Velkommen til 18 øyer i Nord- Atlanteren hvor det vidunderlige lyset stadig overrasker og gleder.

Dagsprogram

Dag 1
Vælkoma til Færøyene!
Dag 2
De Nordlige øyene og Heimablídni
Dag 3
Torshavn og frivillig Vestmannabjørgini
Dag 4
Nordlige Esturøy med vandring
Dag 5
Hjemreise
Hotel Føroyar ute færøyene
Copyright: Hotel Føroyar
Færøyene National costume
Copyright: turistkontoret Færøyene
Færøyene fjell
Copyright: Atlantic Airways
færøyene bird
Copyright: Atlantic Airways

Program

 • Dag 1 Vælkoma til Færøyene!
  Inkluderte måltider: Middag

  Vi flyr via København til Færøyene. Fra flyplassen i Vâgar tar vi en liten omvei på vei til hotellet for å få en liten forsmak på alle de flotte naturopplevelsene som Færøyene kan by på.
  Først på programmet er Gásadal, bygda som ligger lengst vest på Færøyene. Herfra har vi en flott utsikt over sundet til Mykines, kjent som et av Europas viktigste fugleområder. Den kuperte klippeøya er et flott fotomotiv.

  I Sandavág tar vi en titt på den vakre lille kirken med minnesmerket over Føræyenes egen «Ivar Aasen» og et krigsminnesmerke som også omfatter norsk historie. Det er det særpregede landskapet og de mange historiene her som gjør turen spennende.
  Vi sjekker etter hvert inn på vårt hotell i Torshavn sentrum som skal være basen de neste dagene. Vi gleder oss til spennende dager!

  Copyright: Atlantic Airways
 • Dag 2 De Nordlige øyene og Heimablídni
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj

  I dag står de nordligste øyene på programmet vårt! På turen nordover er det vakker utsikt til øyene Fugloy, Svínoy, Borðoy og Kunoy.
  Det blir stopp ved vikinge-bosetningene ved Leirvik. Etter at den 6300 meter lange Nordøytunnelen ble åpnet i 2006 og erstattet ferjen over Leirviksfjorden, tar det bare litt over en time å kjøre til Klaksvik, den nest største byen på Færøyene. Inne i tunnelen kan vi beskue de flotte dekorasjonene med lyskunst av den færøyske kunstneren Tróndur Patursson.

  Med sin gode og beskyttede havn innerst i fjorden, har Klaksvik vært viktig for øyenes fiskeriflåte. Vi besøker Christianskirken med sin spesielle arkitektur. Her får ordet ”kirkeskip” virkelig mening. Kirkens døpefont er forresten en gave fra Danmark, en 4000 år gammel hedensk
  offerskål.
  Det blir lunsj i Runavik hvor vi også besøker ullvarehuset før turen går tilbake til Tórshavn og hotellet.

  Om kvelden kan de som ønsker blir med noe utenom det vanlige, nemlig å dra hjem til noen og spise middag i huset deres! Flere på Færøyene åpner opp hjemmet sitt for en «heimablídni», hvor dere får en autentisk og intim opplevelse i private hjem.
  Ta for eksempel Anne og Óli som bor på en gård i Velbastadur, ca en mil fra Torshavn. Grønnsakene og kjøttet som blir servert, er 100% organisk og kommer direkte fra parets gård.
  Dette er garantert noe dere kommer til å huske i lang, lang tid fremover!

  Copyright: Dominic Breitbarth / @dominiclars
  Copyright: Visit Faroe Islands
 • Dag 3 Torshavn og frivillig Vestmannabjørgini
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Tórshavn, en av verdens minste hovedsteder, ligger vakkert beliggende ved foten av fjellene og med panoramautsikt over havet til Nólsoy.
  Det er en flott opplevelse å spasere rundt på Tinganes, med et virvar av smug og trapper, med sine sortmalte hus, hvite vinduskarmer og grønne gresstak. Man kunne tro man hadde forvillet seg inn blant kulissene i en historisk film, og Tinganes har også blitt brukt til filmopptak.
  Har du sett den norsk/danske filmen Barbara? Da vil du kjenne igjen atmosfæren og miljøet. På halvøyas ytterste spiss har verdens eldste parlament holdt til i mer enn 1000 år.
  I dag er Tinganes sete for Landsstyret, og den færøyske regjering holder til i de små, velholdte husene. Men fortsatt bor det folk her og barn og høns spaserer mellom husene. Vi må selvfølgelig stikke innom Nordens Hus – en arkitektonisk perle med torvtak og moderne arkitektur.

  Ettermiddagens frivillige tur byr på ekte adrenalinkikk!
  Siden den er væravhengig blir denne turen satt opp som frivillig utflukt. Med buss drar vi til Vestmanna der vi går om bord i spesielt sjødyktige båter styrt av erfarne lokale skippere. Vi seiler ut til det kjente fuglefjellet Vestmannabjørginin, en av de største severdighetene på Færøyene.
  Hvis været tillater det, seiler vi gjennom smale sund, inn i dype grotter formet av brenningen i millioner av år, og tett inn til den 600 meter høye loddrette klippeveggen hvor tusenvis av sjøfugler hekker.
  En opplevelse man sent glemmer!

  Copyright: Turistkontoret Færøyene
  Copyright: Atlantic airways
 • Dag 4 Nordlige Esturøy med vandring
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Denne utflukten tar oss nordover mot øya Streymoy, og vi passerer fargerike bygder og majestetiske fjell for å komme frem til idylliske og vakre Saksun.
  Denne lille bygda med under 20 fastboende går for å være ett av de flotteste stedene på Færøyene, noe som ikke sier så rent lite. Etter en storm på 1600-tallet ble den naturlige havnen blokkert av sand, og i dag ligger det en vakker lagune her.
  Herfra skal vi vandre ca 6-7 kilomter til nabobygda Tjørnuvik, og det blir nok en flott opplevelse. Det går litt oppover i begynnelsen, men etter hvert er stien grei å følge (max høyde 522 moh). Turen tar ca 3 timer og vi spiser medbrakt lunsjpakke underveis.

  Etter hvert vil vi se de tettpakkede husene i Tjørnuvik, og de karakteristiske klippene Risin og Kellingen, begge
  velkjente motiver i færøyske sagn, ute i havet. Vel fremme tar vi en liten pust i bakken med litt kaffe og en vaffel eller to!
  Bussen står klar til å plukke oss opp, og vi kjører videre mot Gjógv, lengst nord på Eysturøy.
  Det er en av de mest sjarmerende bygdene som ligger helt alene og ytterst mot havet i nordøst. Navnet, som betyr «Juv», henviser til den unike naturlige havnen som man når via trappetrinn gjennom den smale kløften. Gjógv vil garantert begeistre hobbyfotografene!

 • Dag 5 Hjemreise
  Inkluderte måltider: Frokost

  Etter frokost og litt tid på egenhånd, er det dessverre over for denne gang og vi må dra til flyplassen.
  Fra flysetet får vi kanskje et siste glimt av et vakkert øyrike, ukjent for de aller fleste nordmenn. Vi flyr via København og lander i Norge om kvelden.

  Copyright: lucarennerphotography

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:

Fly Norge – Færøyene tur/retur
Busstransport i henhold til program
4 netter i dobbeltrom på 4*hotell
4 frokoster
2 lunsjer hvorav en matpakke dag 4
3 middager
Utflukter i henhold til program
Reiseleder fra Norsk Tur

Enkeltrom
Frivillige utflukter
Frivillige utflukter har bindende påmelding. Vi tar forbehold om nok påmeldte for gjennomføring av disse utfluktene.
Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.