Færøyene

Det eventyrlige øyriket!

I dag er ikke Færøyene lenger kun et reisemål for dristige oppdagelsesreisende som tok sjansen på den farefulle ferden vestover. Dette spennende øyriket har sterke røtter til Norge, og flere og flere får øynene opp for denne fascinerende destinasjonen. Færøyene er en verden for seg selv, med stupbratte klippevegger, frodige dalfører der grønnfargen viser seg frem i alle nyanser, fargerike bygder, et yrende fugleliv og hav på alle kanter. Vi skal bo på Hotel Brandan, et 4-stjerners hotell, som er nyåpnet og ligger veldig sentralt til i Tórshavn! Velkommen til 18 øyer i Nord-Atlanteren hvor det vidunderlige lyset stadig overrasker og gleder.

Program for turen

Dag 1
Norge – Færøyene
Dag 2
Nordlige Esturøy
Dag 3
Tórshavn – en av verdens minste hovedsteder og båttur til Vestmanna (frivillig)
Dag 4
De nordlige øyene (frivillig) og «Heimeblídni» (frivillig)
Dag 5
Hjemreise

Turinformasjon

Turpris kr 8982 ,- pr. pers.
Pluss flyavgifter kr 1 368,- (m/forbehold om endringer)
Totalt kr 10350,- pr. pers.
*Pris med utreise fra Oslo


Turprisen inkluderer:

Flyreise t/r Færøyene
1 stk innsjekket bagasje på flyreisen
4 netter i delt dobbeltrom på Hotel Brandan, Tórshavn
4 frokoster
1 lunsj
1 middag
Utflukter som beskrevet i programmet
Norsktalende lokalguide på alle utflukter

Flytider:

29. mai
Fly Oslo – København                     07.50 – 09.00
Fly København – Færøyene            11.00 – 12.15

2. juni
Fly Færøyene – København            13.05 – 16.10
Fly København – Oslo                     17.05 – 18.15

Tillegg:
Enkeltrom kr 1 400,-
Båttur til Vestmannabjørginin kr 1 000,- per person
Utflukt til Nordlige øye kr 1 100,- per pers inkl. lunsj
«Heimablídni» kr 1 600,- inkl. buss tur/retur, 5-retters middag og drikke (lokal øl + dram)

Utreise fra andre flyplasser:
Bergen fra kr 1500,-
Stavanger fra kr 1500,-
Kristiansand fra kr 1500,-

Ønskes utreise fra øvrige flyplasser skriv dette i kommentarfeltet ved bestilling, og vi kontakter deg for tilbud. Tilslutningsprisene er med forbehold om ledighet ved bestilling.

Vi tar forbehold om endring av pris i forhold til valutakurs og flyavgift, endring i program, hotell og flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Program

Dag 1: Norge – Færøyene

/globalassets/europa/faroyene/faroyene-store-bilder/torshavn.jpg

Fly fra Norge til Færøyene. Før vi setter kurs for hovedstaden Tórshavn, venter noen vakre naturopplevelser. Først på programmet er Gásadal, bygda som ligger lengst vest på Færøyene. Herfra har vi en flott utsikt over sundet til Mykines, kjent som et av Europas viktigste fugleområder. Den kuperte klippeøya er et flott fotomotiv. I Sandavág tar vi en titt på den vakre lille kirken med minnesmerket over Føræyenes egen «Ivar Aasen» og et krigsminnesmerke som også omfatter norsk historie. Det er det særpregede landskapet og de mange historiene her som gjør turen spennende. Vi ankommer etter hvert Tórshavn og vårt hotell, Hotel Brandan. Det åpner mai 2020 og kommer til å være et flott og moderne hotell.  Felles middag om kvelden.

Dag 2: Nordlige Esturøy

/globalassets/europa/faroyene/faroyene-store-bilder/gjogv-gjogv-village-gjogv-eysturoy-faroe-islands.jpg

Dagens utflukt tar oss først nordover til Funning og Gjógv, lengst nord på Eysturøy. Det er en av de mest sjarmerende bygdene som ligger helt alene og ytterst mot havet i nordøst. Navnet, som betyr «Juv», henviser til den unike naturlige havnen som man når via trappetrinn gjennom den smale kløften. Gjógv vil garantert begeistre hobbyfotografene! Underveis passerer vi den gamle hvalstasjonen, bygget av nordmenn, og nyter utsikten til klippene Risin og Kellingin – velkjente motiver i færøyske sagn, som guiden vår vil berette. Fra Eiði har vi utsikt til Færøyenes høyeste fjell, Slættaratindur (882 m), og vi besøker Saksun, som har en særdeles naturskjønn beliggenhet. Det blir lunsj underveis.

Dag 3: Tórshavn – en av verdens minste hovedsteder og båttur til Vestmanna (frivillig)

/globalassets/europa/faroyene/faroyene-store-bilder/faroe-island_-atlantic-airways_14.jpg

I dag skal vi gjøre oss litt bedre kjent i Tórshavn, en av verdens minste hovedsteder, vakkert beliggende ved foten av fjellene og med panoramautsikt over havet til Nólsoy. Det er en flott opplevelse å spasere rundt på Tinganes, med et virvar av smug og trapper, med sine sortmalte hus, hvite vinduskarmer og grønne gresstak. Man kunne tro man hadde forvillet seg inn blant kulissene i en historisk film, og Tinganes har også blitt brukt til filmopptak. Har du sett den norsk/danske filmen Barbara? Da vil du kjenne igjen atmosfæren og miljøet. På halvøyas ytterste spiss har verdens eldste parlament holdt til i mer enn 1000 år. I dag er Tinganes sete for Landsstyret, og den færøyske regjering holder til i de små, velholdte husene. Men fortsatt bor det folk her og barn og høns spaserer mellom husene.

Ettermiddagens tur byr på ekte adrenalinkikk! Siden den er væravhengig blir denne turen satt opp som frivillig utflukt. Med buss drar vi til Vestmanna der vi går om bord i spesielt sjødyktige båter styrt av erfarne lokale skippere. Vi seiler ut til det kjente fuglefjellet Vestmannabjørginin, en av de største severdighetene på Færøyene. Hvis været tillater det, seiler vi gjennom smale sund, inn i dype grotter formet av brenningen i millioner av år, og tett inn til den 600 meter høye loddrette klippeveggen hvor tusenvis av sjøfugler hekker. En opplevelse man sent glemmer!

Dag 4: De nordlige øyene (frivillig) og «Heimeblídni» (frivillig)

/globalassets/europa/faroyene/faroyene-programbilder/lundefugl_shutterstock.jpg

I dag står de nordligste øyene på programmet vårt! På turen nordover er det vakker utsikt til øyene Fugloy, Svínoy, Borðoy og Kunoy. Det blir stopp ved vikingebosetningene ved Leirvik. Etter at den 6300 meter lange Nordøytunnelen ble åpnet i 2006 og erstattet ferjen over Leirviksfjorden, tar det bare litt over en time å kjøre til Klaksvik, den nest største byen på Færøyene. Inne i tunnelen kan vi beskue de flotte dekorasjonene med lyskunst av den færøyske kunstneren Tróndur Patursson. Med sin gode og beskyttede havn innerst i fjorden, har Klaksvik vært viktig for øyenes fiskeriflåte. Vi besøker Christianskirken med sin spesielle arkitektur. Her får ordet ”kirkeskip” virkelig mening. Kirkens døpefont er forresten en gave fra Danmark, en 4000 år gammel hedensk offerskål. Det blir lunsj i Runavik hvor vi også besøker ullvarehuset før turen går tilbake til Tórshavn og hotellet.

Om kvelden kan de som ønsker blir med noe utenom det vanlige, nemlig å dra hjem til noen og spise middag i huset deres! Flere på Færøyene åpner opp hjemmet sitt for en «heimablídni», hvor dere får en autentisk og intim opplevelse i private hjem. Ta for eksempel Anne og Óli som bor på en gård i Velbastadur, ca en mil fra Torshavn. Her får du en fem retters middag med drikke, og selvfølgelig en velkomstdrink. Grønnsakene og kjøttet som blir servert, er 100% organisk og kommer direkte fra parets gård. Dette er garantert noe dere kommer til å huske i lang, lang tid fremover!

Dag 5: Hjemreise

Etter frokost er det dessverre over for denne gang og vi må dra til flyplassen. Fra flysetet får vi kanskje et siste glimt av et vakkert øyrike, ukjent for de aller fleste nordmenn. Vi flyr via København, og lander i Stavanger eller Oslo om kvelden.