01. - 05. juni 2023

Fascinerende Færøyene

-skjønnhet og uberørt natur

I dag er ikke Færøyene lenger kun et reisemål for dristige oppdagelsesreisende, for de få som tok sjansen på en farefull ferd vestover, ut i havet.
Det spennende øyriket har sterke røtter til Norge, og flere og flere får øynene opp for denne fascinerende destinasjonen.

Naturen er storslått, menneskene gjestfrie, kulturen interessant og maten velsmakende. Færøyene er en verden for seg selv, med stupbratte klippevegger, frodige dalfører der grønnfargen viser seg frem i alle nyanser, fargerike bygder, et yrende fugleliv og hav på alle kanter.
Velkommen til 18 øyer i Nord- Atlanteren hvor det vidunderlige lyset stadig overrasker og gleder.

Dagsprogram

Dag 1
Vælkoma til Færøyene!
Dag 2
Tórshavn og Kirkjubø
Dag 3
Frivillig formiddagstur - båttur blant øyene og felles utflukt til Esturøy
Dag 4
Frivillig tur til de nordlige øyene
Dag 5
Hjemreise
Færøyene National costume
Copyright: turistkontoret Færøyene
Færøyene fjell
Copyright: Atlantic Airways
færøyene bird
Copyright: Atlantic Airways
brown and white houses on green grass field during daytime
Copyright Tommy Kwak

Program

 • Dag 1 Vælkoma til Færøyene!
  Inkluderte måltider: Lunsj, Middag

  Vi flyr fra Kristiansand, via København til Vagar på Færøyene. Før vi setter kurs for Torshavn venter noen vakre naturopplevelser. Først på programmet er Gásadal, bygda som ligger lengst vest på Færøyene. Herfra har vi en flott utsikt over sundet til Mykines, kjent som et av Europas viktigste fugleområder. Den kuperte klippeøya er et flott fotomotiv.

  I Sandavág tar vi en titt på den vakre lille kirken med minnesmerket over Færøyenes egen «Ivar Aasen» og et krigsminnesmerke som også omfatter norsk historie. Det er det særpregede landskapet og de mange historiene her som gjør turen spennende.
  Vi spiser lunsj underveis, og på ettermiddagen ankommer vi Torshavn og vårt gode hotell, Hotel Hafnia, som ligger midt i sentrum. Vi samles til middag i hotellets hyggelige restaurant.

   

  Copyright: Atlantic Airways
 • Dag 2 Tórshavn og Kirkjubø
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  I dag skal vi gjøre oss litt bedre kjent i Tórshavn, en av verdens minste hovedsteder, vakkert beliggende ved foten av fjellene og med panoramautsikt over havet til Nólsoy.
  Det er en flott opplevelse å spasere rundt på Tinganes, med et virvar av smug og trapper, med sine sortmalte hus, hvite vinduskarmer og grønne gresstak. Man kunne tro man hadde forvillet seg inn blant kulissene i en historisk film, og Tinganes har også blitt brukt til filmopptak. Har du sett den norsk/danske filmen Barbara? Da vil du kjenne igjen atmosfæren og miljøet. På halvøyas ytterste spiss har verdens eldste parlament holdt til i mer enn 1000 år.
  I dag er Tinganes sete for Landsstyret, og den færøyske regjering holder til i de små, velholdte husene. Men fortsatt bor det folk her og barn og høns spaserer mellom husene. Lunsjen i dag er på egenhånd.

  På ettermiddagen kjører vi ut til Kirkjubø, Færøyenes historiske og kulturelle sentrum, en god mil sør for Tórshavn. Antakeligvis telte bygda rundt 50 hus i middelalderen, men de fleste av dem ble skylt på havet i en storm på 1500-tallet. Men fortsatt finner vi her den maleriske kongsgården hvor den nåværende kongsbonden er 17. generasjon i rekken. Stedet var bispesete frem til reformasjonen, og den lille Olavskirken ble brukt til domkirke. Det fantes storslåtte planer tidligere, og restene av en katedral, som antakelig aldri ble ferdigbygget, står stadig på vollene i Kirkjubø. Høyt oppe i fjellveggen ser vi hulen der Kong Sverre skal ha blitt født. Så her skal vi ha en spennende vandring i færøysk historie.

  Kveldens middag skal vi spise på Torshavn’s populære Irish Pub – kun en kort spasertur fra hotellet vårt.

  Copyright: Turistkontoret Færøyene
  Copyright Robert Bahn
 • Dag 3 Frivillig formiddagstur - båttur blant øyene og felles utflukt til Esturøy
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Siden den er væravhengig blir denne turen satt opp som frivillig utflukt.
  I dag får du mulighet til å få en stor opplevelse. Med buss kjører vi en times tid til den lille bygda Vestmanna. Her går vi om bord i en sjødyktig båt med en erfaren skipper som gir oss en forglemmelig tur på havet.
  Vi seiler ut til det kjente fuglefjellet Vestmannabjørginin, en av de største severdighetene på Færøyene. Hvis været tillater det, seiler vi gjennom smale sund, inn i dype grotter formet av brenninger i millioner av år, og tett inn til den 600 meter høye loddrette klippeveggen hvor tusenvis av sjøfugler hekker. En opplevelse man sent glemmer!
  Tilbake i Torshavn midt på dagen hvor dagens lunsj spises på egenhånd.

  Utpå tidlig ettermiddag skal vi i dag virkelig få oppleve Færøyene mange flotte steder.
  Utflukt tar oss nordover og vi skal besøke mange steder med forskjellig særpreg. Underveis passerer vi den gamle hvalstasjonen, bygget av nordmenn, og nyter utsikten til klippene Risin og Kellingin – velkjente motiver i færøyske sagn. Fra Eiði har vi utsikt til Færøyenes høyeste fjell, Slættaratindur (882 m), og vi besøker Saksun, som har en særdeles naturskjønn beliggenhet. Turen fortsetter til Funning, så til Gjógv, lengst nord på Eysturøy, en sjarmerende bygd som ligger helt alene og ytterst mot havet i nordøst. Navnet, som betyr «Juv», henviser til den unike naturlige havnen som man når via trappetrinn gjennom en smal kløft. Gjógv vil garantert begeistre hobbyfotografene!

  Hver onsdag om sommeren arrangeres det i Gjògv en spesiell kveld med færøysk mat og underholdning. Det blir buffet med færøyske smakebiter, musikk og sang og den traditionelle færøyske kjededansen, som gjestene får delta i. En ettermiddag full av opplevelser og en flott kjøretur tilbake til Torshavn utpå kvelden.

   

  Copyright: lucarennerphotography
 • Dag 4 Frivillig tur til de nordlige øyene
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  I dag vil noen nyte livet i Torshavn, oppdage mer av denne spesielle lille hovedstaden på egenhånd, kikke i spennende butikker og bare nyte livet. Andre er kanskje lystne til å oppdage mer av dette fasinerende øyriket. Da kan du bli med oss til de nordlige øyene.
  På turen nordover er det vakker utsikt til øyene Fugloy, Svínoy, Borðoy og Kunoy. Det blir stopp ved vikingebosetningene ved Leirvik. Etter at den 6300 meter lange Nordøytunnelen ble åpnet i 2006 og erstattet ferjen over Leirviksfjorden, tar det bare litt over en time å kjøre til Klaksvik, den nest største byen på Færøyene. Inne i tunnelen kan vi beskue de flotte dekorasjonene med lyskunst av den færøyske kunstneren Tróndur Patursson. Med sin gode og beskyttede havn innerst i fjorden, har Klaksvik vært viktig for øyenes fiskeriflåte.
  Vi besøker Christianskirken med sin spesielle arkitektur. Kirkens døpefont er en gave fra Danmark, en 4000 år gammel hedensk offerskål. Det blir lunsj i Runavik hvor vi også besøker ullvarehuset Navia og får oppleve bondegårdsdrift.

  Utpå ettermiddagen er vi tilbake i Torshavn og om kvelden samles vi til turens siste middag på hotellet.

   

  Copyright: Olavur Frederiksen/Visit Faroe Island
  Copyright: Visit Faroe Islands
 • Dag 5 Hjemreise
  Inkluderte måltider: Frokost

  Etter en god frokost er vi klar for avreise. Vi flyr hjem til Kristiansand via København.

  Copyright: Dominic Breitbarth / @dominiclars

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:

Turpris per person kr 17 500,-

Fly Kristiansand – Færøyene t/r
1 stk innsjekket bagasje
Flyavgifter
4 netter i dbl. Rom på Hotel Hafnia 4*
4 frokoster
1 lunsj
4 middager
Utflukter og sightseeing dag 1, 2 og 3
Lokalguide

Enkeltromstillegg kr 2800,-

Frivillige utflukter har bindende påmelding. Vi tar forbehold om nok påmeldte for gjennomføring av disse utfluktene.
Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Flytider
01.juni
 • 06:00 - 07:15
  Kristiansand København
 • 10:00 - 11:15
  København Færøyene
05.juni
 • 08:20 - 11:25
  Færøyene København
 • 14:05 - 15:25
  København Kristiansand