Finnmark

med Nordkapp!

Copyright Joel Rohland

I Finnmark står eksotiske og unike opplevelser i kø, og dette er en landsdel som virkelig bergtar sine besøkende. På Europas nordligste punkt, kan du dra på nordlyssafari om vinteren og få måneder med midnattssol hvor landskapet er fullt av farger.

En reise til Finnmark er for den nysgjerrige og reiseglade, dette er landsdelen som både imponerer og begeistrer. Kontrastene er store mellom Finnmarksvidda og kysten, fra frodige daler til nakne vidder og ut til den subarktiske karrige kysten. Å være turist i Finnmark er et eventyr, bli med oss på en vill, vakker og unik reise!

 

Dagsprogram

Dag 1
Fly til Alta
Dag 2
Karasjok
Dag 3
Karasjok - Honningsvåg
Dag 4
Fuglesafari og Nordkapp
Dag 5
Honningsvåg - Alta - hjem
Finnmark samedrakt norge
copyright Johan Wildhagen Innovasjon Norge
Finnmark norge kongekrabbe mat
Copyright Johan Wildhagen Innovasjon Norge
Finnmark norge
copyright Johan Wildhagen Innovasjon Norge
Finnmark norge
Copyright Johan Wildhagen Innovasjon Norge
Finnmark lavo norge
copyright Johan Wildhagen Innovasjon Norge (5)

Program

 • Dag 1 Fly til Alta
  Inkluderte måltider: Middag

  Vi flyr til Finnmarks største by Alta, som ligger nord for polarsirkelen, mellom hav og vidde og kalles for nordlysbyen. Her har samer, kvener og nordmenn i århundrer bodd side om side med sine kulturer og tilpasset seg den eviglange mørketida og måneder med lys og midnattssol.
  Landemerket i Alta er Nordlyskatedralen, en arkitektoniske perle. Hvis man er så heldig å få nordlyset på himmelen som kulisse på det 47 meter høye kirketårnet, får man den ultimate opplevelsen. Her kan man også besøke BorealisAlta, en interaktiv utstilling med unike og atmosfæriske opplevelser basert på samiske myter om nordlyset.

  Like utenfor sentrum ligger Nord-Europas største og rikeste felt med helleristninger som kom på UNESCO’s verdensarvliste i 1985.Her kan man vandre rundt i vakker natur og nyte helleristninger som er opptil 6000 år gamle, imponerende illustrasjoner som forteller om liv og tro i steinalderen.

  Det er vilt og vakkert å kjøre oppover den storslåtte Tverrelvdalen, kjent for sine enorme områder med skiferbrudd. Utbyggingen av Alta-Kautokeinovassdraget og Alta kraftverk med Sautsodemningen er et enormt byggverk og på vei opp her kjører vi forbi det berømte Nullpunktet fra demonstrasjonene i Stilla i 1979-80.

  Gjennom en tunnel kommer vi ut på den 110 meter høye demningen med magasiner som inneholder 135 millioner m³ vann. Her går vi om bord i en av verdens lengste elvebåter og setter kursen opp Kautokeinoelva til samebygda Màze. Her ønsker en samefamilie oss velkommen i sine fargerike drakter. Når vi inviteres inn ideres lavo blir stemningen magisk. Vi setter oss godt til rette på myke reinsdyrskinn og får høre samiske tradisjoner, joik og bli servert det samiske festmåltidet bidos.

  Turen til Karasjok fortsetter med buss over et fjellparti som kan ta pusten fra de fleste. I dette områder holder det til 60.000 reinsdyr og bor 3000 mennesker hvorav 90% snakker samisk.
  Vi sjekker inn på vårt gode hotell og får mulighet til å oppleve den samiske hovedstaden på egenhånd i kveld.

  Copyright Jereminator Visit Alta
  copyright Johan Wildhagen Innovasjon Norge
 • Dag 2 Karasjok
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Etter en solid norsk frokost spaserer vi til utendørsmuseet Sápmi Park hvor vi får en guidet omvisning og får oppleve mer av samisk kultur og levesett.
  Gjennom en helt spesiell film får vi et innblikk i samenes urgamle myter og historie. Sápmi Park har også små kunstverksteder hvor samisk kunst blir presentert og solgt. Så spaserer vi bort til samenes storting, – Sametinget. Her får vi en omvisning i det spesielle byggverket før det er tid for dagens lunsj.

  Etter lunsj kjører vi til en bedrift med lange tradisjoner på Finnmarksvidda. Vi skal besøke en knivsmed, viden kjent for sine samekniver. Her får vi se produksjon og høre om samekniven, som er samenes viktigste verktøy. Her får du også muligheten til å kjøpe din personlige kniv med inngravering.
  Så drar vi tilbake til sentrum av Karasjok hvor ettermiddagen er til egen disposisjon.

  Vi anbefaler et besøk i RiddoDuottarMuseat (De Samiske Samlinger) eller et besøk i Finnmarks eldste kirke fra 1807 som er den eneste bygningen som sto igjen i Karasjok etter krigen. Middagen i kveld blir stemningsfull- servert i Storgammen!

  copyright Johan Wildhagen Innovasjon Norge
  Copyright Johan Wildhagen Innovasjon Norge
 • Dag 3 Karasjok - Honningsvåg
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Dagens etappe går gjennom en frodig og storslått del av Finnmarksvidda på vei mot kysten.
  Ved Skoganvarre blir det fottur for å oppleve ruinene etter et av de største feltsykehusene den tyske Wehrmacht hadde. Anlegget var ikke fullført da tyskerne trakk seg tilbake fra Finnmark høsten 1944.
  Området ligger urørt slik det ble forlatt og ruinene etter brakkene, rester av senger, ovner, rør og bygningsdeler er fremdeles synlig. Her ble mange soldater fra Østfronten, russiske krigsfanger og sivilbefolkningen behandlet. Det var opptil 70 000 soldater i Porsanger på slutten av andre verdenskrig.

  Vi tar en benstrekk i Lakselv hvor alle skilter er på tre språk – norsk, samisk og kvænsk/finsk.
  Vi fortsetter langs Norges 4. lengste fjord, den 123 km lange Porsangerfjorden.
  I Trollholmsund kikker vi på de vakre dolomittformasjonene. Her vokser også den vakre lapprosen. Vi er i reinsdyrenes rike – de finnes overalt i denne storslåtte naturen som nå endrer seg til mager arktisk natur. Oppe på åsrygger, nede i sjøkanten, langs veien og ikke minst i kjørebanen møter vi på rein, så her kan det være reinen som bestemmer farten på bussen!

  V i kjører gjennom den 7 km lange Nordkapp-tunnelen, som er verdens nordligste undersjøiske biltunnel, og kommer til Magerøya og Honningsvåg, Norges nordligste by. Her har vi har storslått natur på alle kanter.
  Vi sjekker inn på hotell i sentrum av byen.

  Copyright Johan Wildhagen Innovasjon Norge
  Copyright Arvid Høidahl
 • Dag 4 Fuglesafari og Nordkapp
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Kamøyvær er dagens første opplevelse.
  Vi skal besøke galleriet “The Gallery – East of the sun” før vi kjører videre til fiskeværet,Gjesvær.
  Her står båt med skipper klar og tar oss med ut til fuglefjellet Gjesværstappan hvor millioner av fugler har sitt tilholdssted. Her ute i havgapet møter vi et yrende fugleliv og her finnes Norges største kolonier av lundefugl og krykkje.
  Lundefuglen, med sitt fargerike nebb, og skarven som sitter oppreist på berget og følger med i alt som skjer på havet blir flotte fotomotiver. Her finnes de fleste sjøfugler – alke, teist, lomvi, havhest og ikke minst store kolonier av den vakre havsula. Og høyt over oss svever den fryktinngytende havørna. Ikke uvanlig å se 10 – 15 store fuglen i luften samtidig. Seler trives også her ute og kan plutselig dukke opp ved båtripa.
  Dagens lunsj er selvfølgelig i dag fra havet.

  Nordkapp – sagnomsust, vilt og vakkert og målet for hundre tusener av turister fra hele verden. I over tre hundre år har denne klippen på 71°10’21 tiltrukket seg eventyr- og skuelystne mennesker.
  Kjøreturen opp til Nordkapp-platået er uten tvil den mest spektakulære i landet og vi føler vi befinner oss på Norges tak!
  Anlegget som er bygget her oppe har mye å vise sine besøkende. I Nordkapphallens kino skal vi oppleve de fire årstider på Nordkapp. I den underjordiske tunnelen er det utstillinger fra Nordkapps lange historie som reisemål, og St. Johannes kapellet, verdens nordligste økumeniske kapell, er et populært sted å gifte seg. Du vil helt sikkert la deg friste i gave- og suvenirbutikken.

  På returen gjør vi et kort stopp i verdens nordligste fiskevær, – Skarsvåg.
  Etter middag anbefaler vi en spasertur i Honningsvågs gater hvor du gjerne møter flere utlendinger enn innfødte. Og bli ikke overrasket om du får følge av en stolt reinbukk igjennom byens hovedgate.

  Copyright Justgian Rico Willy
  Copyright Alexander Benjaminsen - VisitNorway.com
 • Dag 5 Honningsvåg - Alta - hjem
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj

  Etter en rikholdig frokostbuffet starter vi på turen tilbake til Alta.
  Turen tar 3 timer og vi kjører over Hatter og Sennalandet. Vegetasjonen er variert og også her ser vi flokker av rein som beiter. På turen får du høre mer om Finnmarks natur og menneskene i vårt største og nordligste fylke.
  Vel fremme i Alta spiser vi lunsj før vi sjekker inn og setter oss på flyet sørover.

   

  Copyright Geoff Puckridge
  Copyright Sébastien Goldberg

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:

Fly Oslo – Alta t/r
1stk innsjekket bagasje
Flyavgifter
Førsteklasses turbuss under hele oppholdet
4 netter i delt dobbeltrom
4 frokoster
2 lunsjer
4 middager
Program som beskrevet
Reiseleder fra Norsk Tur

Enkeltrom
Drikke til måltidene

Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.