11. - 16. september 2021

Fjord – Norge

Balestrand, Loen, Briksdalsbreen, Geiranger, Flåm og Gudvangen

Norge – vårt nærmeste ferieland. En reise inn i fjord-Norge er fullspekket med naturopplevelser, førsteklasses hoteller, deilige måltider og unike attraksjoner og opplevelser.
Turister fra hele verden drømmer om å oppleve det som vi nordmenn så lett har tilgang til – spektakulære fjordarmer, spisse snødekte fjelltopper, grønne, levende bygder og bærekraftige samfunn.
Fra bussvinduet, i en topp moderne turbuss og under ferjeturer, får vi nærkontakt med vårt unike land. Det sies at på Vestlandet er det fantastiske opplevelser rundt hver sving!
Turen har førsteklasses tradisjonsrike hoteller og det meste inkludert.

Dagsprogram

 • Dag 1 Stavanger - Balestrand
 • Dag 2 Balestrand - Loen
 • Dag 3 Briksdalsbreen
 • Dag 4 Geiranger og Hellesylt
 • Dag 5 Loen - Flåm
 • Dag 6 Flåm - Fjord Cruise - Stavanger

Program

 • Dag 1 Stavanger - Balestrand
  Inkluderte måltider: Lunsj, Middag

  En spennende reise til et av Norges vakreste områder starter med avreise fra Stavanger om morgenen.
  Vi kjører til Mortavika og tar ferje til Årsvågen. Herfra går turen videre nordover, forbi mektige Folgefonna nasjonalpark og Odda til til vakre Ullensvang i Hardanger. Dette var et av favorittstedene til både Bjørnson og Grieg.
  Vi spiser lunsj på Ullensvang Hotell før turen fortsetter forbi Kinsarvik til Vangsnes og ferje over Sognefjorden til Dragsvik og Balestrand.

  Her sjekker vi inn på historiske Kviknes Hotell. Hotellet ligger  ved Sognefjorden med majestetiske fjell som bakgrunnskulisse, og med uendelig tradisjon i veggene. Hotellet så dagens lys i 1752 og familien Kvikne driver nå dette historiske hotellet i 4. generasjon. Det ble opprinnelig bygget i sveitserstil, og har beholdt sitt særpreg selv etter ombygging, restaureringer og utvidelser. I dag er Kviknes Hotel et moderne hotell med sjel og atmosfære. Eierne har samlet en mengde kunstverk og klenodium til glede for hotellets gjester.

 • Dag 2 Balestrand - Loen
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Dagens kjøreetappe lar oss oppleve noen av Norges «indrefileter».
  Vi slynger oss oppover lia på nasjonale turistveier og første stopp er utsiktspunktet på Gaularfjellet.
  Her får vi en storslått utsikt over et frodig og vakkert landskap. Når vi står på utsiktsplattforma 700 moh ser vi fjell på 1500 meter og dype dalfører – en virkelig spektakulær opplevelse.

  Vi kommer inn i Jølster som er knutepunkt mellom Sunnfjord, Sogn og Nordfjord og kjører langs det 3 mil lange Jølstravatnet som på sitt dypeste er 210 meter. Vannet er et av de beste fiskevannene i Norge og Jølster er kjent for sin rakørret av meget høy kvalitet.
  Det var her kunstneren Nikolai Astrup ble født og mange av hans kunstverk har motiver fra landskapet her i Jølster. Astruptunet, hvor han ble født i 1880, er i dag museum.

  Vi er fremme i Loen midt på dagen, sjekker inn på Alexandra Hotel og samles til en deilig lunsj.
  Hotel Alexandra har vært et av våre favoritthotell i snart 40 år. Hotellet ble åpnet i 1884 og ble et populært hotell for engelske turister. Navnet har hotellet fått etter prinsesse Alexandra av Danmark som var gift med prins Edward som seinere ble kong Edward 7.av England. Hotellet er familiedrevet og har blitt godt ivaretatt i alle disse årene og er i dag et moderne og flott hotell Her finnes spaavdeling, innendørs- og utendørs svømmebasseng, flere restauranter og kafeer, hyggelig salong og flotte uteområder med Innvikfjorden som nærmeste nabo.

  Resten av dagen kan du nyte i hotellets omgivelser, eller bli med oss på en frivillig spektakulær opplevelse.

  Har du lyst på litt action bli med oss på Norges letteste topptur. Loen Skylift ble offisielt åpnet i 2017 av Dronning Sonja og løfter oss fra fjorden i gondolvogner opp i over 1000 m høyde på fjellet Hoven. Pendelbanen er en av de bratteste i verden. Vel oppe får man virkelig nærkontakt med den mektige naturen. Her finnes restaurant og café og står man på toppen av taket er man omkranset av fjell og fjorder og ser Loen i fugleperspektiv.

  Vi samles til hyggelig samvær og middag om kvelden.

  Copyright: Unda Paula Lauberga
  Copyright: Marius Beck Dahle
 • Dag 3 Briksdalsbreen
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Vi våkner til et majestetisk landskap i alle retninger – dette er virkelig Norge på sitt beste.
  Loen er den lille bygda med de store naturopplevelsene. Mange av oss har besøkt dette stedet, men det er like imponerende å komme tilbake. Bo på et flott hotell, få servert gode måltider og nyte flott natur.
  I dag skal vi ta deg med til den mektige Briksdalsbreen som er en del av Jostedalsbreen Nasjonalpark. Fra 1200 m høyde, omkranset av fjell, stuper breen ned i den grønne og trange Briksdalen – et spektakulært syn.

  Vi kjører langs Oldenvannet opp til Briksdalsbre Fjellstue og herfra fraktes vi i «trollbiler» 2,5 km inn til breområdet. De siste 500 m går vi til fots og synet som møter oss er spektakulært. Så samles vi på Fjellstua hvor det blir fritid til å kjøpe seg lunsj og besøke den flotte forretningen som selger norskproduserte varer.
  På vei tilbake tar vi et kort stopp på Skogstad Outlet og butikk, hvor man kan få kjøpt fritidstøy til gode priser.

  Ettermiddagen til egne opplevelser.
  Vi anbefaler hotellets store badeområde, med inne- og utendørsbasseng og flere boblebad – alt med nydelig badetemperaturer.
  Hotellets buffetbord er viden kjent, så her er det bare å fråtse i forretter, varme retter og et deilig dessertbord. En samling i baren etterpå, er en fin avslutning på en opplevelsesrik dag.

  Copyright: Bjarte Haugen
  Copyroght: BriksdalFjellstove
 • Dag 4 Geiranger og Hellesylt
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Dagens tur er drømmen for tilreisende fra hele verden, dette er Norge på sitt beste – spektakulært, unikt, vilt og vakkert. Vi kjører langs flere fjellvann, har den mektige Jostedalsbreen rundt oss og stiger oppover i fjellheimen.
  Vi kjører en avstikker til Dalsnibba og stopper ved Geiranger Skywalk. En spektakulær plattform 1500 moh og Europas høyeste fjordutsikt fra bilvei, gir oss panoramautsikt ned til Geiranger.

  I denne lille bygda med 230 fastboende snakkes det allverdens språk, for årlig kommer rundt 200 cruiseskip inn i Geirangerfjorden. Stedet er også et av nordmenns favoritt-reisemål. Så turismen har blitt en viktig inntektskilde for innbyggerne her.
  Det blir tid på egenhånd til å oppdage den lille gågaten som har vokst frem med spennende forretninger for den kjøpelystne. Her finner man flott håndverkskunst, interiør, klær, sko, vesker, lærvarer, glass og smykker. Stikk innom Geiranger Sjokolade som lager deilig sjokolade med lokale råvarer.

  Lunsjen ordner du selv – her tilbys lunsj i flere varianter, fra kjappmat i kiosk, kafeer med tradisjonelle norske matretter til restauranter med eksklusive lunsjretter. Nyt naturen og fjorden i denne lille bygda som ligger i enden av den UNESCO listede verdensarven Geirangerfjorden, en 15 km lang fjordarm av Sognefjorden.

  Utpå dagen går vi om bord i ferja som bringer oss over til Hellesylt – en times båttur stappet med unike naturopplevelser – storslåtte fossefall, gårder som klamrer seg til bratte åssider, majestetiske fjell som stuper ned i fjorden og et vakkert fjordlandskap. Etter ca. en time legger vi til kai i Hellesylt og utpå ettermiddagen er vi tilbake i Loen.

  Copyright Øyvind Heen VisitNorway.com
 • Dag 5 Loen - Flåm
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Etter tre fantastiske netter på Alexandra Hotell er vi klare for nye opplevelser.
  Ferden går sydover, vi kjører gjennom den 6,5 km lange Fjærlandstunellen og kommer til vakre Fjærland hvor Sognefjorden og Jostedalsbreen møtes. Brearmer henger over stupbratte fjellsider, og kanskje er dette den vakreste brebygda i verden.
  Vi besøker det flotte Norsk Bremuseum & Ulltveit-Moe senter for klimaviten, et interaktivt museum som gir kunnskap om isbreer og klima på en ny og annerledes måte. Utstillinger med danning av isbreer, hvordan de former fjordlandskapet og hvorfor de spiller en viktig rolle i klimaforsking. Panoramafilmen om Jostedalsbreen er imponerende. Et tankevekkende besøk om klima i endring fra fortid til framtid. Vi får servert en enkel lunsj her før vi fortsetter sydover.

  Vi ferjer til Fodnes, innerst i Sognefjorden, og møter Gamle Lærdalsøyri. Her tar vi en beinstrekk og vandrer gjennom den spesielle trehusbebyggelsen, bevart fra 1700 – 1800 tallet. Lærdal står på UNESCO’s verdensarvsliste og er ei typisk vestlandsbygd med gårdsdrift og et frodig kulturlandskap. Det dyrkes frukt, bær og grønnsaker og stedet har fått merke som et Bærekraftig Reisemål.
  Allerede på 1800-tallet kom det engelske lorder til Lærdal for å fiske laks i Lærdalselva som er kjent langt utover Norges grenser. Vi fortsetter gjennom verdens lengste veitunnel, Lærdalstunnelen, før vi kommer til den lille bygda Flåm hvor vi skal overnatte på ærverdige Fretheim Hotell.
  Her får vi et nært møte med sognekulturen gjennom interiør, kortreiste smaker og en fantastisk fjordutsikt.

  Vi samles til hyggelig samvær og middag om kvelden.

  Copyright Sissel Nordhagen
  Copyright: Gaute D Boyum
 • Dag 6 Flåm - Fjord Cruise - Stavanger
  Inkluderte måltider: Frokost

  Flåm er et nydelig sted å våkne opp til innerst i Nærøyfjorden. Herfra kan man ta Flåmsbanen, kaste seg ut i zipline, sykle eller vandre.
  Vi har valgt et nydelig farvel til fjord-Norge. Med den nye elektriske katamaranen Legacy of the Fjords skal vi på et to-timers fjordcruise, en nytelsesreise som vil gi deg fantastiske minner.
  Båten seiler lydløst mellom høye majestetiske fjell med fossefall og små grønne grender. De små stedene vi seiler forbi har vært bebodd i uminnelige tider, og mange av stedene har fortsatt aktive gårdsbruk.
  Katamaranen er fantastisk bygget med en stor hyggelig salong med vinduer over alt, samt kafe. Ute kan man vandre i tre etasjer rundt på båten slik at man får med seg alle spektakulære opplevelser underveis.

  Vi passerer Aurland, Undredal, Dyrdal og Styvi før vi ankrer opp i Gudvangen
  Her møter bussen oss og vi starter kjøreturen tilbake via Voss og Odda. Vi ankommer Stavanger tidlig kveld.

  Copyright Sissel Nordhagen
  Copyright Sissel Nordhagen
sr bank logo

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 15 190,- pr. person

1 overnatting i delt dobbeltrom på Kviknes Hotel
3 overnattinger i delt dobbeltrom på Alexandra Hotel
1 overnatting i delt dobbeltrom på Fretheim Hotel
5 frokoster
3 lunsjer
5 middager
Ferje Geiranger – Hellesylt
Inngangspenger til Briksdalsbreen, Dalsnibba, Norsk Bremuseum
Cruise på Nærøyfjorden
Bankvert fra SpareBank 1 SR – Bank
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg:
 • Enkeltrom kr 2 300,-

Drikke til måltidene
Loen Skylift

Vi tar forbehold om endringer i program, busstider, samt eventuelle trykkfeil.

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 2000,- innbetales innen 7 dager.
Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren.

Restbeløpet betales 7 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:

Innen 65 dager før: arrangør beholder et adm.gebyr på kr 1000,- per person
Mellom 64 og 51 dager: arrangøren beholder innbetalte depositum
Mellom 50 og 35 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 34 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Betingelser ved påmelding 45 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 45 dager før avreise, må hele beløpet innbetales innen 2 virkedager.
Avbestilles turen etter betaling, beholder arrangøren 100 % av totalt fakturert beløp.
Ved manglende betaling innen fristen, kanselleres din reservasjon.

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring.
Kontroller eventuelt om avbestillingsforsikring inngår i din reiseforsikring.
Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.
Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene.

Busstider
11.september
 • 08:00 - 17:00
  Stavanger Balestrand

Norsk Tur arrangerer kvalitetsturer over hele verden. Lang erfaring og solide rutiner, samt et rikt nettverk av kontakter sørger for at du som kunde får kvalitet i alle ledd. 

Følg Norsk Tur: