Fjord – Norge

Balestrand, Loen, Briksdalsbreen, Stryn, Geiranger, Voss

Copyright Marius Tandberg

Norge – vårt nærmeste ferieland. En reise inn i fjord-Norge er fullspekket med naturopplevelser, førsteklasses hoteller, deilige måltider og unike attraksjoner og opplevelser.
Turister fra hele verden drømmer om å oppleve det som vi nordmenn så lett har tilgang til – spektakulære fjordarmer, spisse snødekte fjelltopper, grønne, levende bygder og bærekraftige samfunn.
Fra bussvinduet, i en topp moderne turbuss og under ferjeturer, får vi nærkontakt med vårt fantastiske land. Det sies at på Vestlandet er det fantastiske opplevelser rundt hver sving!
Turen har førsteklasses tradisjonsrike hoteller og det meste inkludert.

Denne turen kan tilpasses med avreise fra flere steder, kontakt oss for konkret rute.

Dagsprogram

Dag 1
Balestrand
Dag 2
Balestrand - Loen
Dag 3
Briksdalsbreen og Stryn
Dag 4
Geiranger og Hellesylt
Dag 5
Loen - Lærdal - Voss
Dag 6
Voss og hjemreise
Fleishers hotell voss norge
Copyright Tove Lise Moss
sauer dyr loen norge
Copyright Visitnorway.om
Loen Bremuseet
Copyright: Gaute D Boyum
Hiking in Balestrand loen norge
Copyright VisitNorway.com
Loen Hotel Alexandra
Copyright: Unda Paula Lauberga
waffle with white cream and red berries on white ceramic plate
Copyright Maria Petersson

Program

 • Dag 1 Balestrand
  Inkluderte måltider: Lunsj, Middag

  En spennende reise til et av Norges vakreste områder starter med avreise fra Stavanger om morgenen.
  Vi kjører til Mortavika og tar ferje til Årsvågen. Herfra går turen videre nordover, forbi mektige Folgefonna nasjonalpark og Odda til til vakre Ullensvang i Hardanger. Dette var et av favorittstedene til både Bjørnson og Grieg.
  Vi spiser lunsj på Ullensvang Hotell før turen fortsetter forbi Kinsarvik til Vangsnes og ferje over Sognefjorden til Dragsvik og Balestrand.

  Her sjekker vi inn på historiske Kviknes Hotell. Hotellet ligger  ved Sognefjorden med majestetiske fjell som bakgrunnskulisse, og med uendelig tradisjon i veggene. Hotellet så dagens lys i 1752 og familien Kvikne driver nå dette historiske hotellet i 4. generasjon. Det ble opprinnelig bygget i sveitserstil, og har beholdt sitt særpreg selv etter ombygging, restaureringer og utvidelser. I dag er Kviknes Hotel et moderne hotell med sjel og atmosfære. Eierne har samlet en mengde kunstverk og klenodium til glede for hotellets gjester.

 • Dag 2 Balestrand - Loen
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Dagens kjøreetappe lar oss oppleve noen av Norges «indrefileter».
  Vi slynger oss oppover lia på nasjonale turistveier og første stopp er utsiktspunktet på Gaularfjellet.
  Her får vi en storslått utsikt over et frodig og vakkert landskap. Når vi står på utsiktsplattforma 700 moh ser vi fjell på 1500 meter og dype dalfører – en virkelig spektakulær opplevelse.

  Vi kommer inn i Jølster som er knutepunkt mellom Sunnfjord, Sogn og Nordfjord og kjører langs det 3 mil lange Jølstravatnet som på sitt dypeste er 210 meter. Vannet er et av de beste fiskevannene i Norge og Jølster er kjent for sin rakørret av meget høy kvalitet.
  Det var her kunstneren Nikolai Astrup ble født og mange av hans kunstverk har motiver fra landskapet her i Jølster. Astruptunet, hvor han ble født i 1880, er i dag museum.

  Vi er fremme i Loen midt på dagen, sjekker inn på Alexandra Hotel og samles til en deilig lunsj.
  Hotel Alexandra har vært et av våre favoritthotell i snart 40 år. Hotellet ble åpnet i 1884 og ble et populært hotell for engelske turister. Navnet har hotellet fått etter prinsesse Alexandra av Danmark som var gift med prins Edward som seinere ble kong Edward 7.av England. Hotellet er familiedrevet og har blitt godt ivaretatt i alle disse årene og er i dag et moderne og flott hotell Her finnes spaavdeling, innendørs- og utendørs svømmebasseng, flere restauranter og kafeer, hyggelig salong og flotte uteområder med Innvikfjorden som nærmeste nabo.

  Resten av dagen kan du nyte i hotellets omgivelser, eller bli med oss på en frivillig spektakulær opplevelse.

  Har du lyst på litt action bli med oss på Norges letteste topptur. Loen Skylift ble offisielt åpnet i 2017 av Dronning Sonja og løfter oss fra fjorden i gondolvogner opp i over 1000 m høyde på fjellet Hoven. Pendelbanen er en av de bratteste i verden. Vel oppe får man virkelig nærkontakt med den mektige naturen. Her finnes restaurant og café og står man på toppen av taket er man omkranset av fjell og fjorder og ser Loen i fugleperspektiv.

  Vi samles til hyggelig samvær og middag om kvelden.

  Copyright: Alexandra Hotel
  Copyright: Marius Beck Dahle
 • Dag 3 Briksdalsbreen og Stryn
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Vi våkner til et majestetisk landskap i alle retninger – dette er virkelig Norge på sitt beste.
  Loen er den lille bygda med de store naturopplevelsene. Mange av oss har besøkt dette stedet, men det er like imponerende å komme tilbake. Bo på et flott hotell, få servert gode måltider og nyte flott natur.
  I dag skal vi ta deg med til den mektige Briksdalsbreen som er en del av Jostedalsbreen Nasjonalpark.
  Fra 1200 m høyde, omkranset av fjell, stuper breen ned i den grønne og trange Briksdalen – et spektakulært syn.

  Vi kjører langs Oldenvannet opp til Briksdalsbre Fjellstue og herfra fraktes vi i «trollbiler» 2,5 km inn til breområdet. De siste 500 m går vi til fots og synet som møter oss er spektakulært. Så samles vi på Fjellstua og her kan man kjøpe lunsj før vi returnerer til Loen.
  De som ønsker det kan bli med inn til Stryn som bl.a. er kjent for sine fabrikkutsalg. Her finnes Riccovero, Sport Outlet og Skogstad Sport som tilbyr klær til fordelaktige priser.

  Resten av ettermiddagen nytes på egenhånd før vi samles til middag om kvelden.

  Copyright: Bjarte Haugen
  Copyroght: BriksdalFjellstove
 • Dag 4 Geiranger og Hellesylt
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Dagens tur er drømmen for tilreisende fra hele verden, dette er Norge på sitt beste – spektakulært, unikt, vilt og vakkert. Vi kjører langs flere fjellvann, har den mektige Jostedalsbreen rundt oss og stiger oppover i fjellheimen.
  Vi kjører en avstikker til Dalsnibba og stopper ved Geiranger Skywalk. En spektakulær plattform 1500 moh og Europas høyeste fjordutsikt fra bilvei, gir oss panoramautsikt ned til Geiranger.

  I denne lille bygda med 230 fastboende snakkes det allverdens språk, for årlig kommer rundt 200 cruiseskip inn i Geirangerfjorden. Stedet er også et av nordmenns favoritt-reisemål. Så turismen har blitt en viktig inntektskilde for innbyggerne her.
  Det blir tid på egenhånd til å oppdage den lille gågaten som har vokst frem med spennende forretninger for den kjøpelystne. Her finner man flott håndverkskunst, interiør, klær, sko, vesker, lærvarer, glass og smykker. Stikk innom Geiranger Sjokolade som lager deilig sjokolade med lokale råvarer.

  Lunsjen ordner du selv – her tilbys lunsj i flere varianter, fra kjappmat i kiosk, kafeer med tradisjonelle norske matretter til restauranter med eksklusive lunsjretter. Nyt naturen og fjorden i denne lille bygda som ligger i enden av den UNESCO listede verdensarven Geirangerfjorden, en 15 km lang fjordarm av Sognefjorden.

  Utpå dagen går vi om bord i ferja som bringer oss over til Hellesylt – en times båttur stappet med unike naturopplevelser – storslåtte fossefall, gårder som klamrer seg til bratte åssider, majestetiske fjell som stuper ned i fjorden og et vakkert fjordlandskap. Etter ca. en time legger vi til kai i Hellesylt og utpå ettermiddagen er vi tilbake i Loen.

  Copyright Øyvind Heen VisitNorway.com
  Copyright VisitNorway.com
 • Dag 5 Loen - Lærdal - Voss
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Etter tre fantastiske netter på Alexandra Hotell er vi klare for nye opplevelser.
  Ferden går sydover, vi kjører gjennom den 6,5 km lange Fjærlandstunellen og kommer til vakre Fjærland hvor Sognefjorden og Jostedalsbreen møtes.
  Hvite og blå brearmer henger over stupbratte fjellsider, og kanskje er dette den vakreste brebygda i verden.

  Vi besøker det flotte Norsk Bremuseum & Ulltveit-Moe senter for klimaviten, et interaktivt museum som gir kunnskap om isbreer og klima på en ny og annerledes måte. Utstillinger med danning av isbreer, hvordan de former fjordlandskapet og hvorfor de spiller en viktig rolle i klimaforsking. Panoramafilmen om Jostedalsbreen er imponerende. Et tankevekkende besøk om klima i endring fra fortid til framtid.

  Vi ferjer til Fodnes, innerst i Sognefjorden, og møter Gamle Lærdalsøyri med sine bevarte trehus fra 1700 – 1800-tallet. Lærdal står på UNESCO’s verdensarvsliste og er ei typisk vestlandsbygd med gårdsdrift og et frodig kulturlandskap. Det dyrkes frukt, bær og grønnsaker og stedet har fått merke som et Bærekraftig Reisemål. Allerede på 1800-tallet kom det engelske lorder til Lærdal for å fiske laks i Lærdalselva som er kjent langt utover Norges grenser.
  Her spiser vi lunsj og fortsetter turen gjennom verdens lengste veitunnel, Lærdalstunnelen, til Aurland, kjent for sine populære Aurlandssko. Gjennom vakkert landskap passeres Flåm og Gudvangen før vi utpå ettermiddagen kommer til Voss.
  Vi sjekker inn på Fleisher’s hotell. Mellom mektige vestlandsfjell, i sentrum av Voss, ligger hotellet nydelig til ved Vangsvatnet. På grunn av jernbanen har Voss i mange år vært et knutepunkt i denne regionen med kort avstand til Hardangerfjorden, Sognefjorden og Nærøyfjorden.  Det ble bygd i 1889, i datidens populære sveitserstil. Hotellet har bevart sin unike stilart og er i dag et moderne hotell rik på tradisjoner og atmosfære.Forfriskninger serveres i Fredrik’s pianobar, et sosialt og hyggelig sted og samles. Velværesenter med basseng, boblebad, sauna og treningsrom.

  Felles middag om kvelden.

  Copyright: Visit Norway
  Copyright: Gaute D Boyum
 • Dag 6 Voss og hjemreise
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj

  Etter en rikholdig frokostbuffet starter turen sydover.
  Det blir lunsjstopp i Haugesund før vi ferjer Årsvågen til Mortavika og kjører siste strekningen tilbake til Stavanger. I seks dager har vi hygget oss om bord i en turbuss av ypperste klasse med en dyktig sjåfør.

  Reiselederen har formidlet spennende info, vi har fått bo og oppleve noen av Norges mest sjarmerende hoteller, fått servert måltider med velsmakende mat og opplevd en norgesnatur uten sidestykke og masse severdigheter.
  Og ikke minst, vært sammen med hyggelige medreisende.

  Copyright Elena Studio

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:

All transport i moderne turbuss
1 overnatting i delt dobbeltrom på Kviknes Hotel
3 overnattinger i delt dobbeltrom på Alexandra Hotel
1 overnatting i delt dobbeltrom på Fleischer’s Hotel
5 frokoster
4 lunsjer
5 middager
4 ferjestrekninger og båt Geiranger – Hellesylt
Inngangspenger til Briksdalsbreen, Dalsnibba, Norsk Bremuseum
Reiseleder fra Norsk Tur

Drikke til måltidene
Loen Skylift

Vi tar forbehold om endringer i program, busstider, samt eventuelle trykkfeil.