20. - 24. september 2021

Cruise med Fjord Line og miniferie i hjertet av Telemark

Unn deg et deilig avbrekk fra hverdagen med et cruise med Fjord Line fra Bergen og langs Vestlandskysten til Langesund, etterfulgt av høydepunkter langs Telemarkskanalen. Med nye horisonter, vakker utsikt og sjøluft i luggen får vi med oss et døgn ombord i MS Bergensfjord, som går på miljøvennlige naturgass.
Vi seiler innaskjærs gjennom den vakre vestlandske skjærgården mot Stord og Stavanger. Fristende restauranter og gode tax-free tilbud ombord får tiden til å gå fort før vi inntar lugaren.
Gled deg til å utforske kunstnerbyen Kragerø og se flere av byens ukjente severdigheter. 3 netter på tradisjonsrike Straand Hotel i Vrådal byr på velvære og mange høydepunkter.
En tur med kanalbåt på Telemarkskanalen og vinsmaking i Fruktbygda Gvarv står på programmet. En busstur tilbake til Vestlandet med flott utsikt over Hardangervidda Nasjonalpark runder av en overraskende innholdsrik 5-dagers tur

Dagsprogram

 • Dag 1 Velkommen ombord på Fjord Line!
 • Dag 2 Ankomst Langesund med kunstnervandring i Kragerø på vei til Vrådal
 • Dag 3 Gastronomisk frukt- og vinsmaking i Gvarv
 • Dag 4 Slusetur på Telemarkskanalen og besøk på Øvre Verket
 • Dag 5 Hjemreise via Haukeli til Bergen

Program

 • Dag 1 Velkommen ombord på Fjord Line!
  Inkluderte måltider: Middag

  Fjordlines moderne miljøskip MS Bergensfjord ønsker deg velkommen til et cruise fra Bergen til Langesund. Fjord Line satser på miljøteknologi og skipets motorer drives utelukkende av flytende naturgass, og dette gjør skipet til et av de første i verden som seiler kun på miljøvennlig gass.

  Denne ettermiddagen seiler vi langs den idylliske skjærgården fra Bergen til Stord og videre med kurs for Danmark. Vi ligger i land i Hirtshals en time, men går ikke i land. Derimot kan du nyte utsikten over de pittoreske sandstrendene på Nord-Jylland mens du har god tid til å handle kvalitetsvarer til hyggelige priser om bord i skipets imponerende tax-free butikk.

  Staben ombord er fullt fokusert på å gjøre cruiselivet behagelig for oss! Det er en rekke lugaralternativer tilgjengelig. Måltidene på Fjord Line har et bugnende utvalg, og sjefskokken ombord legger vekt på at alle detaljer tilfredsstiller gjestene. Om kvelden samles vi i skipets hyggelige restaurant og koser oss med den lekre middagsbuffeten som også inkluderer drikke og hyggelig underholdning etter maten.

  Copyright Jon Inge Nordnes
  Copyright Jon Inge Nordnes
 • Dag 2 Ankomst Langesund med kunstnervandring i Kragerø på vei til Vrådal
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Denne ettermiddagen ankommer vi Langesund og nå ønsker Telemark oss velkommen til 3 innholdsrike dager. Vi setter oss tilrette på behagelige busseter med moderne komfort. Vi setter først kurs langs kysten i retning Kragerø. Her skal vi på en vandring i kunstnernes fotspor. Kragerø har vært hjemby til mange kjente malere gjennom tidene, og den mest kjente av dem er Edvard Munch. Vi får servert lunsj på en hyggelig lokal restaurant her før vi fortsetter innover i Telemark. Utpå dagen ankommer vi Vrådal og sjekker inn på historiske Straand Hotel et stenkast fra det vakre Nisser-vannet.

  Før middag samles vi i en av de gamle, sjarmerende stuene på hotellet. Mens det serveres musserende vin blir det historiefortelling om hotellet Straand. Dette hotellet har vært i samme familie siden 1864 og mye har skjedd opp gjennom tidene! Gled deg til turens første felles middag i hotellets restaurant.

  Copyight: Telemark Brandimage
  Copyright: Straand Hotel
 • Dag 3 Gastronomisk frukt- og vinsmaking i Gvarv
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Dagens rundtur er i Fruktbygda Gvarv, Norges svar på «Toscana» og et av landets rikeste fruktområder. Fruktbygda ligger i all hovedsak i Sauherad, men strekker seg også inn i Nome og Bø. Her er det 700 000 frukttrær og flere av produsentene tar pallplasseringer i de årlige kåringene av Norges beste fruktbaserte drikker. Vi får oppleve å komme hjem til verdens nordligste vingård og smake på de edle dråpene. Så går turen videre til en fruktbonde som driver et prisbelønnet mikrobryggeri i sine lokaler.

  Underveis legger vi inn smaking av fersk frukt og en vandring gjennom idylliske frukthager og stier som forbinder flere av gårdene. Vi tar oss tid til å beundre ærverdige hus i empirestil og en innføring i lokal matkultur med historiefortelling og besøk i en økologisk urtehage på et bygdetun der vi får servert lunsj og en kopp rykende kaffe.
  Det blir mulighet til å kjøpe frukt, bær og delikatesser på gårdene vi besøker, så det er lurt å ha med en sekk eller veske for å få med noen lokale godbiter hjem.

  Vi kan nok bekrefte etter denne dagen at det ikke bare er Hardanger som driver med fruktproduksjon her i landet!

  Felles middag på hotellet.

  Copyright: Oskar-Svalastog
  Copyright: Oskar Svalastog
 • Dag 4 Slusetur på Telemarkskanalen og besøk på Øvre Verket
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Etter en god frokost på hotellet skal vi oppleve et  levende kulturminne som  har beholdt preget fra forrige århundre, Telemarkskanalen. Her finnes sluser med fine steinmurte vegger, de opprinnelige støpejernsinnretninger for manøvrering av sluseportene, gamle slusevokterboliger, vaktstuer, vakre parker og gamle brygger – og alt er autentisk. Dagens etappe er strekningen mellom Lunde og Ulefoss. Opplev både Telemarkskanalen, industrihistorie på Øvre Verket og deilig lokalmat i løpet av noen timer.  Bussen kjører fra hotellet langs kanalsiden på en sjarmerende landevei til Lunde.

  Her går vi ombord i båten som seiler fra Lunde sluse og nedover kanallandskapet til Ulefoss sluse. Strekningen inkluderer både Vrangfoss og Eidsfoss sluser. Førstnevnte er det største sluseanlegget i Telemarkskanalen med en løftehøyde på 23 meter. Her får man se slusevokterne i aksjon i det båten sluses nedover i kanal landskapet. En unik opplevelse som kun kan oppleves her! Ferden nedover den historiske vannveien byr også på panoramautsikt til vakker natur.

  Etter turen spiser vi lunsj og besøker Øvre Verket, en samling fredede arbeiderboliger som tilbyr gavebutikk, utstillinger og lokalt håndverk. På omvisningen får du høre om hvordan det var for en arbeider på Ulefoss Jernværk å bo her.

  Vi er tilbake på hotellet utpå ettermiddagen, og møtes for felles middag her på kvelden.

  Copyright: Kåre S Pedersen
  Copyright: Kare Pedersen
 • Dag 5 Hjemreise via Haukeli til Bergen
  Inkluderte måltider: Frokost

  Denne siste morgenen gjør vi oss klare for hjemreisen til Bergen. Men turen er ikke over ennå, og i dag kan du se frem til store naturopplevelser!
  Vi kjører opp mot Haukeli og kjører langs Hardangervidda.
  Det blir en beinstrekk med mulighet for å kjøpe mat og kaffe på Haukeliseter Fjellstue. Her kan du ta en rusletur ned til vannet og ta bilde av deg selv med snøkledde topper i bakgrunnen.
  Så går turen forbi Røldal og ned mot de fredfylte bygdene langs Hardangerfjorden.

  Idet vi kjører siste etappe mot Bergen kan vi si oss enige i at denne turen har gitt oss en følelse av å ha vært en svipptur til utlandet!

  Copyright: Morten Knudsen

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 8 950,- pr. person

Turbuss av høy standard under hele reisen (opphenting mulig fra flere steder i Bergensområdet)
Cruise Bergen-Langesund
1 natt i innvendig delt dobbellugar ombord på Fjord Line
3 netter i delt dobbeltrom på Straand Hotel Vrådal
4 frokoster
3 lunsjer
4 middager (buffet eller 3-retters)
Fri drikke (øl/vin/mineralvann/kaffe) til buffetmiddagen på cruiset
Kulturvandring i Kragerø med lokalguide
Vinsmaking på Lerkekåsa Vingård
Ølsmaking på Lindheim Ølkompani og frukthager
Kulturformidling og «dugurd» i historisk gardshus på Evju Bygdetun og økologiske urtehage
Kanalcruise fra Lunde til Ulefoss med Vrangfoss Sluser
Historiefortelling med musserende vin på Straand Hotel Vrådal
Besøk med omvisning på Øvre Verket, Ulefoss
Lokalguide på flere av attraksjonene som besøkes på turen
Reiseverter Edvard og Sølvi Ann

 

Tillegg:
 • Enkeltrom kr 1 350,-

Oppgradert / utvendig lugar ombord på Fjord Line på forespørsel

Vi tar forbehold om endringer i program, båt og busstider, samt eventuelle trykkfeil.

NB: Det er krav fra Fjord Line om at alle gjester ombord deres skip har fått første dose med vaksine. Husk å medbringe gyldig legitimasjon og dokumentasjon på at du som gjest er fullvaksinert eller har fått første vaksine. Se mer informasjon fra FHI her.

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 2000,- innbetales innen 7 dager.
Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren.
Restbeløpet betales 5 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:
Innen 61 dager før: arrangør beholder et adm.gebyr på kr 1000,- per person
Mellom 60 og 46 dager: arrangøren beholder innbetalte depositum
Mellom 45 og 31 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 30 til 0 dager: 100 % av totalt fakturert beløp

Betingelser ved påmelding 42 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 42 dager før avreise, må hele beløpet innbetales innen 2 virkedager.
Avbestilles turen etter betaling, beholder arrangøren 100 % av totalt fakturert beløp.
Ved manglende betaling innen fristen, kanselleres din reservasjon.

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring. Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.

Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven.
Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører.

 

Busstider

Norsk Tur arrangerer kvalitetsturer over hele verden. Lang erfaring og solide rutiner, samt et rikt nettverk av kontakter sørger for at du som kunde får kvalitet i alle ledd. 

Følg Norsk Tur: