Gå Andalucia

Vandring i vakkert landskap med fokus på arkitektur, historie og kultur

Dette er reisen for deg som liker å bruke kroppen og nyte natur, samtidig som du blir bedre kjent med fascinerende historie og kultur. Vi skal vandre gjennom det sørlige Spanias unike historie, bestående av religiøse, politiske og sosiale omveltninger. Tre religioner forsøker her på hver sin måte å trekke veksler på landskapet og historien, og å løse utfordringene gjennom ulike perspektiver. Dette kommer til uttrykk gjennom særegenheter i bosetninger, kunst, arkitektur og gastronomi. Bussen følger vandreruten med bagasjen vår om bord, mens vi nyter naturen i vårt eget tempo. Vår reiseleder på turen er Erik Meling. Han er kunsthistorisk utdannet, og har bodd i området i nesten 20 år.

Dagsprogram

 • Dag 1 Dag 1 - Fra Norge til Andalucia
 • Dag 2 Caminito del Rey og Guadix (ca. 8 km)
 • Dag 3 Guadix – Vandretur i forhistorisk terreng (ca. 8 km)
 • Dag 4 Olivenoljesmaking og i romernes fotspor til Cordoba
 • Dag 5 Møtested for religioner og vakre bakgårdshager
 • Dag 6 Cordoba - Cazalla de la Sierra (ca. 10km)
 • Dag 7 Cazalla de la Sierra med vandretur (Ekstra utflukt - sykkeltur)
 • Dag 8 Dag 8: Byvandring og slottsbesøk i Sevilla og ankomst Malaga
 • Dag 9 Hjemreise: Malaga – Norge

Program

 • Dag 1 Dag 1 - Fra Norge til Andalucia

  Vi flyr til Malaga og drar videre med buss en snau time til nabobyen Antequera, hvor vi starter vår reise ved å besøke en av de mange sentrale historiske monumenter som vitner om mennesker før oss, og om deres møte med endring. Denne natten skal vi overnatte på flotte Hotel Mesón La Posada del Conde, som har en fantastisk beliggenhet i nærheten av Caminito del Rey. Vi spiser middag i hotellets restaurant.

 • Dag 2 Caminito del Rey og Guadix (ca. 8 km)

  Etter frokost går vi fra hotellet, og rett inn i turløypa Caminato del Rey, eller Kongestien. Den svimlende passasjen på omtrent 8 kilometer krysser juv på over 100 meter og klamrer seg til høye skrenter langs fjellpartiet Desfiladero de los Gaitanes. Stien ble konstruert med tanke på utbyggingen av vanndammene i landskapet like innenfor, og i forbindelse med utviklingen av jernbanenettet i området. El Caminato del Rey ble gjenåpnet i 2014, denne gang for oss turister. Lunsjen spiser vi under åpen himmel, og i det fri, på vei mot fjellområdene rundt den historiske byen Guadix. Her skal vi ta inn på et hule-hotell og erfare på kroppen hvordan befolkningen i traktene har bodd gjennom hundrevis av år. Bekvemt, forbausende luftig, samtidig også nært, og bokstavelig talt inne i naturen. Vi spiser kveldens middag sammen.

 • Dag 3 Guadix – Vandretur i forhistorisk terreng (ca. 8 km)

  Dagen tilbringer vi til fots i traktene rundt Guadix. Etter lunsj besøker vi selve byen, som har røtter i forhistorisk tid, og hvor både romerne som maurerne satte sine spor før de kristne kom og bygget en veldig katedral, også her. Men det er ikke utelukkende som et historisk sted byen er interessant. Denne dagen vil vi virkelig oppleve det andalusiske livet på nært hold. Middagen denne kvelden er for egen regning, men gjerne i selskap.

 • Dag 4 Olivenoljesmaking og i romernes fotspor til Cordoba

  Dagen starter med en ca to timers busstur på vei mot Cordoba. Underveis besøker vi det spektakulære og gripende arkeologiske området rundt den romerske bosettingen og templet i Torreparendones, som åpenbarer seg midt i et uendelig, bølgende hav av oliventrær. Lunsj spiser vi som seg hør og bør i hjertet av dette landskapet hvor vi finner byen Baena og selve kongen av jomfruolje, den sagnomsuste produsenten Núñez de Prado. Vi ankommer Cordoba senere på ettermiddagen og hvor vi finner vårt hotell i smørøyet av det historiske sentrum.

 • Dag 5 Møtested for religioner og vakre bakgårdshager

  Vi starter denne dagen med et besøk i byens katedral, som omtales som ”La Mesquita”, altså den ”lille” moskeen, med referanse til det historiske muslimske kalifatet i byen fra 900 til mot slutten av 1100 tallet. Men lite er bygget ikke, og var i sin tid den nest største moskeen i den muslimske verden, kun overgått av Mekkas egen. Det er svært interessant hvordan den muslimske og kristne arkitekturen fysisk sett er bygget inn i hverandre, hvordan de to uttrykkene kommuniserer, og hvordan de skaper rom for ettertanke, dialog og diskusjon. Dagens lunsj og middag er på egenhånd, og her i sentrum er det mange fristende spisesteder som serverer spanske delikatesser. Denne ettermiddagen er det naturlig å vie til det jødiske kapitlet i historien om den Iberiske halvøya. Da snakker vi om Sefardene, en betegnelse som brukes om jødene fra det historiske Spania og Portugal. Vi skal besøke det jødiske kvarteret, hvor det finnes den berømte synagogen fra år 1315 og Det Sefardiske Hus.

 • Dag 6 Cordoba - Cazalla de la Sierra (ca. 10km)

  Gled deg til å vandre i det vakre, milde landskapet i utkanten av Cordoba, og langs elven Bejarano. Strekningen vi tilbakelegger her er på omtrent 10 kilometer. Deretter kjører vi videre til den lille byen Cazalla de la Sierra som ligger i et landskap som kalles Sierra Norte de Sevilla. Dette området var også historisk viktig for de kristnes gjenerobringsprosjekt fra maurerne. Gled deg til kveldens middag på hotellet, som er i særklasse.

  Copyright: Oddvar Tveito
 • Dag 7 Cazalla de la Sierra med vandretur (Ekstra utflukt - sykkeltur)

  Dagen begynner med en spasertur til det nedlagte kloster-komplekset Cartuja de Cazalla, som ble påbegynt allerede på 700-tallet av maurerne, men som i middelalderen ble omgjort til et kristent kloster. Dette religiøse senteret var selve utgangspunktet for den spanske ruten i pilegrims-vandringen mot Santiago de Compostela, men på 1800-tallet ble det stengt i et kraftig politisk samfunns-oppgjør, blant annet mot kirkens institusjoner. Etterpå er det mulig å bli med på en frivillig sykkeltur i et av Spanias vakreste landskap, på vei mot restauranten Batan de las Monjas like ved byen San Nicolas del Puerto. Om ettermiddagen går vi en tur i det vakre området vi finner i umiddelbar nærhet til hotellet vårt i Cazalla. Middag spises på egenhånd.

 • Dag 8 Dag 8: Byvandring og slottsbesøk i Sevilla og ankomst Malaga

  Etter frokost kjører vi til Sevilla, og i dag skal vi beundre verdens største trekonstruksjon. Formelt sett heter den Metropol
  Parasol, men på folkemunne ble den raskt kalt Setas de Sevilla, som betyr sopp fra Sevilla. Den tyske arkitekten Jurgen Mayer står bak dette prosjektet, og byggverket ble innviet i 2011. Videre besøker vi det romantiske slottet Palacio de las Dueñas, hvor den sagnomsuste Hertuginnen av Alba bodde mens hun var i Sevilla, helt til sin død i 2014. Lunsj inntas på egenhånd, gjerne i nabolaget. På ettermiddagen tar bussen oss tilbake til Málaga, hvor vi innkvarteres på hotell. Felles avskjedsmiddag i Málaga sentrum.

 • Dag 9 Hjemreise: Malaga – Norge

  Vi reiser tilbake til Norge med varme og gode minner i
  bagasjen.

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:

Fly Kristiansand – Malaga t/r (mulighet for utreise fra andre flyplasser mot tillegg)
Busstransport i henhold til program
8 netter på hotell
8 frokoster
3 lunsjer
4 middager
1 glass vin til inkluderte måltider
Utflukter i henhold til program
Olivenoljesmaking i Baena
Tips
Lokalkjent vandreguide
Reiseleder og fagperson fra Norsk Tur

Tillegg:

Frivillige utflukter har bindende påmelding. Vi tar forbehold om nok påmeldte for gjennomføring av disse utfluktene.
Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Norsk Tur arrangerer kvalitetsturer over hele verden. Lang erfaring og solide rutiner, samt et rikt nettverk av kontakter sørger for at du som kunde får kvalitet i alle ledd. 

Følg Norsk Tur: