04. - 07. september 2023

Gretes Venner til Telemark

Copyright: Kare S Pedersen

Telemark har mye å by på både med hensyn til kultur og historie. Dessuten ligger Telemark på topp i værstatestikken, med flest soldager i året. Det gjør jo ingenting når man skal på besøk! På denne turen skal du få en nydelig ferd på Telemarkskanalen – en av Norges fremste turistattraksjoner, også for nordmenn. Vi skal også besøke det eventyrlige Dalen Hotel. Her skal vi nyte deres populære Afternoon Tea, og høre om hotellets historie.

Hotellet for reisen er Straand Hotell. Helt siden 1864 har hotellet sørget for trivsel og god service til sine gjester. De gode tradisjonene og gjestfriheten, som har gått slekters gang i mer enn 150 år, sitter fremdeles i veggene og gjør at du føler deg som hjemme. Her bor og lever man godt med flotte fasiliteterm som blant annet svømmebasseng og sauna, uteterrasse, dansebar og en svært god resstaurant.

Dagsprogram

Dag 1
Bergen - lunsj i Røldal - Vrådal
Dag 2
Slusetur på Telemarkskanalen og besøk på Øvre Verket
Dag 3
Dalen Hotell med Afternoon Tea
Dag 4
Vrådal - Bergen
Mennesker seniorer som koser seg med god mat og drikke
copyright @shutterstock
Straand-Hotel telemark
Copyright: Straand Hotel
Straand Hotel stue
Copyright: Straand Hotel
epler hardanger norge
Copyright Hardanger sasftogsiderfabrikk

Program

 • Dag 1 Bergen - lunsj i Røldal - Vrådal
  Inkluderte måltider: Lunsj, Middag

  Avreise fra Straume terminal kl. 10:00 og Bergen busstasjon kl. 10:20. Vi kjører via Åsane og Arna, Tysse til Tørvikbygd og med ferge over til Jondal. Turen går så videre til Røldal, hvor det blir et stopp for lunsj på Skysstasjonen Kro. Etter lunsj fortsetter ferden via Vinje, Åmot og Kvitseid til Vrådal. Her sjekker vi inn på Straand Hotell for 3 netter. Middag i samlet lag i hotellets restaurant hver kveld. Etter middag blir det hygge i en av hotellets koselig salonger.

  Copyright: Straand Hotel
  Copyright Straand Hotel
 • Dag 2 Slusetur på Telemarkskanalen og besøk på Øvre Verket
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Etter en god frokost på hotellet skal vi oppleve et  levende kulturminne som  har beholdt preget fra forrige århundre, Telemarkskanalen. Her finnes sluser med fine steinmurte vegger, de opprinnelige støpejernsinnretninger for manøvrering av sluseportene, gamle slusevokterboliger, vaktstuer, vakre parker og gamle brygger – og alt er autentisk. Dagens etappe er strekningen mellom Ulefoss og Lunde. Opplev både Telemarkskanalen, industrihistorie på Øvre Verket og deilig lokalmat i løpet av noen timer.  Bussen kjører fra hotellet langs kanalsiden på en sjarmerende landevei til Lunde.

  Vi går ombord i båten som seiler fra Ulefoss sluse og nedover kanallandskapet til Lunde sluse. Strekningen inkluderer både Eidfoss og Vrangfoss sluser. Sistnevnte er det største sluseanlegget i Telemarkskanalen med en løftehøyde på 23 meter. Her får man se slusevokterne i aksjon i det båten sluses nedover i kanal landskapet. En unik opplevelse som kun kan oppleves her! Ferden nedover den historiske vannveien byr også på panoramautsikt til vakker natur. Etter turen spiser vi lunsj og besøker Øvre Verket.

  Ettermiddagen er til egen disposisjon. Kanskje frister det med en svømmetur i hotellets innendørsbasseng, eller en tur i den vakre naturen som omgir hotellet? Dersom været tillater det, er det mulig å slappe av på solterrassen.

  Copyright: Kåre S Pedersen
  Copyright: Kare Pedersen
 • Dag 3 Dalen Hotell med Afternoon Tea
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Vi har en rolig frokost og nyter noen timer på hotellet om formiddagen. Det blir bussavgang fra hotellet litt før lunsjtid, og i dag skal vi ta turen til Dalen Hotell. Der får vi bli kjent med den spesielle historien til dette stedet som ble bygget som et luksushotell for kongelige og rike på slutten av 1800-tallet. Bygget er praktfull i seg selv, og vi kroner opplevelsen med en bugnende Afternoon Tea servert på stettefat i Restaurant Bandak. Mulighet for å oppgradere til champagne. Vi er tilbake på Straand Hotell utpå ettermiddagen.

 • Dag 4 Vrådal - Bergen
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj

  En siste frokost på hotellet, før det er dags for hjemreise. Det blir samme reiseture som ved utreise med lunsjstopp på veien.

  Copyright: Morten Knudsen

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 7 600,- pr. person

Tide turbuss hele reisen inkl. bom/ferjer
3 netter i delt dobbeltrom på Straand Hotel Vrådal
3 frokoster
3 lunsjer
3 middager
Reise på Telemarkskanalen Ulefoss – Lunde
1 Afternoon Tea med historiefortelling på Dalen Hotell
Reiseleder Inge Haldorsen

Tillegg per person:
 • Enkeltrom kr 1 050,-

Drikke til maten på hotellet
Dersom du ønsker faktura tilsendt per post, tilkommer det et gebyr på kr 79,- per faktura.

Påmelding (bindende) fortløpende innen 04. juli 2023 til Norsk tur.

Påstigning
Kl. 10:00 Straume Terminal
Kl. 10:20 Bergen Busstasjon, perrong P

Vi tar forbehold om endringer i program, båt og busstider, samt eventuelle trykkfeil.

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 2000,- innbetales innen 14 dager.
Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren.
Restbeløpet betales 45 dager før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:
Innen 45 dager før: arrangør beholder et adm.gebyr på kr 500,- per person
Mellom 44 og 30 dager: arrangøren beholder innbetalte depositum
Mellom 29 og 16 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 15 til 0 dager: 100 % av totalt fakturert beløp

Betingelser ved påmelding 42 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 42 dager før avreise, må hele beløpet innbetales innen 2 virkedager.
Avbestilles turen etter betaling, beholder arrangøren 100 % av totalt fakturert beløp.
Ved manglende betaling innen fristen, kanselleres din reservasjon.

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring. Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.

Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven.
Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører.