14. - 21. august 2022

Bli med oss på Cruise langs Seinen

Finnes det en mer behagelig måte å reise på? Du sitter på dekk i en slank elvebåt som rolig glir langs floden, gjennom vakkert landskap, forbi hvite klipper og grønne elvebredder med landsbyer omgitt av frukthager, eller middelalderborger og mektige klostre. Vi opplever Paris med sitt sprudlende liv og beundrer noen av metropolens storslåtte monumenter og det imponerende slottet i Fontainebleau. Gled deg til koselige Rouen med sine bindingsverkshus og Honfleur, utgangspunkt for den berømte Blomsterkysten og inspirasjonskilde til impresjonismens malere. Man kan ikke unngå å bli fascinert av landsdelens lune sjarm og kjente spesialiteter som sider, calvados og camembert. Cruiset er «all-inclusive», der det meste av drikke er inkludert, også utenom måltidene. Vi er sikre på at du blir begeistret for denne vakre regionen!

 

 

Dagsprogram

Dag 1
Bienvenue en France
Dag 2
Fra Paris til Melun, med besøk på Fontainebleau Slott (frivillig utflukt)
Dag 3
Vakre Paris
Dag 4
Monets Hage
Dag 5
Rouen og klosterruten
Dag 6
Honfleur med frivillig utflukt til Blomsterkysten
Dag 7
Utsjekk fra skipet og overnatting i Rouen
Dag 8
Hjemreise

Program

 • Dag 1 Bienvenue en France
  Inkluderte måltider: Middag

  Vi flyr fra Haugesund via Oslo og lander etter hvert i Paris. På flyplassen vil bussen stå klar for å kjøre oss inn til sentrum av Paris. I løpet av ettermiddagen sjekker vi inn på det hyggelige 4-stjerners skipet MS Seine Princess som skal være vårt hjem de neste dagene. Skipet ligger til kai i nærheten av Eiffeltårnet, og etter innsjekking skal vi gjøre oss kjent med lugaren og tilbudene om bord. Før middag blir det servert en velkomstdrink og mannskapet blir presentert for oss. Skipet blir liggende i Paris over natten.

  Info om skipet
  MS Seine Princess er et flott skip som ble bygget i 2002 og totalrenovert i 2010. De 67 lugarene er fordelt på 2 dekk og er alle 15m2. Skipet har soldekk med solstoler, resepsjon, lounge bar med dansegulv og restaurant stort nok til at alle gjestene kan spise samtidig i en bordsetning. Frokost er buffet, mens lunsj og middag serveres som 3-retters måltid. Drikke (vin, vann, øl, drinker, juice og kaffe) i baren og i restauranten er inkludert, med unntak av champagne og enkelte viner fra vinkartet.

   

 • Dag 2 Fra Paris til Melun, med besøk på Fontainebleau Slott (frivillig utflukt)
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Denne morgenen kaster vi loss og setter kurs for Melun, en liten hyggelig by, mest kjent utenfor Frankrikes grenser som produsent av osten brie. Turens første utflukt tar oss med til slottet Fontainebleau, et av Frankrikes største slott med hele 1 500 rom. Vi skal ikke besøke alle rommene, men nøye oss med noen få, prangende innredet med originalt møblement. Slottet byr på en imponerende hage, delvis grunnlagt under Katarina av Medicis tid med sansen for symmetri og eksotiske elementer.

   

  Copyright Isaac Arnault
  Copyright Erik Dungan
 • Dag 3 Vakre Paris
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Mens du nyter den deilige frokosten om bord kan du se ut på det forbipasserende landskapet idet vi atter nærmer oss sentrum av Paris. Denne ettermiddagen er tiden kommet for å gjøre seg bedre kjent med Paris og dens mange severdigheter, kulturhistorie og det livlige, til tider kaotiske menneskemylderet i denne vakre metropolen. Turen går forbi alle stedene vi har hørt så mye om; Eiffeltårnet, Triumfbuen, Place de la Concorde, Operaen, den delvis nedbrente Notre Dame og selvfølgelig paradegaten Champs Elysees. Vi kommer også til å legge inn litt tid på egenhånd denne dagen slik at man kan kose seg på en kafé, shoppe litt eller kanskje bare spasere rundt og nyte alt byen har å by på. I løpet av kvelden forlater skipet kai og starter på ferden vestover.

  Louvre, Copyright Daniele D'Andreti
  Copyright Anthony DELANOIX
 • Dag 4 Monets Hage
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Dagens inkluderte utflukt går til Giverny hvor vi besøker Claude Monets «verden». Her er huset, der han bodde fra 1883 til 1926, og hagen som gav inspirasjon til mange av kunstnerens mest kjente bilder. Motivene kjenner vi igjen, som den japanske broen og vannliljedammen. Her finner vi også den frodige normanniske hagen og en samling japanske trykk som betydde mye for Monets utvikling. Om ettermiddagen returnerer vi til skipet, og seiler videre mot Rouen.

  Copyright Joe deSousa
 • Dag 5 Rouen og klosterruten
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Denne morgenen ankommer vi den historiske hovedstaden i Normandie. Det var vikingene som gjorde den til sin hovedstad så tidlig som på 800-tallet og kong Karl den enfoldige overrakte byen til Gange-Rolf i 911 og gjorde han til den første hertugen i området. Han er også begravd i den flotte katedralen i byen som for øvrig har et av de høyeste kirketårnene i verden. Det sies jo at Gange-Rolf kom fra Norge. Det blir en felles byvandring i den gamle bykjernen. Rouen er som et levende museum med sine mange vakre bindingsverkshus, gotiske bygninger og kirker og katedral, flotte motiver som de impresjonistiske malerne har benyttet seg av. Det må selvfølgelig også nevnes at det var på torget Le Vieux Marchè at Jeanne d’Arc ble fengslet og brent på bålet i 1431, og det er kanskje det byen er mest kjent for. Vi skal få se mer av Rouen mot slutten av turen, da vi tilbringer den siste natten på hotell her.

  Vi befinner oss nå vakkert landskap med bratte kalkklipper og maleriske landsbyer langs elvebredden. I ettermiddag arrangerer vi en utflukt som går langs «Klosterruten». Navnet har ruten fått etter de mange kloster som finnes i dette området. Vi passerer først det kjente og vakre klosteret Saint-Wandrille (et kloster i bruk og kan derfor ikke besøkes) før vi nærmer oss en av Frankrikes vakreste klosterruiner, den enorme Notre-Dame i Jumièges. Ved siden av finner vi kirken St.Pierre, som har røtter til Karolingertiden. Den ligger flott til der elven slynger seg, og er imponerende selv som ruin.

  Når middagen nytes denne kvelden setter skipet kursen mot Honfleur (avhengig av tidevannet i elva). I kveld skal vi hygge oss med festmiddag om bord, der kokkene tilbereder et ekstra delikat måltid for oss.

 • Dag 6 Honfleur med frivillig utflukt til Blomsterkysten
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Honfleur er kjent for sin vakre og gamle havn med sine tradisjonelle bygninger. Impresjonsmalerne Monet og Coubert er to av mange kunstnere som har sittet her i havnen og malt de spesielle husfasadene. Denne formiddagen skal vi stifte nærmere bekjentskap med gamlebyen på en vandretur gjennom Honfleur med vår reiseleder.

  Senere på dagen kan de som ønsker det, bli med på en utflukt til Blomsterkysten / Côte Fleurie og de fasjonable badebyene Trouville og Deauville med sine sandstrender og klipper, et landskap som fenget og inspirerte diktere og malere på 1800-tallet. Det var Napoleon som førte an, og som gjorde at disse stedene ble stadig mer og mer populære. Regionen de ligger i heter Calvados, oppkalt etter drikken som produseres her. Vi skal også besøke et destilleri hvor de produserer den kjente epledrikken Calvados, og det blir selvfølgelig smaksprøver!
  Vi er tilbake ved skipet i god tid før kveldens middag.

  www.istockphoto.com
 • Dag 7 Utsjekk fra skipet og overnatting i Rouen
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Da er tiden inne til å ta farvel med MS Seine Princess og med mannskapet om bord som har vært med på å gjøre dette cruiset til en flott opplevelse. Men turen er ikke over ennå. I dag skal vi besøke den sjarmerende kystbyen Etretat. Det lille stedet er kjent for sine ruvende alabasterklipper som stuper ned mot et smaragdgrønt hav, og for å ha inspirert mange av impresjonismens malere.
  Vi har noe tid på egenhånd her til å vandre ut til et utsiktspunkt og kanskje nyte en nybakt croissant på en lokal kafe. Så fortsetter vi til Rouen, der vi sjekker inn på Hotel Mercure Rouen Centre Catédrale, et sentralt beliggende hotell med moderne komfort. Denne siste kvelden skal vi ut og spise på en hyggelig restaurant med typisk fransk stil inne i gamlebyen av Rouen.

   

  www.shutterstock.com
  Copyright Dana Marin (Amsterdamian)
 • Dag 8 Hjemreise
  Inkluderte måltider: Frokost

  Vi forlater Rouen og setter kurs for flyplassen med buss. På returen tilbake til flyplassen i Paris kan vi nyte det vakre landskapet nok en gang.
  Etter en kjøretur på ca to og en halv time ankommer vi flyplassen og da gjenstår bare den siste etappen tilbake til Norge.

   

logo

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:

Flyreise Haugesund – Paris t/r
Flyskatter
1 stk innsjekket bagasje på flyreisen
Transfer fra flyplass til skip og hotell
1 natt i delt dobbeltrom på 4* hotell i Rouen
1 frokost på hotellet
1 middag i Rouen
Fullpensjon ombord
6 netter i utvendig lugar med 2 senger på hoveddekk
Vin, vann, øl, kaffe til alle måltider om bord
Drikke (vin, vann, øl, drinker, juice og kaffe) i baren
Utflukter som beskrevet i programmet
Reisevert fra Haugesund Sparebank
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg per person:

Enkel lugar på forespørsel (begrenset antall)

Tips til mannskapet om bord (anbefalt €50 per person)

Det er bindende påmelding på de frivillige utfluktene før avreise. Vi tar forbehold om nok påmeldte for gjennomføring av disse utfluktene. Det vil ikke være mulig å melde seg på utfluktene om bord til den samme prisen.

Viktig informasjon om krav til koronasertifikat, les mer her


Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs, fly- og drivstoffavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil. 

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 3500,- innbetales innen 14 dager.
Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren.

Restbeløpet betales 8 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:
Innen 105 dager før: arrangør beholder et adm.gebyr på kr 1000,- per person
Mellom 104 og 42 dager: arrangøren beholder innbetalte depositum
Mellom 41 og 32 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 31 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Flyavgift refunderes i samsvar med flyselskapenes refusjonsregler.

Betingelser ved påmelding 34 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 34 dager før avreise, må hele beløpet innbetales innen 2 virkedager.
Avbestilles turen etter betaling, beholder arrangøren 100 % av totalt fakturert beløp.
Ved manglende betaling innen fristen, kanselleres din reservasjon.

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring. Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.

Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven. Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører.

INFORMASJON OM TILSLUTNINGSFLY

Flytider
Flytidene oppført i programmet er i henhold til dagens tider oppgitt av flyselskapene. De endelige tidene vil først bli bekreftet ved billettutstedelse som skjer ca 3 uker før avreise.
Ved vesentlige tidendringer eller endring av flyselskap før billettutstedelse, vil informasjon bli gitt.

Tilslutningsfly
Ønskes utreise fra en annen flyplass i Norge, er vi behjelpelig med dette. Vennligst kontakt oss i god tid før avreise, og du vil motta et pristilbud fra oss.
Vi booker en gjennomgående billett der dette er mulig, noe som betyr at ved eventuelle forsinkelser er du ikke selv økonomisk ansvarlig.

Tilslutningsfly booket på egenhånd
Hvis du bestiller tilslutningsbillett på egenhånd, vil den ikke bli gjennomgående og du er selv økonomisk ansvarlig.
Ved forsinkelser slik at du ikke når gruppens fly på utreisen eller ditt tilslutningsfly på hjemreisen, er du ansvarlig for å dekke kjøp av ny billett til/fra destinasjonen.
Vi anbefaler at du booker med god tidsmargin til oppsatt avgang med gruppen, minimum 3 timer før avgang. Normalt får du ikke sendt din bagasje gjennomgående til den destinasjonen du skal til, men må ta bagasjen ut og sjekke denne inn på nytt for din videre reise. Dette gjelder både ut- og hjemreise.
Dersom gruppens flytider endres, må du selv dekke kostnaden for endring av tilslutningsbillett eller evt. kjøp av ny billett, hvis denne er kjøpt på egenhånd.
Vær også oppmerksom på at hvis utreisebilletten ikke benyttes, er det mange flyselskap som automatisk kansellerer returbilletten.
Dersom den bestilte reisen blir kansellert, og du selv har bestilt tilslutningsbillett, dekkes ikke denne kostnaden av Norsk Tur.

Flytider
14.august
 • 09:25 - 10:15
  Haugeseund Oslo
 • 11:00 - 13:20
  Oslo Paris
21.august
 • 14:00 - 16:15
  Paris Oslo
 • 17:10 - 18:00
  Oslo Haugesund