01. - 04. juni 2023

Fantastiske Helgeland med DNB Pensjonistforening

med perler ved kyst og innland

Copyright Sigrid Haarberg www.visithelgeland.com

Helgeland er eventyret i Nordland og Helgelandskysten er den lengste strekningen blant de 18 nasjonale turistveier i Norge.
National Geographic har kåret Helgelandskysten til en av verdens 101 vakreste reiseruter. I tusenvis av år var sjøveien den enkleste måten å reise langs den ville og vakre kysten her i nord med høye fjell, fiskevær, kritthvite strender og spektakulære utsiktpunkter og naturfenomener. Innlandet med fjellmassivet Okstindane ikke langt fra svenskegrensen, er også verd en dagstur på reisen.
Dette er en reise full av inntrykk og mektige opplevelser.

Dagsprogram

Dag 1
Oslo - Trondheim - Brønnøysund
Dag 2
Brønnøysund - Mosjøen
Dag 3
Villmarksveien - Utflukt rundt Okstindane og sørsamene i Hattfjelldal
Dag 4
Mosjøen - Værnes - hjem
Petter dass kapell træna helgeland norge
copyright Christine Baglo visitnorway
middag mat helgeland norge
Copyright Kathrine Soergaard 1001-Rom
Helgeland natur blomster norge
Copyright www.visithelgeland.com
syv søstre fjell helgeland norge
Copyright Kristoffer Moellevik Visit Helgeland
Helgeland ferje båt norge
Copyright Kathrine Soergaard 1001-Rom

Program

 • Dag 1 Oslo - Trondheim - Brønnøysund
  Inkluderte måltider: Lunsj, Middag

  Vi flyr fra Oslo til Trondheim på morgenen og blir møtt av bussen som skal frakte oss rundt på de neste dagenes eventyr. Turen i dag går til Brønnøysund, og vi passerer mange fine steder på veien. Vi gjør et stopp på veien for lunsj i Steinkjer, før vi ankommer Brønnøysund sen ettermiddag. Innsjekk på Thon Hotel Brønnøysund, i sentrum av idylliske Brønnøysund. Kveldens middag blir en opplevelse på Hildurs Urterarium, en liten busstur fra hotellet. På den historiske plassen, i et 250 år gammelt hus får vi servert en deilig middag lagd av lokale råvarer fra gård, skog, fjell og hav! Buss tilbake til hotellet etter middag.

  Copyright Martin Kraut
  Copyright Hildurs Urtearium
 • Dag 2 Brønnøysund - Mosjøen
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Etter en god frokost sjekker vi ut fra hotellet i Brønnøysund og vender nesen mot Mosjøen. Turen i dag byr på fergeturer, spennende stopp og god mat. I Alstahaug besøker vi Petter Dass museet som formidler kulturarven etter den kjente dikterpresten. På museet besøker vi den gamle prestegården fra 1700-tallet, Altahaugstunet og det moderne museumsbygget. Vi spiser lunsj på museets kafe kalt opp etter Petrers kone; Margrethes Kafe. Vi ankommer Mosjøen sen ettermiddag og sjekker inn på hotellet vi skal bo på resten av turen, Fru Haugans Hotel, som også fått tildelt medlemskap hos de Historiske Hoteller og Spisesteder. Hotellets historie startet i 1794, og det har blitt drevet av samme familie de siste 150 årene. Hotellet er kjent for sin lune atmosfære med detaljer og særpreg som tar deg med til en historisk tid. Her skapes det gode minner. Hotellet har også et eget hotellmuseum som er verdt et besøk. Vi spiser felles middag i hotellets restaurant på kvelden.

  Copyright Joergen J. Jensen_Helgeland Reiseliv
 • Dag 3 Villmarksveien - Utflukt rundt Okstindane og sørsamene i Hattfjelldal
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  I dag blir det opplevelser i innlandet. Turen tar oss rundt Okstindane, et fjellmassiv med mange topper over 1500 meter og med isbreen Okstindbreen i sin midte. Mang en fjellentusiast tar turen opp på Nord-Norges tak, vi skal beundre fjellene fra bussvinduet. I Hattfjelldal besøker vi det sør-samiske kultur- og utviklingssenteret Sijti Jarnge og kikker på langkirken fra 1868. Vi spiser lunsj i Hattfjelldal. Utpå ettermiddagen stopper vi i Laksforsen, ett av Nordlands mest besøkte steder med panoramautsikt til det 17 meter høye fossefallet med samme navn. Vi tar en ettermiddagskaffe med noe godt attåt på kafeen i Laksfors. Her finner vi en innholdsrik souvenirbutikk, kunstgalleri og en naturutstilling med laksens livssyklus, tømmerfløting og båtbygging som vi også vil få med oss. Rundturen fortsetter tilbake til Mosjøen, og vi møtes til felles middag om kvelden.

  Copyright Kathrine Soergaard 1001-Rom
  Copyright www.visithelgeland.com
 • Dag 4 Mosjøen - Værnes - hjem
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj

  Etter turen siste frokost kjører vi fra Mosjøen mot Værnes og fly tilbake til Oslo. Det blir lunsj underveis. Vi har hatt fire dager fulle av opplevelser og inntrykk, og det er en tur vi sent vil glemme!

   

  Copyright Terje Rakke Nordic Life
  Copyright Lars Erik Martinsen

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 11 990,- pr. person

Fly Oslo – Trondheim t/r inkl. flyavgifter og 1 innsjekket bagasje
Reisen i moderne turbuss
1 natt i delt dobbeltrom på Thon Hotel Brønnøysund
2 netter i delt dobbeltrom på Fru Haugans Hotel
3 frokoster
4 lunsjer
3 middager
Fergebilletter og inngangspenger som beskrevet i program

 

Tillegg per person:
 • Enkeltrom kr 1 000,-

Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 2000,- innbetales innen 14 dager.
Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren.

Restbeløpet betales 8 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:

Innen 79 dager før: arrangør beholder et adm. gebyr på kr 1000,- per person
Mellom 78  og 57 dager: arrangøren beholder innbetalte depositum
Mellom 56 og 37 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 36 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Flyavgift refunderes i samsvar med flyselskapenes refusjonsregler.

Betingelser ved påmelding 45 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 45 dager før avreise, må hele beløpet innbetales innen 2 virkedager.
Avbestilles turen etter betaling, beholder arrangøren 100 % av totalt fakturert beløp.
Ved manglende betaling innen fristen, kanselleres din reservasjon.

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring. Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.

Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven.
Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører.

INFORMASJON OM TILSLUTNINGSFLY

Flytider
Flytidene oppført i programmet er i henhold til dagens tider oppgitt av flyselskapene. De endelige tidene vil først bli bekreftet ved billettutstedelse som skjer ca 3 uker før avreise.
Ved vesentlige tidendringer eller endring av flyselskap før billettutstedelse, vil informasjon bli gitt.

Tilslutningsfly
Ønskes utreise fra en annen flyplass i Norge, er vi behjelpelig med dette. Vennligst kontakt oss i god tid før avreise, og du vil motta et pristilbud fra oss.
Vi booker en gjennomgående billett der dette er mulig, noe som betyr at ved eventuelle forsinkelser er du ikke selv økonomisk ansvarlig.

Tilslutningsfly booket på egenhånd
Hvis du bestiller tilslutningsbillett på egenhånd, vil den ikke bli gjennomgående og du er selv økonomisk ansvarlig.
Ved forsinkelser slik at du ikke når gruppens fly på utreisen eller ditt tilslutningsfly på hjemreisen, er du ansvarlig for å dekke kjøp av ny billett til/fra destinasjonen.
Vi anbefaler at du booker med god tidsmargin til oppsatt avgang med gruppen, minimum 3 timer før avgang. Normalt får du ikke sendt din bagasje gjennomgående til den destinasjonen du skal til, men må ta bagasjen ut og sjekke denne inn på nytt for din videre reise. Dette gjelder både ut- og hjemreise.
Dersom gruppens flytider endres, må du selv dekke kostnaden for endring av tilslutningsbillett eller evt. kjøp av ny billett, hvis denne er kjøpt på egenhånd.
Vær også oppmerksom på at hvis utreisebilletten ikke benyttes, er det mange flyselskap som automatisk kansellerer returbilletten.
Dersom den bestilte reisen blir kansellert, og du selv har bestilt tilslutningsbillett, dekkes ikke denne kostnaden av Norsk Tur.

Flytider
01.juni
 • 08:55 - 09:50
  Oslo Trondheim
04.juni
 • 19:40 - 20:35
  Trondheim Oslo