26. - 29. mai 2022

Ansattetur til Aberdeen og Skottland

-utemmet, vakkert og velsmakende

Dunnottar Castle

«Wherever I wander, wherever I rove, the hills of the highlands for ever I love.”  – Robert Burns

Myteomspunne innsjøer, ruvende fjellkjeder og rustikke whiskydestillerier i verdensklasse – Skottland har det meste for den som søker store naturopplevelser. Alt fra vandring i nasjonalparker til slottsbesøk, med aktiviteter som øksekast og offroad kjøring med 4-hjuling. Opplev det svingende utelivet, shopping og gastronomiske øyeblikk med sprellende fersk sjømat i den ikoniske byen Aberdeen, som de siste årene har fått en betraktelig og fresh ansiktsløftning. Uansett hvor du reiser i denne delen av Skottland, kan vi love deg uforglemmelige opplevelser.

Dagsprogram

Dag 1
Ankomst Aberdeen med ginsmaking og Highland Games
Dag 2
Quads-kjøring og whiskysmaking = den ultimate kombo!
Dag 3
Vandring i Cairngorm Nasjonalpark og ettermiddag fri i Aberdeen
Dag 4
Dunnottar Castle med klippevandring og avskjedslunsj ved Falls of Feugh
quads driving
Cashel Travel
whisky tasting
Glen Garioch
Photo by K. Mitch Hodge
Gourmet food
Silver Darling Restaurant
rocks in water
Cairngorm National Park
Clay Pigeon Shooting
Cashel Travel

Program

 • Dag 1 Ankomst Aberdeen med ginsmaking og Highland Games
  Inkluderte måltider: Lunsj, Middag

  Veien fra Stavanger til Aberdeen er kort med direktefly og plutselig er vi fremme. Fra flyplassen kjører bussen til House of Elrick Estate, med nydelig beliggenhet ute på landet utenfor Aberdeen. Huset ble bygd i 1720 og tilhører idag Ingram familien som har gjort stor suksess med produksjon av gin. Her konsentrerer de seg om bruk av 9 ingredienser deriblant roseblader, sitronskall, fennikel og selvsagt einer.

  Vi har vært tidlig oppe og er nok sultne når vi lander. Så aller først skal vi få servert en bugnende brunch her på herregården.

  Etter ginsmaking på House of Elrick, skal vi få et kurs i cocktail-laging. Når vi alle er blitt «eksperter» i dette bærer det ut i hagen. Slipp løs Highlanderen ” i deg selv og skjerp konkurranseinstinktet på Hjelmeland Highland Games her på slettene utenfor House of Elrick. Dette blir uforglemmelig , hysterisk morsomt samtidig som en må jobbe sammen i team for å prestere.

  Så ankommer vi Aberdeen og etter en kort briefing om hva som er hvor, sjekker vi inn på vår behagelige oase av et hotell, Sandman Signature Collection Hotel 4*. Dette unike hotellet befinner seg i hjertet av Aberdeen, med alt innen gangavstand. Kvalitetsmaterialer av skinn og ull er kombinert med friske fargevalg, samt en veldrevet restaurant og bar.

  House of Elrick
  Highland Games
 • Dag 2 Quads-kjøring og whiskysmaking = den ultimate kombo!
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Etter en god engelsk frokost er vi klare for å bevege oss litt! Naturen rundt Aberdeen inviterer til adrenalinfylte aktiviteter. Gresskledde åskammer og spenstige skogsløyper er perfekte for quadskjøring. Denne formiddagen får du prøvd dine evner i kjøring med quads. En kjempeartig opplevelse og mulighet for å tilpasse kjøreruten for den som ikke har prøvd det før, eller du kan utfordre dine kjøreevner på skikkelig røffe og gjørmete stier der du ikke kan unngå å bli nokså tilsølt underveis… I tillegg har vi inkludert leirdueskyting og øksekasting i denne aktivitetsøkten. Det er nok lurt å ha med et skift før vi skal til på neste post på programmet:

  Whisky-entusiastens våte drøm… Gled deg til et besøk på ærverdige Glen Garioch Distillery, der whisky har blitt produsert med omhu i mer enn 200 år. Et håndverk der hver minste detalj teller i produksjonen av single malt whisky. Fyldig, kompleks og rik – her får vi en full innføring i hvordan vi skal definere og kjenne etter på smaken i en eksklusiv small batch smaking. Vi får smake på 3 varianter av limited edition utgaver, akkompagnert av historier og hemmeligheter til hvert glass. La oss se om du har i deg en «Distiller’s Spirit»?

  Så blir det kveld: I den tidligere tollboden i Aberdeen Harbour ligger Restaurant Silver Darling, der vi skal få gleden av kveldens middag. Sprellende fersk sjømat av høy standard og et moderne preg på interiøret. Aller helst skal man vel rette blikket utover gjennom de store panoramavinduene som går helt ned til gulvet. Utsikten over havneområdet og kystlinjen med klipper og flott landskap er slående. Stedet serverer like gjerne en Aberdeen Angus Beef som dagens fisk og skalldyr. Hvis du er heldig ser du kanskje noen seilbåter passere og i sommermånedene kan du være heldig å få øye på delfin og sel som leker seg i havet utenfor.

  Glen Garioch
 • Dag 3 Vandring i Cairngorm Nasjonalpark og ettermiddag fri i Aberdeen
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Bli med til det indre av Cairngorms nasjonalpark med en lokalkjent guide som tar oss med på en ekspedisjon til fots.  I løpet av formiddagen skal vi på med vandreskoene og få en innføring i noen artige særtrekk for denne parken. Naturopplevelser for storslåtte instagram-motiver venter deg på denne turen opp i de berømte Highlands-fjellene.

  Så skal vi innom en hyggelig restaurant i området ved nasjonalparken, der vi får servert en velsmakende lunsj.

  Vi kjører tilbake til Aberdeen for å ha ettermiddagen på egenhånd. Har du sort belte i shopping, kan du glede deg til spennende nisjebutikker og shopping malls i sentrum. Museer og serveringssteder byr på gode alternativer for resten av gjengen.

  Ikveld skal vi spise på en musikalsk gastropub i byen, The Globe Inn. Stedet er kjent for sine live bands som opptrer her i helgene (forbehold om restriksjoner). Langs veggene henger musikkinstrumenter og midt i lokalet er det glassvinduer i taket som gir et spesielt preg.

  Photo by ali elliott
  Visit Aberdeen
 • Dag 4 Dunnottar Castle med klippevandring og avskjedslunsj ved Falls of Feugh
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj

  Etter en siste smakfull og fyldig English Breakfast, sjekker vi ut av hotellet. Heldigvis går flyet ikke før utpå dagen, så denne dagen skal også fylles med mange opplevelser! Turen går først til Dunnottar Castle, som nok mange vil hevde er Skottlands mest fascinerende slott. Overtatt av selveste William Wallace, invadert av vikinger og film innspillingslokasjon for Franco Zefirelli’s storfilm Hamlet. Ruvende høyt over stupbratte klipper og nesten helt omgitt av hav, er det en spektakulær tur ut hit i havgapet. Det er en 30-minutters tur til fots langs en idyllisk klippesti som er godt skiltet. Den starter ved den lille fiskebyen Stonehaven der man kjenner lukten av sjø og tang, og ender ved trappetrinnene som fører ut til slottet.

  Så skal vi spise lunsj på et sted der mange velger å legge bryllupsmiddager. Restaurant Falls of Feugh har en flott beliggenhet langs Feugh-elven og i landlige omgivelser. Restauranten og kjøkkensjefen har fått flere nominasjoner til beste regionale restaurant og Afternoon Tea flere år på rad (Master Chef of Great Britain mm). Her brukes kun de beste lokale ingredienser, i kombinasjon med moderne kokkekunnskap. En smakfull lunsj her er en verdig avrunding på en opplevelsesrik langhelg med det beste Skottland og Aberdeen har å by på!

  En kort busstur tar oss til flyplassen der vi har direktefly hjem til Stavanger.

  Dunnottar Castle
  Falls of Feugh
Logo_HjelmelandSparebank- A green tree in a circle.

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:

Direktefly Stavanger-Aberdeen t/r med Widerøe
Flyskatter (med forbehold om endring)
Buss under hele turen ifølge program
3 netter i delt dobbeltrom på Sandman Signature 4* hotell
3 frokoster
4 lunsjer
3 middager
1 ginsmaking med cocktailkurs
Highland Games
1 whiskysmaking
Leirdueskyting og øksekasting
Quads-kjøring
Vandretur med egen guide i Cairngorm Nasjonalpark
Inngang og omvisning med guide på Dunnottar Castle

Tillegg per person:
 • Enkeltrom kr 1 950,-

Viktig informasjon om krav til koronasertifikat, les mer her

Frivillige utflukter har bindende påmelding. Vi tar forbehold om nok påmeldte for gjennomføring av disse utfluktene.
Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Flytider
26.mai
 • 08:05 - 08:20
  Stavanger Aberdeen
29.mai
 • 16:05 - 18:20
  Aberdeen Stavanger