17. - 22. august 2022

Bli med LOP Rogaland Sør til Irland

grønn, vakker og poetisk!

Copyright Mick Haupt

Bli med på en spennende reise til Irland. Vi bor tre netter på øyas frodige vestkyst, i byen Limerick, og tre netter på østkysten, i landets vakre og livlige hovedstad Dublin. Vi får oppleve landskap, stupbratte klipper, byer og slott i noen av de mest fascinerende områdene av denne frodige og fargerike øya. Vi håper du har lyst og anledning til å bli med oss.

Dagsprogram

Dag 1
Ankomst Dublin og buss videre til Limerick
Dag 2
Moherklippene og Burren
Dag 3
Fritid i Limerick og Afternoon Tea på slott (ekstra utflukt)
Dag 4
Underveis til Dublin
Dag 5
Dublin og Riverdance aften
Dag 6
Hjemreise
red telephone booth in front of brown concrete building
Copyright Matheus Câmara da Silva
city skyline during night time
Copyright Andrei Carina

Program

 • Dag 1 Ankomst Dublin og buss videre til Limerick
  Inkluderte måltider: Lunsj, Middag

  Tidlig morgen reiser vi fra Norge og etter et flybytte ankommer vi Irlands hovedstad, Dublin. Vel fremme starter vår oppdagelsesferd av den grønne øya hvor vi overalt finner spor etter kelternes rike kultur. Fra bussvinduet ser vi ut over det frodige landskapet, og ser du godt etter vil du kanskje få øye på en liten fe i det grønne gresset! Irene har en rik fortellerarv, og mange tror på gode ånder og feer. Det blir lunsj underveis.
  Utpå ettermiddagen er vi fremme på hotellet i Limerick, The Savoy er et boutiquehotell midt i sentrum av Limerick, mellom det historiske slottet King John’s Castle og attraksjonen Thomond Park. Hotellet har utsikt over elva Shannon, 3 restauranter og meget komfortable rom. Du finner Limericks butikker, museer og restauranter kun minutter unna.

  Limerick er en sjarmerende by med en historisk bydel og den mektige borgen King John’s Castle, beliggende langs elva Shannon. Limerick har et rikt kulturliv å by på. Her spiller folkemusikken en stor rolle, både på årvisse festivaler og på mer spontane opptredener av amatører i puben på hjørnet!

  Vi samles til middag på hotellet om kvelden.

 • Dag 2 Moherklippene og Burren
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Dagens utflukt tar oss nordover i grevskapet Clare og ut til den dramatiske vestkysten. Her stuper de kjente Moherklippene 200 meter loddrett ned i det frådende Atlanterhavet. Utsikten fra stien langs toppen av klippene er utrolig. Vi fortsetter nordover langs kysten til Burren, et særpreget område med forrevne kalkfjell og ”månelandskap” av kjempestore steiner. Vær og vind har skapt de merkeligste formasjoner, og de mange sjeldne blomstene lokker botanikere fra hele verden hit. I klarvær ser man de tre Aran-øyene, hvor fiskerkonene fremdeles strikker tykke ullgensere med spesielle flettemønstre.
  Vi vender nesa sydover og tar en titt i en av Irlands mest kjente dryppstenshuler, Ailwee Caves og et av de megalittiske gravkamrene fra bronsealderen, anlagt ca. 2500 f.Kr.

  Lunsj underveis og middag på hotellet om kvelden.

  Copyright Mantra Media
 • Dag 3 Fritid i Limerick og Afternoon Tea på slott (ekstra utflukt)
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  På formiddagen tar reiselederen deg med på en spasertur i Limerick. Etterpå får du anledning til å utforske byen i ditt eget tempo. Byen ble egentlig grunnlagt av vikingene i år 812, men dagens by samt slott og katedral stammer fra normannerne som erobret landet et par århundre senere. Det er tydelige forskjeller mellom bydelen på den nordlige elvebredden “English Town” med borgen, og den eldre bydelen “Irish Town” på sørsiden av elva. Nye handlesentra, gågater og et pulserende uteliv har bidratt til å gjøre Limerick til et spennende reisemål.

  For de som ønsker å oppleve en erkebritisk tradisjon tilbyr vi Afternoon Tea på staselige Dromoland Castle. Slottet var tidligere hjemsted til kongene av Thomond, etterkommere av Brian Boru – eneste overkonge av Irland. Maten er en opplevelse med sandwich og småkaker som gjerne serveres på stettfat.

  Kveldens middag byr på mer enn mat. Vi skal til et slott og spise på ekte riddervis mens musikanter i historiske drakter underholder med spill og sang. En nytelse for ører, øyne og gane!

  Copyright Sebastian Coman Photography
 • Dag 4 Underveis til Dublin
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Fra den lille landsbyen nær vestkysten reiser vi i dag tilbake til Irlands livlige hovedstad. Denne gangen tar vi veien gjennom grevskapet Tipperary. Plutselig dukker Rock of Cashel opp, Irlands Akropolis. Det er en imponerende klippe som rager høyt over slettene. De mektige ruinene vitner om kongenes og kirkens store makt i tidligere århundrer. Her hadde kongene av Munster sitt sete, og tallrike sagn og eventyr er spunnet rundt dette stedet. Videre passerer vi Kildare, Irlands nasjonale stutteri og veddeløpsbane.

  Utpå ettermiddagen er vi fremme ved hotellet i Dublin, Iveagh Garden. Dette 4-stjerners hotellet har en moderne vri på tradisjonell luksus. Iveagh Garden Hotel er en urban oase kun få skritt unna hovedgaten Grafton Street og de fleste av byens severdigheter og forretninger. Hotellet åpnet dørene i 2018 og fikk da utmerkelsen som Europas første 100% bærekraftige hotell. I hotellets kjeller er det installert et minikraftverk som forsyner hotellet med all nødvendig energi og varmt vann

  Irlands hovedstad bærer preg av alle diktere og nobelprisvinnere som dette lille landet har frembrakt. Kjente verk som Gullivers reiser og Dracula stammer fra irske forfattere. Her er teatre, museer og biblioteker med ufattelig verdifulle originaler for litteraturelskere. I en av de 800 pubene, spesielt i området Temple Bar er det lett å bli kjent med lokalbefolkningen! Her får du god anledning til å smake på Irlands flytende spesialiteter, Whiskey og Guinness, irenes mørke øl. Kan absolutt anbefales om kvelden!

  Middag på hotellet.

  Photo by Ingo Doerrie
 • Dag 5 Dublin og Riverdance aften
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  I dag skal vi føle Irlands livlige hovedstad på pulsen. På formiddagen viser lokalguiden oss denne vakre byen med røtter tilbake til vikingtiden.
  Vi kikker på flott arkitektur fra 17- og 1800-tallet, der spesielt de fargeglade inngangsdørene vekker oppsikt. Storslåtte bygninger som Trinity College, Bank of Ireland og St. Patrickskatedralen gjør inntrykk.
  Elva Liffey deler byen i to, og de som bor på sydsiden er stort sett mer velstående. Gamle bydeler er blitt til spennende gågatestrøk med restauranter, gallerier og markeder.

  Underveis besøker vi Old Jameson Distillery der vi får smake på husets egen whiskey. Runden avsluttes ved lunsjtider, og det er ikke vanskelig å finne en restaurant eller en pub som kan servere et godt måltid. På ettermiddagen kan du ta en titt i butikkene på O’Connell eller Grafton Street. Irland er det eneste landet i verden som har et musikkinstrument som sitt nasjonale symbol, nemlig en harpe. Og landets musikk, dans og viser spiller en stor rolle i dagliglivet.

  Et opphold i Irland kan derfor ikke avsluttes uten en skikkelig festmiddag med irsk folkemusikk og folkedans i kjent “Riverdance”-stil! Her kan vi love at det svinger!

  Copyright K. Mitch Hodge
 • Dag 6 Hjemreise
  Inkluderte måltider: Frokost

  Øyeblikket er kommet da vi må ta avskjed med denne vakre øya og dens livlige hovedstad. I løpet av det korte oppholdet har vi likevel blitt kjent med mange steder i Irland, og sett øyas mangfold og rike kultur.

  Copyright Magdalena Smolnicka

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 16 990,- pr. person

Flyreise Sola – Dublin t/r
Flyavgift (kr 1325,- med forbehold om endringer)
1 innsjekket bagasje på flyet
6 netter i dbl. rom på 4* og 5* hoteller
6 frokoster
3 lunsjer
3 middager på hotell (3-retters)
1 middelalderbankett middag, inkl. sang, musikk, mat og drikke
1 middag med irsk musikk og dans (River dance)
1 glass øl eller vin til lunsjene
Busstransport og utflukter iflg. programmet
Tips
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg per person:
 • Enkeltrom kr 3 700,-
 • Afternoon Tea Dromoland kr 790,-

Viktig informasjon om krav til koronasertifikat, les mer her

Frivillige utflukter har bindende påmelding. Vi tar forbehold om nok påmeldte for gjennomføring av disse utfluktene.
Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, innreisekrav, flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 2500,- innbetales innen 14 dager.
Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren.

Restbeløpet betales 8 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:
Innen 105 dager før: arrangør beholder et adm.gebyr på kr 1000,- per person
Mellom 104 og 50 dager: arrangøren beholder innbetalte depositum
Mellom 49 og 34 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 33 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Flyavgift refunderes i samsvar med flyselskapenes refusjonsregler.

Betingelser ved påmelding 45 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 45 dager før avreise, må hele beløpet innbetales innen 2 virkedager.
Avbestilles turen etter betaling, beholder arrangøren 100 % av totalt fakturert beløp.
Ved manglende betaling innen fristen, kanselleres din reservasjon.

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring. Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.

Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven. Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører.

Informasjon om tilslutningsfly

Flytider
Flytidene oppført i programmet er i henhold til dagens tider oppgitt av flyselskapene. De endelige tidene vil først bli bekreftet ved billettutstedelse som skjer ca 3 uker før avreise.
Ved vesentlige tidendringer eller endring av flyselskap før billettutstedelse, vil informasjon bli gitt.

Tilslutningsfly
Ønskes utreise fra en annen flyplass i Norge, er vi behjelpelig med dette. Vennligst kontakt oss i god tid før avreise, og du vil motta et pristilbud fra oss.
Vi booker en gjennomgående billett der dette er mulig, noe som betyr at ved eventuelle forsinkelser er du ikke selv økonomisk ansvarlig.

Tilslutningsfly booket på egenhånd
Hvis du bestiller tilslutningsbillett på egenhånd, vil den ikke bli gjennomgående og du er selv økonomisk ansvarlig.
Ved forsinkelser slik at du ikke når gruppens fly på utreisen eller ditt tilslutningsfly på hjemreisen, er du ansvarlig for å dekke kjøp av ny billett til/fra destinasjonen.
Vi anbefaler at du booker med god tidsmargin til oppsatt avgang med gruppen, minimum 3 timer før avgang. Normalt får du ikke sendt din bagasje gjennomgående til den destinasjonen du skal til, men må ta bagasjen ut og sjekke denne inn på nytt for din videre reise. Dette gjelder både ut- og hjemreise.
Dersom gruppens flytider endres, må du selv dekke kostnaden for endring av tilslutningsbillett eller evt. kjøp av ny billett, hvis denne er kjøpt på egenhånd.
Vær også oppmerksom på at hvis utreisebilletten ikke benyttes, er det mange flyselskap som automatisk kansellerer returbilletten.
Dersom den bestilte reisen blir kansellert, og du selv har bestilt tilslutningsbillett, dekkes ikke denne kostnaden av Norsk Tur.

Flytider
17.august
 • 07:40 - 08:35
  Stavanger Oslo
 • 09:35 - 10:55
  Oslo Dublin
22.august
 • 12:40 - 15:55
  Dublin København
 • 16:55 - 18:05
  København Stavanger