Island

Den ville og vakre sagaøya

Mange har et ønske om å besøke Island, og nå er muligheten her! Island er en reise til våre norrøne røtter, til vill og øde natur og et hypermoderne Reykjavik. Ikke uten grunn hviler det et historisk sus over øya, som i sin tid ble befolket av vikingene, og naturen viser frem sin mangfoldighet i ulike former av landskap, lys og farger. Dette har inspirert mange kunstnere opp gjennom tidene.

Vi møter også et vennlig folk med en spennende historie med tette bånd til vårt eget land. Islendingene er stolte av sitt tradisjonsrike land og språk, og møter alle sine gjester med varme og vennlighet. Her er det godt å være turist!

Program for turen

Dag 1
Bergen – Keflavik
Dag 2
Sightseeing i Reykjavik
Dag 3
Dagsutflukt til Thingvellir og Gullfoss
Dag 4
Reykjavik på egenhånd
Dag 5
Hjemreise

Turinformasjon

Turpris kr 10 430,–
Pluss flyskatt kr 1 070,–

Total turpris kr 11 500,– per person*
*Pris med utreise fra Bergen


Turprisen inkluderer:

Direktefly Bergen – Keflavik t/r med Icelandair
4 netter i dobbeltrom på Fosshotel Raudará
4 frokoster
1 lunsj
2 middager
Utflukter i henhold til program
Reiseleder fra Norsk Tur

Flytider:

Tillegg:
Enkeltrom kr 2000,-
Bading i Blå lagune kr 790,- inkl. håndkle (bindende påmelding)

Ønskes utreise fra andre flyplasser, skriv dette i kommentarfeltet ved bestilling. 

Vi tar forbehold om endring av pris i forhold til valutakurs og flyavgift, endringer i program, hotell og flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Program

Dag 1: Bergen – Keflavik

/globalassets/europa/island/island-programbilder/blue-lagoon.jpg

Vi flyr direkte med Norwegian fra Bergen til Reykjavik. Allerede ved ankomsten til Islands internasjonale flyplass vil du bli slått av kontrastene som gjør dette landet så fascinerende – et landskap dekket av barske og opprevne lavamarker med små byer langs kysten og Reykjavik i det fjerne. Underveis inn mot hovedstaden gjør vi et stopp i Den blå lagune. Vi spiser en felles lunsj og de som ønsker det kan ta seg et bad i det mineralrike vannet (forhåndspåmelding på badingen). Dette er en fantastisk start på et spennende opphold på Island. Om ettermiddagen sjekker vi inn på vårt hotell, Fosshotel Raudare. Felles middag om kvelden.

Dag 2: Sightseeing i Reykjavik

/globalassets/europa/island/island-programbilder/downtown_reykjavik.jpg

Denne dagen skal vi gjøre oss litt kjent i sentrum av verdens minste og nordligste hovedstad. Selve sentrum kan virke lite, men byen har alle de institusjoner en hovedstad skal ha. Her er parlaments-bygning, domkirke, kulturhus, universitet og et rikholdig utvalg av gallerier og museer for å nevne noe. I tillegg finner vi småbyens sjarm i den gamle bydelen med en fredet trehusbebyggelse. Fiskerihavnen står sentralt i byens historie og Hallgrimskirken troner på en bakketopp og gir oss flott utsikt over hele hovedstadsområdet fra sitt spir. Det blir en spennende rundtur med mye artig historie og nyttig informasjon om steder man kan besøke på ettermiddagen som er til fri disposisjon.

Dag 3: Dagsutflukt til Thingvellir og Gullfoss

/globalassets/europa/island/island-programbilder/gullfoss3.jpg

Dagens rundtur vil gi oss mange fine naturopplevelser. Vi forlater Reykjavik og kjører mot Thingvellir, der islendingene holdt ting i nærmere 900 år. Det ligger definitivt et historisk sus over spaserturen ned gjennom den berømte kløften, Allmannagjá. Turen videre går over fjellet til Laugarvatn. Naturen kan virke gold uten trær, men vegetasjonen er likevel fascinerende. Lyset her oppe er helt spesielt og noe man sent vil glemme. Etter en stund kommer vi til Haukadalur, hvor vi finner den kjente Geysir som har gitt navn til sprutende, varme kilder over hele verden. Springkilden Strokkur er fremdeles aktiv, og naturfenomenet sender kaskader av varmt vann 15-20 meter opp i luften med 5-6 minutters mellomrom. Det blir opphold i nærheten av geysirene med mulighet for lunsj og tid til å rusle opp og ta bilder av dette spesielle fenomenet. De som ønsker det, kan besøke senteret som i lyd og bilder viser hvilke krefter som er i sving ved et vulkanutbrudd, og føle hvordan et jordskjelv virker.

Gullfoss er Islands største fossefall, og det kan minne om Niagarafallene, bare i miniatyr. Enorme mengder vann stuper over kanten og skaper et øredøvende sus. Vi rusler opp for å komme nærmere dette fascinerende fenomenet og for å knipse noen bilder for evigheten og sosiale medier.

På vei tilbake til Reykjavik blir det tid til å besøke kirken i Skálholt, Islands første bispesete.

Utpå ettermiddagen er vi tilbake i Reykjavik og de koselige bygatene.

Dag 4: Reykjavik på egenhånd

/globalassets/europa/island/island-programbilder/shopping.jpg

Dagen i dag er til fri disposisjon. Enkelte vil muligens utforske butikkene, mens noen kanskje lar seg friste til en tur i byens store utendørsbad. Andre ønsker kanskje mer kultur og vil besøke et av byens mange gallerier eller museer. Nasjonalmuseet beskriver det islandske folkets historie, og her er det også ulike utstillinger av varierende temaer. På Saga-museet er det naturtro voksdukker som viser historien fra de første bosetterne, til reformen. Culture house er det nasjonale kultursenteret, og det beskriver Islands historie fra vikingtiden og frem til nå. Mulighetene er mange. Felles middag om kvelden.

Dag 5: Hjemreise

Oppholdet på Island går mot slutten, og vi vender nesen hjem mot Bergen. Vi er sikker på at dagene på sagaøya har gitt deg mange fine opplevelser og minner for livet!