02. - 09. juli 2023

Albania og Nord-Makedonia

Sør-Europas nyoppdagede skattkammer

En reise til Albania og Nord-Makedonia kan anbefales på det varmeste. Vi reiser mellom storbyer, rustikke landsbyer, storslått natur og ender opp ved Adriaterhavets deilige strender.

Albania er en stolt nasjon som har reist seg fra asken etter en lang periode med undertrykkelse. Landet bugner av naturskjønnhet og fargerike opplevelser som garantert vil sjarmere deg.
Nord-Makedonia ble i likhet med Albania en egen nasjon i 1991. Dette spesielle fjell-landet har mer enn 50 krystallklare innsjøer, og makedonerne tar godt vare på tradisjonene sine. Albanerne og makedonerne er begge gjestfrie folkeslag, noe du vil oppleve rikelig i løpet av denne turen. Du vil kanskje også bli positivt overrasket over nivået på maten. Det er med andre ord duket for en helt spesiell reise til to av Europas mest spennende land!

Dagsprogram

Dag 1
Sandefjord - Tirana
Dag 2
Tirana og Balkongen over Adriaterhavet
Dag 3
Opplevelsesrik dag med flere stopp underveis til Nord-Makedonia
Dag 4
Ohrid – postkort-vakkert! Vandring og båttur
Dag 5
Innsjøer, oljebrønner og «byen med de 1000 vinduer»
Dag 6
Sol, bad og nytelse og ettermiddagstur til Dürres
Dag 7
Vingårdstur og gourmetlunsj
Dag 8
Hjemreise fra Tirana
DCIM100GOPROGOPR0895.JPG
ohrid borg flagg albania
Copyright Sissel Nordhagen

Program

 • Dag 1 Sandefjord - Tirana

  Vi møtes på flyplassen i Sandefjord tidlig ettermiddag og flyr via Oslo og Munchen til Tirana, hovedstaden i Albania!
  Tirana er i dag en levende og utrolig fargerik by, og har opplevd en eventyrlig vekst siden kommunismens fall. Bulevarder, smale smug, kaffebarer og spennende forretninger bugner av et yrende folkeliv.

  Vi ankommer Albania sent, bussen kjører oss direkte fra flyplassen til hotellet.

 • Dag 2 Tirana og Balkongen over Adriaterhavet
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Krujë har fått tilnavnet «balkongen over Adriaterhavet» der den ligger blant høye grønnkledde fjell med en storslått utsikt helt ut til havet er hovedmålet vårt denne formiddagen.
  Vi kjører først til toppen av fjellet Sari Salltik, hvor det ligger et myteomspunnet lite kapell i en grotte inne i fjellet. Det kan hende du får et aldri så lite sug i magen når du kikker ned mot neste stoppested! Herfra ser vi nemlig Krujë i fugleperspektiv.

  Når vi ankommer Krujë spaserer vi opp til byens stolte festning og besøker det etnografiske museum som viser hvordan folk levde her i tidligere tider. Deretter vandrer vi gjennom Krujë Old Bazaar, et marked og en fargeeksplosjon av lokalproduserte duker, tepper, skjerf, tøfler, smyker og klær samt antikviteter. Her er det billig å handle.
  Vi spiser en velsmakende lunsj akkompagnert av lokale musikere og dansere.
  Tilbake i Tirana blir det sightseeing før vi utpå ettermiddagen er tilbake på hotellet.

  Om kvelden samles vi til middag på hotellet.

  Copyright Sissel Nordhagen
 • Dag 3 Opplevelsesrik dag med flere stopp underveis til Nord-Makedonia
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Gled deg til å se den sagnomsuste Ohrid-innsjøen på grensen mellom Albania og Nord-Makedonia.
  Ohrid er en av verdens eldste innsjøer, fem millioner år gammel, og hele regionen er på UNESCOS verdensarvliste.
  Underveis på dagens oppdagelsesreise stopper vi for en benstrekk i festningsbyen Elbasan, grunnlagt på 1400-tallet. Byens tidligere velmaktsdager fornemmes i de storslåtte slotts- og basilikaruinene.
  Ikke ulikt Gardasjøen i Nord-Italia ligger Ohrid som sakset ut av et romantisk maleri. Innsjøen er omkranset av høye fjell og langs kystlinjen ligger små idylliske landsbyer, med spor av Europas aller eldste bosetninger.

  Vi krysser grensen over til Nord-Makedonia og dagens lunsj nytes i Sveti Naum. Den eventyrlige stemningen forsterkes ytterligere når vi om ettermiddagen blir invitert med på en stemningsfull båttur.
  Det krystallklare vannet fra kilden «Black Dream» og fargespillet fra hengepilen som så vidt bryter vannflaten, skaper en helt unik atmosfære der vi siger stille gjennom et trolsk og urørt sump-landskap.
  Etterpå spaserer vi opp til St. Naum-klosteret som ble bygget mens Nord-Makedonia lå under bulgarsk herredømme. Fra klosteret er utsikten utover Ohrid-innsjøen intet mindre enn imponerende!

  Utpå ettermiddagen ankommer vi Ohrid hvor vi skal bo i to netter.
  I kveld samles vi til hyggelig middag og samvær.

  Copyright Sissel Nordhagen
  Copyright Sissel Nordhagen
 • Dag 4 Ohrid – postkort-vakkert! Vandring og båttur
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  I behagelig tempo vandrer vi gjennom byens gater og får med oss både en gammel trykkpresse fra Gutenbergs tid og produksjon av de lokale Ohrid-perlene.
  Vandreturen fører oss forbi et relativt nyoppdaget romersk amfiteater før vi kommer opp til Samuels festning, byens middelalderborg. Belønningen vår er den storslåtte utsikten. Turen fortsetter gjennom en skog på barnålsbelagte stier til vi kommer ut ved Sveti Jovan Kaneo, en praktfull kirke plassert på toppen av en klippe. Vi avslutter vandreturen med en liten båttur på den blanke Ohridsjøen og nyter det flotte landskapet og sjarmerende bebyggelsen langs innsjøen.

  Ettermiddagen bestemmer du over selv. Orhids gågater med spennende butikker og strandpromenaden med sine kafeer og restauranter står til din disposisjon.
  Om kvelden samles vi til en hyggelig middag på en lokal restaurant i Orhid.

  Copyright Sissel Nordhagen
 • Dag 5 Innsjøer, oljebrønner og «byen med de 1000 vinduer»
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Denne dagen får vi se hele Ohrid-sjøen før vi igjen krysser grensen inn i Albania.
  Reisen fortsetter igjennom Belshi-regionen, kjent for sine 84 innsjøer, før vi tar et stopp i Kucova. Italienerne fant olje her i 1928, og da kommunistene overtok, boret de over 1700 oljebrønner. Byen som på folkemunne omtales som Stalin City er et spøkelse fra kommunisttiden, pepret av falleferdige fabrikklokaler og nedrustede oljebrønner.

  Ettertanken avløses av den magiske stemningen i oldtidsbyen Berat, med kallenavn «byen med de 1000 vinduer». Her klamrer husene seg fast både til hverandre og til åsen de er bygget opp etter. Ispedd grønne og blomstrende vekster er dette et av landets beste Instagram-vennlige motiver.
  I Berat er de opptatt av å bevare sin tradisjonsrike særegenhet. Det gjelder håndverk som treskjæring og metall- og steinarbeider, men det er kanskje mest synlig i arkitekturen.
  Vi kjører opp til Berats 2500 år gamle slott som troner over byen. Her spiser vi lunsj i historiske omgivelser og tar etterpå en spasertur gjennom brosteinsbelagte trange gater til et kjent utsiktspunkt.

  De siste dagene skal vi nyte ved Adriaterhavets strender, og vi setter kursen ut mot “den albanske riviera” med badebyen Golem som mål. Det er bare å glede seg!

 • Dag 6 Sol, bad og nytelse og ettermiddagstur til Dürres
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Dagen er din og det er opp til deg hva den skal brukes til. Hotellet frister med solsenger og deilige badetemperaturer. Kanskje du finner roen under en parasoll i selskap med en god bok.

  I ettermiddagene tar vi turen til Durres som er Albanias eldste og nest største by og største havneby – en moderne by med butikker, grønne lunger, hyggelige kafeer og spisesteder.
  Byen ble grunnlagt i antikken av de gamle grekerne og mellom det 1. og 3. århundret hadde byen vokst til en viktig havn og handelssenter for varer som ble fraktet mellom Roma og Istanbul.
  Både det arkeologiske og etnografiske museet kan anbefales, i tillegg til Balkans største romerske amfiteater.
  Her spiser vi middag på en av byens beste fiskerestauranter.

 • Dag 7 Vingårdstur og gourmetlunsj
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Er du interessert i god mat og drikke må du ikke glipp av denne utflukten!
  Vi skal besøke jordbruksdistriktet Fishte, hvor de albanske Kallmeti-druene dyrkes. Jordsmonnet i denne regionen er perfekt til dyrking av druer, oliven og bønner.
  Vi er invitert på omvisning hos en liten familiebedrift hvor to brødre har klart å trylle frem de deiligste viner siden 2006. Drivkraften er lidenskap og kjærlighet til gården og råvarene og det merkes – her lager de kvalitetsprodukter. I tillegg til vin, produserer brødrene musserende vin, raki og olivenolje, og det blir selvsagt anledning til å smake og kjøpe med hjem.

  Dagens lunsjrestaurant skal være et av de beste spisestedene i Albania. Her står det alltid kortreist mat på menyen. De frodige omgivelsene er ideelle for dyrking av råvarer som kokkene skånsomt tilbereder for vår nytelse. Gled deg til kreativt danderte smaksopplevelser, ledsaget av lokale kvalitetsviner.
  Utpå ettermiddagen kjører vi tilbake til hotellet. Kanskje Adriaterhavet lokker med en liten dukkert etter nok en innholdsrik dag?

 • Dag 8 Hjemreise fra Tirana
  Inkluderte måltider: Frokost

  Det er på tide å vente tilbake til hverdagen, vi garanterer at disse to spesielle landene med sin rike kultur og naturopplevelser har gitt deg varige og gode inntrykk. Vi har i tillegg bodd på gode hoteller, spist variert og velsmakende måltider, fått masse interessant informasjon av reiselederen og ikke minst vært sammen med hyggelige medreisende.

  Vi avslutter turen med et besøk på vingård før vi tar flyet hjem til Norge 18.00

  Copyright Sissel Nordhagen

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:

Direktefly t/r Sandefjord – Tirana
Flyavgifter
1 stk innsjekket bagasje på flyreisen
Egen turbuss under hele turen
2 netter i delt dobbeltrom på Mak Hotel 5* i Tirana
2 netter i delt dobbeltrom på Hotel City Palace 4* i Orhid
3 netter i delt dobbeltrom på Premium Beach hotel 5* i Durres
7 frokostbuffeter
4 lunsjer – 3 retters
4 middager på restaurant – 3 retters
2 buffetmiddager på hotell
2 gl. vin, øl eller mineralvann til lunsjer og middager
Alle utflukter er inkludert inngangspenger
Tips til restauranter
Lokalguide i Tirana og Orhid
Reiseleder/guide fra Norsk Tur

Tillegg per person:
 • Enkeltrom kr 2 500,-

Turprisen er utregnet med direktefly  Sandefjord – Tirana. Dagens flypris (16.11.22) er kr. 4840 inkl. 1 innsjekket bagasje + håndbagasje. Flyseter blir reservert når du melder deg på. Vi tar forbehold om endringer i flyprisen. Vi anbefaler derfor å være tidlig ute med påmelding.

Lurer du på noe?
Kontakt oss gjerne på telefon 381 20 320 (09.00-14.00) eller send oss en epost på reise@norsktur.no

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 5000,- innbetales innen 7 dager.
Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren.

Restbeløpet betales 7 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Turprisen er utregnet med direktefly  Sandefjord – Tirana. Dagens flypris (16.11.22) er kr. 4840 inkl. 1 innsjekket bagasje + håndbagasje. Flyseter blir reservert når du melder deg på. Vi tar forbehold om endringer i flyprisen. Vi anbefaler derfor å være tidlig ute med påmelding.

Avbestillingsgebyr:
Innen 105 dager før: arrangør beholder et adm.gebyr på kr 1000,- per person
Mellom 104 og 42 dager: arrangøren beholder innbetalte depositum
Mellom 41 og 32 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 31 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Betingelser ved påmelding 45 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 45 dager før avreise, må hele beløpet innbetales innen 2 virkedager.
Avbestilles turen etter betaling, beholder arrangøren 100 % av totalt fakturert beløp.
Ved manglende betaling innen fristen, kanselleres din reservasjon.

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring. Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.

Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven.Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører.

Flytider
02.juli
 • 22:00 - 01:10
  Sandefjord Tirana
09.juli
 • 18:00 - 21:25
  Tirana Sandefjord