01. - 04. desember 2022

Julemarkeder i Berlin

Opplev spennende Berlin i den mest stemningsfulle delen av året!

I adventstiden strømmer nordmenn til Berlin for å oppleve noen av de 40 store og små julemarkedene som finnes her.

På Gendarmenmarkt, innrammet av staselige bygninger sentralt i bydelen «Mitte», finner du kanskje det vakreste av dem alle, Weihnachtsmarkt Zauber Gendarmenmarkt.
På julemarkedet ved slottet Charlottenburg i den vestlige delen av byen kan du besøke byens mest romantiske julemarked, og et annet nydelig innslag er julemarkedet ved Gedächtniskirche, også i Chalottenburg.

En opplevelse man sent vil glemme er synet av Berlins botaniske hage – som i anledning julen har blitt kledd opp i sin vakreste drakt!
Gled deg over lys-figurer og skulpturer, og hils julestemningen velkommen.

 

Dagsprogram

Dag 1
Bergen - Berlin
Dag 2
Berlin og julemarkedene
Dag 3
Jul i Berlins Botaniske Hage
Dag 4
Berlin - Bergen
Jul Kiel Tyskland
Copyright Tiard Schulz
Picture of a bonfire with a grill hanging above with sausages on.
copyrigth @shutterstock-738071968

Program

 • Dag 1 Bergen - Berlin
  Inkluderte måltider: Middag

  Vi flyr fra Bergen direkte til Berlin. Herfra blir vi transportert videre inn til Berlin og vårt hotell i bydelen Mitte, hvor vi sjekker inn for 3 netter. I bydelen Mitte finner vi også et av de mest kjente julemarkedene i byen – Weihnachts Zauber Gendarmenmarkt. Om kvelden spaserer vi i samlet lag til Restaurant Zur Gerichtslaube for å spise middag.

  Photo by Stefan Widua
 • Dag 2 Berlin og julemarkedene
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Vi nyter frokosten først, og så er det tid for dagens utflukt. Vi skal så bli bedre kjent med 4 av de mest kjente julemarkedene i Berlin, inkludert Weinachtzauber Gendarmenmarkt i vårt eget nabolag. Julemarkedene kan være ganske så forskjellige i både utforming og innhold, og det er vel kanskje slik det har blitt plass til hele 40 markeder i en og samme by!
  Med buss blir vi kjørt til Julemarkdet Berliner Weihnachtszeit ved Alexanderplatz, Julemarkedet både ved Gedächtniskirche og ved slottet i Charlottenburg, i tillegg til kanskje det vakreste av dem alle – Weinachtszauber på Gendarmenmarkt. Det beregnes selvsagt tid til å besøke de alle, for her finnes fristelser for både mage og øyne. Om kvelden spaserer vi til Restaurant BraufactuM am Hausvogteiplatz for å spise middag i samlet lag.

  Copyright Tiard Schulz
 • Dag 3 Jul i Berlins Botaniske Hage
  Inkluderte måltider: Frokost

  Denne dagen skal vi ikke på organisert utflukt før om ettermiddagen. Man har derfor tid til å gjøre slik man selv ønsker om formiddagen og tidlig ettermiddag. Slapp av med en god frokost før du legger i vei. Om turen går tilbake til Julemarkedet i nabolaget eller om du ønsker deg lengre av sted inne i Berlins gater, det velger du selv.
  Vi drar med bussen ved skumringstid kl. 15:30. Nå går ferden til Berlins botaniske hage, som i anledning julen har blitt omgjort til et magisk juleeventyr! I løpet av 3 timer får vi oppdage et vell av lys-figurer og skulpturer, samt spasere gjennom fargerike drømmeskoger. Lys-spillene og den fabelaktige atmosfæren kan ta pusten fra enhver. Og med på denne 2 km lange spaserturen er det ikke feil å unne seg en deilig kopp Glühwein.
  Vi spiser middag på egenhånd i dag. Reiseleder kan være behjelpelig med å bestille bord om flere har lyst å spise sammen.

 • Dag 4 Berlin - Bergen
  Inkluderte måltider: Frokost

  Vi har en rolig morgen med god frokost før vi sjekker ut fra hotellet. Du har god tid til å utforske byen på egenhånd i dag, kanskje du har litt julegavehandel du skulle ha unnagjort? En annen mulighet er å tilbringe tiden sammen med reiseleder. Utpå ettermiddagen blir vi hentet av bussen utenfor hotellet, og vi drar ut til flyplassen for vår kveldsavgang tilbake til Bergen.

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 8 995,- pr. person

Flyreisen Bergen-Berlin, t/r
Busstransport til/fra flyplass
Busstransport ifm. utflukter
3 netter i delt dobbeltrom på Best Western Hotel am Spittelmarkt sentralt i Berlin
3 frokost, 2 middag (middag på egenhånd dag 3)
Utflukt 4 Julemarkeder i Berlin
Utflukt Jul i Berlin Botaniske Hage
Reiseleder

Tillegg per person:
 • Enkeltrom kr 2 000,-

Dersom du ønsker faktura tilsendt per post, tilkommer det et gebyr på kr 79,- per faktura.

Frivillige utflukter har bindende påmelding. Vi tar forbehold om nok påmeldte for gjennomføring av disse utfluktene.
Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 3000,- innbetales innen 14 dager.
Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren.

Restbeløpet betales 8 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:
Innen 105 dager før: arrangør beholder et adm.gebyr på kr 1000,- per person
Mellom 104 og 56 dager: arrangøren beholder innbetalte depositum
Mellom 55 og 32 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 31 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Flyavgift refunderes i samsvar med flyselskapenes refusjonsregler.

Betingelser ved påmelding 45 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 45 dager før avreise, må hele beløpet innbetales innen 2 virkedager.
Avbestilles turen etter betaling, beholder arrangøren 100 % av totalt fakturert beløp.
Ved manglende betaling innen fristen, kanselleres din reservasjon.

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring. Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.

Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven. Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører

Informasjon om tilslutningsfly
Flytider
Flytidene oppført i programmet er i henhold til dagens tider oppgitt av flyselskapene. De endelige tidene vil først bli bekreftet ved billettutstedelse som skjer ca 3 uker før avreise.
Ved vesentlige tidendringer eller endring av flyselskap før billettutstedelse, vil informasjon bli gitt.

Tilslutningsfly
Ønskes utreise fra en annen flyplass i Norge, er vi behjelpelig med dette. Vennligst kontakt oss i god tid før avreise, og du vil motta et pristilbud fra oss.
Vi booker en gjennomgående billett der dette er mulig, noe som betyr at ved eventuelle forsinkelser er du ikke selv økonomisk ansvarlig.

Tilslutningsfly booket på egenhånd
Hvis du bestiller tilslutningsbillett på egenhånd, vil den ikke bli gjennomgående og du er selv økonomisk ansvarlig.
Ved forsinkelser slik at du ikke når gruppens fly på utreisen eller ditt tilslutningsfly på hjemreisen, er du ansvarlig for å dekke kjøp av ny billett til/fra destinasjonen.
Vi anbefaler at du booker med god tidsmargin til oppsatt avgang med gruppen, minimum 3 timer før avgang. Normalt får du ikke sendt din bagasje gjennomgående til den destinasjonen du skal til, men må ta bagasjen ut og sjekke denne inn på nytt for din videre reise. Dette gjelder både ut- og hjemreise.
Dersom gruppens flytider endres, må du selv dekke kostnaden for endring av tilslutningsbillett eller evt. kjøp av ny billett, hvis denne er kjøpt på egenhånd.
Vær også oppmerksom på at hvis utreisebilletten ikke benyttes, er det mange flyselskap som automatisk kansellerer returbilletten.
Dersom den bestilte reisen blir kansellert, og du selv har bestilt tilslutningsbillett, dekkes ikke denne kostnaden av Norsk Tur.

Flytider
01.desember
 • 10:05 - 11:45
  Bergen Lufthavn Flesland Berlin
04.desember
 • 22:05 - 23:55
  Berlin Bergen Lufthavn Flesland