05. - 08. desember 2024

Juletur til Krakow

Med LHL – Stavanger

Med lidenskap griper Krakow fatt i deg – den er Polens kulturelle hjerte og har rykte på seg for å være landets vakreste by. Her kan du oppleve kongelig storhet, Øst-Europas eldste universitet, den forrige pavens fødested og det største middelaldertorg i Europa. Hver desember forvandles sentrum til et stort og flott julemarked med god mat og drikke, ost, treleker, flott julepynt og suvenirer. Det arrangeres også konserter som garanterer julestemningen. Krakow er en by det er lett å bli avhengig av, og hit kommer du gjerne tilbake.

Dagsprogram

Dag 1
Stavanger - Krakow
Dag 2
Julemarked i Krakow
Dag 3
Saltgruvene i Wieliczka (frivillig utflukt)
Dag 4
Hjemreise

Program

 • Dag 1 Stavanger - Krakow
  Inkluderte måltider: Lunsj, Middag

  Om morgenen flyr vi med Norwegian direkte fra Stavanger til Krakow. Byen var den eneste store polske byen hvor arkitekturen forble uberørt under krigen. Det kan vi nyte til fulle slik den fremstår i dag! Mariakirken regnes som en av verdens vakreste kirker, og i 1978 ble gamlebyen Stare Miastro oppført på UNESCOs verdensarvliste. Kleshallen regnes som verdens eldste kjøpesenter. Byens palasser, kirker og herregårder viser stor rikdom innen farger, arkitektoniske detaljer, kulørt glass, malerier, skulpturer og innredning. Den jødiske bydelen Kazimierz fremstår i dag som ny, og er en plass med mye liv og røre. Det blir felles lunsj ved ankomst på hotellet vårt Puro Old Town 4*. Etter lunsj sjekker vi inn på hotellet. Om kvelden samles vi til felles middag.

 • Dag 2 Julemarked i Krakow
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Julemarkedet i Krakow varer i hele seks uker, og byen kan skryte av å ha det mest kjente og største julemarkedet i hele Polen. Det ligger sentralt plassert midt i gamlebyen, og er like populært hos lokale innbyggere som det er hos turister. Juledekorasjonene er tradisjonelle i utforming og motiv, som blant annet de flotte håndlagte glasskuler, keramikk, broderte duker, treskulpturer med mer. Som seg hør og bør vil også noen av bodene inneholder søtsaker som flerfargede drops, sukkerstenger til krydrede nøtter og lokale pepperkaker.
  Felles middag om kvelden.

 • Dag 3 Saltgruvene i Wieliczka (frivillig utflukt)
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  For de som vil ha en variasjon til shopping og julemarked, kan vi tilby en ekstra utflukt til saltgruvene i Wieliczka. Her finner man et utrolig underjordisk anlegg, og Europas eldste saltminegruve. Salt var engang mer verdt enn gull, og det har vært søkt etter salt her i over 700 år. UNESCOS første kulturarvliste sammenlignet saltgruven med store monumenter som Pyramidene, Versailles og Taj Mahal. Den samlede lengden av gruven er 300 km, men bare 4,5 km er åpent for turister. Turistruten går gjennom de eldste delene av gruven, hvor arbeiderne har hugget kapeller, kunstige sjøer og statuer ut i saltblokkene. Saltgruvene har en helsemessig unik effekt på astmatikere og allergikere. Det finnes ikke allergener nede i disse minene, og saltinnholdet i luften kan ha en rensende effekt. Felles middag om kvelden.

 • Dag 4 Hjemreise
  Inkluderte måltider: Frokost

  Fulle av inntrykk, opplevelser og god mat, og med en koffert fylt av spennende julegaver, kjører vi til flyplassen. Vårt stemningsfulle besøk i Krakow er over for denne gang. Direktefly hjem til Stavanger.

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 9 950,- pr. person

Fly t/r Stavanger – Krakow
Flyskatt
Transport t/r flyplass – hotell
3 netter i delt dobbeltrom på Puro Old Town 4*
3 frokoster
1 lunsj på ankomstdag
3 middager
Lokalguide i Krakow ved ankomst
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg per person:
 • Enkeltrom kr 2 000,-
 • Frivillig utflukt til saltgruvene kr 990,-

Frivillige utflukter har bindende påmelding. Vi tar forbehold om nok påmeldte for gjennomføring av disse utfluktene.
Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 2000,- innbetales innen 14 dager.
Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren.
Hvis depositum ikke er kommet på Norsk Tur sin konto senest 2 dager etter forfall, kan arrangøren heve avtalen.

Restbeløpet betales 8 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:
Innen 105 dager før: arrangør beholder et adm.gebyr på kr 1000,- per person
Mellom 104 og 56 dager: arrangøren beholder innbetalte depositum
Mellom 55 og 32 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 31 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Flyavgift refunderes i samsvar med flyselskapenes refusjonsregler.

Betingelser ved påmelding 56 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 56 dager før avreise, må hele turprisen innbetales innen 2 virkedager.
Avbestillingsregler:
Mellom 55 og 32 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 31 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring. Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.

Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven. Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører

Informasjon om tilslutningsfly
Flytider
Flytidene oppført i programmet er i henhold til dagens tider oppgitt av flyselskapene. De endelige tidene vil først bli bekreftet ved billettutstedelse som skjer ca 2 uker før avreise.
Ved vesentlige tidendringer eller endring av flyselskap før billettutstedelse, vil informasjon bli gitt.

Tilslutningsfly
Ønskes utreise fra en annen flyplass i Norge, er vi behjelpelig med dette. Vennligst kontakt oss i god tid før avreise, og du vil motta et pristilbud fra oss.
Vi booker en gjennomgående billett der dette er mulig, noe som betyr at ved eventuelle forsinkelser er du ikke selv økonomisk ansvarlig.

Tilslutningsfly booket på egenhånd
Hvis du bestiller tilslutningsbillett på egenhånd, vil den ikke bli gjennomgående og du er selv økonomisk ansvarlig.
Ved forsinkelser slik at du ikke når gruppens fly på utreisen eller ditt tilslutningsfly på hjemreisen, er du ansvarlig for å dekke kjøp av ny billett til/fra destinasjonen.
Vi anbefaler at du booker med god tidsmargin til oppsatt avgang med gruppen, minimum 3 timer før avgang. Normalt får du ikke sendt din bagasje gjennomgående til den destinasjonen du skal til, men må ta bagasjen ut og sjekke denne inn på nytt for din videre reise. Dette gjelder både ut- og hjemreise.
Dersom gruppens flytider endres, må du selv dekke kostnaden for endring av tilslutningsbillett eller evt. kjøp av ny billett, hvis denne er kjøpt på egenhånd.
Vær også oppmerksom på at hvis utreisebilletten ikke benyttes, er det mange flyselskap som automatisk kansellerer returbilletten.
Dersom den bestilte reisen blir kansellert, og du selv har bestilt tilslutningsbillett, dekkes ikke denne kostnaden av Norsk Tur.

Flytider
05.desember
 • 09:30 - 11:35
  Stavanger Krakow
08.desember
 • 10:25 - 12:30
  Krakow Stavanger