23. - 26. september 2021

Langhelg i Kristiansand

-med forestilling på Kilden Teater og Konserthus

Copyright: Jon Petter Thorsen

Det var dikter og lyriker Vilhelm Krag som i 1902 satt navn på landsdelen.  Byen ligger «med tean i tanga» som kristiansanderne uttrykker det, og byen kan friste med en lang og flott strandpromenade.
På turen til og fra Kristiansand har vi også lagt inn spennende stopp underveis.
Kristiansand er unik og alt kan oppleves til fots. Fra Domkirka midt i sentrum er det 10 minutters spasertur både til populære Odderøya og byskogen Baneheia.
Torget, Wergelandsparken og gågaten Markens er full av butikker, restauranter og kaféer og er trekkplaster for byens innbyggere og besøkende. Posebyen, med sin unike gamle trehusbebyggelse og idylliske gatenett er byens stolthet!
Et av de store høydepunktene er også omvisning og forestillingen Amadeus på det flotte konsert og teaterhuset Kilden!

Dagsprogram

 • Dag 1 Stavanger - Lindesnes - Kristiansand
 • Dag 2 Byvandring og omvisning på Kilden
 • Dag 3 Tur til Flekkerøya og Amadeus av Peter Shaffer på Kilden
 • Dag 4 Hjemreise med stopp på Heddan Gjestegard
Sjohuset-Restaurant-i-Kristiansand
Copyright: Peder Austrud
POSEBYEN kristiansand
Copyright: Visit Sørlandet

Program

 • Dag 1 Stavanger - Lindesnes - Kristiansand
  Inkluderte måltider: Lunsj, Middag

  På morgenen kjører vi fra Stavanger og første stopp er Lindesnes Fyr. Norges sydligste punkt er fantastisk i all slags vær. Vi fortsetter deretter til Spangereid hvor vi får å se utsiden av den berømte restauranten Under som ligger 5,5 m under havoverflaten . Dette er verdens største undervannsrestaurant (kommer ikke inn i selve restauranten).

  På Havhotellet like ved serveres lunsj før turen går videre sørover mot Kristiansand hvor vi ankommer på ettermiddagen. Vi sjekker inn på Hotel Norge hvor vi skal bo de neste tre nettene. Hotellet er nyrenovert og ligger midt i sentrum i gangavstand til alle fasiliteter.

  Felles middag på kvelden.

  Copyright: Jim Rune Bjorvand
  Copyright: Heidi Sørvig/Visit Sørlandet
 • Dag 2 Byvandring og omvisning på Kilden
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Vi starter dagen med en spennende byvandring. Når byens innbyggere skal hygge seg tar de en bryggesleng langs strandpromenaden – forbi Bystranda, Christianholm festning, kikker på båthavna, går forbi Nupen parken med sin imponerende fontene og Gravane kanalen til Fiskebrygga. Her frister restaurantene med alt fra havets delikatesser og gourmetmåltider til meksikanske opplevelser og pizza. For mange er fiskesuppe eller et rekesmørbrød med nypillede reker dagens høydepunkt. En sleng innom fiskemarkedet er en severdighet i seg selv.

  Hvem kan skilte med en gågate på 1 km? Det kan Kristiansand – stappfull av spennende forretninger og spisesteder. Torvet, med byens imponerende Domkirke, byparken og den brosteinsbelagte åpne plassen med fontene i midten omkranset av gamle ærverdige bygninger er en populær møteplass.
  En rusletur i Posebyen er et «must» med en av Nord-Europas største samlinger av lav, gammel trehusbebyggelse. En oase av hvite sørlandshus, spennende vinduer og kanskje et frodig og grønt gårdsrom å titte inn i.

  Lunsj på egenhånd og ettermiddagen til fri disposisjon.

  Kveldens middag serveres på Kilden Teater og Konserthus. Før vi setter oss til bords får vi en eksklusiv omvisning i dette flotte bygget som sto ferdig i 2012.

  Copyright: Adam Read
  Copyright: Hufton Crow
 • Dag 3 Tur til Flekkerøya og Amadeus av Peter Shaffer på Kilden
  Inkluderte måltider: Frokost

  Allerede på slutten av 1920-tallet begynte man å reklamere med Norges Riviera og denne landsdelen kom «på mote» som et skattet reisemål. Bosetningen langs kysten vokste og man drev både jordbruk og fiske, samtidig som en helt egen kystkultur vokste og utviklet seg.
  Byens største øy, Flekkerøya, ligger kun 20 min. kjøring fra sentrum. Under Vestergapen og hundre meter under havet kjører vi gjennom den 2,5 km lange undersjøiske tunnelen som forbinder øya med fastlandet.
  Vi møter en frodig øy som i dag har rundt tre tusen innbyggere. Selv med vekst og nybygging har man klart å bevare det unike kystsamfunnet. Øya har flotte friområder med idylliske viker, strender og turstier. Her er det restaurert trehusbebyggelse med frodige hager og lokale fiskehavner.
  Vi skal på en liten vandretur på flotte turstier for å oppleve øyas frodighet, skjønnhet og nærhet til havet. Bussen tar oss med rundt på øya og på Store Geiderøy har vi flott utsikt til Skibbusundet med hytter, båthus og hvite sørlandshus.

  Vi er tilbake i sentrum ved lunsjtider og ettermiddagen er til fri disposisjon.

  I kveld er det duket for et av turens høydepunkter, oppsettingen Amadeus som er et samarbeid mellom Kristiansand Symfoniorkester, Kilden Opera og Kilden Teater. Dette er den fiktive historien om siste del av Wolfgang Amadeus Mozarts korte liv, sett med komponisten og rivalen Antonio Salieris øyne.

  Copyright Sissel Nordhagen
 • Dag 4 Hjemreise med stopp på Heddan Gjestegard
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj

  Etter en god frokost sjekker vi ut fra hotellet og setter kursen vestover.
  Vi kjører innover i landet til Heddan Gjestegard som ligger i usjenerte omgivelser på Tingvatn. Her er det mye historie i veggene og etter en omvisning setter vi oss til bords og får servert en smakfull lunsj basert på lokale råvarer.
  Vi setter så kursen hjemover og ankommer Rogaland utpå ettermiddagen.

  Copyright: Heddan Gard
  Copyright: Heddan Gard
sr bank logo

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 7 290,- pr. person

3 netter i delt dobbeltrom på Thon Hotel Norge
3 frokoster
2 lunsjer
2 middager
Billett til Amadeus på Kilden Teater og Konserthus
Omvisning med ett glass musserende på Kilden Teater og Konserthus
Øvrig program som beskrevet
Bankvert fra SpareBank 1 Sr – Bank
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg:
 • Enkeltrom kr 950,-

Drikke til måltidene


Vi tar forbehold om endringer i program, busstider,  samt eventuelle trykkfeil.

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 1000,- innbetales innen 7 dager.
Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren.

Restbeløpet betales 7 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:

Innen 45 dager før: arrangøren beholder innbetalte depositum
Mellom 44 og 33 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 32 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Betingelser ved påmelding 45 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 45 dager før avreise, må hele beløpet innbetales innen 2 virkedager.
Avbestilles turen etter betaling, beholder arrangøren 100 % av totalt fakturert beløp.
Ved manglende betaling innen fristen, kanselleres din reservasjon.

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring. Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.

Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven. Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører.

 

Busstider