01. - 06. oktober 2024

Kunst og kultur i Venezia

med Venneforeningen Stavanger Kunstmuseum

Venezia er en av verdens mest spesielle byer, bygget på holmer og pæler og truet av undergang. Ennå i vår tid bærer byen preg av at den var sjømakt og utgangspunkt for reiser til fjerne strøk. Silkeveien, korstog, forsknings- og handelsreiser til Kina, og India hadde sitt utgangpunkt i Venezia. Fremmede kulturer og handelsvarer kom først til Venezia. Ufattelige rikdommer,  kunstskatter og enorm politisk makt lå konsentrert her i lang tid, og byen bærer preg av det. Her finner vi noen av de mest berømte severdighetene – San Marco Basilica, Dogens palass, Rialto-broen og Campanilen. Først og fremst byr kanalbyen på et ufattelig rikt tilbud av kunst, spesielt under Biennalen, der alle kunstgrener – maleri, film, teater, arkitektur, dans og musikk er representert med det mest spennende nye i hver genre.

Dagsprogram

Dag 1
Stavanger - Venezia
Dag 2 - 5
Dagene i Venezia
Dag 6
Venezia - Stavanger

Program

 • Dag 1 Stavanger - Venezia

  Vi flyr fra Stavanger på formiddagen via Frankfurt og lander i Venezia tidlig kveld. Båt til Hotel Canaletto for innsjekk. Vårt familiedrevne hotell har stilige, typisk italienske rom, og ligger sentralt plassert i Venezia, bare en kort spasertur fra St. Marks Square.

 • Dag 2 - 5 Dagene i Venezia
  Inkluderte måltider: Frokost

  Trond Borgen er Cand. philol. og kunstkritiker i Stavanger Aftenblad. Han har vært bidragsyter i flere kunsttidsskrifter, og har gitt ut flere kunstbøker. Trond tar oss med på et spennende program i Venezia! Vi vil bruke nærmere 2 dager på de 2 hovedutstillingene under Veneziabiennalen.

  Vi besøker Giardini (biennaleparken). Der ser vi først den store, offisielle biennaleutstillingen i hovedpaviljongen. Den har både større og mindre saler. Deretter vandrer vi rundt i biennaleparken; den er full av nasjonale paviljonger. Vi besøker det andre hovedområdet, Arsenale (det gamle skipsverftet). Der ser vi den andre delen av hovedutstillingen, i en enormt stor gammel industrihall, en reperbane. Og så går vi videre inn i flere gamle industrihaller for å se det viktigste av resten.
  Vi får med oss en blanding av de beste biennaleutstillingene rundt om i byen samt et par utstillinger i store kunstinstitusjoner utenom biennalen, og noen av de gamle kunst- og kulturinstitusjonene: Accademia, Sculoa Grande di San Rocco, Frari-kirken, Markuskirken etc.

  Endelig program kommer i begynnelsen av juni.

  Copyright Jordan Ringo
 • Dag 6 Venezia - Stavanger
  Inkluderte måltider: Frokost

  Etter frokost har vi noen timer til å oppleve det siste vi ønsker av Venezia, før vi tar båt til flyplassen, og fly hjem til Stavanger.

  Photo by Tom Podmore

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 24 500,- pr. person

Fly Stavanger – Venezia t/r
Flyavgifter
1 innsjekket bagasje
6 dagers båttransport
5 netter i  delt dobbeltrom på Hotel Canaletto inkl. citytax
5 frokoster
1 lunsj
2 middager (3-retter og 4-retter) inkl. 1/2 flaske vin
Inngang til kunstinstitusjonene Accademia, Scuola Grande di San Rocco, Frari-kirken, Palazzo Grassi, Markuskirken osv.
Whispers/audioguide
Guide på turen er kunstkritiker Trond Borgen

Tillegg per person:
 • Enkeltrom kr 6 900,-

Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 6000,- innbetales innen 14 dager.
Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren.
Hvis depositum ikke er kommet på Norsk Tur sin konto senest 2 dager etter forfall, kan arrangøren heve avtalen.

Restbeløpet betales 9 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:
Innen 187 dager før: arrangør beholder et adm.gebyr på kr 1000,- per person
Mellom 186 og 63 dager: arrangøren beholder innbetalte depositum
Mellom 62 og 36 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 35 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Flyavgift refunderes i samsvar med flyselskapenes refusjonsregler.

Betingelser ved påmelding 63 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 63 dager før avreise, må hele turprisen innbetales innen 2 virkedager.
Avbestillingsregler:
Mellom 62 og 36 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 35 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring. Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.

Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven. Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører

Informasjon om tilslutningsfly
Flytider
Flytidene oppført i programmet er i henhold til dagens tider oppgitt av flyselskapene. De endelige tidene vil først bli bekreftet ved billettutstedelse som skjer ca 3 uker før avreise.
Ved vesentlige tidendringer eller endring av flyselskap før billettutstedelse, vil informasjon bli gitt.

Tilslutningsfly
Ønskes utreise fra en annen flyplass i Norge, er vi behjelpelig med dette. Vennligst kontakt oss i god tid før avreise, og du vil motta et pristilbud fra oss.
Vi booker en gjennomgående billett der dette er mulig, noe som betyr at ved eventuelle forsinkelser er du ikke selv økonomisk ansvarlig.

Tilslutningsfly booket på egenhånd
Hvis du bestiller tilslutningsbillett på egenhånd, vil den ikke bli gjennomgående og du er selv økonomisk ansvarlig.
Ved forsinkelser slik at du ikke når gruppens fly på utreisen eller ditt tilslutningsfly på hjemreisen, er du ansvarlig for å dekke kjøp av ny billett til/fra destinasjonen.
Vi anbefaler at du booker med god tidsmargin til oppsatt avgang med gruppen, minimum 3 timer før avgang. Normalt får du ikke sendt din bagasje gjennomgående til den destinasjonen du skal til, men må ta bagasjen ut og sjekke denne inn på nytt for din videre reise. Dette gjelder både ut- og hjemreise.
Dersom gruppens flytider endres, må du selv dekke kostnaden for endring av tilslutningsbillett eller evt. kjøp av ny billett, hvis denne er kjøpt på egenhånd.
Vær også oppmerksom på at hvis utreisebilletten ikke benyttes, er det mange flyselskap som automatisk kansellerer returbilletten.
Dersom den bestilte reisen blir kansellert, og du selv har bestilt tilslutningsbillett, dekkes ikke denne kostnaden av Norsk Tur.

Flytider
01.oktober
 • 12:50 - 14:45
  Stavanger Frankfurt
 • 16:35 - 17:50
  Frankfurt Venezia
06.oktober
 • 18:30 - 19:55
  Venezia Frankfurt
 • 20:40 - 22:30
  Frankfurt Stavanger