29. august - 01. september 2023

Opplev kunsten – fra Kistefos til KunstStall og Munchmuseet i Oslo

med Venneforeningen Stavanger Kunstmuseum

Copyright Arvid Malde

Dagsprogram

Dag 1
Kistefos og Tyrifjord Hotell
Dag 2
Blaafarveværket og Vestfossen Kunstlaboratorium
Dag 3
Museer og kunst i Oslo
Dag 4
Dronning Sonja KunstStall, Munch museet og hjemreise
white hallway inside kistefos museum
Copyright Laurian Ghinitoiu
Copyright VisitNorway.com
Copyright Francisco Nogueira – Sommerro
Sculpture of angry baby
Copyright Janko Ferlic
Blue plates and glasswear in store
Copyright Blaafarveværket

Program

 • Dag 1 Kistefos og Tyrifjord Hotell
  Inkluderte måltider: Lunsj, Middag

  Vi flyr fra Stavanger til Oslo på morgenen og tar buss fra Gardermoen til turens første stopp Kistefos.

  Kistefos er bygd på det tidligere fabrikkområdet til Kistefos Træsliperi AS og består i dag av en imponerende skulpturpark med 51 skulpturer, to kunstgallerier med skiftende utstillinger, samt et industrimuseum. Det nye signaturbygget The Twist har høstet en rekke priser og nominasjoner for sitt spektakulære design.  The Twist har tre utstillingslokaler som vi skal besøke, Closes Gallery, Twist Gallery og Panorama Gallery.

  I 2020 ble Kistefos omtalt som en «must-see cultural destination» av The New York Times. Her får vi omvisningen «Best of Kistefos»: innføring i historien, skulpturparken og kunsten. Vi spiser lunsj og det blir litt tid på egenhånd til å utforske Kistefos.

  På ettermiddagen kjører vi til Tyrifjord Hotell, et sjarmerende hotell ved Tyrifjorden. Vi spiser felles middag på hotellet.

  Copyright Tord Baklund VisitOslo
 • Dag 2 Blaafarveværket og Vestfossen Kunstlaboratorium
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj

  Etter en deilig frokost sjekker vi ut fra hotellet og har en kort kjøretur til dagens første stopp, Blaafarveværket. Her starter vi dagen med fortellingen om Blaafarveværket – Før og nå, samt en omvisning i Den Blå Butikk. Nationalmuseum i Stockholm står for årets kunstutstilling på Blaafarveværket, og gjennom 70 malerier får vi oppleve en kunstutstilling som gir oss glimt av menneskelivet, fra vugge til grav.

  Vi spiser felles lunsj på Blaafarveværket før vi fortsetter turen mot hovedstaden. På veien stopper vi ved Vestfossen Kunstlaboratorium, et senter for samtidskunst i gamle Vestfos Cellulosefabrikk. Her får vi en guidet omvisning og tid til å utforske utstillingene. Etter en dag med mange inntrykk kjører bussen oss til Sommerro Hotel, et unikt og stilig hotell i Gamle Oslo Lysverker.  I kveld er det middag på egenhånd.

  Copyright Blaafarveværket
  Foto Vestfossen Kunstlaboratorium
 • Dag 3 Museer og kunst i Oslo
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Dagen i dag vier vi til kunst og museer i Oslo. Vi starter dagen med en spasertur til Nasjonalmuseet hvor vi får vi oppleve eldre og moderne kunst, samtidskunst, arkitektur og design under samme tak og på helt nye måter i Nordens største kunstmuseum.

  Dersom du ønsker det, kan et besøk på egenhånd på Astrup Fearnley Museet anbefales. Museet ble grunnlagt i 1993 og er et av Nordens fremste museer for samtidskunst. Museet forvalter den omfattende Astrup Fearnley Samlingen og presenterer skiftende utstillinger både med verk fra samlingen og nye produksjoner  av kunstnere fra hele verden.

  Vi spiser lunsj på egenhånd før vi blir kjørt med buss til Vigelandsmuseet som er billedhugger Gustav Vigelands tidligere atelier og bolig. I museet som åpnet i 1947 får vi følge utviklingen i Vigelands kunstnerskap og vi får et innblikk i Vigelandsparkens historie. Museet viser en fast samlingsutstilling der du kan oppleve flere av Vigelands tidligste arbeider, hans kjente monumenter og portrettbyster, samt gipsoriginalene til de ikoniske verkene i Vigelandsparken. Museet viser også temporære utstillinger med samtidskunst. Buss tilbake til hotellet på ettermiddagen.

  I kveld spiser vi en felles avslutningsmiddag på en restaurant.

  Copyright Nic Lehoux - VisitOslo
  Foto: Børre Høstland - Nasjonalmuseet
 • Dag 4 Dronning Sonja KunstStall, Munch museet og hjemreise
  Inkluderte måltider: Frokost

  Etter frokost spaserer vi den korte turen bort til Dronning Sonja KunstStall, som ligger i Slottets gamle stallbygninger. Her vises ulike utstillinger av kunst og gjenstander fra De kongelige samlinger.

  Vi spaserer tilbake til hotellet, tar med bagasjen på bussen og kjører videre til Munch museet. Her forvaltes livsverket til Edvard Munch og vi får se verdens største Munchsamling. Her finner du også restaurant hvor du kan sette deg ned og få en matbit. Etter besøket på Munch museet kjører bussen oss til flyplassen for fly hjem til Stavanger.

  Copyright Guttorm Stilen Johansen
  Copyright Edvard Munch_The Scream_1910_©Munchmuseet

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 13 990,- pr. person

Fly Stavanger – Oslo t/r
Flyavgifter
1 innsjekket bagasje
Busstransport ifølge program
Inngangsbilletter ifølge program
1 natt i delt dobbeltrom på Tyrifjord Hotell
2 netter i delt dobbeltrom på Sommerro House
3 frokoster
2 lunsjer inkl. 1 glass vin/øl eller mineralvann
2 middager inkl. 1 glass vin/øl eller mineralvann
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg per person:
 • Enkeltrom kr 3 800,-

Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende  flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 3000,- innbetales innen 14 dager.
Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren.

Restbeløpet betales 8 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:
Innen 105 dager før: arrangør beholder et adm.gebyr på kr 1000,- per person
Mellom 104 og 56 dager: arrangøren beholder innbetalte depositum
Mellom 55 og 32 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 31 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Flyavgift refunderes i samsvar med flyselskapenes refusjonsregler.

Betingelser ved påmelding 45 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 45 dager før avreise, må hele beløpet innbetales innen 2 virkedager.
Avbestilles turen etter betaling, beholder arrangøren 100 % av totalt fakturert beløp.
Ved manglende betaling innen fristen, kanselleres din reservasjon.

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring. Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.

Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven. Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører

Informasjon om tilslutningsfly
Flytider
Flytidene oppført i programmet er i henhold til dagens tider oppgitt av flyselskapene. De endelige tidene vil først bli bekreftet ved billettutstedelse som skjer ca 3 uker før avreise.
Ved vesentlige tidendringer eller endring av flyselskap før billettutstedelse, vil informasjon bli gitt.

Tilslutningsfly
Ønskes utreise fra en annen flyplass i Norge, er vi behjelpelig med dette. Vennligst kontakt oss i god tid før avreise, og du vil motta et pristilbud fra oss.
Vi booker en gjennomgående billett der dette er mulig, noe som betyr at ved eventuelle forsinkelser er du ikke selv økonomisk ansvarlig.

Tilslutningsfly booket på egenhånd
Hvis du bestiller tilslutningsbillett på egenhånd, vil den ikke bli gjennomgående og du er selv økonomisk ansvarlig.
Ved forsinkelser slik at du ikke når gruppens fly på utreisen eller ditt tilslutningsfly på hjemreisen, er du ansvarlig for å dekke kjøp av ny billett til/fra destinasjonen.
Vi anbefaler at du booker med god tidsmargin til oppsatt avgang med gruppen, minimum 3 timer før avgang. Normalt får du ikke sendt din bagasje gjennomgående til den destinasjonen du skal til, men må ta bagasjen ut og sjekke denne inn på nytt for din videre reise. Dette gjelder både ut- og hjemreise.
Dersom gruppens flytider endres, må du selv dekke kostnaden for endring av tilslutningsbillett eller evt. kjøp av ny billett, hvis denne er kjøpt på egenhånd.
Vær også oppmerksom på at hvis utreisebilletten ikke benyttes, er det mange flyselskap som automatisk kansellerer returbilletten.
Dersom den bestilte reisen blir kansellert, og du selv har bestilt tilslutningsbillett, dekkes ikke denne kostnaden av Norsk Tur.

Flytider
29.august
 • 08:25 - 09:20
  Stavanger Oslo
01.september
 • 17:15 - 18:05
  Oslo Stavanger