11. - 15. september 2023

KVS Lyngdal til Paris 2023

”Paris er en livets fest,” erklærte den amerikanske forfatteren Ernest Hemingway, mens komponisten Frédéric Chopin mente at ”Her finner man på samme tid den mest overdådige luksus, den dypeste elendighet, de høyeste dyder, de verste laster…” På denne skoleturen får dere, i tillegg til Paris og Versailles, med dere Rouen, en overnatting i Caen og Normandie med landgangsstrendene i Normandie.

Dagsprogram

Dag 1
Mandag 11. september: Avreise fra Norge og ankomst Normandie
Dag 2
Tirsdag 12. september: Tema D-Dagen og avreise til Paris
Dag 3
Onsdag 13. september: Shoah Memorial Museum
Dag 4
Torsdag 14. september: Versailles – solkongens slott
Dag 5
Fredag 15: september: Paris - Oslo - Lyngdal
people sitting on chair near building during daytime
Copyright Alex Harmuth
Metro street signage
Copyright Sebastien Gabriel
green grass field beside sea under white clouds during daytime
Nusa Urbancek
white ceramic teapot beside brown wicker basket on table
Copyright Dana Marin (Amsterdamian)
people standing in front of white concrete building during daytime
Copyright Jeremy Bezanger

Program

 • Dag 1 Mandag 11. september: Avreise fra Norge og ankomst Normandie
  Inkluderte måltider: Middag

  Avreise fra Gardermoen hvor vi flyr direkte til Paris 08.40 – 11.05. (DY1494)
  Ved ankomst blir vi møtt av busser og reiseleder, før vi kjører direkte i retning Normandie for overnatting i Caen. Underveis tar vi en stopp langs motorveien for å strekke på beina og spise lunsj. Her kan de som ønsker det kjøpe snacks til kvelden.  Vi ankommer Normandie mot kvelden og sjekker inn på hotellet. Gruppen vil bo i flersengsrom på Chateau du Molay utenfor Caen. Etter ankomst er det anledning til diverse ballspill i parken til slottshotellet før det blir felles middag på hotellet. Fellessamling fra kl 21.30-22.15.

  Overnatting i Caen: Chateau du Molay

  Chateau du Molay er et slott fra 1700-tallet som ligger ca 15 km vest for Caen. Slottet brukes mye av franske og utenlandske skoleklasser, og det er lett å finne på morsomme aktiviteter på slottets 15 hektar store parkområde. Her finnes tennisbane,  volleyball- og basketballbane og en rugby/fotballbane. Inne er det spisesal, bibliotek, og spillerom med retro-spilleautomater og biljardbord. Slottet serverer middag og forbereder også lunsjpakke til neste dag. Rommene varierer fra 4 til 9-mannsrom.

  Hannah Smith
  Chateau du Molay
 • Dag 2 Tirsdag 12. september: Tema D-Dagen og avreise til Paris
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Vi forlater hotellet om morgenen og setter kurs for landgangsstrendene i Normandie. Idag får vi et innblikk i hva som skjedde i Normandie på D-dagen under andre verdenskrig. Turen går forbi grønne sletter og bondegårder med store epleplantasjer. Besøk på Pointe-du-Hoc, Omaha Beach og den amerikanske krigskirkegården med tilhørende museum. Medbrakt lunsjpakke fra hotellet er inkludert.

  Ankomst Paris om kvelden. Middag på Generator Paris.

  Overnatting i Paris: Generator Paris

  10. arrondissement i Paris er i ferd med å gjennomgå en spennende utvikling. Her har en kontorbygning blitt omgjort til et stilig og moderne hostel, del av en europeisk kjede. Anlegget er stort, med en flott takterrasse hvor du får utsikt over Paris. Man har tilpasset seg det lokale særpreg ved å legge originalfliser fra metroen i Paris på veggene i frokostsalen. Det er en undergrunn på plassen like utenfor hotellet, samt 5 minutters gange til Canal Saint-Martin der du finner kunstgallerier, vintage butikker og kafeer. Overnatting i 6-, 8- og 10-mannsrom.

  Omaha Beach
  Copyright Bruno Abatti
 • Dag 3 Onsdag 13. september: Shoah Memorial Museum
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj

  Vi starter dagen med frokost på Generator og før vi går på egenhånd (eller sammen med lærer) til Shoah Memorial Museum. En guide vil fortelle om historien bak museet som er dedikert til jødisk historie og gi oss et dypere innblikk i holocaust under andre verdenskrig. Museet er det første europeiske holocaust arkivet og under besøket skal vi blant annet få se «The Wall of Names», utstillingsrom, krypten og mye mer. Det vil også bli besøk i en synagoge hvor det blir innføring i skikker og historie. Etter besøket spiser vi falafel til lunsj på en restaurant i nærheten.

  Ettermiddagen har dere til fri disposisjon og middag velger dere selv denne dagen.

  Shoah Memorial, Copyright Vincent Prfunner
  Copyright imakemyday23
 • Dag 4 Torsdag 14. september: Versailles – solkongens slott
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj

  I dag besøker vi solkongens slott, Versailles. Dette enorme palasset ligger i idylliske omgivelser utenfor Paris. Speilsalen vil nok imponere mest på vår runde gjennom noen av de mange rom og haller som finnes på slottet. Det vil bli en lunsjpakke denne dagen. Ettermiddagen er fri til å utforske Paris og middagen er på egenhånd i dag.

  Copyright Alexandre Brondino
  Copyright Clark Van Der Beken
 • Dag 5 Fredag 15: september: Paris - Oslo - Lyngdal
  Inkluderte måltider: Frokost

  Etter frokost sjekker vi ut av rommene. Bussen kjører oss ut til flyplassen, og så er vi klare for flyturen tilbake til Norge. Avgang fra Paris CDG direkte til Oslo, Gardermoen 11.45 – 14.05 (DY1495)
  Buss fra Oslo tilbake til Lyngdal.

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:

Fly Oslo – Paris t/r
Flyavgifter
1 stk innsjekket bagasje (20 kg) og håndbagasje (5 kg)
Buss lokalt i Frankrike ifølge program
1 natt i flersengsrom på Chateau du Molay, Caen
3 netter i flersengsrom på Generator Paris
4 frokoster
3 lunsjer (2 lunsjpakker og 1 restaurantlunsj)
2 middager
Innganger og fagprogram som beskrevet i program
1 reiseleder fra Norsk Tur
Lokal guide til Versailles dag 3

Frivillige aktiviteter:

Ytterligere måltider
Belastning for eventuelt tomme senger

Vi tar forbehold om prisendringer ved store valutasvingninger. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.

 

 

 

 

Betingelser

Vi ser frem til en spennende, lærerik og ikke minst gøy tur sammen til Paris.
For at alt skal fungere bra, er du forpliktet på å lese gjennom dette dokumentet og godta/gjennomføre kravene her. Uten pass og forsikring får du ikke bli med på bussen.

Du må ha med et pass som er gyldig 3 mnd etter du har returnert fra Frankrike.

Du MÅ sørge for å ha med kopi av reiseforsikring som er gyldig under hele turen (evt forsikringskortet). Mange har dette gjennom foreldrenes forsikringer. Dersom du ikke har dette, kan du bli ansvarlig for beløp i millionklassen dersom du skulle bli alvorlig syk eller skadet.

Du må skaffe deg helsetrygdkort og ha det med på turen. Klikk her for bestilling

Sjekk med din bank om det er regionsperre på ditt betalingskort Europa

All bruk, oppbevaring eller kjøp av alkoholholdige drikker eller andre rusmidler er forbudt. Dette gjelder selvsagt også taxfree på hjemveien. Ved brudd på dette vil det få disiplinære konsekvenser for eleven i Frankrike, men det vil også bli utvisning fra skolen etter hjemkomst. Eleven risikerer å bli sendt hjem ved brudd på dette.

Skadeverk og hærverk underveis på turen belastes i sin helhet eleven.

På turen er dere forpliktet på å aldri gå i mindre grupper enn 3. Ingen får gå/reise alene, heller ikke en liten tur på Mc`en for å kjøpe en burger.

Røyking og snusing foregår til anviste steder og tider. Røyking/snusing på bussen er ikke akseptert.

Det er ikke lov til å leie/låne motorisert kjøretøy under oppholdet.

Undervisningsopplegget på turen er obligatorisk og må følges av alle.

Skolereglementet gjelder på hele turen. Det betyr at uønsket adferd får en reaksjon via anmerkninger eller utvisning. Antall anmerkninger settes etter skjønn. For eksempel vil ikke det å komme èn time for sent inn på hotellet bety at du får kun èn prikk for forsentkomming…

 

 

 

 

 

Flytider
11.september
 • 08:40 - 11:05
  Oslo Paris
15.september
 • 11:45 - 14:05
  Paris Oslo