05. - 12. september 2023

Bli med Lillian og Norsk Tur til Sicilia

Vill, vakker og vulkansk

Benytt sjansen til å bli med til en av Europas vakreste destinasjoner. Sicilia ligger mellom Europa og Afrika med nydelig Middelhavsklima. Øya har en spektakulær og frodig natur. Her klorer intime landsbyer seg fast i fjellskråninger og vingårdene bugner av druer som gir oss spennende vinopplevelser. Historiske minnesmerker bygd av sjøfarere og handelsmenn imponerer oss, og vi skal i løpet av turen få med oss blant annet:

• Europas mest aktive vulkan, Etna, en unik opplevelse
• Bilfrie Taormina med sin avslappende atmosfære
• Vulkanøya Lipari med sine fargerike hus og spennende historie
• Vandretur fra Castelmola, en av Italias vakreste landsbyer
• Den historiske hovedstaden Siracusa

Vår base blir Naxos Beach Resort som har alle de fasiliteter vi setter pris på når vi er på ferie. Hvem kan motstå en svømmetur i det krystallklare Middelhavet? Gled deg til det sicilianske kjøkken – spennende retter av ferske og gode råvarer. Gå ikke glipp av denne turen, her får man masse opplevelser for pengene.

Karl Gunnar Fjellestad bor i Malaga. Han har jobbet som reiseleder og guide for Norsk Tur i mange år og har reist med våre gjester over hele verden. Hans kunnskap og fortellerkunst er enestående, og han ivaretar alle på en omsorgsfull måte.  Gled deg til å bli kjent med ham – han skal være din reiseleder på turen!

Dagsprogram

Dag 1
Østsiden av Sicilia ønsker oss velkommen
Dag 2
Bilfrie Taormina – en av Sicilias virkelige perler
Dag 3
En heldagsutflukt til Lipari for minneboken
Dag 4
Så mye å oppleve!
Dag 5
Etna - Europas største vulkan er litt av en opplevelse
Dag 6
La sansene leve! Vandretur fra landsbyen Castelmola
Dag 7
Nyt fridagen
Dag 8
Siracusa - Catania - Askim

Program

 • Dag 1 Østsiden av Sicilia ønsker oss velkommen
  Inkluderte måltider: Middag

  Buss kjører oss fra Askim til Gardermoen. Direktefly fra Gardermoen til Catania, som ligger på østsiden av Sicilia. Ved ankomst er det under en times busstur til Giardini Naxos, stedet hvor grekerne anla sin første koloni på Sicilia for over 2000 år siden. Den tidligere fiskelandsbyen fremstår i dag som en koselig liten by. Dette er en ypperlig base for utforsking av Sicilia. Vi skal hele tiden bo på Naxos Beach Resort i små hus som er plassert rundt i hotellets vakre hage. Hotellanlegget har flere bassenger og egen strand. Dette er en perle av de sjeldne! Vi samles til middagsbuffet etter ankomst.

 • Dag 2 Bilfrie Taormina – en av Sicilias virkelige perler
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Taormina ligger på en berghylle oppe i åsene. Med sitt behagelige klima året rundt og sin vakre beliggenhet, er byen det ideelle feriested. Rikfolk har bygd flotte palasser og tilbrakt vinteren her. Mange kjente kunstnere, diktere og malere har valfartet til byen. Etter hvert kom også turistene for å se om det virkelig var så vakkert som bildene viste. Vår rundtur byr på imponerende historiske bygninger, storslått utsikt og øyas mest idylliske handlegate. Det finnes noe for enhver smak, og vi vet du vil kose deg. Her kan du handle typiske suvenirer – keramikk, korallsmykker, marsipan eller greske masker. Du kan stikke innom et av de mange kunstgalleriene, eller gjør et kupp på byens pulserende torv. Hva med å drikke cappuccino på en fortauskafé, eller nyte deilig lunsj på en liten og intim restaurant? Her vil du nyte livet! Resten av ettermiddagen er til fri disposisjon. Vi samles til middag om kvelden.

 • Dag 3 En heldagsutflukt til Lipari for minneboken
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  I dag skal vi følge kysten nordøstover på en motorvei som er ingeniørkunst av ypperste klasse. Veien borer seg gjennom fjellvegger høyt over flere små byer som passeres. Det mangler ikke på inntrykk fra bussvinduet etter hvert som vi nærmer oss Messinastredet, det smale sundet som skiller Sicilia fra fastlandet. Fra Milazzo tar vi en båt til Lipari, en av de syv Lipariske øyer. I det vi går i land, ser vi den spanske festningen som ruver over havna. Vi får en busstur rundt på øya på smale veier og får se alle de andre øyene som man tror er restene av land som forbandt Europa med Afrika. Pimpstein og obsidian har vært inntekstskilden for øyboerne i hundrevis av år. Etter felles lunsj vender vi tilbake til Sicilia igjen utpå ettermiddagen. Felles middag om kvelden.

 • Dag 4 Så mye å oppleve!
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Utnytt fridagen! I dag kan du gjøre det du ikke har rukket de dagene som er gått, eller nyte dagen ved bassenget eller på stranden. Det populære feriestedet tilbyr en fascinerende fortid med sin greske historie, livlig strandpromenade full av restauranter, barer og butikker eller slapp av i hotellets hage med privat basseng og strand.

  Ønsker du å lære med om fortiden, anbefaler vi en tur innom det arkeologiske museet hvor du kan se keramikk, terrakottafigurer og gjenstander funnet på hellige steder.

  Om kvelden samles vi til felles middag.

 • Dag 5 Etna - Europas største vulkan er litt av en opplevelse
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Utflukten i dag er et naturunder uten sidestykke og en opplevelse av de sjeldne. På vei opp til Etna kjører vi gjennom vakre kastanje- og eikeskoger, vingårder og frukthager med sitron, appelsin og oliven. Det er varmekrevende planter som trives i den fruktbare jorda. Vi passerer flere gamle “sidekratere” og landsbyer som bærer preg av tidligere utbrudd. Etna har mange begravde landsbyer på sin samvittighet, men det var kun det overraskende utbruddet i 1669 som kostet menneskeliv. Når vi kommer opp i 2000 meters høyde, har landskapet blitt goldt, men utsikten er upåklagelig. Herfra er det mulig å ta taubane og jeep for å komme så nær hovedkrateret som mulig, om været tillater det (tillegg i pris).  Etna hilser oss kanskje velkommen med røyk og litt buldring, for dette er en vulkan som lever. Dagens lunsj inntar vi på et av øyas vingods.

  Vi møtes til middag om kvelden.

 • Dag 6 La sansene leve! Vandretur fra landsbyen Castelmola
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  I dag skal vi kjøre en spektakulær tur med hårnålssvinger opp til Castelmola. Denne lille landsbyen klamrer seg fast på toppen av en fjellklippe og blir omtalt som en av Italias vakreste. Her bor menneskene virkelig vegg i vegg, og de små sjarmerende gatene, torvet og ikke minst utsikten gjør dette til en spesiell opplevelse. Mola betyr jeksel, og Castelmola omtales som “slottet på tuppen av jekselen” og når du kommer hit, forstår du hvorfor! På vei ned mot Taormina går vi på gode stier, og du kommer tett på naturen. Turen tar ca. 1 time. Når vi kommer ned til Taormina, tar vi kabelbane ned til kysten hvor bussen vår venter for å kjøre oss tilbake til hotellet. De som ønsker å spise lunsj, handle eller bare nyte Taormina får mulighet til dette og drar tilbake til Giardini Naxos på egenhånd. Ettermiddagen fri.

  Felles middagsbuffet om kvelden.

  Copyright Calum Lewis
 • Dag 7 Nyt fridagen
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Dagen er din – avslapping, bading, vandre langs stranden og det du måtte ønske. Utforsk nærområdet eller nyt hotellets fasiliteter. Hotellet har en hyggelig bar, et fint sted å samles før man går til middag. Bufféen som vi kan forsyne oss rikelig av har stort utvalg av både varme og kalde retter, samt deilige kaker og desserter.

 • Dag 8 Siracusa - Catania - Askim
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj

  Etter en god frokost sjekker vi ut fra hotellet. Vi skal besøke to av Sicilias flotteste byer – Catania og Siracusa. Catania er en moderne by med mange tradisjoner og imponerende bygninger både i barokk og moderne stil. Bussen tar oss med på en rundtur slik at vi får et lite overblikk over byen før vi besøker Piazza del Duomo, med katedralen og byens berømte elefant. Byens livlige fiskemarked har et spennende vareutvalg; fisk, østers, akkar, skjell i alle varianter samt skinker og oster. Videre går turen til en av antikkens største byer, Siracusa. 2500 år med historie er noe vi bare aner når det store utgravningsfeltet med minner fra gresk, romersk og kristen tid, besøkes. Teateret fra år 400 f. Kr. er i forbausende bra stand og har plass til 15 000 tilskuere. Den berømte forfatteren Cicero, som ble født på Sicilia, omtalte Siracusa som verdens vakreste by. Da romerne etter harde kamper erobret byen fra grekerne, var den berømte matematikeren Arkimedes blant de falne. I den gamle bydelen Ortigia ligger Palazzo Bellomo, domkirken fra barokktiden, samt flere interessante museer og mange koselige kaféer. På veien opp finner vi også Fontana Aretusa, en sagnomspunnen kilde fra byens tidligste dager, som blant annet leverte drikkevann til Lord Nelson før slaget ved Trafalgar. Vi spiser felles lunsj i Siracusa.

  Utpå ettermiddagen kjører vi til flyplassen for avgang. Mens flyet svever over Alpene, mimrer vi over alt det vi har fått oppleve disse dagene. Godt at minnene varer lenge!

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 16 950,- pr. person

Buss Askim – Gardermoen t/r
Direktefly Gardermoen – Catania t/r
Flyavgifter
1 innsjekket bagasje
Transport til hotellet
7 netter i bungalow i dbl.rom på Naxos Beach Resort
7 frokostbufféer
3 lunsjer
7 middagsbufféer
Vin eller mineralvann til inkluderte måltider
Utflukter ifølge program
Tips
Turistskatt
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg per person:
 • Enkeltrom kr 2 350,-
 • Taubane og Jeep til toppen av Etna kr 800,-

Frivillig utflukt har bindende påmelding.
Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift.
Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 2000,- innbetales innen 7 dager.
Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren.

Restbeløpet betales 8 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:

Innen 105 dager før: arrangør beholder et adm.gebyr på kr 1000,- per person
Mellom 104 og 51 dager: arrangøren beholder innbetalte depositum
Mellom 50 og 36 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 35 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Flyavgift refunderes i samsvar med flyselskapenes refusjonsregler.

Betingelser ved påmelding 45 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 45 dager før avreise, må hele beløpet innbetales innen 2 virkedager.
Avbestilles turen etter betaling, beholder arrangøren 100 % av totalt fakturert beløp.
Ved manglende betaling innen fristen, kanselleres din reservasjon.

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring. Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.

Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven.
Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører.

INFORMASJON OM TILSLUTNINGSFLY

Flytider
Flytidene oppført i programmet er i henhold til dagens tider oppgitt av flyselskapene. De endelige tidene vil først bli bekreftet ved billettutstedelse som skjer ca 3 uker før avreise.
Ved vesentlige tidendringer eller endring av flyselskap før billettutstedelse, vil informasjon bli gitt.

Tilslutningsfly
Ønskes utreise fra en annen flyplass i Norge, er vi behjelpelig med dette. Vennligst kontakt oss i god tid før avreise, og du vil motta et pristilbud fra oss.
Vi booker en gjennomgående billett der dette er mulig, noe som betyr at ved eventuelle forsinkelser er du ikke selv økonomisk ansvarlig.

Tilslutningsfly booket på egenhånd
Hvis du bestiller tilslutningsbillett på egenhånd, vil den ikke bli gjennomgående og du er selv økonomisk ansvarlig.
Ved forsinkelser slik at du ikke når gruppens fly på utreisen eller ditt tilslutningsfly på hjemreisen, er du ansvarlig for å dekke kjøp av ny billett til/fra destinasjonen.
Vi anbefaler at du booker med god tidsmargin til oppsatt avgang med gruppen, minimum 3 timer før avgang. Normalt får du ikke sendt din bagasje gjennomgående til den destinasjonen du skal til, men må ta bagasjen ut og sjekke denne inn på nytt for din videre reise. Dette gjelder både ut- og hjemreise.
Dersom gruppens flytider endres, må du selv dekke kostnaden for endring av tilslutningsbillett eller evt. kjøp av ny billett, hvis denne er kjøpt på egenhånd.
Vær også oppmerksom på at hvis utreisebilletten ikke benyttes, er det mange flyselskap som automatisk kansellerer returbilletten.
Dersom den bestilte reisen blir kansellert, og du selv har bestilt tilslutningsbillett, dekkes ikke denne kostnaden av Norsk Tur.

Flytider
05.september
 • 15:45 - 19:20
  Oslo Catania
12.september
 • 20:05 - 23:45
  Catania Oslo