02. - 08. april 2024

Lisboa, Porto og Dourodalen

Opplev eventyrlige Portugal

Bli med reiseleder Nils til Portugal!

“Med ryggen mot Europa og ansiktet mot havet”, har Portugal mer enn andre sydeuropeiske land bevart sin ekte og naturlige sjarm og vennlige gjestfrihet. Her finner vi byer med minner fra en stormfull fortid med både maurere som invaderte landet og oppdagerne som seilte ut i verden. Vi bor i Lisboa og Porto, og blir bedre kjent med det spennende landet Portugal. Pittoreske landsbyer, tradisjonell Fadomusikk, historiske gamlebyer, båttur på Douro elven og smaksprøver av lokal vin er noe av det som gjør dette til en eventyrlig reise gjennom Portugal!

Dagsprogram

Dag 1
Norge - Lisboa
Dag 2
Lisboa og Fado-middag
Dag 3
Lisboa - Porto
Dag 4
Det beste av Porto!
Dag 5
Dourodalen, båttur og vinsmaking
Dag 6
Amarante & Guimarâes
Dag 7
Porto - Norge

Program

 • Dag 1 Norge - Lisboa
  Inkluderte måltider: Middag

  Vi flyr fra Norge på morgenen via København og ankommer Lisboa tidlig ettermiddag. Buss fra flyplassen til Hotel Lumen for innsjekk. Hotellet har stilige rom, og ligger sentralt plassert i hjertet av Lisboa. Hotellet har en egen hage der det hver dag er et spektakulært lysshow. Vi spiser felles middag på lokal restaurant.

 • Dag 2 Lisboa og Fado-middag
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Vi legger ut på en reise gjennom Portugals hovedstad, som begynner med Alfama, en av Lisboas eldste nabolag. Vi spaserer gjennom de historiske gatene, og opplever noen av Lisboas mest ikoniske historiske bygg. Vi tar en kaffepause og spiser en deilig «pastéis de nata», en populær klosterinspirert spesialitet innenfor portugisiske bakverk. Etter litt fritid for lunsj, går vi gjennom det historiske distriktet Belém. Vi ser blant annet klosteret São Jerônimo, et mesterverk av portugisisk arkitektur.

  Kvelden avsluttes med middag på en restaurant i Lisboa hvor vi får oppleve fadosang. Det er den tradisjonelle musikken der sangerne dikter mens de synger, og innholdet formidles med innlevelse og lidenskap, akkompagnert av gitar.

 • Dag 3 Lisboa - Porto
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Vi starter dagen litt tidligere for å oppleve mest mulig på vei til vår neste base, byen Porto! Vårt første stopp er den sjarmerende middelalderbyen Óbidos, som regnes som en av Portugals juveler. Når vi vandrer gjennom brosteinsbelagte gater, utsmykket med fargerike bougainvilleas og geranium forstår vi godt hvorfor. Turen går videre gjennom den sjarmerende fiskerlandsbyen Nazaré til byen kjent som «Portugals Venezia», Aveiro. Vi tar en spasertur langs de koselige kanalene, før vi kjører videre til Porto og sjekker inn på hotel Eurostar das Artes. Middag på lokal restaurant.

  Photo by Ricardo Resende
 • Dag 4 Det beste av Porto!

  I dag skal vi bli bedre kjent med Porto. Byen ligger på de steile skrentene ved elvenes utløp i Atlanterhavet, noe som gjennom tidene har dannet en historisk og vakker ramme der elven møter havet. Byen imponerer med sine vakre bygninger og er i dag mest kjent for sin portvin og vidstrakte vinmarker. Portos historiske sentrum står på UNESCOS verdensarvliste og vi opplever blant annet det gamle børspalasset og St. Francis kirken, kjent som den gylne kirken. Vi tar en båttur langs Douroelven og får virkelig oppleve byens livlige atmosfære!
  Hva ville Porto være uten sin velkjente vin? Vi avslutter dagen med besøk i en vinkjeller der vi får smake på byens stolthet, den lokale vinen. Middag på lokal restaurant.

  Photo by Eduardo Muniz
 • Dag 5 Dourodalen, båttur og vinsmaking
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj

  Dourodalen er på UNESCO verdensarvliste, kjent for sitt spektakulære landskap. I den sjarmerende byen Pinhão besøker vi den utsmykkede jernbanestasjonen, før vi skal oppleve Dourodalen fra vannet. Tradisjonelle Rabelo båter, tidligere brukt til å frakte tønner med Portvin fra Dourodalen til Porto, tar oss med på en spektakulær båttur gjennom det imponerende landskapet. Vi spiser lunsj og smaker på viner på en lokal vingård, før turen går tilbake til Porto. Middag på egenhånd i kveld.

  Copyright Alexandre Sattler
 • Dag 6 Amarante & Guimarâes
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Langs elven Tãmega ligger den pittoreske byen Amarante. Vi spaserer rundt i denne sjarmerende byen der tradisjonelle hus fra 1600 tallet med sine karakteristiske trebalkonger og smijernsrekkverk preger bybildet. Turen går videre til Portugals første hovedstad, Guimarães. Byen regnes som Portugals fødested siden landets første konge, Afonso Henriques ble født her. Largo da Oliveira, de antikke slottsruinene og middelalder palasset Paço dos Duques de Brangança gjør besøket i den gamle hovedstaden til en fascinerende opplevelse.
  Vi samles til turens siste middag på en lokal restaurant.

 • Dag 7 Porto - Norge
  Inkluderte måltider: Frokost

  Vi har dagen til å oppleve Porto før vi på ettermiddagen tar buss til flyplassen i Porto for fly hjem. Vi flyr hjem med direktefly og ankommer Norge på kvelden. Med oss hjem har vi minner og opplevelser fra eventyrlige Portugal!

  Photo by La coccinelle
  Photo by Nick Karvounis

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 22 900,- pr. person

Fly Oslo – Lisboa og Porto – Oslo
Flyavgifter
1 innsjekket bagasje
Busstransport ifølge program
2 netter i delt dobbeltrom på Hotel Lumen i Lisboa
4 netter i delt dobbeltrom på Hotel Eurostar das Artes i Porto
6 frokoster
1 lunsj
4 middager
Fado middag inkl. drikke og underholdning
2 vinsmakinger
Utflukter ifølge program
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg per person:
 • Enkeltrom kr 5 500,-

Ønsker du utreise fra annen flyplass, kontakt oss for pristilbud.

Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.