Bli med Fina Veteranklubb til fantastiske Fjord – Norge

Loen, Briksdalsbreen, Geiranger, Storefjell

Norge – vårt nærmeste ferieland. En reise inn i fjord-Norge er fullspekket med naturopplevelser, førsteklasses hoteller, deilige måltider og unike attraksjoner og opplevelser.
Turister fra hele verden drømmer om å oppleve det som vi nordmenn så lett har tilgang til – spektakulære fjordarmer, spisse snødekte fjelltopper, grønne, levende bygder og bærekraftige samfunn.
Fra bussvinduet, i en topp moderne turbuss og under ferjeturer, får vi nærkontakt med vårt fantastiske land. Det sies at på Vestlandet er det fantastiske opplevelser rundt hver sving!
Turen har førsteklasses tradisjonsrike hoteller og det meste inkludert.

Dagsprogram

 • Dag 1 Oslo - Loen
 • Dag 2 Briksdalsbreen
 • Dag 3 Geiranger
 • Dag 4 Loen - Storefjell
 • Dag 5 Storefjell - Oslo

Program

 • Dag 1 Oslo - Loen
  Inkluderte måltider: Middag

  Vi starter fra Oslo om morgenen i en topp moderne turbuss, med komfortable seter og god beinplass. På gode veier kjører vi nordover, passerer Hamar og Lillehammer før vi i Otta begynner på turen innover mot Jotunheimen Nasjonalpark.

  Vi har beinstrekk underveis, og når vi kommer til Lom blir det lunsjpause.
  Da anbefaler vi å besøke det kjente bakeriet i Lom som har kvalitet, godt håndverk, lokale råvarer og raushet i baksten som de tar ut av steinovnen sin. Påsmurte rundstykker eller surdeigsfocaccia og en deilig kanelsnutt med kaffe til dessert – du blir god og mett etter besøk her.
  I denne kommunen ligger de fleste av Norges topper over 2000 m.o.h. og Lom har fått status som nasjonalparklandsby.

  Nasjonalparkene står i kø, og snart er vi inne i Jostedalsbreen Nasjonalpark. Kjøreturen fra Lom gjennom storslått landskap er kun på to timer før vi utpå ettermiddagen kommer til Loen. Her sjekker vi inn på flotte Alexandra Hotell hvor vi skal bo i 3 netter

  Copyright: Alexandra Hotel
 • Dag 2 Briksdalsbreen
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Vi våkner til et majestetisk landskap i alle retninger – dette er virkelig Norge på sitt beste. Loen er den lille bygda med de store naturopplevelsene.
  Mange av oss har besøkt dette stedet, men det er like imponerende å komme tilbake. Bo på et flott hotell, få servert gode måltider og nyte flott natur. I dag skal vi ta deg med til den mektige Briksdalsbreen som er en del av Jostedalsbreen Nasjonalpark. Fra 1200 m høyde, omkranset av fjell, stuper breen ned i den grønne og trange Briksdalen – et spektakulært syn.
  Vi kjører langs Oldenvannet opp til Briksdalsbre Fjellstue og herfra fraktes vi i «trollbiler»  2,5 km inn til breområdet.
  De siste 500 m går vi til fots og synet som møter oss er spektakulært. Så samles vi på Fjellstua hvor det blir fritid til å kjøpe seg lunsj og besøke den flotte forretningen som selger norskproduserte varer. På vei tilbake tar vi et kort stopp på Skogstad Outlet og butikk, hvor man kan få kjøpt fritidstøy til gode priser.

  Ettermiddagen til egne opplevelser. Vi anbefaler hotellets store badeområde, med inne- og utendørsbasseng og flere boblebad – alt med nydelig badetemperaturer.

  Har du lyst på litt action bli med oss på Norges letteste topptur. Loen Skylift ble offisielt åpnet i 2017 av Dronning Sonja og løfter oss fra fjorden i gondolvogner opp i over 1000 m høyde på fjellet Hoven. Pendelbanen er en av de bratteste i verden. Vel oppe får man virkelig nærkontakt med den mektige naturen. Her finnes restaurant og café og står man på toppen av taket er man omkranset av fjell og fjorder og ser Loen i fugleperspektiv.

  Hotellets buffetbord er viden kjent, så her er det bare å fråtse i forretter, varme retter og et deilig dessertbord. En samling i baren etterpå, er en fin avslutning på en opplevelsesrik dag.

  Copyright: Marius Beck Dahle
  Copyroght: BriksdalFjellstove
 • Dag 3 Geiranger
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Dagens tur er drømmen for tilreisende fra hele verden, dette er Norge på sitt beste – spektakulært, unikt, vilt og vakkert. Vi kjører langs flere fjellvann, har den mektige Jostedalsbreen rundt oss og stiger oppover i fjellheimen. Vi bjør en avstikker til Dalsnibba og stopper ved Geiranger Skywalk. En spektakulær plattform 1500 moh og Europas høyeste fjordutsikt fra bilvei, gir oss panoramautsikt ned til Geiranger.

  I denne lille bygda med 230 fastboende snakkes det allverdens språk, for årlig kommer rundt 200 cruiseskip inn i Geirangerfjorden. Stedet er også et av nordmenns favoritt-reisemål. Så turismen har blitt en viktig inntektskilde for innbyggerne her.
  Det blir tid på egenhånd til å oppdage den lille gågaten som har vokst frem med spennende forretninger for den kjøpelystne. Her finner man flott håndverkskunst, interiør, klær, sko, vesker, lærvarer, glass og smykker. Stikk innom Geiranger Sjokolade som lager deilig sjokolade med lokale råvarer.
  Lunsjen ordner du selv – her tilbys lunsj i flere varianter, fra kjappmat i kiosk, kafeer med tradisjonelle norske matretter til restauranter med eksklusive lunsjretter.
  Nyt naturen og fjorden i denne lille bygda som ligger i enden av den UNESCO listede verdensarven Geirangerfjorden, en 15 km lang fjordarm av Sognefjorden.

  Utpå dagen går vi om bord i ferja som bringer oss over til Hellesylt – en times båttur stappet med unike naturopplevelser – storslåtte fossefall, gårder som klamrer seg til bratte åssider, majestetiske fjell som stuper ned i fjorden og et vakkert fjordlandskap. Etter ca. en time legger vi til kai i Hellesylt og utpå ettermiddagen er vi tilbake i Loen.

  Copyright Øyvind Heen VisitNorway.com
 • Dag 4 Loen - Storefjell
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Etter tre fantastiske netter på Alexandra Hotell er vi klare for nye opplevelser. Ferden går sydover, vi kjører gjennom den 6,5 km lange Fjærlandstunellen og kommer til vakre Fjærland hvor Sognefjorden og Jostedalsbreen møtes.
  Hvite og blå brearmer henger over stupbratte fjellsider, og kanskje er dette den vakreste brebygda i verden. Vi besøker det flotte Norsk Bremuseum & Ulltveit-Moe senter for klimaviten, et interaktivt museum som gir kunnskap om isbreer og klima på en ny og annerledes måte. Utstillinger med danning av isbreer, hvordan de former fjordlandskapet og hvorfor de spiller en viktig rolle i klimaforsking. Panoramafilmen om Jostedalsbreen er imponerende. Et tankevekkende besøk om klima i endring fra fortid til framtid.

  Vi ferjer til Fodnes, innerst i Sognefjorden, og møter Gamle Lærdalsøyri med sine bevarte trehus fra 1700 – 1800-tallet. Lærdal står på UNESCO’s verdensarvsliste og er ei typisk vestlandsbygd med gårdsdrift og et frodig kulturlandskap. Det dyrkes frukt, bær og grønnsaker og stedet har fått merke som et Bærekraftig Reisemål.
  Allerede på 1800-tallet kom det engelske lorder til Lærdal for å fiske laks i Lærdalselva som er kjent langt utover Norges grenser. Vi stopper også ved vakre Borgund stavkirke, bygd for over 800 år siden og den mest særpregede stavkirken i Norge.

  Ferden fortsetter forbi Hemsedal som kalles Skandinavias Alper, før vi utpå ettermiddagen kommer til Storefjell Høyfjellshotell som har panoramautsikt over viddene på Golsfjellet. Vi slapper litt av før vi samles til en deilig middag og kanskje en svingom i baren.

  Copyright: Gaute D Boyum
 • Dag 5 Storefjell - Oslo
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Etter en god frokost fortsetter vi sydover, forbi Nesbyen og Hønefoss.
  Norge er full av spennende severdigheter og siden kjøreturen i dag ikke er så lang, skal vi besøke Hadeland Glassverk på Jevnaker hvor historien startet i 1762. I dag har stedet blitt et spennende opplevelsessenter med utstillinger, restauranter, demonstrasjon av glassblåsing og utsalg.
  Etter et par timer med opplevelser her, fortsetter turen langs vakre Tyrifjorden tilbake til hovedstaden.
  Vår reiseleder og sjåfør takker gjestene for turen som vi garanterer har gitt dere 5 dager med storslåtte opplevelser, flotte hoteller og velsmakende måltider.

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:

Turpris per person
kr. 8.900,- (40 deltagere)
kr. 9.500,- (35 deltagere)
kr. 9.990,- (30 deltagere)

som inkluderer:
Busstur i topp moderne turbuss
3 overnattinger i delt dobbeltrom – Alexandra Hotel 
1 overnatting i delt dobbeltrom – Storefjell Hotell
4 frokoster
4 middager
Ferje Geiranger – Hellesylt
Inngangspenger til Briksdalsbreen, Dalsnibba, Norsk Bremuseum
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg:

Enkeltrom kr 1500,-
Drikke til måltidene
Loen Skylift kr 540,-

Vi tar forbehold om endringer i program, busstider, samt eventuelle trykkfeil.

Norsk Tur arrangerer kvalitetsturer over hele verden. Lang erfaring og solide rutiner, samt et rikt nettverk av kontakter sørger for at du som kunde får kvalitet i alle ledd. 

Følg Norsk Tur: