11. - 18. september 2023

Madrid og Bilbao med Haugesund Sparebank

Copyright Jorge Fernández Salas

Bli med på en tur som kombinerer to av Spanias mest interessante regioner. Den spanske hovedstaden Madrid kan by på noen av verdens flotteste kunstsamlinger med alt fra El Greco til Picasso, spennende mat, tid til shopping og en utflukt til den mauriske byen Toledo. Vi forflytter oss etter noen dager nordover, og kjører oppover mot byen Bilbao som skal være vår base. I løpet av turen besøker vi blant annet den vakre kystbyen San Sebastian, det  imponerende Guggenheim-museet, som er verdt en reise i seg selv, og vi legger turen innom Rioja-området for å smake på de edle dråpene som produseres her. Vi får virkelig en smakebit av noe av det beste Spania har å tilby!

Dagsprogram

Dag 1
Norge - Madrid
Dag 2
Madrids skjulte skatter
Dag 3
Frivillig utflukt til Toledo
Dag 4
Madrid – Bilbao
Dag 5
San Sebastian
Dag 6
Bilbao og Guggenheim
Dag 7
Vinsmaking i Rioja
Dag 8
Hjemreise

Program

 • Dag 1 Norge - Madrid
  Inkluderte måltider: Middag

  Vi flyr fra Haugesund via Oslo til Spanias hovedstad, Madrid. Her står bussen klar til å frakte oss den korte veien til vårt hotell Emperador som ligger sentralt plassert i sentrum av Madrid. Etter at vi har sjekket inn samles vi til en felles middag på hotellet.

  Copyright Florian Wehde
  Copyright Jose Antonio Gallego Vázquez
 • Dag 2 Madrids skjulte skatter
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Formiddagen i dag er viet sightseeing i sentrum hvor reiseleder vil fortelle om byens fascinerende historie og litt om spanjolenes hverdag. Vi skal også stifte et nærmere bekjentskap med byens mange severdigheter. Madrid er kjent for kunst og kultur, og noen av verdens viktigste museum finner man her. Totalt kan byen skilte med hele 60 museum, hvorav de tre viktigste ligger i kunsttriangelet Pase del Arte, like ved Buen Retiro-parken. Denne parken er populær blant byens innbyggere hvor de slapper av under trærne, sitter på en benk, spiser på en kafé eller tar seg en liten rotur på en av båtene man kan leie. Lunsjen denne dagen er på egenhånd, men om kvelden møtes vi til felles middag med deilig spansk tapas.

  Copyright Johan Mouchet
 • Dag 3 Frivillig utflukt til Toledo
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  I dag er det frivillig utflukt til Toledo, en av de viktigste byene i europeisk middelalderhistorie. Festningsmurene er det første som slår en når man nærmer seg byen, og disse stammer helt fra romertiden da goterne slo seg ned her. På en høyde troner den gotiske katedralen med sine kraftige spir, og vi har lagt inn et besøk her. Det kjente ”Toledosverdet” har satt byen på verdenskartet innen stålindustrien. Byen var Spanias hovedstad helt frem til 1560, og når man går gjennom de til tider meget smale gatene, føles det virkelig som en reise i tid. Mange vil nok slå til og kjøpe med seg noen av byens flotte håndverksprodukter som keramikk, broderier eller rett og slett et sverd! Lunsjen gir oss smakebiter av Toledos gode kjøkken. Felles middag om kvelden.

 • Dag 4 Madrid – Bilbao
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  I dag skal vi forflytte oss nordover, og vi følger motorveien mot Burgos hvor vi tar et stopp. Dette var hovedstaden i regionen Castilla i 500 år, og denne sjarmerende byen oser av historie. Mange kjenner kanskje til El Cid, Spanias nasjonalhelt, og den store filmen fra Hollywood med samme navn. El Cid ligger begravd i byens flotte katedral som sies å være en av Spanias største gotiske katedraler. Vi spiser lunsj her før vi fortsetter i retning Bilbao og sjekker inn på vårt hotell. Etter en lang dag slapper vi av med middag på hotellets restaurant.

  Copyright Javier Alamo by Pixabay
 • Dag 5 San Sebastian
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Det blir en rolig start på dagen i dag, med formiddagen og lunsj på egenhånd. Etter lunsj kjører vi mot den vakre byen San Sebastian og vi begynner med å kjøre opp til Mount Igueldo hvor vi får en fantastisk flott utsikt over byen. San Sebastian har en historie som går tusen år tilbake i tiden. Den ble stadig angrepet og til dels ødelagt av kriger. Men da dronning Isabel II fant at klimaet og saltvannet ga en helsemessig gevinst og tok med seg hele sitt hoff på sommerbesøk her, blomstret byen opp. På det store lokale fiskemarkedet vitner høye stabler med delikatesser om fiskens nøkkelrolle i byens liv. Hjertet i gamlebyen er den vakre Plaza de la Constitucion med bueganger og blå og oransje skodder. Kirken Santa Maria del Coro i nærheten skal vi også ta en titt på med sine rikt utsmykkede barokkportaler. Vi kjører tilbake til Bilbao og spiser felles middag på kvelden.

  San Sebastian beach in summer Spain
 • Dag 6 Bilbao og Guggenheim
  Inkluderte måltider: Frokost

  Etter frokost skal vi utforske Bilbao, regionens største by. Vi starter besøket med en spasertur i den sjarmerende gamle bydelen Casco Viejo med sine kronglete gater og smug. Den ligger like ved elven og ble bygd på 1300-tallet. Turen går så videre med buss for å se på mange av de kjente severdighetene. Byen er et eldorado for dristige kjente arkitekter, med slanke fotgjengerbroer over elven, frekke grønne trikker som ligner mer på romskip enn på rutegående kommunikasjonsmidler, og med en ny undergrunnsbane i glass, stål og betong. Vi passerer også det ultramoderne kongressenteret som har klart å symbolisere byens tilknytning til havet med formen av et enormt skip i jern. De som ønsker kan besøke selve smykket i Bilbaos kulturelle krone, nemlig Museo Guggenheim. Eventyrlig og gigantisk, som et sølvskimrende besøk fra verdensrommet, ligger bygningen ved elven som renner gjennom Bilbao. Det ble innviet i 1997 og har blitt en formidabel suksess. Guggenheims samling representerer et spennende bredt utvalg av moderne kunst og samtidskunst. Middag på egenhånd i kveld.

  Copyright Jorge Fernández Salas
 • Dag 7 Vinsmaking i Rioja
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  I dag er det utflukt til Rioja, et området som for alltid vil bli forbundet med de prestisjetunge Riojavinene. Vi starter dagen i den sjarmerende middelalderbyen Laguardia med sine brosteinsbelagte gater. Stedet kan skilte med en upåklagelig utsikt fra bymuren, som holder landsbyen sammen som et belte. Her får vi muligheten til å rusle rundt og oppdage denne koselige byen før turen går videre til en fantastisk vingård. Vi besøker den moderne vingården Baigorri hvor vi får en omvisning, vinsmaking og en deilig lunsj. Turen går tilbake til Bilbao på ettermiddagen. Felles middag på kvelden.

 • Dag 8 Hjemreise
  Inkluderte måltider: Frokost

  På formiddagen har vi noen timer til å nyte Bilbao, før det er tid for hjemreise. Bussen kjører oss fra hotellet til flyplassen i Bilbao, og flyet hjem til Norge. Vi flyr via Amsterdam til Sola, der en felles buss venter, og kjører oss til Haugesund. Vi sier “Hasta luego España”, vi sees igjen!

logo

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:

Turpris kr 22 350,- per person:

Fly Haugesund – Madrid og Bilbao – Stavanger
Buss Stavanger – Haugesund
Flyavgifter
1 innsjekket bagasje
Busstransport i henhold til program
3 netter i delt dbl rom i Madrid
4 netter i delt dbl rom i Bilbao
7 frokoster
2 lunsjer
6 middager inkl. 2 glass vin
Sightseeing i Madrid, San Sebastian og Bilbao
Utflukt til Rioja inkl. vinsmaking og lunsj
Tips
Reisevert fra Haugesund Sparebank
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg per person:

Enkeltrom kr 5750,-
Utflukt til Toledo inkl. lunsj og inngang katedral, synagoge og St. Thomas kirken med det kjente El Greco maleriet kr 1150,-
Inngang Guggenheim

Frivillige utflukter har bindende påmelding. Vi tar forbehold om nok påmeldte for gjennomføring av disse utfluktene.
Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.