01. - 06. september 2022

Venneforeningen Stavanger Kunstmuseum til Madrid

Bli med på høstens kunsttur!

Copyright Florian Wehde

Bli med til en av Europas kuleste hovedsteder, en by som for mange nordmenn fremdeles er en godt bevart hemmelighet. Madrid er en internasjonal, moderne og trendbevisst by som aldri sover. Her skal vi oppleve kunst i verdensklasse, spise og drikke godt, oppleve Madrids gater til fots og med buss, shoppe og nyte livet på koselige cafeér og stilige takterrasser. Byen har et rikt utvalg av flotte hoteller, fantastiske restauranter og matmarkeder, i tillegg til et yrende uteliv. Vår norske lokalguide og reiseleder, Erik Meling, bor i Spania og skal være med oss under hele oppholdet.

Det sies at mens Barcelona har personligheten, har Madrid personlighetene! Og etter denne turen til Spanias hovedstad vil du garantert være godt kjent med flere av disse personlighetene. Madrid er byen som har noe for enhver smak – så meld deg på og bli med på høstens kunsttur!

Dagsprogram

Dag 1
Ankomst og innsjekk på hotell
Dag 2
Bysightseeing med Prado-museet og Palacio Real
Dag 3
Toledo og El Greco-museet
Dag 4
Madrid på egenhånd
Dag 5
Thyssen-Bornemisza og Reina Sofia
Dag 6
Hjemreise
two brown table outside
Copyright Johan Mouchet
Parmacia signage with gate
Copyright Jose Antonio Gallego Vázquez

Program

 • Dag 1 Ankomst og innsjekk på hotell

  Vi ankommer flyplassen i Madrid, og buss og reiseleder står klare til å frakte oss inn til sentrum. Det blir innsjekking på hotell Catalonia Gran Via *i løpet av kvelden. Da vi ankommer relativt sent er det ikke noen felles middag inkludert denne kvelden.

 • Dag 2 Bysightseeing med Prado-museet og Palacio Real
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Vi tar en rundtur etter frokost for å bli litt bedre kjent med denne flotte byen. Guiden vil fortelle om dens fascinerende historie og litt om spanjolenes hverdag. Vi skal også få se flere av byens severdigheter, og noen av dem skal vi få et nærmere innblikk i i løpet av de nærmeste dagene. Rundturen ender ved Prado museet, et av de viktigste og mest besøkte museer i Spania, kanskje i hele verden. Her finner man den største og mest verdifulle spanske kunstsamling i verden, med gjenstander fra det 15 til det 19 århundre. Det ble åpnet i 1819 og det var Kong Fernando VIIs kone som oppmuntret til, og sto for, at museet ble åpnet. Goya og El Greco har egne rom som er dedikert til malernes arbeider, Med langt over 20 000 malerier, skulpturer, tegninger, trykk og andre objekter kan det bli trangt om plassen, og det er ofte midlertidige utstillinger i museet. Lunsj etter omvisningen, og buss videre til Palacio Real.

  Kongeslottet Palacio Real er en imponerende bygning fra det 17 århundre, og det største slottet i Vest Europa (dobbelt så stort som Buckingham Palace eller Solkongens Slott i Versailles). Arkitektonisk er den en blanding av barokk og klassisisme. Vi skal ikke besøke alle 3418 rommene, men noen av de viktigste vil vi se i løpet av vår omvisning her. Vi spaserer tilbake til hotellet etter besøket, ca 20 min spasertur. Felles tapas middag om kvelden.

 • Dag 3 Toledo og El Greco-museet
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  I dag reiser vi med buss til Toledo, en av de viktigste byene i europeisk middelalderhistorie. Festningsmurene er det første som slår en når man nærmer seg byen. Disse stammer helt fra romertiden, da goterne slo seg ned her. Toledos vakre historiske sentrum står i sin helhet oppført på UNESCOs verdensarvliste, og å vandre gjennom byens smale gater føles som å være i et levende utendørsmuseum.
  Byen var Spanias hovedstad helt frem til 1560. På en høyde troner den gotiske katedralen med sine kraftige spir. Dagens kirkebygg ble påbegynt i 1226 på murene av en eldre katedral fra 500-tallet. I løpet av århundrene har katedralen blitt påbygd flere ganger, og med sine 120 meter i lengde og bredde på 60 meter er den et imponerende byggverk. Vi får en omvisning inne i Catedral Primada Santa María de Toledo.

  Vi skal også besøke El Greco-museet. Den kjente kunstneren El Greco (1541 – 1614) levde store deler av sitt liv i Toledo, og på begynnelsen av 1900-tallet ble han hedret med et eget museum i byen. Den greskfødte maleren regnes som en av de betydeligste kunstnerne i overgangen mellom europeisk renessanse og barokk, og hans særpregede malestil har påvirket kunstnere helt frem til 1900-tallets ekspresjonisme og kunstnere som Picasso og Jackson Pollock. I tillegg til at museet kan vise fram flere av El Grecos kjente verker, formidler det også et bredt spekter av Toledos kunsthistorie.
  Mange vil nok slå til og kjøpe med seg noen av byens flotte håndverksprodukter som keramikk, broderier eller rett og slett et sverd! Lunsjen gir oss smakebiter av Toledos gode kjøkken. Felles middag i nærheten av hotellet om kvelden.

  Copyright Corryne Wooten
 • Dag 4 Madrid på egenhånd
  Inkluderte måltider: Middag

  I dag kan dere utforske Madrid på egenhånd. Etter å ha vært her i flere dager, er det nok mange ønsker om hva dagen skal fylles med. Vår reiseleder kan tipse om museer og steder som er verdt et besøk. Noen vil kanskje vandre i de spennende gatene i gamlebyen Madrid de los Austrias med historiske Plaza Mayor og Puerto del Sol. I Retiroparken kan man slappe av under trærne, sitte på en benk, spise på en kafé eller tar seg en liten rotur på en av båtene man kan leie.

  Vi møtes til felles middag på en restaurant i sentrum om kvelden.

  Copyright Jacob Thomas
 • Dag 5 Thyssen-Bornemisza og Reina Sofia
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Etter frokost spaserer vi til Thyssen-Bornemisza museet som ligger ca 750 meter fra hotellet. Her finner man en blanding av middelalderkunst, kunst av flamske og hollandske mestre samt verker av Dalí. Det er en unik tilføyelse til den klassiske kunsten vi har sett på Prado, og den moderne kunsten på Reina Sofía som vi skal besøke senere. Fra Thyssen-Bornemisza tar det ca 15 minutter å spasere til Reina Sofía.

  Etter besøket i Thyssen-Bornemisza museet spaserer vi et kvarter til Reina Sofía museet, men vi gjør et stopp underveis for en felles lunsj. Reina Sofía museet som har den mest betydningsfulle samlingen av samtidskurs i Madrid. Her finner man blant annet Picassos berømte «Guernica». Andre store kunstnere som er representert her er Dali og Miró. Etter besøket på museet blir vi hentet av en buss som kjører oss til hotellet. Felles middag på restaurant i nærheten av hotellet om kvelden.

  Copyright Johnell Pannell
 • Dag 6 Hjemreise
  Inkluderte måltider: Frokost

  Mange dager med storslagne og nære opplevelser nærmer seg slutten. Etter frokost setter vi oss i bussen og kjører mot flyplassen.

  Copyright Álvaro Bernal

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 14 990,- pr. person

Fly Stavanger – Madrid t/r
Flyavgifter (p.t. kr 780,- med forbehold om endring)
1 innsjekket bagasje på flyet
5 netter i delt dbl rom på Catalonia Gran Vía 4*
5 frokoster
3 lunsjer inkl. 2 glass vin
4 middager inkl. 3 glass vin
Kort sightseeing i Madrid med lokal guide
Besøk Prado museet og Palacio Real
Buss fra Prado til Palacio Real
Besøk Reina Sofía og Thyssen-Bornemisza museum
Buss fra Reina Sofía til hotellet
Utflukt til Toledo
Tips
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg per person:
 • Enkeltrom kr 3 400,-

Viktig informasjon om koronasertifikat, les mer her. 

Frivillige utflukter har bindende påmelding. Vi tar forbehold om nok påmeldte for gjennomføring av disse utfluktene.
Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 3500,- innbetales innen 14 dager.
Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren.

Restbeløpet betales 8 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:

Innen 105 dager før: arrangør beholder et adm.gebyr på kr 1000,- per person
Mellom 104 og 42 dager: arrangøren beholder innbetalte depositum
Mellom 41 og 32 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 31 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Flyavgift refunderes i samsvar med flyselskapenes refusjonsregler.

Betingelser ved påmelding 42 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 42 dager før avreise, må hele beløpet innbetales innen 2 virkedager.
Avbestilles turen etter betaling, beholder arrangøren 100 % av totalt fakturert beløp.
Ved manglende betaling innen fristen, kanselleres din reservasjon.

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring. Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.

Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven. Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører.

Informasjon om tilslutningsfly
Flytider
Flytidene oppført i programmet er i henhold til dagens tider oppgitt av flyselskapene. De endelige tidene vil først bli bekreftet ved billettutstedelse som skjer ca 3 uker før avreise.
Ved vesentlige tidendringer eller endring av flyselskap før billettutstedelse, vil informasjon bli gitt.

Tilslutningsfly
Ønskes utreise fra en annen flyplass i Norge, er vi behjelpelig med dette. Vennligst kontakt oss i god tid før avreise, og du vil motta et pristilbud fra oss.
Vi booker en gjennomgående billett der dette er mulig, noe som betyr at ved eventuelle forsinkelser er du ikke selv økonomisk ansvarlig.

Tilslutningsfly booket på egenhånd
Hvis du bestiller tilslutningsbillett på egenhånd, vil den ikke bli gjennomgående og du er selv økonomisk ansvarlig.
Ved forsinkelser slik at du ikke når gruppens fly på utreisen eller ditt tilslutningsfly på hjemreisen, er du ansvarlig for å dekke kjøp av ny billett til/fra destinasjonen.
Vi anbefaler at du booker med god tidsmargin til oppsatt avgang med gruppen, minimum 3 timer før avgang. Normalt får du ikke sendt din bagasje gjennomgående til den destinasjonen du skal til, men må ta bagasjen ut og sjekke denne inn på nytt for din videre reise. Dette gjelder både ut- og hjemreise.
Dersom gruppens flytider endres, må du selv dekke kostnaden for endring av tilslutningsbillett eller evt. kjøp av ny billett, hvis denne er kjøpt på egenhånd.
Vær også oppmerksom på at hvis utreisebilletten ikke benyttes, er det mange flyselskap som automatisk kansellerer returbilletten.
Dersom den bestilte reisen blir kansellert, og du selv har bestilt tilslutningsbillett, dekkes ikke denne kostnaden av Norsk Tur.

Flytider
01.september
 • 14:10 - 15:45
  Stavanger Amsterdam
 • 16:55 - 19:30
  Amsterdam Madrid
06.september
 • 12:50 - 15:20
  Madrid Amsterdam
 • 16:20 - 17:45
  Amsterdam Stavanger