01. - 08. juni 2022

Malta

Historisk middelhavsidyll

Bli med oss til en spennende øy midt i Middelhavet. Malta, som ligger strategisk til mellom Europa og det afrikanske kontinentet, har gjennom tidene tiltrukket seg forskjellige folkeslag.
Det ideelle klimaet og den spennende historien verdsettes også av stadig flere nordmenn. Et førsteklasses hotell, god mat og drikke samt interessante utflukter, gjør at en uke på Malta blir en ferie du aldri glemmer.

Dagsprogram

Dag 1
Hokksund - Malta
Dag 2
Mosta, Rabat, Ta’Quali og Mdina
Dag 3
Frivillig utflukt til «de 3 byer» Vittoriosa, Senglea og Cospicua
Dag 4
Valletta
Dag 5
Frivillig utflukt til Marsaxlokk, Qim-tempelet og Den Blå Grotte
Dag 6
Gozo
Dag 7
Dagen er din!
Dag 8
Malta - Hokksund

Program

 • Dag 1 Hokksund - Malta
  Inkluderte måltider: Middag

  Vi kjører buss fra Hokksund til Oslo Lufthavn , og flyet har avgang på formiddagen.
  Etter en behagelig flytur tvers over Europa går vi inn for landing på Malta. Øya, som ligger åtte mil sør for Italia, har en spennende og fargerik historie som vi skal lære å kjenne.
  Vårt hotell ligger på nordsiden av øya, i Il-Gzira, en moderne by som ligger 10 minutter fra Sliema, og ikke langt fra Valletta.
  Fra hotellet er det kun et kvartal ned til den lange havnepromenaden. Herfra kan man se ut til de mange båtene som ligger fortøyd, og man kan også se over til Valletta. Hotellet har restauranter og butikker i umiddelbar nærhet.

 • Dag 2 Mosta, Rabat, Ta’Quali og Mdina
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Vi begynner vårt opphold på Malta med å ta for oss øyas midte del. Vårt første stopp er Mosta katedralen, den 3. største kuppelkirken i verden, som kan ta imot 12.000 besøkende samtidig! Vi imponeres av dette byggverkets stilrenhet og utsmykning før vi setter kursen mot kunst- og håndverksbyen Ta’Qali. Malteserne er flinke med sølv, glass og keramikkarbeider, og her får vi rikelig anledning til å se håndverkere i arbeid, samt gjøre spennende innkjøp.
  Vi kjører til byen Rabat, som egentlig var en forstad til Mdina. Byen har flere katakomber, og vi får anledning til å kikke ned i en av dem.
  Etter litt fritid på egenhånd, drar vi videre til Mdina, Maltas gamle hovedstad. Det sies at denne byen er den minste og mest kompakte historiske by i verden. Imponerende festningsmurer har i århundrer beskyttet byen mot inntrengere, men i dag kalles Mdina ”den stille by”.
  På vår vandring i byens nesten bilfrie smale gater, fornemmer vi en svunnen storhetstid. Utsikten fra byen er storslått og hele Malta ligger for våre føtter.
  Felles lunsj blir servert i løpet av dagen.

 • Dag 3 Frivillig utflukt til «de 3 byer» Vittoriosa, Senglea og Cospicua
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Dagens opplevelser starter med et 30 min. havnecruise i en tradisjonell maltesisk båt, kalt en djhajsa.
  Vi går i land i Vittoriosa for en spasertur i denne fascinerende byen med sitt palass, monumenter og sitt maritime museum. Lokalguiden viser oss også hvor den kjente Ridder – Malteseordnen holdt hus og deres mest imponerende festningsanlegg. Denne byen er stappfull av spennende historie.

  Vi spiser en deilig lunsj før spaserturen fortsetter til Senglea og Cottonera. Alle disse små byene som «henger sammen» har spilt heroiske roller i Maltas historie Napoleon kalte dem «De tre byer» som ledd i psykologisk krigføring hvor han spilte dem ut mot hverandre. Og det lykkes, alle tre gikk i krig mot hverandre slik at de helt glemte franskmennene.
  Utpå ettermiddagen kjører buss oss tilbake til vårt hotell.

  Copyright Calin Stan
 • Dag 4 Valletta
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  I dag går turen til hovedstaden Valletta. Barokkbyen ligger som en festning på klippen ut mot havet.
  Byen er tett og kompakt – det kan virke som om hele byen er hugd ut av en kjempeklippe.

  Vi starter turen i parken Upper Baracca hvor vi får en fantastisk utsikt over Grand Harbour med nabobyene Senglea og Vittoriosa på motsatt side. Vi spaserer til St. John’s Co katedralen, som er overdådig dekorert med gull, sølv og kunstskatter. Marmorplater dekker gulvet med flotte farger, mønstre og bilder og viser oss at ridderne på Malta var meget velstående. Vi spaserer videre nedover gågaten til Stormesterens Palass.

  Lunsj er på egenhånd denne dagen, og vi legger også inn litt tid til å utforske byen alene før vi returnerer til hotellet.

 • Dag 5 Frivillig utflukt til Marsaxlokk, Qim-tempelet og Den Blå Grotte
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  I dag står øyas sørlige del på vår besøksliste. Fra bussvinduet kikker vi på et landskap veldig forskjellig fra vårt. Malta har lite trær, men har til gjengjeld mengder av kaktusplanter som brukes som hekker, dyrefôr og noen har spiselige frukter. Palmer finnes, likeledes en rik flora – store kontraster til områder med goldt og karrig jordsmonn. Mange områder er som lappetepper, delt av høye steingjerder.

  Den blå grotte er en av øyas store severdigheter. Er været og sjøen på vår side, kan du bli med på en opplevelsesrik tur i 8-mannsbåter på besøk til seks forskjellige grotter. Lyset, korallene og mineralene skaper en trolsk stemning. Fiskelandsbyen Marsaxlokk møter oss med et fargerikt marked.
  Her kan vi få kjøpt broderte duker, heklede handlekurver, glass, keramikk, hjemmestrikkede gensere, syltede kapers og deilig nougat.Byen har landets største fiskerihavn, og det bor fiskere i hvert eneste hus langs moloen. Båtene deres er et syn – velholdte og malt i glade farger.

  Copyright Rick Barton
 • Dag 6 Gozo
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Buss bringer oss helt nord på øya, til Cirkewwa. Etter ca 20 minutters ferjetur går vi i land på Gozo – en kupert, fruktbar og grønn øy med maleriske steder og landsbyer. Vår første attraksjon er Ggantija-templene, verdens eldste frittstående monument, eldre enn Egypts pyramider. Når vi entrer disse, reiser vi tilbake til 4000 år f.Kr.
  Fra vårt bussvindu passeres landsbyer hvor husene er bygget av kalkstein fra øya. Vi kommer til øyas hovedstad Victoria, der vi tar en litt lengre stopp. Vi besøker Citadellet som er den eldste bydelen og herfra har vi en fantastisk utsikt over øya.
  På torvet finner vi det lokale markedet. Kanskje noen vil ta med seg litt av den spesielle geitosten Gozo er kjent for, eller hva med en håndstrikket genser?

  Etter felles lunsj smaker det godt med en kopp kaffe i den koselige fiskerlandsbyen Xlendi. Fortausrestaurantene ligger som perler på en snor og virker innbydende på alle som tar spaserturen ned til strandkanten.
  Utpå ettermiddagen drar vi med ferjen tilbake til Malta.

 • Dag 7 Dagen er din!
  Inkluderte måltider: Frokost

  Benytt anledningen til virkelig å nyte sydens sol og varme.
  Det er kort vei til strendene fra vårt hotell. Besøk severdigheter på egenhånd, gjerne med bruk av øyas fargerike og nostalgiske rutebusser som stopper rett utenfor hotelldøren.
  En ettermiddagslur eller en lesestund på balkongen frister sikkert også mange. Hva med å leie en sykkel? Landskapet på Malta endrer seg for hver sving, og siden øya er ganske flatt, ligger utgangspunktet godt til rette for en flott sykkeltur uansett form.
  Dagen kan altså brukes som dere ønsker, og reiseleder vil selvfølgelig komme med tips og råd for de som ønsker noen forslag til hva man kan fylle den med.

  Coyright Loes Klinker
 • Dag 8 Malta - Hokksund
  Inkluderte måltider: Frokost

  Turen nærmer seg slutten. Proppet med sol og varme, velsmakende måltider, mange opplevelser og trivelige dager med hyggelige medreisende vil nok være inntrykkene etter en uke på denne spesielle øya som ligger midt ute i Middelhavet mellom Italias støvel og Nord-Afrika.
  I dag har vi god tid til å nyte turens siste frokostbuffet. Kanskje blir det et siste bad eller en liten promenadetur.
  Vi har hotellrommene vår til kl. 13.00 og kl. 14.30 kjører vi til flyplassen. Når vi utpå kvelden lander på Gardermoen blir det buss tilbake til Hokksund.

  Copyright Zoltan Tasi
logo

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 15 990,- pr. person

Buss Vikersund – Oslo Lufthavn t/r
Fly Oslo – Malta t/r
Flyavgifter
1 stk innsjekket bagasje
Busstransport i henhold til program
7 netter i delt dobbeltrom på Preluna Hotel 
7 frokoster
2 lunsjer
6 middager
Vin, øl og mineralvann til inkluderte lunsjer og middager
Utflukter iflg program
Inngangspenger
Tips
Reisevert fra SpareBank 1 Modum
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg per person:
 • Enkeltrom kr 2 960,-
 • Enkeltrom med sjøutsikt og balkong kr 3 400,-
 • Dobbeltrom med sjøutsikt og balkong kr 850,-
 • Utflukt til Marsaxlokk, Qim-tempelet og Den Blå Grotte inkl. lunsj m/drikke kr 850,-
 • Utflukt til Vittoriosa, Senglea, Cospicua inkl. lunsj m/drikke kr 850,-

Viktig informasjon om krav til koronasertifikat, les mer her

Frivillige utflukter har bindende påmelding. Vi tar forbehold om nok påmeldte for gjennomføring av disse utfluktene.
Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositumkr 3000,- innbetales innen 14 dager.
Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren.

Restbeløpet betales 6 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:
Innen 105 dager før: arrangør beholder et adm.gebyr på kr 1000,- per person
Mellom 104 og 51 dager: arrangøren beholder innbetalte depositum
Mellom 50 og 33 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 32 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Flyavgift refunderes i samsvar med flyselskapenes refusjonsregler.

Betingelser ved påmelding 42 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 42 dager før avreise, må hele beløpet innbetales innen 2 virkedager.
Avbestilles turen etter betaling, beholder arrangøren 100 % av totalt fakturert beløp.
Ved manglende betaling innen fristen, kanselleres din reservasjon.

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring. Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.

Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven. Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører.

Informasjon om tilslutningsfly

Flytider
Flytidene oppført i programmet er i henhold til dagens tider oppgitt av flyselskapene. De endelige tidene vil først bli bekreftet ved billettutstedelse som skjer ca 3 uker før avreise.
Ved vesentlige tidendringer eller endring av flyselskap før billettutstedelse, vil informasjon bli gitt.

Tilslutningsfly
Ønskes utreise fra en annen flyplass i Norge, er vi behjelpelig med dette. Vennligst kontakt oss i god tid før avreise, og du vil motta et pristilbud fra oss.
Vi booker en gjennomgående billett der dette er mulig, noe som betyr at ved eventuelle forsinkelser er du ikke selv økonomisk ansvarlig.

Tilslutningsfly booket på egenhånd
Hvis du bestiller tilslutningsbillett på egenhånd, vil den ikke bli gjennomgående og du er selv økonomisk ansvarlig.
Ved forsinkelser slik at du ikke når gruppens fly på utreisen eller ditt tilslutningsfly på hjemreisen, er du ansvarlig for å dekke kjøp av ny billett til/fra destinasjonen.
Vi anbefaler at du booker med god tidsmargin til oppsatt avgang med gruppen, minimum 3 timer før avgang. Normalt får du ikke sendt din bagasje gjennomgående til den destinasjonen du skal til, men må ta bagasjen ut og sjekke denne inn på nytt for din videre reise. Dette gjelder både ut- og hjemreise.
Dersom gruppens flytider endres, må du selv dekke kostnaden for endring av tilslutningsbillett eller evt. kjøp av ny billett, hvis denne er kjøpt på egenhånd.
Vær også oppmerksom på at hvis utreisebilletten ikke benyttes, er det mange flyselskap som automatisk kansellerer returbilletten.
Dersom den bestilte reisen blir kansellert, og du selv har bestilt tilslutningsbillett, dekkes ikke denne kostnaden av Norsk Tur.

Flytider
01.juni
 • 09:50 - 12:00
  Oslo Frankfurt
 • 13:40 - 16:10
  Frankfurt Malta
08.juni
 • 17:15 - 19:55
  Malta Frankfurt
 • 21:35 - 23:30
  Frankfurt Oslo