Malta

Historisk middelhavsidyll

Bli med oss til en spennende øy midt i Middelhavet. Malta, som ligger strategisk til mellom Europa og det afrikanske kontinentet, har gjennom tidene tiltrukket seg forskjellige folkeslag.
Det ideelle klimaet og den spennende historien verdsettes også av stadig flere nordmenn. Et førsteklasses hotell, god mat og drikke samt interessante utflukter, gjør at en uke på Malta blir en ferie du aldri glemmer.

Dagsprogram

Dag 1
Norge - Malta
Dag 2
Mosta, Rabat, Ta’Quali og Mdina
Dag 3
Dagen er din!
Dag 4
Valletta
Dag 5
Nyt dagen!
Dag 6
Gozo
Dag 7
Den blå grotte (Frivillig utflukt)
Dag 8
«De tre byer» og hjemreise

Program

 • Dag 1 Norge - Malta
  Inkluderte måltider: Middag

  Etter en behagelig flytur tvers over Europa går vi inn for landing på Malta. Øya, som ligger åtte mil sør for Italia, har en spennende og fargerik historie som vi skal lære å kjenne. Vårt hotell ligger på nordsiden av øya, i Il-Gzira, en moderne by som ligger 10 minutter fra Sliema, og ikke langt fra Valletta. Fra hotellet er det kun et kvartal ned til den lange havnepromenaden. Herfra kan man se ut til de mange båtene som ligger fortøyd, og man kan også se over til Valletta. Hotellet har restauranter og butikker i umiddelbar nærhet.

 • Dag 2 Mosta, Rabat, Ta’Quali og Mdina
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Vi begynner vårt opphold på Malta med å ta for oss øyas midte del. Vårt første stopp er Mosta katedralen, den 3. største kuppelkirken i verden, som kan ta imot 12.000 besøkende samtidig! Vi imponeres av dette byggverkets stilrenhet og utsmykning før vi setter kursen mot kunst- og håndverksbyen Ta’Qali. Malteserne er flinke med sølv, glass og keramikkarbeider, og her får vi rikelig anledning til å se håndverkere i arbeid, samt gjøre spennende innkjøp. Vi kjører til byen Rabat, som egentlig var en forstad til Mdina. Byen har flere katakomber, og vi får anledning til å kikke ned i en av dem. Etter litt fritid på egenhånd, drar vi videre til Mdina, Maltas gamle hovedstad. Det sies at denne byen er den minste og mest kompakte historiske by i verden. Imponerende festningsmurer har i århundrer beskyttet byen mot inntrengere, men i dag kalles Mdina ”den stille by”. På vår vandring i byens nesten bilfrie smale gater, fornemmer vi en svunnen storhetstid. Utsikten fra byen er storslått og hele Malta ligger for våre føtter. Felles lunsj blir servert i løpet av dagen.

 • Dag 3 Dagen er din!
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Benytt anledningen til virkelig å nyte sydens sol og varme. Det er kort vei til strendene fra vårt hotell. Besøk severdigheter på egenhånd, gjerne med bruk av øyas fargerike og nostalgiske rutebusser som stopper rett utenfor hotelldøren. En ettermiddagslur eller en lesestund på balkongen frister sikkert også mange. Hva med å leie en sykkel? Landskapet på Malta endrer seg for hver sving, og siden øya er ganske flatt, ligger utgangspunktet godt til rette for en flott sykkeltur uansett form. Dagen kan altså brukes som dere ønsker, og reiseleder vil selvfølgelig komme med tips og råd for de som ønsker noen forslag til hva man kan fylle den med.

 • Dag 4 Valletta
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  I dag går turen til hovedstaden Valletta. Barokkbyen ligger som en festning på klippen ut mot havet.

  Byen er tett og kompakt – det kan virke som om hele byen er hugd ut av en kjempeklippe. Vi starter turen i parken Upper Baracca hvor vi får en fantastisk utsikt over Grand Harbour med nabobyene Senglea og Vittoriosa på motsatt side. Vi spaserer til St. John’s Co katedralen, som er overdådig dekorert med gull, sølv og kunstskatter. Marmorplater dekker gulvet med flotte farger, mønstre og bilder og viser oss at ridderne på Malta var meget velstående. Vi spaserer videre nedover gågaten til Stormesterens Palass. Lunsj er på egenhånd denne dagen, og vi legger også inn litt tid til å utforske byen alene før vi returnerer til hotellet.

 • Dag 5 Nyt dagen!
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Noe du savner som du gjerne skulle sett litt mer av? Hva med å dra tilbake til Valletta? Eller bli med på et av de mange båtturene som tilbys, for eksempel på en tradisjonell maltisk båt? Her får du se historiske byer, bukter og festninger, og lærer enda mer om Maltas historie mens man seiler langs Grand Harbour.

  copyright: Vanicsek Péter
 • Dag 6 Gozo
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Buss bringer oss helt nord på øya, til Cirkewwa. Etter ca 20 minutters ferjetur går vi i land på Gozo – en kupert, fruktbar og grønn øy med maleriske steder og landsbyer. Vår første attraksjon er Ggantija-templene, verdens eldste frittstående monument, eldre enn Egypts pyramider. Når vi entrer disse, reiser vi tilbake til 4000 år f.Kr. Fra vårt bussvindu passeres landsbyer hvor husene er bygget av kalkstein fra øya. Vi kommer til øyas hovedstad Victoria, der vi tar en litt lengre stopp. Vi besøker Citadellet som er den eldste bydelen og herfra har vi en fantastisk utsikt over øya. På torvet finner vi det lokale markedet. Kanskje noen vil ta med seg litt av den spesielle geitosten Gozo er kjent for, eller hva med en håndstrikket genser? Etter felles lunsj smaker det godt med en kopp kaffe i den koselige fiskerlandsbyen Xlendi. Fortausrestaurantene ligger som perler på en snor og virker innbydende på alle som tar spaserturen ned til strandkanten. Utpå ettermiddagen drar vi med ferjen tilbake til Malta.

 • Dag 7 Den blå grotte (Frivillig utflukt)
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  I dag står øyas sørlige del på vår besøksliste. Fra bussvinduet kikker vi på et landskap veldig forskjellig fra vårt. Malta har lite trær, men har til gjengjeld mengder av kaktusplanter som brukes som hekker, dyrefôr og noen har spiselige frukter. Palmer finnes, likeledes en rik flora – store kontraster til områder med goldt og karrig jordsmonn. Mange områder er som lappetepper, delt av høye steingjerder. Den blå grotte er en av øyas store severdigheter. Er været og sjøen på vår side, kan du bli med på en opplevelsesrik tur i 8-mannsbåter på besøk til seks forskjellige grotter. Lyset, korallene og mineralene skaper en trolsk stemning. Fiskelandsbyen Marsaxlokk møter oss med et fargerikt marked. Her kan vi få kjøpt broderte duker, heklede handlekurver, glass, keramikk, hjemmestrikkede gensere, syltede kapers og deilig nougat. Byen har landets største fiskerihavn, og det bor fiskere i hvert eneste hus langs moloen. Båtene deres er et syn – velholdte og malt i glade farger.

 • Dag 8 «De tre byer» og hjemreise
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj

  Proppet med sol og varme, velsmakende måltider, mange sanseinntrykk og trivelige dager med hyggelige medreisende, må vi bare konstatere at vår reise nærmer seg slutten. Vi sjekker ut av hotellet på formiddagen. Vi skal få fine opplevelser også denne dagen.

  «De tre byer» har alle spilt heroiske roller i Maltas historie, og vi skal stifte et nærmere bekjentskap med dem i dag. De består av Vittoriosa, Senglea og Cospicua, selv om de betrakter seg alle som selvstendige og særegne, henger de sammen og er i gåavstand fra hverandre. Det var Napoleon som begynte å kalle dem «De tre byer» som et ledd i psykologisk krigføring hvor han spilte dem ut mot hverandre. Og det lykkes, alle tre gikk i krig mot hverandre slik at de helt glemte franskmennene. Vi skal besøke dem alle, det blir servert en felles lunsj, og alt i alt en perfekt avslutning på dette flotte oppholdet på Malta. Flyet vårt går direkte til Oslo, og vi lander på Gardermoen like etter midnatt. Bussen står da klar til å kjøre oss tilbake til Hokksund.

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:

Fly Oslo – Malta t/r
Flyavgifter
Busstransport i henhold til program
7 netter i delt dobbeltrom
7 frokoster
3 lunsjer
6 middager
Vin, øl og mineralvann til inkluderte lunsjer og middager
Utflukter iflg program
Tips
Reiseleder fra Norsk Tur

Frivillige utflukter har bindende påmelding. Vi tar forbehold om nok påmeldte for gjennomføring av disse utfluktene.
Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.