29. mai - 01. juni 2023

Manger Frivilligsentral til Telemark

Copyright Jon Inge Nordnes

Telemark har mye å by på både med hensyn til kultur og historie. Dessuten ligger Telemark på topp i værstatestikken, med flest soldager i året. Det gjør jo ingenting når man skal på besøk!

Reisen starter med cruise fra Bergen til Kristiansand via Hirthals med Fjord Line. Om bord skal vi nyte god mat og drikke krydret med topp underholdning. Kanskje det frister med en tur i Tax-free butikken? Vel fremme i Telemark får du en nydelig ferd på Telemarkskanalen, en av Norges fremste turistattraksjoner – også for nordmenn. Hotellet for reisen er Straand Hotell. Helt siden 1864 har hotellet sørget for trivsel og god service til sine gjester. De gode tradisjonene og gjestfriheten, som har gåttt i slekters gang i mer enn 150 år, sitter fremdeles i veggene og gjør at du føler deg som hjemme. Her bor og lever man godt med flotte fasiliteter, som blant annet badebasseng og sauna, uteterrassse, dansebar og en svært god restaurant.

Dagsprogram

Dag 1
Bergen - Kristiansand
Dag 2
Kristiansand - Vrådal
Dag 3
Slusetur på Telemarkskanalen og besøk på Øvre Verket
Dag 4
Hjemreise via Haukeli til Manger
Fjordline Stavangerfjord
Copyright Erik Ask
Fjord-Line-taxfree shopping norge
Copyright Morten Wanvik
epler hardanger norge
Copyright Hardanger sasftogsiderfabrikk
Straand Hotel stue
Copyright: Straand Hotel

Program

 • Dag 1 Bergen - Kristiansand
  Inkluderte måltider: Middag

  Avreise fra Manger kl. 11:00. Vi ankommer Hurtigruteterminalen og sjekker inn på Fjord Line som skal ta oss til Kristiansand med avgang kl. 13:30. Om bord kan du benytte deg av skipets fasilitetet eller bare nyte seilanes langs Norges sørvestlige kyst. Det blir buffet i Commander buffet Restaurant kl. 19:30. Utpå kvelden åpner Tax-free butikken, og du kan svinge deg i muntre toner i Fjord Lounge.

  Copyright Jon Inge Nordnes
  Copyright Jon Inge Nordnes
 • Dag 2 Kristiansand - Vrådal
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Vi ankommer Kristiansand kl. 12:25, og kjører til Vrådal med stopp underveis for å spise lunsj. Vel framme sjekker vi inn på Straand Hotell for de neste 2 nettene. Om kvelden samles vi til middag i hotellets restaurant.

  Copyight: Telemark Brandimage
  Copyright: Straand Hotel
 • Dag 3 Slusetur på Telemarkskanalen og besøk på Øvre Verket
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Etter en god frokost på hotellet skal vi oppleve et  levende kulturminne som  har beholdt preget fra forrige århundre, Telemarkskanalen. Her finnes sluser med fine steinmurte vegger, de opprinnelige støpejernsinnretninger for manøvrering av sluseportene, gamle slusevokterboliger, vaktstuer, vakre parker og gamle brygger – og alt er autentisk. Dagens etappe er strekningen mellom Ulefoss og Lunde. Opplev både Telemarkskanalen, industrihistorie på Øvre Verket og deilig lokalmat i løpet av noen timer.  Bussen kjører fra hotellet langs kanalsiden på en sjarmerende landevei til Lunde.

  Vi går ombord i båten som seiler fra Ulefoss sluse og nedover kanallandskapet til Lunde sluse. Strekningen inkluderer både Eidfoss og Vrangfoss sluser. Sistnevnte er det største sluseanlegget i Telemarkskanalen med en løftehøyde på 23 meter. Her får man se slusevokterne i aksjon i det båten sluses nedover i kanal landskapet. En unik opplevelse som kun kan oppleves her! Ferden nedover den historiske vannveien byr også på panoramautsikt til vakker natur.

  Etter turen spiser vi lunsj og besøker Øvre Verket, en samling fredede arbeiderboliger som tilbyr gavebutikk, utstillinger og lokalt håndverk. På omvisningen får du høre om hvordan det var for en arbeider på Ulefoss Jernværk å bo her.

  Vi er tilbake på hotellet utpå ettermiddagen, og møtes for felles middag her på kvelden.

  Copyright: Kåre S Pedersen
  Copyright: Kare Pedersen
 • Dag 4 Hjemreise via Haukeli til Manger
  Inkluderte måltider: Frokost

  Denne siste morgenen gjør vi oss klare for hjemreisen til Manger. Men turen er ikke over ennå, og i dag kan du se frem til store naturopplevelser!

  Vi kjører til Dalen – Åmot – Haukeli. Deretter fortsetter vi på E134 til Jondal, fergen til Tørvikbygd- og videre til Manger. Vi stopper for lunsj underveis. Idet vi kjører siste etappe kan vi si oss enige i at denne turen har gitt oss en følelse av å ha vært en svipptur til utlandet!

  Copyright: Morten Knudsen

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 7 990,- pr. person

Tide turbuss hele reisen inkl. bom/ferjer
1 natt i innvendig delt dobbellugar ombord på Fjord Line
2 netter i delt dobbeltrom på Straand Hotel Vrådal
3 frokoster
3 lunsjer
3 middager (hvorav en på Fjord Line inkl. drikke)
Reise på Telemarkskanalen Ulefoss – Lunde
Reiseleder fra Mager Frivilligsentral

Tillegg per person:
 • Enkeltrom kr 700,-
 • Enkellugar innvendig kr 730,-
 • Enkellugar utvendig kr 980,-
 • Dobbel lugar utvendig kr 150,-

Drikke til maten på hotellet

Dersom du ønsker faktura tilsendt per post, tilkommer det et gebyr på kr 79,- per faktura.

Påmelding (bindende) fortløpende innen 01.04.2023 til Norsk tur.

Vi tar forbehold om endringer i program, båt og busstider, samt eventuelle trykkfeil.

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 2000,- innbetales innen 14 dager.
Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren.
Restbeløpet betales 45 dager før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:
Innen 45 dager før: arrangør beholder et adm.gebyr på kr 500,- per person
Mellom 44 og 30 dager: arrangøren beholder innbetalte depositum
Mellom 29 og 16 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 15 til 0 dager: 100 % av totalt fakturert beløp

Betingelser ved påmelding 42 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 42 dager før avreise, må hele beløpet innbetales innen 2 virkedager.
Avbestilles turen etter betaling, beholder arrangøren 100 % av totalt fakturert beløp.
Ved manglende betaling innen fristen, kanselleres din reservasjon.

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring. Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.

Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven.
Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører.