22. - 26. april 2023

Mossiges Minde Reiseklubb til Utrecht

Opplev Nederland i blomsterprakt!

Nederland bugner av byer som innbyr til besøk, og på denne turen blir Utrecht vår base. Her bor vi på det flotte hotellet Inntel Hotel Utrecht midt i sentrum av byen, og dette gir gåavstand til shopping, kanalene, puber og restauranter samt forskjellige museum og severdigheter. Særlig kjent er nok Domtower som rager over byen. En av dagene skal vi besøke et renovert slott fra middelalderen, Kasteel de Haar. Det er nesten vanskelig å forestille seg livet slik det må ha vært her en gang! I løpet av turen besøker vi også Kaukenhofparken, Amsterdam, Gouda og Delft, og det blir en tur full av opplevelser og inntrykk. Bli med oss til Utrecht!

Dagsprogram

Dag 1
Ankomst Utrecht
Dag 2
Kaukenhof
Dag 3
Gouda og Delft
Dag 4
Kasteel de Haar
Dag 5
Amsterdam og hjemreise
white and brown concrete building beside body of water under blue sky during daytime
Copyright Tobias Kordt
outdoor cafes in both sides of canal
Copyright Jonne Mäkikyrö

Program

 • Dag 1 Ankomst Utrecht
  Inkluderte måltider: Middag

  Vi flyr direkte fra Stavanger til Amsterdam, på formiddagen. Bussen kjører oss fra flyplassen til Utrecht for innsjekk på hotellet Inntel Hotels Utrecht Centre. Etter innsjekk har vi tid til å slappe av etter reisen, eller kanskje utforske byen.
  På kvelden spiser vi felles middag.

 • Dag 2 Kaukenhof
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Det bugner av tulipaner i verdens største blomsterpark, og hvert år forsøker man å overgå det forrige året. Dette er en unik opplevelse, en uforglemmelig og inspirerende hage. Fra de ypperste blomsterløk-leverandører kan du kjøpe med deg de beste løker i alle regnbuens farger. En fargerik dag i et tulipan-univers! Lunsj er på egenhånd. Det er flere restauranter her å velge mellom.
  Vi spiser felles middag på kvelden.

 • Dag 3 Gouda og Delft
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Den milde nederlandske gulosttypen gouda, oppkalt etter byen Gouda, er dagens første severdighet. I Gouda besøker vi autentisk ostehus. Smaksprøver vil avgjøre om goudaen er bedre enn vår Norvegia. Vi spiser felles lunsj i Gouda, før turen går videre til Delft.
  Delft er porselensbyen i Nederland, kjent for sine vakre blå og hvite vaser, krukker, fat, figurer m.m. I dag er det kun Royal Delft fabrikken som produserer dette porselenet som har så høy kvalitet og er blitt et samleobjekt for mange. Vi får oppleve produksjonsprosessen og besøker museet som viser bedriftens utvikling gjennom flere hundre år.

  Vi spiser felles middag på kvelden.

 • Dag 4 Kasteel de Haar
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  I dag går turen til et unikt slott fra middelalderen. Historien forteller at slottet forfalt og at samme arkitekt som har designet det berømte Rijksmuseum sto for renovasjonen på vegne av baron Etienne van Zuylen van Nijevelt van de Haar. De hadde lange navn på den tiden! Det tok 20 år å ferdigstille Kasteel de Haar, men resultatet ble imponerende! Hvert år blir internasjonale kjendiser invitert til å besøke baronen og baronessen, og Coco Chanel, Roger Moore, Gregory Peck, Birgitte Bardot og Yves Saint Laurent har overnattet her. Etter omvisningen nyter vi en ærverdig “Afternoon Tea”.

  I kveld står en ny restaurant for tur, når middagen skal nytes.

  Copyright Sven de Koe
 • Dag 5 Amsterdam og hjemreise
  Inkluderte måltider: Frokost

  Kofferten pakkes og settes på bussen. Turen går i formiddag inn til kunst- og kulturbyen Amsterdam. Du kan besøke et av de flotteste kunstmuseene i Europa som Van Gogh eller Rijksmuseet. Vandre gatelangs og nyte bygninger fra en svunnen tid, besøke det fargerike blomstermarkedet, oppleve båtlivet ved kanalene, eller la deg friste i byens shoppingområde. Hvorfor er Amsterdam kjent for diamanter? Det finner du ut i dag når vi får omvisning på et av byens diamantmuseum.
  Direktefly fra Amsterdam om ettermiddagen, slik at du lander i Stavanger tidlig kveld.

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:

Turpris kr 15 250,- per person

Fly Sola – Amsterdam t/r
Flyavgifter
1 innsjekket bagasje
Buss flyplass – hotell t/r
4 netter i delt dobbeltrom på Inntel Hotels Utrecht Centre
4 frokoster
1 lunsj
1 afternoon tea
4 middager
Utflukt til Kaukenhof inkl. inngang
Utflukt Delft & Gouda inkl. innganger
Utflukt til Kasteel de Haar inkl. innganger
Utflukt til Amsterdam hjemreisedagen inkl. inngang diamant museum
Reiseleder fra Norsk Tur

Enkeltrom kr 3500,-

Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.