Normandie

Sjarmerende landsbyer og spennende historie

Dagsprogram

 • Dag 1 Norge – Normandie
 • Dag 2 Caen, eplebrennevin og Bayeuxteppet
 • Dag 3 Dagen er din!
 • Dag 4 Kystperlen Etretat og Honfleur
 • Dag 5 D-Dagen (ekstra utflukt)
 • Dag 6 Hjemreise

Program

 • Dag 1 Norge – Normandie

  Vi flyr direkte fra Oslo om formiddagen, og lander etter få timer i Paris. Bussen står klar ved flyplassen og vi kjører nordover mot kysten. Underveis gjør vi imidletid et stopp i Giverny hvor vi besøker Claude Monets «verden». Her er huset, der han bodde fra 1883 til 1926, og hagen som gav inspirasjon til mange av kunstnerens mest kjente bilder. Motivene kjenner vi igjen, som den japanske broen og vannliljedammen. Her finner vi også den frodige normanniske hagen og en samling japanske trykk som betydde mye for Monets utvikling. Vi ankommer Caen sen ettermiddag, og herfra har vi et godt utgangspunkt for å utforske denne hyggelige delen av Frankrike. Hotellet ligger i sentrum, ved bredden av elven Orne. Felles middag om kvelden.

 • Dag 2 Caen, eplebrennevin og Bayeuxteppet

  Caen, byen som led store skader under kampene i juni 1944, men som er gjenoppstått i sin opprinnelige glans. Med sin normannerborg samt flere vakre kirker og klostre omgitt av hyggelige gater og torv, er det en av Normandies mest severdige byer. Her i normannernes gamle hovedstad finner vi borgen bygget av Wilhelm Erobreren og den vakre klosterkirken bygget av hans hustru Matilde. Etter en spasertur i Caen med lokalguide, tar vi turen ut av byen. Overalt langs veien ser vi epleplantasjer, og den musserende eplevinen, cider, er en populær tørsteslukker i Frankrike, mens
  calvados med sine 40 %, heller brukes til å avslutte et godt måltid! Vi besøker et calvados-brenneri for omvisning og smaksprøver før vi spiser felles lunsj. Om ettermiddagen legger vi veien innom Bayeux,
  Bli med til et av Frankrikes mest fascinerende områder, der både vikingen Gange-Rolf og normanneren Wilhelm Erobreren har satt sine tydelige spor. Vakkert bondelandskap, ville klipper og lange sandstrender danner rammen rundt et stort knippe opplevelser. Vi skal bli kjent med regionens spesielle historie, der minnene om “D-Day” og landgangen 6. juni 1944 er sentrale. Vår base blir Caen, hovedstaden i regionen Calvados, som har ry for utmerkede meieriprodukter og mye godt laget av epler! Her finnes vakre kystbyer og mange maleriske landsbyer, omgitt av frodige frukthager. Vi håper du vil være med oss på tur! Utsnitt av Bayeuxteppet
  Havnebyene i Normandie er populære og til tider svært travle internasjonalt som byr på mange godt bevarte middelalderhus i den gamle bykjernen rundt den vakre gotiske katedralen Notre-Dame. Den lille byen har spesielle bånd til Norge, blant annet gjennom sitt gymnas med norske utvekslingselever. Men det er Bayeuxteppet som har gjort byen berømt i hele verden. Det var Dronning Matildes ho damer som kort tid etter Slaget ved Hastings i 1066, laget denne enestående serien av vegg-tepper. Her skildres erobringen av England i 58 scener fra datidens liv og hendelser, brodert med flotte farger på lyst linstoff. Vi får noe tid på egenhånd i gamlebyen før turen går tilbake til Caen. Felles middag om kvelden.

  https://www.istockphoto.com/
 • Dag 3 Dagen er din!

  Dagen er til fri disposisjon. Man kan besøke den botaniske hagen som byen er kjent for. Byen er også hjemstedet for ”Memorial for Peace” som ble bygget i 1988 og viet D-Dagen. Her finnes blant annet en utstilling for Nobels Fredspris-vinnere og en for konfliktløsning i andre kulturer. Man kan ta en titt i de mange fine butikkene, eller slå seg ned på en av kafeene for å bare nyte den avslappende, franske følelsen. Middag på egenhånd om kvelden.

   

 • Dag 4 Kystperlen Etretat og Honfleur

  I dag har vi formiddagen på egenhånd. Vi spiser også felles lunsj før vi begynner dagens program.
  Vi starter utflukten med å kjøre gjennom Deauville, som ligger ved den engelske kanalen. Byen har siden 1800-tallet vært en fasjonabel badeby med vakre bindingsverkshus, og den lokale havnen har blitt et internasjonalt møtested for de rike og berømte. Turen går videre til sjarmerende Etretat. Det lille stedet er kjent for sine ruvende Alabasterklipper som stuper ned mot et smaragdgrønt hav, og for å ha inspirert mange av impresjonismens malere. Vi tar også et stopp i Honfleur, en av de eldste og meste kjente fiskerlandsbyene i Normandie. Vi skal besøke havnen fra 1600-tallet og de artige smugene som går inn til gamlebyen. Så slippes vi løs til å utforske den livlige byens små nisjebutikker og delikatesseforretninger. Her finnes det mye godt å ta med hjem. Det blir middag på en hyggelig restaurant i sentrum av Honfleur. Retur til Caen etter middagen.

 • Dag 5 D-Dagen (ekstra utflukt)

  Dagens utflukt står helt i landgangens tegn. Vi er nok ikke alene når vi besøker stedene som er knyttet til de alliertes landgang 6. juni 1944. I Arromanches besøker vi den enorme havnen og landgangsmuseet. Litt lenger nord kommer vi til Omaha Beach og den amerikanske krigskirkegården. Etter lunsj går turen ut til klippene ved Pointe-du-Hoc beliggende mellom Omaha Beach og Utah Beach. Her får vi se litt mer av kysten og utsikten over havet, samt synlige krigsminner som bunkerser og granathull på nært hold. På vei tilbake stopper vi i det lille tettstedet Villons-les-Buissons som fikk stort mediefokus i jubileumsåret for D-dagen 2014, da 3 gater med norske navn samt «Place Helland» ble innviet av Kong Harald. Sistnevnte er oppkalt etter krigsflygeren Johannes Helland som var den første allierte flygeren som landet på fransk jord under landgangen. Felles middag om kvelden.

 • Dag 6 Hjemreise

  Etter frokost sjekker vi ut av hotellet og forlater Caen og Normandie for denne gang. Vi flyr direkte fra Paris til Oslo, og vi lander på Gardermoen om ettermiddagen. Takk for en flott tur!

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Direkte fly Oslo – Paris tur/retur
Flyavgifter kr. 1040,-(med forbehold om endringer)
5 netter i dbl. rom på hotell i Caen
5 frokoster
2 lunsjer (dag to og fire)
4 middager
2 glass vin eller øl og mineralvann til inkluderte måltider
Utflukter i henhold til program
Inngangspenger i henhold til program
Tips
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg:

Frivillige utflukter har bindende påmelding. Vi tar forbehold om nok påmeldte for gjennomføring av disse utfluktene.
Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Norsk Tur arrangerer kvalitetsturer over hele verden. Lang erfaring og solide rutiner, samt et rikt nettverk av kontakter sørger for at du som kunde får kvalitet i alle ledd. 

Følg Norsk Tur: