NORSK TUR TIL ATHEN OG POROS

Få steder kan skilte med så vakker natur i skjønn forening med fascinerende minnesmerker. Athen er verdens mest moderne antikke by med en 3000 år lang historie. Her er kontrastene store, fra tempelet på Akropolis som troner over byen til et yrene folkeliv i gamlebyen Plaka. Vi vet at øyhopping i Hellas er en drøm for mange, og vi skal tilbringe de siste dagene på øya Poros, kjent for sin vakre natur og hvite småhus som klynger seg oppover åssidene med blåmalte dører, koselige smug og gatekafeer. På naboøya Hydra har tiden stått stille, så her frakter esler og muldyr fremdeles folk og varer rundt på øya. Bli med og opplev natur og kultur, god mat og drikke, ja en ekte gresk middelhavsferie! Dette tror vi blir en hyggelig og opplevelsesrik tur på alle vis!

Dagsprogram

 • Dag 1 Norge – Athen
 • Dag 2 Plaka og Akropolis
 • Dag 3 fra Athen til Poros
 • Dag 4 Bli kjent med Poros
 • Dag 5 Frivillig utflukt til øya Hydra
 • Dag 6 Den søte lediggang..
 • Dag 7 Fra Poros til Athen, og hjemreise

Program

 • Dag 1 Norge – Athen

  Vi flyr fra Norge om morgenen, og etter en mellomlanding i København lander vi i Athen midt på dagen. Vårt gode 4-stjerners hotell ligger sentralt ved gamlebyen Plaka med imponerende Akropolis som nærmeste nabo. Etter innsjekk kan de som vil, bli med på en liten spasertur i Plaka, som har et stort utvalg av kafeer og restauranter. Om kvelden møtes vi til en felles middag på hotellet.

 • Dag 2 Plaka og Akropolis

  Gled deg til formiddagens rusletur hvor vi i løpet av noen timer spaserer igjennom Hellas fascinerende historie. Athen er nå en av Europas mest besøkte byer, og det er ikke uten grunn. Her er imponerende oldtidskunst vevd sammen med nyere tidsepoker, og uansett hvor vi beveger oss, gir byen oss et sus av tradisjon og funksjonalitet. Gamlebyen med sin antikke kunst, massevis av intime spisesteder, et imponerende utvalg av fargerike forretninger og oaser hvor man bare kan nyte folkelivet er vel verdt et besøk. Og det beste av alt – denne store bydelen er bilfri – noe som gjør at vi kan gå rundt og virkelig nyte alt vi ser og opplever. Et av verdens underverker, Akropolis, troner majestetisk over byen og har voktet den i over 2500 år. Jo mer vår engasjerte lokalguide forteller om livet i Athen, hvor majestetiske byggverk var selve kjernen i tilværelsen på denne tiden, jo mer imponert blir vi etter hvert som vandringen tar oss til toppen av et byggverk uten sidestykke. Dimensjonene og de harmoniske proporsjonene er imponerende – for en byggekunst! Og vi belønnes med en utsikt man sent vil glemme. Lunsjen denne dagen er på egenhånd, og vi er sikre på at en god og velsmakende lunsj med greske råvarer, kanskje akkompagnert av et deilig glass hvitvin, gir dere ny energi til å oppleve enda mer. Noen vil bare nyte gode ettermiddagstimer, mens andre har blitt så fascinert av Hellas storslåtte historie at de ønsker å gå på museumsbesøk. Utvalget er stort, vi anbefaler det nye Akropolis Museum. Museet har fått mange internasjonale priser og blitt kåret til et av verdens viktigste muséer. Det Nasjonale Arkeologiske Museum kan også anbefales med sine kunstskatter samlet fra hele Hellas. Vi samles til middag i Plaka om kvelden.

 • Dag 3 fra Athen til Poros

  Vi sjekker ut fra hotellet og tar plass i bussen som skal kjøre oss gjennom naturskjønne Argolis, rik på kultur og historie fra en svunnen storhetstid. Et av høydepunktene på turen er den imponerende 6.3 km lange Korint-kanalen mellom Korintbukta og Saroniabukta i Egeerhavet. Den skjærer seg igjennom det smale Korintstredet som skiller Peloponnes fra resten av Hellas. Flere av antikkens herskere drømte om å bygge en kanal her allerede på 600-tallet f. Kr. Men kanalen ble ikke påbegynt før i 1881, og sto ferdig 12 år seinere. Landskapet er grøderikt, og vi nyter synet av oliventrær, druemarker og sitrusfrukter fra bussvinduet. Vi gjør et stopp i Epidaurus med sine ruiner som er på UNESCOs liste over verdens kulturarv, og innskrifter på stedet forteller om utrolige helbredelser. Pasientene hadde med seg store offergaver, noe som ga velstand til byen. Dagens lunsj spiser vi i den vakre havnebyen Nafplio. Den er bygget på bysantinsk tid men senere kjøpt av venetianere, noe den også bærer preg av i dag med sine balkonger, fargerike bygninger og smale brostenslagte gater. Tilslutt skimter vi øya Poros med sine kritthvite greske bygninger, og den lille ferjen bringer oss fra fastlandet over til øya som skal være vårt bosted de neste dagene. Poros ønsker oss velkommen med en frodig vegetasjon, idylliske badebukter, maleriske bygninger og et blått klokketårn på toppen av øyas eneste by. Vårt hotell ligger i en bukt et stykke fra sentrum, og med en flott utsikt over mot til byen. Felles middag på hotellet om kvelden.

 • Dag 4 Bli kjent med Poros

  Poros tilhører de Saroniske øyer og ligger på det nærmeste bare 370 meter fra fastlandet. Den sjarmerende lille øya med sine 5000 fastboende har en lun beliggenhet, mye kultur og historie og ekte gresk atmosfære. Man blir forbauset over å finne en så idyllisk øy bare to timers båttur fra hovedstaden! Vi tar en felles spasertur for å bli kjent – langs bryggene hvor seilbåter er et kjent syn, på smale, brosteinsbelagte gater som snirkler seg oppover i landskapet omkranset av fargerike bougainvilleablomster. Poros har også små spennende butikker med et fargerikt vareutvalg. I dag velger du selv hva du ønsker å spise til lunsj og middag. Øya er kjent for sine gode fiskerestauranter som ligger på rekke og rad nede ved havna. Men ønsker du kjøtt, pasta eller pizza – valget er ditt, her serveres det meste. Og til alle måltid – ikke glem den tradisjonelle greske salaten og et lite glass Ouzo, grekernes mest populære drikke. Felles middag på restaurant om kvelden.

 • Dag 5 Frivillig utflukt til øya Hydra

  I dag skal vi se mer av de Saroniske øyene. En båttur blant greske øyer er en fascinerende opplevelse, noen øyer er bebodde, mens andre duver majestetiske ute i havet, men kan friste med idylliske og intime bukter. Vi har valgt å ta deg med til “kunstnernes øy”, Hydra. Henry Miller skrev om Hydra “En øy laget ved kunstneres lek. Alt skapt av intet”. Mange regner den som en av de best bevarte og tradisjonsrike av de greske øyene. Øyas arkitektur er listet som UNESCO minnesmerke. Når vi kommer inn i det lille havnebassenget imponeres vi av hvordan husene klamrer seg oppover åsryggene. Øya er bilfri, her fraktes alt med esel og muldyr. Vi tar deg med på en liten vandretur for å se hvordan menneskene bor og lever, før du kan gå på egen oppdagelsesferd. Noen ønsker en lang og rikholdig lunsj, mens andre er ivrige etter å kikke rundt i øyas mange butikker, eller ta seg en behagelig dukkert. Vi drar tilbake til Poros utpå ettermiddagen med mobilen full av fargerike fotomotiver. Middagen i kveld er på egenhånd.

 • Dag 6 Den søte lediggang..

  Oppholdet på denne paradisøya nærmer seg slutten, men det er heldigvis en dag igjen til å utforske hva Poros har å by på. Å vite at dagen er din på en gresk øy gir deg flere valg. En vandretur hvor du underveis stopper og tar deg en velfortjent dukkert, en drosjetur rundt hele øya hvor sjåføren tar deg med til de mest pittoreske stedene, en slentretur rundt i Poros sentrum, eller tilbringe dagen på en solseng med sjøen som nærmeste nabo – valget er ditt! Om kvelden spiser vi turens avslutningsmiddag sammen og deler dagens opplevelser.

 • Dag 7 Fra Poros til Athen, og hjemreise

  Etter gode dager med mange inntrykk, sier vi i dag farvel til vårt greske paradis. Vi har vært på utflukter, hatt tid på egenhånd, forsynt oss av greske delikatesser og velsmakende vin. Om morgenen går vi om bord i ferjen som i løpet av et par timer tar oss inn til havnebyen Pireus. Vi seiler via den Saroniske gulfen og nyter synet av andre greske øyer og aktiviteten på sjøen. Fra Pireus busser vi til flyplassen, og etterhvert sitter vi på flyet og kan se tilbake på mange gode minner og opplevelser i trivelig selskap med andre reisende.

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:

Fly Oslo – Athen t/r med SAS

Busstransport i henhold til program

2 netter i dobbeltrom på 4* hotell i Athen

4 netter i dobbeltrom på 4* hotell på Poros

6 frokoster

1 lunsj

5 middager

Utflukter som beskrevet i programmet

Reiseleder fra Norsk Tur AS

Tillegg:

Frivillige utflukter har bindende påmelding. Vi tar forbehold om nok påmeldte for gjennomføring av disse utfluktene.
Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Norsk Tur arrangerer kvalitetsturer over hele verden. Lang erfaring og solide rutiner, samt et rikt nettverk av kontakter sørger for at du som kunde får kvalitet i alle ledd. 

Følg Norsk Tur: