26. - 29. april 2024

Kraków

– Polens kulturelle hjerte

Bli med til byen som har rykte på seg for å være landets vakreste by. Her kan du oppleve kongelig storhet, Øst-Europas eldste universitet, den forrige pavens fødested og det største middelaldertorg i Europa. Kraków er en by det er lett å bli avhengig av, og hit kommer du gjerne tilbake.

Dagsprogram

Dag 1
Bergen - Kraków
Dag 2
Halvdagsutflukt til Saltgruvene i Wieliczka
Dag 3
Heldagsutflukt til Auschwitz
Dag 4
Hjemreise
Photo by zanna-76
people walking on street near concrete buildings
Photo by Jacek Dylag

Program

 • Dag 1 Bergen - Kraków
  Inkluderte måltider: Frokost

  Vi flyr direkte fra Flesland lander i Kraków på formiddagen. Buss til hotellet.

  Photo by Roman_Polyanyk
 • Dag 2 Halvdagsutflukt til Saltgruvene i Wieliczka
  Inkluderte måltider: Frokost

  Etter frokost går turen til Wieliczka og saltgruvene. Her finnar man et utrolig underjordisk anlegg, og Europas eldste saltminnegruve. Salt var engang mer verdt enn gull. pg det har vært søkt etter salt her i over 700 år- UNESCOs første kulturarvliste sammenlignet saltgruven med store monumenter som Pyramidene, Versailles og Maj Mahal. Den samlede lengden av gruven er 300 km lang, men bare 4,5 km er åpent for turister. Ruta går gjennom de eldste delene av gruven. hvor arbeidere har hugget ut kapeller, kunstige sjøer og statuer. Saltgruvene har en helsemessig effekt på astmatikere og allergigere da det ikke finnes allergener nede i minene og de har derfor en rensende effekt.

  Resten av dagen er til fri disposisjon.

 • Dag 3 Heldagsutflukt til Auschwitz
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  I dag skal vi oppleve en av de mest minneverdige leksjonene i Europas moderne historie Auschwitz Birkenau. Auschwitz bestod av tre hovedleire og rundt 40 tillegsleire fra mars 1940. Den første leiren ble bygget for ikke-tyske fanger og i løpet av 1942 utgjorde de jødiske fangene halvparten av antall fanger i leiren.

  I dag er leiren et symbol på menneskets grusomhet mot sine medmennesker i det 20. århundre. Museet bærer vitne om en av de størte forbrytelsene begått mot menneskeheten. Auschwitz kom på UNESCOs verdensarvliste i 1979. Besøkene kan i dag oppleve leiren, med brekkene, gasskamrene og krematoriene, og se unike, historiske arkiver. Hit drar tusenvis av turister og skoleklasser hvert år og vi skal i dag tilbringe dagen her.

  Felles middag på kvelden.

  Photo by Jean Carlo Emer
  Photo by Victor Malyushev
 • Dag 4 Hjemreise

  Du har formiddagen fri til å se mer hva Kraków har å by på før vi tar buss til flyplassen på ettermiddagen.

  Photo by Severinus Dewantara

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 8 750,- pr. person

Fly Bergen – Krakow t/r
Transport flyplass – hotell t/r
3 netter i delt twinrom på Puro Old Town 4*
3 frokoster
1 middag søndag kveld
Halvdagsutflukt til Saltgruvene
Heldagsutflukt til Auschwitz
Lokal guide ved ankomst og på utflukter

Tillegg per person:
 • Enkeltrom kr 1 850,-
Valgfrie aktiviteter
 • Jeg ønsker å bli med til Auschwitz

Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 2000,- innbetales innen 14 dager.
Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren.
Hvis depositum ikke er kommet på Norsk Tur sin konto senest 2 dager etter forfall, kan arrangøren heve avtalen.

Restbeløpet betales 8 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:
Innen 105 dager før: arrangør beholder et adm.gebyr på kr 1000,- per person
Mellom 104 og 56 dager: arrangøren beholder innbetalte depositum
Mellom 55 og 32 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 31 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Flyavgift refunderes i samsvar med flyselskapenes refusjonsregler.

Betingelser ved påmelding 56 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 56 dager før avreise, må hele turprisen innbetales innen 2 virkedager.
Avbestillingsregler:
Mellom 55 og 32 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 31 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring. Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.

Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven. Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører

Informasjon om tilslutningsfly
Flytider
Flytidene oppført i programmet er i henhold til dagens tider oppgitt av flyselskapene. De endelige tidene vil først bli bekreftet ved billettutstedelse som skjer ca 3 uker før avreise.
Ved vesentlige tidendringer eller endring av flyselskap før billettutstedelse, vil informasjon bli gitt.

Tilslutningsfly
Ønskes utreise fra en annen flyplass i Norge, er vi behjelpelig med dette. Vennligst kontakt oss i god tid før avreise, og du vil motta et pristilbud fra oss.
Vi booker en gjennomgående billett der dette er mulig, noe som betyr at ved eventuelle forsinkelser er du ikke selv økonomisk ansvarlig.

Tilslutningsfly booket på egenhånd
Hvis du bestiller tilslutningsbillett på egenhånd, vil den ikke bli gjennomgående og du er selv økonomisk ansvarlig.
Ved forsinkelser slik at du ikke når gruppens fly på utreisen eller ditt tilslutningsfly på hjemreisen, er du ansvarlig for å dekke kjøp av ny billett til/fra destinasjonen.
Vi anbefaler at du booker med god tidsmargin til oppsatt avgang med gruppen, minimum 3 timer før avgang. Normalt får du ikke sendt din bagasje gjennomgående til den destinasjonen du skal til, men må ta bagasjen ut og sjekke denne inn på nytt for din videre reise. Dette gjelder både ut- og hjemreise.
Dersom gruppens flytider endres, må du selv dekke kostnaden for endring av tilslutningsbillett eller evt. kjøp av ny billett, hvis denne er kjøpt på egenhånd.
Vær også oppmerksom på at hvis utreisebilletten ikke benyttes, er det mange flyselskap som automatisk kansellerer returbilletten.
Dersom den bestilte reisen blir kansellert, og du selv har bestilt tilslutningsbillett, dekkes ikke denne kostnaden av Norsk Tur.

Flytider
26.april
 • 10:00 - 12:20
  Bergen Krakow
29.april
 • 13:00 - 15:20
  Krakow Bergen