22. - 26. september 2022

NROF til Normandie og Paris

Copyright Margarida Louro

Bli med til et av Frankrikes mest fascinerende områder, der både vikingen Gange-Rolf og normaneren Wilhelm Erobreren har satt sine tydelige spor. Vakkert bondelandskap, ville klipper og lange sandstrender danner rammen rundt et stort knippe opplevelser. Vi skal bli kjent med regionens spesielle historie, der minnene om D-Dagen og landgangen 6. juni 1944 er sentrale. Du får også torsdag kveld og hele fredagen i Paris hvor du kan få med deg de severdighetene du selv ønsker.
Vi håper du vil være med oss på tur!

Dagsprogram

Dag 1
Bergen - Paris
Dag 2
Paris
Dag 3
Paris - Caen
Dag 4
Caen
Dag 5
Hjemreise
people walking around pyramid landmark
Copyright Daniele D’Andreti
bread and wine
Copyright Alexandra Dementyeva
people riding on boat on river during daytime
Copyright Eric HOARAU
white boat on body of water near concrete buildings during daytime
Copyright James Wainscoat

Program

 • Dag 1 Bergen - Paris

  Ankomst Paris og transfer fra flyplassen til hotellet for innsjekk på Hotel Ibis Montmartre. Tre stjerners hotell som ligger sentralt til, med Moulin Rouge og et stort antall restauranter i nærheten. Herfra er det lett å komme seg rundt i Paris.

  I kveld tilbys det frivillig middag og show på Moulin Rouge. Dette er ikke bare en internasjonal kabaret og et verdensberømt show, men også en institusjon som går helt tilbake til 1889 da le Moulin startet sin aktivitet. Gjennom årene har kabareen blitt kjent, ikke minst på grunn av maleren Toulouse-Lautrec som laget plakatene og de fantastiske danserne. I dag er teateret stort og flott med aircondition, og man ser bra fra alle bordene. 60 profesjonelle dansere, les Doriss girls, sørger for flott underholdning med over 1000 kostymer med strutsefjær, glans og glitter.

  www.istockphoto.com
  Copyright Liam McGarry
 • Dag 2 Paris
  Inkluderte måltider: Frokost

  Program i Paris kommer.

  I kveld tilbys det frivillig middagscruise på Seinen. Elven Seinen deler Paris, og selv om man tidligere på dagen kanskje har sett mange av severdighetene, er det noe helt spesielt å se dem fra vann siden. Cruiset begynner ved Eiffel tårnet og følger “venstre” bredd til finanssenteret i Bercy, før den returnerer langs “høyre” bredd. Båten har store glassflater på hver side slik at alle får godt utsyn til det som er utenfor.

  Copyright Alex Harmuth
  Copyright Joe deSousa
 • Dag 3 Paris - Caen
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Vi sjekker ut fra hotellet og tar fatt på kjøreturen mot Normandie. Underveis tar vi en titt på den vakre byen Rouen, den historiske hovedstaden i Normandie. Vi tar en spasertur med en lokal guide gjennom gamlebyen, som med sin trehusbebyggelse, berømte katedral og mange kirker, i dag står på UNESCOs Verdensarvliste.
  Her får vi blant annet et møte med historien om Olav Haraldsson som ble døpt her i ca. 1013, og hvor Jeanne d’Arc ble dømt på bålet i 1431.

  Vi fortsetter videre med buss til Caen, og sjekker inn på Zenith Hotel Caen. Hotellet byr på moderne komfort og en avslappet atmosfære. Hotellet har egen restaurant og bar samt uteterrasse. Det er en behagelig spasertur fra hotellet og inn til gamlebyen.

  Felles middag på kvelden.

  Photo by Léonard Cotte
 • Dag 4 Caen
  Inkluderte måltider: Frokost

  Eget program i Caen – mer informasjon kommer.

 • Dag 5 Hjemreise
  Inkluderte måltider: Frokost

  Vi sjekker ut fra hotellet etter flotte dager i Frankrike. Bussen tar opp til Paris hvor vi flyr tilbake til Norge.

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 6 990,- pr. person

Fly Bergen – Paris t/r med KLM
Flyavgifter (med forbehold om endring)
Busstransport flyplass – hotell i Paris
Buss hotell i Paris – hotell i Caen
Buss hotell i Caen – flyplassen i Paris
2 netter i twin/dobbeltrom på 3* hotell i Normandie
2 netter i twin/dobbeltrom på 3* hotell i Paris
4 frokoster
1 middag i Caen

Tillegg per person:
 • Enkeltrom kr 2 400,-
 • Moulin Rouge: Dinner and Show kr 2 050,-
 • Dinner cruise fra kr 1 100,-

Måltider utover det som er beskrevet
lokalguide ved ankomst
Reiseleder fra Norsk Tur AS

Frivillige utflukter har bindende påmelding. Vi tar forbehold om nok påmeldte for gjennomføring av disse utfluktene.
Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 2000,- innbetales innen 7 dager.
Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren.

Restbeløpet betales 8 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:
Innen 105 dager før: arrangør beholder et adm.gebyr på kr 1000,- per person
Mellom 104 og 51 dager: arrangøren beholder innbetalte depositum
Mellom 50 og 36 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 35 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Flyavgift refunderes i samsvar med flyselskapenes refusjonsregler.

Betingelser ved påmelding 45 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 45 dager før avreise, må hele beløpet innbetales innen 2 virkedager.
Avbestilles turen etter betaling, beholder arrangøren 100 % av totalt fakturert beløp.
Ved manglende betaling innen fristen, kanselleres din reservasjon.

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring. Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.

Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven.
Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører.

INFORMASJON OM TILSLUTNINGSFLY

Flytider
Flytidene oppført i programmet er i henhold til dagens tider oppgitt av flyselskapene. De endelige tidene vil først bli bekreftet ved billettutstedelse som skjer ca 3 uker før avreise.
Ved vesentlige tidendringer eller endring av flyselskap før billettutstedelse, vil informasjon bli gitt.

Tilslutningsfly
Ønskes utreise fra en annen flyplass i Norge, er vi behjelpelig med dette. Vennligst kontakt oss i god tid før avreise, og du vil motta et pristilbud fra oss.
Vi booker en gjennomgående billett der dette er mulig, noe som betyr at ved eventuelle forsinkelser er du ikke selv økonomisk ansvarlig.

Tilslutningsfly booket på egenhånd
Hvis du bestiller tilslutningsbillett på egenhånd, vil den ikke bli gjennomgående og du er selv økonomisk ansvarlig.
Ved forsinkelser slik at du ikke når gruppens fly på utreisen eller ditt tilslutningsfly på hjemreisen, er du ansvarlig for å dekke kjøp av ny billett til/fra destinasjonen.
Vi anbefaler at du booker med god tidsmargin til oppsatt avgang med gruppen, minimum 3 timer før avgang. Normalt får du ikke sendt din bagasje gjennomgående til den destinasjonen du skal til, men må ta bagasjen ut og sjekke denne inn på nytt for din videre reise. Dette gjelder både ut- og hjemreise.
Dersom gruppens flytider endres, må du selv dekke kostnaden for endring av tilslutningsbillett eller evt. kjøp av ny billett, hvis denne er kjøpt på egenhånd.
Vær også oppmerksom på at hvis utreisebilletten ikke benyttes, er det mange flyselskap som automatisk kansellerer returbilletten.
Dersom den bestilte reisen blir kansellert, og du selv har bestilt tilslutningsbillett, dekkes ikke denne kostnaden av Norsk Tur.

Flytider
22.september
 • 06:05 - 07:45
  Bergen Amsterdam
 • 12:25 - 13:40
  Amsterdam Paris
26.september
 • 18:35 - 20:00
  Paris Amsterdam
 • 21:10 - 22:50
  Amsterdam Bergen