17. - 24. august 2024

Cruise i Kroatias vakre skjærgård

Bli med på en fantastisk uke i Adriaterhavets skjærgård. Kroatia har en vakker kyst med over tusen øyer, idylliske landsbyer og skjønn natur. Slapp av og oppdag sjarmen i den kroatiske skjærgården om bord på skipet MV Antonela, hvor kapteinen og hans mannskap tar vare på deg.

I løpet av dagen kan du sole deg, bade, snorkle og utforske Adriaterhavet, eller bare nyte den nydelige naturen vi seiler forbi på vei til vår neste øy. Om morgenen kan du ta med kaffen opp på dekk og bare lene deg tilbake og nyte dagen! Og hver dag serveres det deilig lunsj om bord. Underveis venter spennende steder og masse opplevelser når vi hver dag ankrer opp til et nytt sted.

Dagsprogram

Dag 1
Norge - Split - Trogir
Dag 2
Trogir - Zlarin - Sibenik
Dag 3
Sibenik - Skradin - Vodice
Dag 4
Vodice - Kornati - Zadar
Dag 5
Zadar - Primosten
Dag 6
Primosten - Vis
Dag 7
Vis - Bol - Milna
Dag 8
Hjemreise
Prokurative square in Split evening view through stone window, Dalmatia, Croatia

Program

 • Dag 1 Norge - Split - Trogir
  Inkluderte måltider: Lunsj

  Vi flyr direkte fra Sola eller Gardermoen til Split. Vi kjører buss til byen Trogir der skipet MV Antonela venter på oss og vi ønskes velkommen om bord av et hyggelig mannskap. MV Antonela er i Premium kategorien til rederiet Katarina Line. Det er totalt 18 lugarer og fellesområdene med soldekk og restaurant.

  Kokkene om bord er i gang med lunsjen allerede når vi kommer, og mens mannskapet tryller bort kofferter og bagger, spiser vi lunsj i skipets restaurant. Etter lunsj tar vi en spasertur i den vakre middelalderbyen Trogir med lokal guide. Byen er på UNESCOs liste over verdens kulturarv, og byen er et levende museum med en rekke hyggelige restauranter, små caféer og butikker innenfor murene. Gled deg!

 • Dag 2 Trogir - Zlarin - Sibenik
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj

  Den dalmatiske kysten byr på utallige muligheter, og hver dag vil kapteinen overraske deg med nye stopp. Vi seiler nordover, og målet vårt er den bilfrie øya Zlarin. Den idylliske øya er kjent for sine pinje- fiken og sypresstrær samt sandstrender og idylliske viker. Turen går videre til byen Sibenik. På 800-tallet, på en høyde 70 m.o.h., bygde tilflyttede kroatere forsvarsverket Sibenik som også er på UNESCO’s verdensarvliste. I dag er Sibenik en sjarmerende kystby med vakker renessansearkitektur, et imponerende rådhus, 24 kirker, steinbelagte trange gater, restauranter og små butikker.  I denne sjarmerende byen ble flere scener fra filmen «Game of Thrones» spilt inn. Vi besøker Sibenik med lokal guide.  Når det er tid for middag har byen et stort utvalg av restauranter å velge mellom.

  Copyright Alana Harris
 • Dag 3 Sibenik - Skradin - Vodice
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj

  Etter frokost seiler vi videre langs Kroatias flotte kyst. Et av dagens høydepunkter er den vakre nasjonalparken Krka, kjent for sine sjøer og fossefall. Vi legger til kai i den lille byen Skradin. Herfra skal vi over i båter som tar oss inn til nasjonalparken for å oppleve et av de imponerende fossefallene her. Vi spaserer med lokalguide og får en flott to timers tur.
  Tilbake i skipet vårt fortsetter vi vår seilas og utpå ettermiddagen ankrer vi opp i den livlige og populære byen Vodice. Her skal vi tilbringe natten. Gode restauranter i gamlebyen kan anbefales i kveld, her finnes det noe for enhver smak. Spasèr langs de flotte strendene, ta et kveldsbad eller besøke et av de spennende galleriene i byen.

  Copyright Sissel Nordhagen
 • Dag 4 Vodice - Kornati - Zadar
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj

  En god frokost, kaffe på dekk og en ny spennende dag ligger foran oss. Et av høydepunktene er nasjonalparken Kornati som består av 150 øyer og skjær og er den tetteste øygruppen i Middelhavet. Vi kjører slalåm gjennom dette nautiske paradiset som er rik på fisk i havet, samt sin kulturelle arv med historiske ruiner fra romerne og middelalderen.

  Avslapping, deilig lunsj om bord og kanskje et bad, vi stoler på at vår kaptein ivaretar vår glede ved en svømmetur i løpet av dagen.

  Dagens mål er Zadar, i 700 år har denne byen vakt beundring og nysgjerrighet. En lokalguide tar oss med inn i gamlebyen med sine trange gater, butikker og den vakre naturen tiltrekker turister året rundt. En kuriositet er verdens første sjøorgel og installasjon «Salute to the Sun». Et gigantisk instrument bygget inn i et av bryggeområdene, der musikken blir skapt av bølger fra havets strømninger. Restaurantene serverer mat fra ulike kulturer så her kan du få et spennende måltid. Den lokale likøren Marachino er en god avslutning på måltidet.

 • Dag 5 Zadar - Primosten
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj

  Turen i dag går til Primosten som i begynnelsen var en stor holme. Et idyllisk sted hvor folk begynte å bosette seg. Holmen lå nærme fastlandet og etter hvert fikk stedet murer, tårn og en vindebro som kunne heves og senkes til fastlandet. I dag er den kuperte holmen bebygd og bundet sammen med fastlandet. Stedet er kjent for en intim bebyggelse, monumenter, restauranter og butikker – her vil du trives! 

  Copyright Sissel Nordhage
  Copyright Benjamin Voros
 • Dag 6 Primosten - Vis
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj

  Seilasen i dag bringer oss til den ytterst bebodde øya i Kroatia, Vis. Her bor det kun 3500 mennesker og øyas skjønnhet er enda ikke oppdaget av for mange tilreisende. Den ble faktisk ikke åpnet for turister før i 1989. Gode havner, en fantastisk skjærgård og kupert og frodig natur i tillegg til en autentisk atmosfære og sjarme, er kjennetegnet på Vis. Navnet på øya betyr “den høyeste” og fjelltoppen Hum rager 587 m.o.h.

  Britene bygde Fort George i 1813, da de beseiret franskmennene på havet, og under 2. verdenskrig hadde Jugoslavia 9 militærbaser her. Statsleder Tito gjemte seg her for tyskerne i 1944, og Tito’s Cave er blitt en attraksjon. I 2017 kunne man møte både Pierce Brosnan og Meryl Streep på øya. For her ble hele Abba-filmen Mamma Mia 2 spilt inn, selv om handlingen i filmen skal utspille seg på en gresk øy.

  I kveld bør du smake på øyas sjømat og lokale vin – det er bare å glede seg! Blekksprut, sverdfisk, kongereker, tunfisk og kanskje hummer grilles på store griller på restaurantene.

  Copyright Max Mota
 • Dag 7 Vis - Bol - Milna
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Kroatias øyrike skal også i dag imponere og gi deg gode opplevelser. Dagens mål er øya Brac, som er en av Adriaterhavets største øyer med 14000 innbyggere og fjelltopper som rager opp til 800 m.o.h. Den berømte stranda formet som et horn som stikker ut i havet, villaer fra romertiden man kan dykke å se på 5 meters dyp, vingårder, klostre og landsbyer – her er mye for enhver smak.

  Midt på dagen gjør vi et lengre stopp i den lille byen Bol. Har du lyst til å oppleve den kjente strandtungen Zlatni Rat, kan du enten spasere eller ta sightseeingtog. Her er det alltid et yrende badeliv, så ta gjerne en dukkert du også. Stikk innom fargerike forretninger langs havnepromenaden, drikk noe forfriskende og smak på stedets iskrem.

  Det er lett å glemme avgangstiden vår i dag, for Bol er et hyggelig sted å være. Men vårt mål er Milna, en annen by på øya Brac, av venetianerne kalt “bukta med tusen skip “. Dette var favoritthavna til sjøfolk som seilte gjennom Adriaterhavet og den statusen har Milna beholdt. Husene er bygget av stein og ser ut som små kunstverk langs havna med stedets barokke kirke som kulisse.

  I kveld inviteres du til Captains Dinner om bord – vi skal nyte en god avslutningsmiddag sammen.

 • Dag 8 Hjemreise
  Inkluderte måltider: Frokost

  Tidlig morgen setter vi kursen tilbake til Split, og sjekker ut av båten. Vi tar en liten spasertur i Split med reiseleder før vi tar buss til flyplassen for direkte fly hjem til Sola eller Oslo hvis du har hatt utreise derfra.
  8 dagers behagelig ferie om bord på MV Antonela, sol, bad og god temperatur, blått hav og spennende øyer og havner – vi vet du kommer hjem med masse minner etter denne unike turen. Kanskje det frister til gjentakelse?

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 23 500,- pr. person

Fly Stavanger – Split t/r
Flyavgifter
1 innsjekket bagasje
Havneavgifter
Busstransport flyplass – skip t/r
7 netter i utvendig dobbelt lugar på nedre dekk på MV Antonela
7 frokoster
7  lunsjer
Captains Dinner
Ettermiddagste/kaffe/kjeks
Utflukt til Nasjonalpark Krka og inngangspenger
Inngangspenger til nasjonalparken Kornati
Lokale guider i Krka, Sibenik og Zadar
Reiseleder fra Norsk Tur

MV Antonela er i Premium kategorien til rederiet Katarina Line. Skipet ble bygget i 2007, er 33 m langt og 7,5 m bredt. Det er totalt 18 lugarer fordelt på 3 dekk. Fellesområdene inkluderer soldekk, sitteområde og restaurant.

Tillegg per person:
 • Dobbel lugar hoved dekk kr 1 200,-

Enkeltlugar på forespørsel
Tips til betjening om bord

Ønsker du avreise fra andre byer, skriv dette i kommentarfeltet ved bestilling og vi kontakter deg med pristilbud

Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 3000,- innbetales innen 14 dager.
Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren.
Hvis depositum ikke er kommet på Norsk Tur sin konto senest 2 dager etter forfall, kan arrangøren heve avtalen.

Restbeløpet betales 12 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:
Innen 105 dager før: arrangør beholder et adm.gebyr på kr 1500,- per person
Mellom 104 og 84 dager: arrangøren beholder innbetalte depositum
Mellom 83 og 36 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 35 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Flyavgift refunderes i samsvar med flyselskapenes refusjonsregler.

Betingelser ved påmelding 84 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 84 dager før avreise, må hele turprisen innbetales innen 2 virkedager.
Avbestillingsregler:
Mellom 83 og 36 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 35 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring. Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.

Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven. Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører

Informasjon om tilslutningsfly
Flytider
Flytidene oppført i programmet er i henhold til dagens tider oppgitt av flyselskapene. De endelige tidene vil først bli bekreftet ved billettutstedelse som skjer ca 3 uker før avreise.
Ved vesentlige tidendringer eller endring av flyselskap før billettutstedelse, vil informasjon bli gitt.

Tilslutningsfly
Ønskes utreise fra en annen flyplass i Norge, er vi behjelpelig med dette. Vennligst kontakt oss i god tid før avreise, og du vil motta et pristilbud fra oss.
Vi booker en gjennomgående billett der dette er mulig, noe som betyr at ved eventuelle forsinkelser er du ikke selv økonomisk ansvarlig.

Tilslutningsfly booket på egenhånd
Hvis du bestiller tilslutningsbillett på egenhånd, vil den ikke bli gjennomgående og du er selv økonomisk ansvarlig.
Ved forsinkelser slik at du ikke når gruppens fly på utreisen eller ditt tilslutningsfly på hjemreisen, er du ansvarlig for å dekke kjøp av ny billett til/fra destinasjonen.
Vi anbefaler at du booker med god tidsmargin til oppsatt avgang med gruppen, minimum 3 timer før avgang. Normalt får du ikke sendt din bagasje gjennomgående til den destinasjonen du skal til, men må ta bagasjen ut og sjekke denne inn på nytt for din videre reise. Dette gjelder både ut- og hjemreise.
Dersom gruppens flytider endres, må du selv dekke kostnaden for endring av tilslutningsbillett eller evt. kjøp av ny billett, hvis denne er kjøpt på egenhånd.
Vær også oppmerksom på at hvis utreisebilletten ikke benyttes, er det mange flyselskap som automatisk kansellerer returbilletten.
Dersom den bestilte reisen blir kansellert, og du selv har bestilt tilslutningsbillett, dekkes ikke denne kostnaden av Norsk Tur.

Flytider
17.august
 • 08:10 - 11:00
  Stavanger Split
24.august
 • 11:45 - 14:30
  Split Stavanger