30. september - 07. oktober 2024

Bli med til Salou på Spanias solkyst

Sol og varme, en hyggelig by, flott hotell og god mat!

Salou har i de siste årene blitt en populær by for de som liker sol og varme. Byen ligger i hjertet av Costa Daurada, kun en times kjøretur syd for Barcelona. Her nyter man rundt 300 soldager i året og denne kyststrekningen kan skryte av noen av de flotteste strendene i Spania. Salou har det vi forbinder med en ferieby – bading, hyggelige kafeer, restauranter som serverer deilig middelhavskost, promenadegate dekorert med frodige palmer og eksklusive villaer, og spennende forretninger med varer til fordelaktige priser. Hotellet vårt har et hyggelig uteområde med bassenger og solstoler.

Vi tilbyr frivillige utflukter for de som liker å ha en aktive ferie og se og oppdage så mye som mulig når de er på et nytt sted.

 

Dagsprogram

Dag 1
Norge - Barcelona - Salou
Dag 2
Informasjonsmøte
Dag 3
Frivillig tur til nabobyen Tarragona
Dag 4
Frivillig utflukt til nasjonalparken Montana de Prades
Dag 5
Nyt dagen!
Dag 6
Frivillig utflukt til Montserrat
Dag 7
Dagen er din - ta en vandretur på stranden til Cambrils
Dag 8
Salou - Barcelona - Norge

Program

 • Dag 1 Norge - Barcelona - Salou
  Inkluderte måltider: Middag

  Vi flyr direkte med Norwegian fra Stavanger til Barcelona, en flytur på ca 3 timer. Bussen står klar for å kjøre oss til Salou som ligger 1 time sydover.  Her sjekker vi inn på hotell Sol Costa Daurada. Hotellet vårt er et 4-stjerners hotell  med fasiliteter som gir oss et behagelig opphold.  Hotellet har et hyggelig uteområde, med solsenger. basseng og uteservering. Kort vei til  butikker, restauranter, promenaden og den lange stranden.

  Vi spiser både frokost og middag på hotellet under oppholdet – gled deg til bugnende og velsmakende buffeter.

 • Dag 2 Informasjonsmøte
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Etter frokost samles vi til  informasjonsmøte hvor vår reiseleder informerer om de forskjellige utfluktene som arrangeres i løpet av uken og hva man kan oppleve på egenhånd i og rundt Salou.

  Deretter blir det en felles spasertur i sentrum med reiselederen slik man du skal bli litt kjent. Og vår reiseleder er tilgjengelig under hele turen hvis du lurer på noe eller trenger hjelp.

  Noen ønsker å oppleve mest mulig når de er på tur, mens andre koser seg ved bassengkanten, går i butikker, opplever spennende spisesteder eller ligger på stranda. Det å vandre rundt i byen Salou er en fargerik opplevelse. Mange butikker lokker med billige varer, fortauskafeer og restauranter ønsker deg velkommen med god mat og drikke til rimelige priser. Og hver kveld samles vi på hotellet til hyggelig samvær og blir kjent med våre medreisende. Varme kvelder nytes i hotellets uteområde hvor kelnerne serverer det du måtte ønske.

   

 • Dag 3 Frivillig tur til nabobyen Tarragona
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Dette er en reise hvor du selv bestemmer hva du vil gjøre under oppholdet i Salou og du kan krydre dagene med det du måtte ønske. Noen vil bare nyte friheten og la dagene komme og gå, mens andre har lyst til opplevelser og utflukter.  Noen trives med å dra på oppdagelsesferd  og utforske steder på egenhånd, mens andre setter pris på organiserte utflukter.

  Etter frokost inviteres du til å være med til nabobyen Tarragona, som kun ligger ca. 20 minutter med buss eller tog fra Salou. Dette er også en strandby i regionen Catalonia som har mye historie de stolt viser frem til besøkende.
  Romerne bygde byen for over 2500 år siden. Selv i dag finner man storslåtte ruiner, et imponerende Amfiteater med plass til 15000 tilskuere, veddeløpsbane hvor romerne hadde hesteveddeløp, bymurer med tårn og et spennende arkeologisk museum med skulpturer, mosaikk og keramikk. Byen har fått sin plass på UNESCO’s verdensarvliste.
  Den storslåtte katedral, oppført på 1200-tallet med en bemerkelsesverdig fasade med utskårne buer, vindusdekorasjoner og store portaldører er et unikt byggverk. Byen har sin egen elegante Rambla, og vi garanterer at du vil kose deg med å rusle rundt i gamlebyen – handle, kikke på arkitektur og bygninger og finne en hyggelig restaurant som tilbyr deilige spanske fristelser. Kanskje en tapasrett  med lokale oster, smakfulle skinker, oliven, aioli og nybakt brød. Hva med en dukkert i Middelhavet etter lunsj, Tarragona har en flott sandstrand for de bade lystne. Vi har felleds avgang tilbake utpå tidlig ettermiddag.

  Tarragona spania
 • Dag 4 Frivillig utflukt til nasjonalparken Montana de Prades
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Etter en god frokost står bussen klar for dagens utflukt. Prades er et vakkert og pittoresk fjellområde, kun en times kjøretur inn i landet. Vi får en spektakulær busstur i denne nasjonalparken hvor fjellene rager opp  i 1000-meters høyde. og for hver sving bussen klatrer oppover i landskapet oppleves fantastiske panoramaer. Høyt over Middelhavet møter man vakker og frodig natur samt historiske og bevarte bygninger. Flere intime landsbyer passeres, og i fjellandsbyen Siurana, som ser ut som en eventyrlandsby med steinhus og brostein skal vi både ha en liten spasertur for å se på utsikten og spise dagens lunsj. Landsbyen ligger 730 m.o.h. og her bor det kun ca. 50 mennesker. Stedets kalksteins-klipper tiltrekker seg årlig mange klatrere og fotturister. Her oppe har man også en enestående utsikt til en stor  innsjø som ligger langt nede i terrenget under Siurana.

   

 • Dag 5 Nyt dagen!
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Nyt dagene ved Middelhavet.

  Sol, bad og varme gjør godt for kropp og sjel. Spasertur langt stranden eller på promenaden, late timer på en fortauskafe for å kikke på folkelivet, en god lunsj, noen handlekupp – mulighetene er mange. Rolige ettermiddagstimer – enten ved bassengkanten på hotellet eller med en god bok på din egen terrasse. og om kvelden samles vi igjen til middag og hyggelig samvær.

   

  Photo by Chen Mizrach
  Food served on plate with wine glass at table, elevated view
 • Dag 6 Frivillig utflukt til Montserrat
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Dagens utflukt er unik og storslått.  Vi kjører  en god time inn i landet og møter etter hvert en imponerende og spesiell fjellkjede. Med sine 1236 m.o.h. er Montserrat det høyeste punktet i det katalanske lavlandet.

  “Montserrat”  betyr “taggede fjell»  på katalansk. Navnet beskriver den særegne delen av fjellformasjonen, som er synlig på lang avstand i landskapet. Fjellet består av rosa sedimentære bergarter og er et helt spesielt syn i landskapet her. Turen opp til Montserrat tar omtrent en time, og på veien kjører vi gjennom vin- og cavaregionen Pendedes.

  Klosteret Santa Maria de Montserrat er et av Spanias viktigste religiøse steder og har alltid spilt en viktig rolle i det kulturelle og religiøse livet i Catalonia.

  Klosteret er imponerende både fra utsiden og innsiden. Vi får oppleve den storslåtte kongelige basilikaen hvor religiøse seremonier fremføres hvor hvor Europas eldste guttekor også av og til opptrer på messene.

  På egenhånd kan du besøke museet som har verker av blant annet El Greco, Salvador Dali og Picasso. Benediktinerklosteret er også kjent for La Moreneta (den mørke) en utskjæring fra 1100-tallet av Vår Frue av Montserrat som er Catalonias skytsengel.

  Etter besøket her spiser vi felles lunsj før bussen tar oss tilbake til Salou.

  Vel fremme blir det mulighet til  å besøke det gamle klosteret hvor den berømte fargede  Madonnaen befinner seg. Kanskje får vi oppleve guttekoret som ofte opptrer i kirken. Etter besøket blir det lunsj på en lokal restauranten før vi returnerer tilbake til Salou.

 • Dag 7 Dagen er din - ta en vandretur på stranden til Cambrils
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Middelhavet med nydelig temperatur, i dag anbefaler vi en rolig vandretur på stranden. I vanlig spasertempo tar turen 1 1/2 time. Men nyt dagen og bruk god tid på denne f lotte turen. Man kan faktisk vasse i vannkanten  helt bort til nabobyen Cambrils. Ta et bad underveis og sett deg  på en strandbar og nyt en forfriskende sangria. Fremme i Cambrils møter du strandpromenade og en hyggelig båthavn, et perfekt sted for dagens lunsj. Så kan du etterpå gå rundt i byens gågater med koselige forretninger. Cambrils gamle bydel er også verd et besøk. Vi tror du kanskje tar en taxi tilbake til Salou, en kjøretur på kun ca. 15 minutter.

   

 • Dag 8 Salou - Barcelona - Norge
  Inkluderte måltider: Frokost

  Vi sier farvel til vårt hotell og drar tidlig med buss til Barcelona og direktefly tilbake til Stavanger.

  En uke i Syden er tilbakelagt, og vi tror du reiser hjem solbrun med gode minner og opplevelser.

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 12 900,- pr. person

Direktefly Stavanger – Barcelona t/r
Flyavgifter
1 innsjekket bagasje + håndbagasje på flyet
Transport flyplass – hotell t/r
7 netter i delt dobbeltrom på Hotel Sol Costa Daurada 4*
Hotellskatt
7 frokostbuffeter
7 middagsbuffeter inkl. vann og 1/4 vin til middagene
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg per person:
 • Enkeltrom kr 3 500,-

Tips

Påmelding med pris på de frivillige utfluktene sendes ut 3 mnd før avreise.

Ønsker du å fly fra annen flyplass enn Stavanger, kontakt oss for et uforpliktende tilbud.

Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs, flyavgift, endringer i program, flytider og samt eventuelle trykkfeil. 

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 3000,- innbetales innen 14 dager.
Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren. Hvis depositum ikke er kommet på Norsk Tur sin konto senest 2 dager etter forfall, kan arrangøren heve avtalen.

Restbeløpet betales 10 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:
Innen 105 dager: arrangøren beholdet kr. 1000,- som et adm.gebyr
Mellom 104 og 70 dager: arrangøren beholder innbetalte depositum
Mellom 69 og 42 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 41 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Flyavgift refunderes i samsvar med flyselskapenes refusjonsregler.

Betingelser ved påmelding 69 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 69 dager før avreise, må hele beløpet innbetales innen 2 virkedager.
Avbestillingsregler:
Mellom 69 og 42 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 41 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp
Ved manglende betaling innen fristen, kan din reservasjon risikere å bli kansellert.

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring. Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.

Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven. Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører.

INFORMASJON OM TILSLUTNINGSFLY

Flytider
Flytidene oppført i programmet er i henhold til dagens tider oppgitt av flyselskapene. De endelige tidene vil først bli bekreftet ved billettutstedelse som skjer ca 2 uker før avreise.
Ved vesentlige tidendringer eller endring av flyselskap før billettutstedelse, vil informasjon bli gitt.

Tilslutningsfly
Ønskes utreise fra en annen flyplass i Norge, er vi behjelpelig med dette. Vennligst kontakt oss i god tid før avreise, og du vil motta et pristilbud fra oss.
Vi booker en gjennomgående billett der dette er mulig, noe som betyr at ved eventuelle forsinkelser er du ikke selv økonomisk ansvarlig.

Tilslutningsfly booket på egenhånd
Hvis du bestiller tilslutningsbillett på egenhånd, vil den ikke bli gjennomgående og du er selv økonomisk ansvarlig.
Ved forsinkelser slik at du ikke når gruppens fly på utreisen eller ditt tilslutningsfly på hjemreisen, er du ansvarlig for å dekke kjøp av ny billett til/fra destinasjonen.
Vi anbefaler at du booker med god tidsmargin til oppsatt avgang med gruppen, minimum 3 timer før avgang. Normalt får du ikke sendt din bagasje gjennomgående til den destinasjonen du skal til, men må ta bagasjen ut og sjekke denne inn på nytt for din videre reise. Dette gjelder både ut- og hjemreise.
Dersom gruppens flytider endres, må du selv dekke kostnaden for endring av tilslutningsbillett eller evt. kjøp av ny billett, hvis denne er kjøpt på egenhånd.
Vær også oppmerksom på at hvis utreisebilletten ikke benyttes, er det mange flyselskap som automatisk kansellerer returbilletten.
Dersom den bestilte reisen blir kansellert, og du selv har bestilt tilslutningsbillett, dekkes ikke denne kostnaden av Norsk Tur.

Flytider
30.september
 • 11:45 - 14:45
  Stavanger Barcelona
07.oktober
 • 08:00 - 11:05
  Barcelona Stavanger