10. - 12. juni 2022

Odal Sparebank til Bergen

-hovedstaden i Fjordnorge

Som europeisk kulturby, verdensarvby og UNESCO matby tilbyr Bergen opplevelser og kultur på høyt nivå. Bergen er selve hjertet i de norske fjordene, og gir deg en ideell kombinasjon av natur, kultur og storbyopplevelser. Uansett årstid. Så her er det bare å glede seg til en helg full av opplevelser!

Dagsprogram

Dag 1
Ankomst Bergen med middag på Bryggen
Dag 2
Sykkeltur, Fløibanen og gourmetmiddag på en øy
Dag 3
Formiddag fri, felles lunsj og hjemreise
cablecar on the mountain
Copyright Espen Haagensen
buidling by the sea
Copyright Nordlandsblog.com

Program

 • Dag 1 Ankomst Bergen med middag på Bryggen
  Inkluderte måltider: Middag

  Vi flyr fra Oslo Lufthavn til Flesland, der en buss står og venter på å kjøre oss inn til Bergen sentrum. Etter ankomst sjekker vi inn på Hotel Norge by Scandic. Hotellet åpnet første gang i 1885, og har siden åpningen vært et ikon og et av Bergens mest prominente hoteller. I 2018 ble hotellet totalrenovert og fremstår nå som et ikonisk og moderne hotell – og en livlig møteplass der det lokale møter det internasjonale i en levende og unik atmosfære. Hotellet har en moderne, uformell og internasjonal atmosfære der interiøret består av moderne design med mange særegne detaljer av høy kvalitet. Hotellet har 415 nye og lekre hotellrom med flotte vinduer fra gulv til tak som inviterer fjellene, lyset og bymiljøet inn.

  Gled deg til kveldens middag! Vi spaserer fra hotellet gjennom Torgallmenningen og til Bryggen. Her er det duket for middag på Bryggeloftet, et tradisjonsrikt sted med hyggelig og historisk loftsstue som serverer skikkelig god, lokal mat i hjertet av Bryggen i Bergen.

  Copyright Jens Henrik Nybo-Innovation Norge
 • Dag 2 Sykkeltur, Fløibanen og gourmetmiddag på en øy
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Vi starter dagen med en sykkeltur i Bergen – en perfekt måte å oppdage sjarmerende og ukjente deler av byen på!

  Turen dekker de fleste bydelene i Bergen som Marken, Nygårdshøyden. Nøstet, Nordnes og sentrum. Av høydepunkter nevner vi her: Bergen Domkirke, Grieghallen, Knøsesmauet, Torget og Bryggen. Det er guide med på turen, og det er god tid til å stoppe å ta bilder på de mange interessante stendene underveis.

  Turen starter et stenkast fra Fisketorget og Turistinformasjonen i Bergen. Hybridsykkel og hjelm er inkludert i turen. Turen er ca 8,5 km og kan sykles av alle.

  Så skal vi prøve ut den splitternye Fløibanen! Mange tenker fortsatt på Fløibanen sine vogner som “de nye vognene”, men i 2022 er de å anse som veteran og moden for å gå i pensjon. Nå i vinter settes nye vogner inn med et moderne og tidsriktig maskineri. Vi nyter utsikten idet banen jobber seg oppover til topps. Oppe i høyden er det duket for lunsj på selveste Fløien Folkerestaurant, med uslåelig utsikt over byen. Når vi har spist, er det fritt valg om vi vil ta banen eller vandre ned til sentrum igjen på godt merkede stier.

  Det blir noen timer på egenhånd før turens høydepunkt: Ved solnedgang hentes vi av en båt ved Bryggen, som tar oss med ut i skjærgården. Nå skal vi ha en helaften med meteorologisk meny på selveste Cornelius Sjømatrestaurant. Den gastronomiske reisen starter allerede i øyeblikket vi går ombord i båten. La smaksløkene modnes under den 25 minutter lange båtturen ut til Holmen, der du får oppleve det beste av bergensk fjell-, fjord- og havlandskap.

  Cornelius holder åpent hele året. I fint sommervær åpnes skyvedører, og vi dekker bord på kaien med servering av en lettere meny. I mer ruskete vær skaper vi en lun stemning innendørs med kraftigere smaker, fyr i peisen og levende lys. Menyen er inspirert av dagens vær, kjøkkensjefens sinnsstemning, og sjømat i sesong. Tilberedt med nyskapende matlagingsteknikker og en genuin lidenskap for sjømat. Det blir retur med båt tilbake til Bryggen når kvelden er slutt.

  Copyright Norway Active
  Copyright Endre Knudsen
 • Dag 3 Formiddag fri, felles lunsj og hjemreise
  Inkluderte måltider: Frokost

  Denne siste morgenen har du mulighet til å selv velge hva du ønsker å gjøre. En bryggesleng er aldri å forakte, spesielt i juni måned.

  Bergen er forøvrig kjent for sine museer, og vi nevner noen av dem her:

  Edvard Griegs Museum på Troldhaugen er et populært museum for tilreisende fra hele verden. Her kan du besøke Grieg sitt hjem, komponisthytten og gravstedet.

  KODEs museer for kunst og design sprer seg over fire bygg i Bergen sentrum. Spennende og rullerende utstillinger i kule lokaler.

  Lepramuseet – Bymuseet i Bergen St. Jørgens hospital er et unikt kulturminne med en sterk historie. Kirken og hovedbygningen med kjøkken og pasientrom har i hovedsak fått stå uforandret etter at driften av institusjonen ble lagt ned, og en vandring her gir et nært inntrykk av tusenvis av pasienters dagligliv gjennom flere hundre år. Da de to siste leprapasientene på St. Jørgen døde i 1946, hadde begge levd her mer enn 50 år, og mer enn 500 års drift av hospitalet var over. En tidsreise bakover i tid og samtidig en autentisk opplevelse av en del av gamle Bergen som mange ikke har sett.

  Utpå ettermiddagen samles vi til turens siste lunsj, som serveres på Bien Centro Restaurant, et resultatet av kjærligheten til det enkle italienske kjøkken. Restauranten ligger i samme bygg som KODE-museet, og pizzaen bakes i en vedfyrt ovn, bygget av Stefano Ferrarra fra Napoli. Han er en av verdens aller beste ovnmakere, og kvaliteten i hans håndverk gjenspeiles i vår pizza. Det blir en sharing-meny med diverse pizza som avsluttes med en ekte italiensk dessert.

  Så går bussen ut til flyplassen for flyturen hjem til Oslo.

  copyright Regin Hjertholm

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:

Fly t/r Oslo – Bergen (delt i to grupper)
Flyskatter
1 innsjekket bagasje på flyet
Busstransport i 2 busser til flyplass-hotell/1 buss i retur
2 netter i delt dobbeltrom på Hotel Norge By Scandic
2 frokoster
2 lunsjer inkl. drikke
1 middag på Bryggeloftet Restaurant inkl. drikke
1 middag på Cornelius Sjømatrestaurant inkl. drikke
Båttransport t/r Cornelius Sjømatrestaurant
Guidet sykkeltur gjennom sentrum av Bergen (inkl. sykkelleie, hjelm og lokalguide)
Tur tur/retur med Fløibanen

Tillegg per person:
 • Enkeltrom kr 1 000,-

Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Flytider
10.juni
 • 10:40 - 11:35
  GRUPPE 1 Oslo Bergen
 • 15:30 - 16:20
  GRUPPE 2 Oslo Bergen
12.juni
 • 17:00 - 17:55
  GRUPPE 1 Bergen Oslo
 • 17:15 - 18:05
  GRUPPE 2 Bergen Oslo