11. - 18. mars 2023

Oppdagelsesreise i Marokko

– nærmere 1001 natt kommer du ikke!

Bare et steinkast fra Europa venter eventyret på oss. Kongeriket Marokko har fascinert reisende i århundrer. Det er en fremmed verden som bedårer sansene med sine farger, lyder og smaker. Bli med og opplev slangetemmere og utrolige byggverk, ta turen opp til de høye Atlasfjellene og inn i de frodige dalene med sine maleriske berberlandsbyer. Spennvidden er stor fra Saharas kamelkaravaner til de endeløse sandstrendene ved kysten der solnedgangen er en eksplosjon av farger. Du vil bli sjarmert av marokkansk gjestfrihet, og landets kjøkken begeistrer enten det
serveres på en elegant restaurant eller en lokal riad. Den eksotiske basaren i Marrakesh er høydepunktet for den handleglade, mens historiske byer som Fès og Casablanca vekker nysgjerrigheten. Bli med til et land som tar godt vare på sine gjester, med en behagelig temperatur og solrike dager som bonus!

Dagsprogram

Dag 1
Norge - Marokko
Dag 2
Marrakesh - Casablanca - Rabat
Dag 3
Rabat - Meknes - Volubilis - Fès
Dag 4
Fès
Dag 5
Fès - Marrakesh
Dag 6
Marrakesh
Dag 7
Fridag eller frivillig utflukt til Atlasfjellene med Jeep
Dag 8
Frivillig utflukt til Jardin Majorelle og hjemreise

Program

 • Dag 1 Norge - Marokko
  Inkluderte måltider: Middag

  Vi flyr fra Sola via Oslo til Marokko. Etter en kort busstur er vi fremme på hotellet vårt i Marrakesh, 2 Ciel Luxury Boutique Hotel & Spa 4*. Etter innsjekk på hotellet har vi en felles middag i hotellets restaurant

 • Dag 2 Marrakesh - Casablanca - Rabat
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  En spennende reise er i gang og vi skal utforske byer med afrikanske, arabiske, europeiske og orientalske ansikter. Vi tenker på Humphrey Bogart og Ingrid Bergmans filmklassiker når vi kjører gjennom Casablanca. Her er boulevarder og avenyer designet av franskmennene i en herlig blanding med moderne arabisk byggeskikk. Paris har Eiffeltårnet, Agra har Taj Mahal og Casablanca har Hassan 2. Moské. Verdens 3. største moské kan huse over 100 000 mennesker samtidig, og den har verdens største minaret og finesser som elektroniske dører og et tak som kan åpnes. Alt er overveldende og vakkert, med marmor, sedertre og granitt i fantasifulle formasjoner.

  Vi reiser videre til Rabat, landets hovedstad. Dette er en velholdt by hvor byråkrater, ambassadører og en voksende middelklasse lever et moderne liv. Rabats lange og fargerike historie står i stil med en enestående og fascinerende arkitektur. Før vi sjekker inn på vårt hotell Hotel Le Diwan Rabat – MGallery 4* om ettermiddagen, får vi en smakebit av det marokkanerne er mest stolte av: kongehuset sitt. Vi passerer den populære kong Mohammed 6. palass og de nærliggende regjeringsbygningene.

  Om kvelden samles vi til middag og hyggelig selskap med medreisende.

 • Dag 3 Rabat - Meknes - Volubilis - Fès
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Vi starter dagen med et besøk til det rikt utsmykkede kongelige mausoleet, der både far og farfar til dagens konge ligger gravlagt. Fra bussvinduet opplever vi et yrende og fargerikt folkeliv og vårt neste stopp har noen helt spesielle innbyggere. Ruinen Chellah møter oss
  med viltvoksende palmer, oliven-, fiken- og banantrær, majestetiske gamle tårn, tykke murer og steinbuer, og alt ser tilgrodd og forlatt ut. Det er vanskelig å forestille seg at dette en gang var en romersk by, og seinere et gravsted for sultaner. Dagens innbyggere, hundrevis av storker, ser likevel ut til å trives her. De har bygget reir på alle søyler og tak og er en sjelden og annerledes attraksjon.

  Olivenlunder og frodige vinmarker passeres før byen Meknes åpner sin byport for oss. Enorme byggverk og høye bymurer vitner om en svunnen storhetstid. Lunsjen inntar vi i en sjarmerende riad, et tradisjonelt marokkansk herskapshus med atrium og en indre hage.

  Etter lunsjen blir utsikten fra bussvinduet stadig mer storslått, før den romerske ruinbyen Volubilis kommer til syne. Romerne slo seg ned her oppe på grunn av den fruktbare jorden og alle de ville løvene som streifet rundt her. Løvene ble fanget og sendt rundt i det store Romerriket til gladiatorkamper. Den tidligere romerske hovedstaden gjenspeiler fremdeles hvilke ressurser og rikdommer romerne hadde. Utpå ettermiddagen ankommer vi Fès, en av juvelene på turen. Her sjekker vi inn på Barcelo Hotel Fès Medina 4*, før vi samles til felles middag på kvelden.

 • Dag 4 Fès
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Marokko har hatt flere stolte kongebyer opp gjennom tidene: Meknes, Marrakesh, Rabat og ikke minst Fès, etablert for 1300 år siden. På midten av 800-tallet hadde byen fått sitt første universitet og ble raskt et senter for tro, kultur og vitenskap. Man tror også at Fès på 1100-tallet var verdens største by, og i middelalderen hadde byen 800 moskeer! Fès har beholdt sin storhet, og i 1981 kom den på Unescos verdensarvliste. Fra en festning høyt over byen får vi en storslagen utsikt over gamlebyen – medinaen. Det er et overveldende syn som møter oss. Bebyggelsen er tett i tett så langt øye kan se, med høye fjelltopper beskyttende rundt byen. Trolig er denne medinaen verdens største bilfrie område. Vi blir hensatt til en annen tidsalder når vi spaserer gjennom byporten – til et sted hvor tiden har stått stille i hundrevis av år. Det er et konglomerat av smug og smale gater og himmelen skimtes bare i små øyeblikk av gangen før en ny overbygget passasje dekker oss. Byen lever i dag av ull-, bomull-, skinn-, teppe- og såpeindustri, forretningene bugner av alle slags eksotiske varer, og små hjemme-industrier finnes på hvert hjørne. Fra et hustak ser vi hvordan saueskinn behandles og farges for hånd i store bassenger under oss, og på besøk i en villa får vi se de flotteste håndverksarbeider i tre, metall og marmor. En velsmakende marokkansk lunsj tilfredsstiller smaksløkene og gir oss en velfortjent pause før flere opplevelser står for tur. Utpå ettermiddagen er vi tilbake på hotellet og vi får litt tid på egenhånd før vi samles til middag om kvelden.

 • Dag 5 Fès - Marrakesh
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Mettet av inntrykk gjennom flere dager, skal vi nå ha en avslappende busstur tilbake til Marrakesh. På gode veier og med et frodig landskap som kulisse, går milene raskt unna. Guiden vår forteller om livet i Marokko og krydrer turen med landets spennende historie. Vi stopper for beinstrekk underveis og dagens lunsj spiser vi i byen Beni Mellal. Utpå ettermiddagen ankommer vi igjen landets mest kjente by, Marrakesh. Innsjekk på hotellet 2 Ciel Luxury Boutique Hotel & Spa 4* og felles middag om kvelden.

 • Dag 6 Marrakesh
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Vårt neste høydepunkt står for tur når vi i dag inntar gamlebyen i Marrakesh. Medinaen utfordrer alle sanser og skjerper appetitten. Som et pumpende hjerte med sentrale handlegater som store årer og smale gater som et fint forgreinet nett av vener er dette et opplevelses- og handleeldorado. Varer vi bare kan drømme om å finne i norske butikker, tilbys til latterlig lave priser. Det er spennende å prute med lokalbefolkningen, og det er like tilfredsstillende hver gang man gjør et kupp. Alle steder hilses vi velkommen av blide og imøtekommende marokkanere. På Djemaa El-Fna-plassen eksploderer livet foran øynene på oss – medisinmannen med sin blå turban tilbyr pulver og urter som kurerer alt mens en akrobattropp med en dansende ape prøver å tiltrekke seg oppmerksomheten. Slangetemmerens fløytespill blander seg med bønnerop fra moskeene, mens en gjøgler samler mange nysgjerrige tilskuere. Har du tannverk finnes det alltid en håndverker som har spesialisert seg på tann-trekking, og ønsker du en hennatatovering blir du raskt tatt hånd om. Etter lunsj på egenhånd kan du tilbringe resten av dagen i denne eksotiske verdenen, eller returnere til hotellet hvor solstolen og bassenget venter. Felles middag på kvelden.

 • Dag 7 Fridag eller frivillig utflukt til Atlasfjellene med Jeep
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  En avslappende dag ved bassenget, eller shopping og en spasertur i nybyen? Dagen er din!

  Liker du spektakulære naturopplevelser, anbefaler vi dagens utflukt. Med jeeper tar vi oss opp mot Atlasfjellene, Nord-Afrikas høyeste fjellkjede, til primitive berberlandsbyer. Snø på toppene gir oss litt hjemlengsel, men det er også det eneste som minner om Norge. Vi besøker en gjestfri familie i en fjellandsby og en liten fabrikk som lager kremer, såper og oljer av argantreet. Naturen er vill og vakker og har sin helt spesielle flora. Vi klatrer videre i landskapet og kjører igjennom små berberlandsbyer. Berberne var den opprinnelige befolkningen i Marokko som alltid har livnært seg av jordbruk og sauehold. Dagens lunsj spiser vi under skyggefulle telt ved en idyllisk innsjø, før vi returnerer til Marrakesh utpå ettermiddagen.

  Turens avslutningsmiddag holdes i den storslåtte riaden Dar Zellij!

 • Dag 8 Frivillig utflukt til Jardin Majorelle og hjemreise
  Inkluderte måltider: Frokost

  Denne siste formiddagen er det mulig å melde seg på utflukt der vi kjører med buss for å se enda mer av alt denne byen har å by sine besøkende. I tillegg til den sjarmerende gamlebyen har Marrakesh også en ny bydel, med elegante gater, butikker og grøntområder. Motedesignere, arkitekter, musikere og skuespillere fra hele verden bor her og er med på å gi byen et internasjonalt jetset-preg. Vi besøker Jardin Majorelle som moteskaper Yves Saint Laurent overtok på begynnelsen av 60-tallet. Franskmannen var inspirert av orientalske og afrikanske landskaper og parken hans er full av vakre palmer, bougainvillea, bambus og kaktus.

  Flyet har avgang utpå ettermiddagen. Vi har fått en smakebit av livet i Marokko og inntrykkene vil være med oss i lang tid fremover.

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 23 500,- pr. person

Fly Stavanger – Marrakesh t/r
Flyavgifter
1 innsjekket bagasje
Busstransporter hele turen
7 netter i delt dobbeltrom
7 frokoster
4 lunsjer
7 middager
Sightseeing, rundtur og inngangspenger i henhold til program
Lokal guide på utflukter
Reiseleder fra Norsk Tur
1 natt i delt dobbeltrom på hotell ved Gardermoen ved hjemreise

Tillegg per person:
 • Enkeltrom kr 4 000,-
 • Utflukt til Atlasfjellene i Jeep kr 990,-
 • Utflukt til Jardin Majorelle kr 400,-

Frivillige utflukter har bindende påmelding. Vi tar forbehold om nok påmeldte for gjennomføring av disse utfluktene.
Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 3000,- innbetales innen 14 dager.
Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren.

Restbeløpet betales 8 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:
Innen 105 dager før: arrangør beholder et adm.gebyr på kr 1000,- per person
Mellom 104 og 56 dager: arrangøren beholder innbetalte depositum
Mellom 55 og 32 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 31 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Flyavgift refunderes i samsvar med flyselskapenes refusjonsregler.

Betingelser ved påmelding 45 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 45 dager før avreise, må hele beløpet innbetales innen 2 virkedager.
Avbestilles turen etter betaling, beholder arrangøren 100 % av totalt fakturert beløp.
Ved manglende betaling innen fristen, kanselleres din reservasjon.

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring. Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.

Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven. Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører

Informasjon om tilslutningsfly
Flytider
Flytidene oppført i programmet er i henhold til dagens tider oppgitt av flyselskapene. De endelige tidene vil først bli bekreftet ved billettutstedelse som skjer ca 3 uker før avreise.
Ved vesentlige tidendringer eller endring av flyselskap før billettutstedelse, vil informasjon bli gitt.

Tilslutningsfly
Ønskes utreise fra en annen flyplass i Norge, er vi behjelpelig med dette. Vennligst kontakt oss i god tid før avreise, og du vil motta et pristilbud fra oss.
Vi booker en gjennomgående billett der dette er mulig, noe som betyr at ved eventuelle forsinkelser er du ikke selv økonomisk ansvarlig.

Tilslutningsfly booket på egenhånd
Hvis du bestiller tilslutningsbillett på egenhånd, vil den ikke bli gjennomgående og du er selv økonomisk ansvarlig.
Ved forsinkelser slik at du ikke når gruppens fly på utreisen eller ditt tilslutningsfly på hjemreisen, er du ansvarlig for å dekke kjøp av ny billett til/fra destinasjonen.
Vi anbefaler at du booker med god tidsmargin til oppsatt avgang med gruppen, minimum 3 timer før avgang. Normalt får du ikke sendt din bagasje gjennomgående til den destinasjonen du skal til, men må ta bagasjen ut og sjekke denne inn på nytt for din videre reise. Dette gjelder både ut- og hjemreise.
Dersom gruppens flytider endres, må du selv dekke kostnaden for endring av tilslutningsbillett eller evt. kjøp av ny billett, hvis denne er kjøpt på egenhånd.
Vær også oppmerksom på at hvis utreisebilletten ikke benyttes, er det mange flyselskap som automatisk kansellerer returbilletten.
Dersom den bestilte reisen blir kansellert, og du selv har bestilt tilslutningsbillett, dekkes ikke denne kostnaden av Norsk Tur.

Flytider
11.mars
 • 09:40 - 10:35
  Stavanger Oslo
 • 13:00 - 17:50
  Oslo Marrakesh
18.mars
 • 18:40 - 23:40
  Marrakesh Oslo
19.mars
 • 10:20 - 11:15
  Oslo Stavanger