21. - 24. september 2023

Advokatforeningen i Agder til Piemonte

Påmeldingsfrist 30. januar 2023

Advokatforeningen i Vest-Agder har gleden av igjen å ønske velkommen til en langweekend i Piemonte, den italienske gourmatregionen som var reisemålet vårt også i 2019. Også denne gangen venter god mat, med fremragende ingredienser som trøfler, oliven og hjemmelaget pasta, akkompagnert av gode viner både med og uten bobler. Verdenskjente navn står i kø med Barolo og Barbaresco i spissen. I tillegg venter vakkert landskap, landsbyer og slott på åstoppene, byer med rik historisk og kulturell arv.  Gled deg til sykling langs vinrankene på el-sykkel, et besøk inn i de underjordiske vinkatedralene i Canelli og herlig middag i et slott fra 1100-tallet. Bli med og oppdag ”slow food”-bevegelsens vugge!

Dagsprogram

Dag 1
Ankomst Piemonte. Lunsj på vingård og buss til Hotell Albergo dell’Agenzia
Dag 2
Tour de Barolo – sykkeltur og vingårdsbesøk. Slottsmiddag om kvelden
Dag 3
Faglig samling. Utflukt til Canelli med lunsj i Neive. Egentid i gamlebyen Alba
Dag 4
Hjemreise
grapes
Nebbiolo druer
tower and pool
Castello di Santa Vittoria
man with flower
Marc Lanteri
Stone buildings and blue skye
Visit Barolo
Appetizers
Casa Sukula

Program

 • Dag 1 Ankomst Piemonte. Lunsj på vingård og buss til Hotell Albergo dell’Agenzia
  Inkluderte måltider: Lunsj, Middag

  Vi flyr med SAS til Milano Malpensa og starter vår innholdsrike weekendtur med et besøk på en vingård i vindistriktet Verbano. I stilrene og toppmoderne lokaler får vi smake edle dråper og høre om hvordan det er å produsere viner i den nordlige delen av Piemonte. Bussturen videre sydover gir oss et inntrykk av en region der man produserer ris til den karakteristiske risotto-retten i Nord-Italia. På ettermiddagen er vi fremme ved hotellet vårt; Hotell Albergo dell’Agenzia som ligger noen få kilometer fra Alba og Bra, mellom to unike territorier som Langhe og Roero – et UNESCOs verdensarvsted. Hotellet  er en del av komplekset som også huser University of Gastronomic Siences og Blanca del Vino, så gled deg til god mat og drikke under kveldens middag på hotellet.

  Cantine Crola
 • Dag 2 Tour de Barolo – sykkeltur og vingårdsbesøk. Slottsmiddag om kvelden
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Vi starter dagen med en sykkeltur gjennom Barolodistriktet. Piemonte er kupert, så vi velger å bruke el-sykler av høy standard. Mens vi triller opp og ned gjennom landsbyer og forbi vinranker nyter vi utsikten, lyder og lukter. Vi passerer den lille landsbyen Barolo som har gitt navnet til denne eksklusive vinregionen. Landsbyene her nærmest ber om å bli tatt bilde av, der de ligger som perler på en snor langs åskammene, med sine pittoreske smug og vinranker på alle kanter. Dagens guide er selv bosatt her og har mange lokale hemmeligheter å dele oss underveis. Dagens høydepunkt blir kanskje besøket i Casa Sukula, vingården til guiden vår, Riikka. Her står Riikkas ektemann klar med noe godt å bite i, og i glasset er selvsagt vin fra gårdens egen produksjon – perfekt tilpasset maten. Resten av ettermiddagen er til egen disposisjon. Piemonte er kjent for sine eksepsjonelle viner og er et paradis for matelskere! Med forbehold om ledig kapasitet blir kveldens middag servert på restaurant Grinzane Cavour som er anbefalt i Michelin-guiden. Her får du alt du kan forvente av sjefskokk Marc Lanteri, både hva presentasjon, smak og service angår. Som en ekstra bonus ligger restauranten i et slott fra 1100-tallet, en severdighet i seg selv. Dette blir en dag du garantert vil huske lenge!

  Photo by Rachel Martin
  Photo by Lucia Gherra
 • Dag 3 Faglig samling. Utflukt til Canelli med lunsj i Neive. Egentid i gamlebyen Alba
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Etter en god frokost på hotellet blir det faglig påfyll, program kommer. Deretter kjører vi «over heia» til Canelli, også kjent som verdens spumante-hovedstad. Her skal vi besøke Contratto, den eldste produsenten av spumante, musserende vin i Italia. I snart 150 år har de laget bobler etter champagnemetoden, eller «metodo classico» som det heter i Italia. Stedet har et historisk sus over seg og er det man kan betegne som et paradis for vinelskere. Det er en spesiell følelse å vandre rundt i den 5000 m2 store katedralaktige vinkjelleren som er tildelt en plass på UNESCOs verdensarvliste. Etter besøket i Canelli fortsetter bussen til den vakre lille middelalderbyen Neive i vindistriktet Langhe. Vi får servert lunsj her og spaserer gjennom de innbydende smugene på vei tilbake til bussen. Resten av ettermiddagen tilbringes i regionens største by og handelsnerve Alba, der vi får tid på egenhånd til å utforske gamlebyen og shopping for de som ønsker det. Skinn, kashmir, urter, trøfler og mye annet herlig er å få kjøpt her. Bussen kjører oss så tilbake til hotellet hvor vi får litt tid til å finne roen før det blir middag på en flott restaurant i åsene nedenfor La Morra.

  Langhe-Experience
  Il Vigneto
 • Dag 4 Hjemreise
  Inkluderte måltider: Frokost

  Denne siste formiddagen kan du ha til egen disposisjon. Bussen kjører oss om ettermiddagen direkte til Malpensa flyplass i Milano, der flyet bringer oss tilbake til Kristiansand i løpet av kvelden.

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 21 200,- pr. person

Fly Kjevik-Milano med SAS t/r
Flyavgifter
1 inkludert bagasje på flyet
Busstransport til alle utflukter nevnt i programmet
3 netter i delt dobbeltrom på Hotell Albergo dell’Agenzia 4*
3 frokoster
3 lunsjer
3 4-retters middager på fine restauranter hvorav en på hotellet
2 glass vin og mineralvann til alle inkluderte måltider
3 vinsmakinger
Utflukter i henhold til program
Lokalkjent engelsktalende guide på utflukter dag 2 og 3
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg per person:
 • Enkeltrom kr 3 600,-

Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift.  Turprisen er basert på 28 betalende deltakere, ved færre i antall vil det være en prisøkning.

Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil. 

Påmeldingsfrist 30. januar 2023

 

 

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 4000,- innbetales innen 7 dager.
Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren.

Restbeløpet betales 8 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:

Innen 105 dager før: arrangør beholder et adm.gebyr på kr 2000,- per person
Mellom 104 og 63 dager: arrangøren beholder innbetalte depositum
Mellom 62 og 46 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 45 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Flyavgift refunderes i samsvar med flyselskapenes refusjonsregler.

Betingelser ved påmelding 45 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 45 dager før avreise, må hele beløpet innbetales innen 2 virkedager.
Avbestilles turen etter betaling, beholder arrangøren 100 % av totalt fakturert beløp.
Ved manglende betaling innen fristen, kanselleres din reservasjon.

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring. Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.

Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven.
Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører.

INFORMASJON OM TILSLUTNINGSFLY

Flytider
Flytidene oppført i programmet er i henhold til dagens tider oppgitt av flyselskapene. De endelige tidene vil først bli bekreftet ved billettutstedelse som skjer ca 3 uker før avreise.
Ved vesentlige tidendringer eller endring av flyselskap før billettutstedelse, vil informasjon bli gitt.

Tilslutningsfly
Ønskes utreise fra en annen flyplass i Norge, er vi behjelpelig med dette. Vennligst kontakt oss i god tid før avreise, og du vil motta et pristilbud fra oss.
Vi booker en gjennomgående billett der dette er mulig, noe som betyr at ved eventuelle forsinkelser er du ikke selv økonomisk ansvarlig.

Tilslutningsfly booket på egenhånd
Hvis du bestiller tilslutningsbillett på egenhånd, vil den ikke bli gjennomgående og du er selv økonomisk ansvarlig.
Ved forsinkelser slik at du ikke når gruppens fly på utreisen eller ditt tilslutningsfly på hjemreisen, er du ansvarlig for å dekke kjøp av ny billett til/fra destinasjonen.
Vi anbefaler at du booker med god tidsmargin til oppsatt avgang med gruppen, minimum 3 timer før avgang. Normalt får du ikke sendt din bagasje gjennomgående til den destinasjonen du skal til, men må ta bagasjen ut og sjekke denne inn på nytt for din videre reise. Dette gjelder både ut- og hjemreise.
Dersom gruppens flytider endres, må du selv dekke kostnaden for endring av tilslutningsbillett eller evt. kjøp av ny billett, hvis denne er kjøpt på egenhånd.
Vær også oppmerksom på at hvis utreisebilletten ikke benyttes, er det mange flyselskap som automatisk kansellerer returbilletten.
Dersom den bestilte reisen blir kansellert, og du selv har bestilt tilslutningsbillett, dekkes ikke denne kostnaden av Norsk Tur.

Flytider
21.september
 • 06:00 - 07:15
  Kristiansand København
 • 08:25 - 10:30
  København Milano Malpensa
24.september
 • 18:15 - 20:50
  Milano Malpensa Oslo
 • 21:50 - 22:35
  Oslo Kristiansand