23. - 26. september 2021

Postpensjonistene i Hordaland

Bli med oss til Stadlandet og Vågsøy

Landet vårt er fullt av opplevelser – Stadlandet er intet unntak, spekket med natur, opplevelser og attraksjoner.
Lenger vest kommer du ikke! På veien nordover skal vi innom Vardøtangen, Norges vestligste fastlandspunkt. Om bord i Nordleds behagelige hurtigbåt, vil vi virkelig få et inntrykk av hvordan vestlandsbonden og fiskeren har levd og livnært seg gjennom flere hundre år. Vi kan nesten ta på svabergene underveis, slik føles det. Og det går fint å ta en tur på dekk – husk å ha kamera lett tilgjengelig, fotomotivene kan være mange.
I en topp moderne turbuss med behagelige seter og god beinplass skal vi på tilbakeveien nyte vestlandsnaturen sett fra landsiden. Vi skal kjøre på veier der vi både holder oss fast og lukker øynene, tar ferjen over Norges lengste fjord og ser steder der alle trur «at ingen kunne bu».
Og det beste – turen inkluderer alt, med unntak av drikke til måltidene!

Dagsprogram

 • Dag 1 Fra Bergen med båt til Selje og sightseeing på Stadlandet
 • Dag 2 Utflukt til Vestkapp og øya Selja
 • Dag 3 Utflukt til Kråkenes, Refviksanden, Måløy og Kannesteinen
 • Dag 4 Fra Leikanger til Bergen
Stad Klosterbåten
Copyright: Terje Rakke/Nordic Life
Stadt natur norge
Copyright Ervik-CH – VisitNorway.com
middag mat vestlia resort norge
Copyright Vestlia Resort

Program

 • Dag 1 Fra Bergen med båt til Selje og sightseeing på Stadlandet
  Inkluderte måltider: Lunsj, Middag

  Vi treffes på Strandkaien allerede kl. 07.30 med båtavgang kl. 08.00. Mottoet er: Ut på tur – aldri sur, og vi er kledd for skiftende vær. Reiselederen er det nok mange som kjenner, Berith skal ta dere med til sine hjemlige trakter og gi oss inntrykk og opplevelser som bare en «innfødt» kan gjøre. Er vi heldige får vi sitte i et avgrenset område om bord i båten. Det tror vi alle vil sette pris på, tenk at nå kan vi endelig møtes igjen etter et langt korona-avbrekk.
  Båtturen går nesten alt for fort – vi passerer så utrolig mange spennende steder underveis. På Skjerjehamn hilser vi på statuen av kong Olav, vi passerer oppdrettsanlegg og tallrike øyer her ute i havgapet.

  Kl. 13.05 ankommer vi Selje, hvor bussen vår og en hyggelig sjåfør ønsker oss velkommen. De skal være med oss på resten av turen. Vi kjører til Leikanger og Stad Hotel hvor vi skal bo de neste 3 nettene.
  Lunsjen står klar og deretter sjekker vi inn på rommene våre.

  Hotellet ligger i havgapet på Stadlandet. Det består av den renoverte Furebuda og den nyoppbygde Hoddevikbuda. Furebuda var opprinnelig ei fiskebod med fryselager. Fiskeboda ble bygd om til restaurant og pub i 2001. I 2017 ble Furebuda utvidet til et lite og koselig hotell. I 2019 utvidet eierne ytterligere, og bygde opp igjen Hoddevikbuda til en toppmoderne hotellfløy som også har et museum med historisk sjarm. I museet er det brukt samme treverket som var på den opprinnelige Hoddevikbuda. Dette er et hotell med sjarme som passer inn på Stadlandet.
  Om ettermiddagen skal vi bli bedre kjent med Stad. Vi skal kikke på Olavskrossen i Leikanger. I år 997 forteller sagaen at det på Dragseidet ble kristnet 4 fylker av Olav Tryggvason og her ble det i 1913 reist et minnesmerke. Bussen tar oss med nordvest til den lille bygda Ervika som ligger i ei idyllisk vik med velholdte gårder spredt utover i landskapet. Bygda kan skilte med en av Norges beste strender for surfere. Like i nærheten ligger Hovden som har en dramatisk krigshistorie. Her er ruiner etter festningsanlegg som tyskerne bygde under 2. verdenskrig ved hjelp av krigsfanger fra Russland og Ukraina. Den tyske marinen kunne herfra verne egne konvoier som kom seilende rundt Stad mot allierte flyangrep. Mange døde i fangenskap her og det ble seinere bygget et minnekapell.
  Vi tar en spasertur for å kikke på grotten tyskerne bygde.
  Tilbake i Leikanger og vårt hotell kan vi glede oss til kveldens middag.

  Copyright: Hotel Stad
 • Dag 2 Utflukt til Vestkapp og øya Selja
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Etter en god frokost starter turen til Vestkapp med Norges vestligste fjellplatå Kjerringa som ruver 496 m over havet. Ingen steder i landet har så skiftende vær, fra speilblankt hav til tåke, storm eller orkan.
  Når været er klart er utsikten spektakulær, med panoramautsikt i alle retninger.
  Herfra kan man skimte Sunnmørsalpene, Ålfotbreen og det storslagne Stadhavet. Mangt et forlis har funnet sted når skipene skulle runde Stad og Vestkapp.

  Turen fortsetter sørover og i Selje spiser vi lunsj, før vi går ombord i Klosterbåten til øya Selja. Her ligger de imponerende ruinene til Selje kloster, grunnlagt rundt år 1100 på stedet der den kvinnelige helgenen Sunniva på 900-tallet seilte ut fra Irland og forliste og drev i land her. Engelske benediktinermunker bodde i klosteret.
  Klosterruinene ligger idyllisk til nær havet, med sitt majestetiske Albanustårn ruvende14 m høyt. Ruinene av kirken, klosteret, terrassen og murene viser oss steinarkitektur på sitt beste. Man undres hvor all steinen ble fraktet til øya fra.
  Båt tilbake til Selje og buss videre til vårt hotell.

  Vi samles til middag og hyggelig samvær på hotellet om kvelden.

  Copyright: Andres Duran
  Copyright Nordic Life Terje Rakke
 • Dag 3 Utflukt til Kråkenes, Refviksanden, Måløy og Kannesteinen
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Dagens heldagstur er full av høydepunkter. Vi kjører sørover, via Bryggja, over den 1,2 km lange Måløybrua til Vågsøy som har mye å vise sine besøkende. Første stopp er Refviksanden, en naturlig hvit sandstrand dannet av skjellfragmenter, over 1 km lang. Den har flere ganger blitt kåret til Norges fineste strand. Her kan man spasere eller vasse barbeint og plukke skjell?

  Så står Kråkenes Fyr for tur, en viktig værstasjon for Meteorologisk institutt. Her får vi en fantastisk utsikt til Stadhavet. Når værmeldingen sier full storm på Stad er det nesten alltid orkan her. Lunsj spiser vi i Måløy, en liten by ved Ulvesundet.
  Turen fortsetter via Vågsberget som tidligere var et av mange handels- og gjestgiversteder langs kysten. Vi kjører forbi fredede hus fra 1800-tallet. Gled deg til neste stopp i den lille bygda Oppedal. Gjennom tusenvis av år har is, havbølger og småstein formet Kannesteinen, et unikt naturfenomen. Den 3 meter høye steinen står stolt på sin stett og tar imot havet i all slags vær.

  For at du skal få oppleve så mye som mulig denne dagen følger vi kystveien tilbake og fra bussvinduet passeres den lille Venøya, deretter kommer Barmøya til syne, kjent for flott turterreng og et levende bygdesamfunn.
  Vi nyter kveldens siste middag på hotellet og håper på en flott solnedgang.

  Copyright: Visit FjordKysten
  Copyright: Vidar Molokken/Visit Norway
 • Dag 4 Fra Leikanger til Bergen
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj

  Etter opplevelsesrike dager er det tid for å ta farvel med Stadlandet hvor vi har opplevd halvøya Stad med nærliggende øyer, helt nordvest i Vestland fylke.
  Vi ferjer fra Stårheim til Isane og kjører rundt fjellområdene og Ålfotbreen som er den vestligste isbreen i Norge. Området her skal være rester av en fjellkjede som for 400 millioner år siden strakte seg like høgt som Himalaya. I dag rager den høyeste toppen1670 moh.
  Vi passerer den idylliske bygda Eikefjord som ligger innerst i Eikefjorden, kommer til Førde hvor vi stopper for lunsj og fortsetter sørover.

  Vi ferjer fra Lavik til Oppedal og utpå ettermiddagen er vi tilbake i Bergen etter fire dager med mange flotte opplevelser sammen med hyggelig medreisende.

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 7 990,- pr. person

Ferje Bergen – Selje
Bussturen i moderne turbuss fra Tide
3 netter på Stad Hotel i delt dobbeltrom
3 frokoster
4 lunsjer
3 middager
Inngangspenger
Båt til Selja
Reiseleder Berith Silden fra Norsk Tur

Påmeldingsfrist: 8. september

Tillegg:
 • Enkeltrom kr 900,-

Vi tar forbehold om endringer i program og eventuelle trykkfeil.

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 2000,- innbetales innen 7 dager.
Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren.

Restbeløpet må være betalt 2 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:
Mellom 29 og 15 dager før avreise: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 14 og 0 dager før avreise: 100% av totalt fakturert beløp

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring. Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.

Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven. Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører.

 

 

Busstider