19. - 22. oktober 2023

Agder, Rogaland og Vestafjelske Redaktørforeninger til Brüssel

Europas hjerte

Copyright Dimitris Vetsikas

Vi følger opp fjorårets suksess! Denne gangen går studieturen til hovedkvarteret for Nato og EU. Vi tror Brüssel blir et perfekt reisemål for redaktørforeningene i Agder, Rogaland og Vestland. For som ChatGPT skriver: Brüssel er Europas politiske maktsenter og sentrum for kulinariske fristelser. Stedet der beslutninger tas! Og som en viktig bonus vil du på turen knytte kontakter og deler erfaringer med gode redaktørkollegaer.
Programmet er ikke fullt ut spikret ennå, men vi har allerede avtale om å besøke Nato, og en EU-lobbyist med mange norske oppdragsgivere. Dette tror vi er en tur du ikke vil gå glipp av!

Dagsprogram

Dag 1
Oslo – Brüssel
Dag 2 og 3
Fagdager
Dag 4
Hjemreise
ASP entrance and Simone Veil esplanade of the European Parliament in Brussels
ASP entrance and Simone Veil esplanade of the European Parliament in Brussels
people cafe buildings market
Photo by Walkerssk
cooked fish on white ceramic plate
Photo by Crystal Jo
brass door knob on brown wooden door
Photo by Chris Curry

Program

 • Dag 1 Oslo – Brüssel

  Vi flyr fra ulike flyplasser til Oslo og fortsetter samlet med direktefly til Brüssel.
  Buss inn til sentrum og innsjekk på Hotel Marivaux som ligger en 10 min. spasertur til Grand Place, Brüssels hjerte. Vi ankommer ca. kl. 21.30 og det er ikke lagt opp til felles middag første kvelden.

  Brüssel er kunst, kultur, mat og livsglede. Den verdensberømte Grand Place, omringet av 40 flotte bygninger i gotisk og barokkstil er byens hjerte og møteplass. Her ruver det imponerende Rådhuset i stor kontrast til byens mest berømte fonteneskulptur , Manneken Pis. Den er blitt et velkjent symbol på byen og dens innbyggere, med sin særegne humoristiske sans og uhøytidelige væremåte. Torget er selvfølgelig på UNESCOs verdenskulturarv liste. Som administrativt hjertet for EU, hvor Europas nåtid og fremtid debatteres og stakes ut, har Brüssel fått en helt spesiell plass i Europa. Litt utenfor bykjernen finner vi Atomium, et byggverk som ble bygget til Verdensutstillingen i 1958, omtalt som Brüssels Eiffeltårn.

  Gled deg til interessante dager, og innimellom fagprogram – ikke glem å smak på det Belgia er mest kjent for – sjokolade, blåskjell, vafler og øl!

  Photo by François Genon
 • Dag 2 og 3 Fagdager
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Det jobbes med fagprogrammet disse dagene, som vi tror både vil bli interessant og lærerikt.
  På fredagen legger vi opp til ett to timers møte på NATOs hovedkvarter. I tillegg skal vi besøke et av byens Mediehus, det jobbes med å få til et møte hos Groupe Rossel som vi håper går i orden.
  Etter lunsj blir det ett to-timers møte med en EU-lobbyist. Vi tror man da kan få tips og innspill til saker som lokale mediehus kanskje kan se nærmere på.

  På lørdagen settes det av tid til en solid runde «rundt bordet» med alle deltagerne fra redaktørforeningen. Dette var et viktig innslag under vår studietur i fjor. En nyttig arena for deling av synspunkter og utveksling av verdifulle erfaringer.
  Dersom NRK-korrespondent Simen Ekern er i Brüssel, håper vi han har anledning til å komme innom oss her.

  Nettsiden vil bli oppdatert med navner og timing når hele fagprogrammet er klart.

  Photo by Martin Krchnacek
 • Dag 4 Hjemreise
  Inkluderte måltider: Frokost

  Formiddagen til egne opplevelser før transport til flyplassen med direktefly tilbake til Oslo og tilslutningsfly videre for de som har dette.

  Copyright Robby Mccullough
  Photo by Rehina Sultanova

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 10 990,- pr. person

Direktefly Oslo – Brüssel t/r
Flyskatt
1 innsjekket bagasje
Transport flyplassen – hotell t/r
3 netter i sgl. rom på Hotel Marivaux 4*
Citytax
3 frokoster
1 lunsj
2 middager
Drikke til inkl. måltider

Tillegg per person:
Valgfrie aktiviteter
 • Tilslutning Kristiansand
 • Tilslutning Stavanger
 • Tilslutning Haugesund
 • Tilslutning Bergen
 • Tilslutning Førde
 • Tilslutning Ørsta Volda
 • Tilslutning Sogndal
 • Tilslutning Sandane

Dersom du ønsker at Norsk Tur skal booke tilslutningsfly, kryss av for ønsket flyplass ved påmelding og vi kontakter deg for pristilbud.

Vi oppfordrer til rask påmelding. Vi har reservert 20 plasser, så her det det «førstemann til mølla».

Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 3000,- innbetales innen 14 dager.
Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren.

Restbeløpet betales 8 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:

Innen 105 dager før: arrangør beholder et adm.gebyr på kr 1000,- per person
Mellom 104 og 57 dager: arrangøren beholder innbetalte depositum
Mellom 56 og 36 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 35 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Flyavgift refunderes i samsvar med flyselskapenes refusjonsregler.

Betingelser ved påmelding 56 dager før avreise eller senere:

Hvis reisen bestilles senere enn 56 dager før avreise, må hele beløpet innbetales innen 2 virkedager.
Avbestilles turen etter betaling, gleder følgende betingelser:
Mellom 56 og 36 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 35 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp
Ved manglende betaling innen fristen, kan din reservasjon kanselleres.

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring. Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.

Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven.
Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører.

INFORMASJON OM TILSLUTNINGSFLY

Flytider
Flytidene oppført i programmet er i henhold til dagens tider oppgitt av flyselskapene. De endelige tidene vil først bli bekreftet ved billettutstedelse som skjer ca 3 uker før avreise.
Ved vesentlige tidendringer eller endring av flyselskap før billettutstedelse, vil informasjon bli gitt.

Tilslutningsfly
Ønskes utreise fra en annen flyplass i Norge, er vi behjelpelig med dette. Vennligst kontakt oss i god tid før avreise, og du vil motta et pristilbud fra oss.
Vi booker en gjennomgående billett der dette er mulig, noe som betyr at ved eventuelle forsinkelser er du ikke selv økonomisk ansvarlig.

Tilslutningsfly booket på egenhånd
Hvis du bestiller tilslutningsbillett på egenhånd, vil den ikke bli gjennomgående og du er selv økonomisk ansvarlig.
Ved forsinkelser slik at du ikke når gruppens fly på utreisen eller ditt tilslutningsfly på hjemreisen, er du ansvarlig for å dekke kjøp av ny billett til/fra destinasjonen.
Vi anbefaler at du booker med god tidsmargin til oppsatt avgang med gruppen, minimum 3 timer før avgang. Normalt får du ikke sendt din bagasje gjennomgående til den destinasjonen du skal til, men må ta bagasjen ut og sjekke denne inn på nytt for din videre reise. Dette gjelder både ut- og hjemreise.
Dersom gruppens flytider endres, må du selv dekke kostnaden for endring av tilslutningsbillett eller evt. kjøp av ny billett, hvis denne er kjøpt på egenhånd.
Vær også oppmerksom på at hvis utreisebilletten ikke benyttes, er det mange flyselskap som automatisk kansellerer returbilletten.
Dersom den bestilte reisen blir kansellert, og du selv har bestilt tilslutningsbillett, dekkes ikke denne kostnaden av Norsk Tur.

Flytider
19.oktober
 • 18:10 - 20:10
  Oslo Brussel
22.oktober
 • 15:20 - 17:20
  Brussel Oslo