17. - 24. september 2024

Bli med til Albir i Spania

Med Rieber & Søn Pensjonistforening

På solrike Costa Blanca er det godt å være turist. Dette er et av favorittstedene i Spania for nordmenn som vil oppleve «sydenstemning».  Costa Blanca kan være stolte av sine 300 årlige soldager. I dette området er det kort vei mellom sjø og fjell og landskapet i midten er krydret med idylliske steder og landsbyer. De vakre storbyene Alicante og Valencia kan lett nås med en behagelig togtur. Vi skal bo i Albir, en intim by med butikker og kafeer og kort avstand til sjøen. Albir Playa Hotel og Spa er vårt favoritt hotell her, et moderne hotell med alle de fasiliteter som vil gjøre ditt opphold til en god opplevelse, her vil du trives!  Velsmakende mat i kombinasjon med hyggelige medreisende, et godt klima og spennende utflukter –  hva mer kan man ønske seg? Bienvenido a España!

Dagsprogram

Dag 1
Bergen - Albir
Dag 2
Informasjonsmøte og spasertur med reiseleder i Albir
Dag 3
Dagen nytes
Dag 4
Formiddagsutflukt til Alicante
Dag 5
Formiddagsutflukt til Bodega Mendoza m/vinsmaking og besøk i Altea
Dag 6
Vandretur til Faro del Albir
Dag 7
Formiddagsutflukt til Guadalest
Dag 8
Hjemreise

Program

 • Dag 1 Bergen - Albir
  Inkluderte måltider: Middag

  Vi flyr direkte med Norwegian fra Flesland kl. 15.25 og etter ca 3 1/2 timer lander vi i Alicante.  Bussen kjører oss til hotellet i Albir, en tur på kun 45 minutter.

  Vi sjekker inn på Albir Playa Hotel & Spa og samles til turens første middag. Deretter møtes vi i baren og hilser på våre medreisende. Hotellet vårt har store og komfortable rom med balkong og er godt utstyrt. Luftig resepsjon med glassheis opp til rommene, gratis wifi, en hyggelig bar og gode fellesområder. Turen har full pensjon og måltidene skal nytes i Restaurant Albatros som hver dag varter opp med nye retter. både kalde og varme. Gled deg til mange gode måltider med ferske råvarer og sunn middelhavskost som bugner av vitaminer, farger og gode smaker.

  Hotellet har et stort SPA, helse- og beauty anlegg med varmtvannsbassenger, badstue, treningsapparater og flere rom hvor man kan få behandlinger og massasje – en god investering for kropp og sjel. I tillegg til et hyggelig uteområde, er det et stort supermarked like rundt hjørnet for hotellet. Og sentrum ligger rett utenfor hotelldøren. I løpet av uken vil du få tilbud om å bli med på utflukter. Disse legges til formiddag eller ettermiddag siden vi har lunsj inkludert på hotellet.

 • Dag 2 Informasjonsmøte og spasertur med reiseleder i Albir
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Albir er et av de vakreste stedene på Costa Blanca og her er det mange nordmenn som har bosatt seg. En liten hyggelig by med koselige kafeer, butikker og en lang strandpromenade. Den 600 m lange stranden blir flittig benyttet, så vel av fastboende som av turister.
  Markedsdagen i Albir er søndagen, og da er det masse liv og røre i byen. Lokalbefolkningen sikrer seg frisk frukt og grønnsaker fra området, mens turistene er mer interesserte i det store utvalget av klær, sko, vesker, smykker og mye annet til gode priser.

  Etter frokost samles vi i baren til et informasjonsmøte hvor vår reiseleder informerer om de forskjellige utfluktene vi tilbyr under oppholdet. Deretter blir det en spasertur for å bli kjent i Albir. Vi besøker det store supermarkedet som ligger ved siden av hotellet for å se på vareutvalget. Det er deilig med litt snacks og drikke på rommet, og spanske supermarkeder bugner jo av fristende tilbud, enten det er vin, frukt, kaker eller andre ting man får lyst på. Turen fortsetter gjennom byens gater og avsluttes nede på en av fortausrestaurantene ved stranda med en god kopp kaffe eller et glass kald drikke. Middelhavet frister til et godt bad, og det å sitte ute og nyte omgivelsene med gode temperaturer gjør godt for både kropp og sjel.

 • Dag 3 Dagen nytes
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Dette er en reise hvor du selv bestemmer hva du vil gjøre under oppholdet i Albir og du kan krydre dagene med det du måtte ønske. Noen vil bare nyte friheten og la dagene komme og gå, mens andre har lyst til opplevelser og utflukter.  Noen trives med å dra på oppdagelsesferd  og utforske steder på egenhånd, mens andre setter pris på organiserte utflukter.

  Kanskje finner dere sammen på ting å gjøre som ikke er beskrevet i programmet, det kan være alt fra trim- eller spaserturer til andre ting eller ideer som dukker opp,  enten på dag- eller på kveldstid.

 • Dag 4 Formiddagsutflukt til Alicante
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  I dag kan du bli med til Alicante. Byen er Costa Blancas mest autentiske storby med en over 7000-årig historie. Selv i dag kan man finne spor etter iberiske, fønikere, grekere, kartagere og romere som alle var med på å bygge dette stedet som i dag fremstår som en smakfull hovedstad med masse lokal, spansk sjarm. Det er også en av nordmenns favorittbyer i Spania.
  Gamlebyen El Barrio har sin egen stemning, her finner vi den flotte katedralen San Nicolas de Bari og herfra skuer vi opp mot den imponerende festningen Castillo de Santa Barbara. På havnepromenaden promenerer man på 6,6 millioner svarte, røde og kremfargede fliser omgitt av eksotiske palmer. Her kan man sette seg ned å nyte en cappuccino eller en mugge sangria, se på folkelivet eller handle håndverkskunst og suvenirer. Det er alltid et yrende liv på Explanada de Espana som ligger med stranda som nærmeste nabo.

 • Dag 5 Formiddagsutflukt til Bodega Mendoza m/vinsmaking og besøk i Altea
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Et vingårdsbesøk er et «must» når man er på reise i Spania. Vingården vi skal besøke i formiddag ligger kun 10 minutter busstur fra Albir. Den så dagens lys for nesten 50 år siden, da Enrique Mendoza bestemte seg for å lage vin til familieforbruk. Snart ble hans vin viden kjent i området rundt, og i dag selges vinene både på det nasjonale og internasjonale markedet. Vi skal få oppleve vinkjelleren og smake på flere viner, servert med litt snacks til.
  Turen fortsetter og etter 15 minutters kjøring ønsker den pittoreske landsbyen Altea oss velkommen. Gamlebyen som ligger på en høyde over havet, tiltrekker seg mange besøkende. Det gjør også byens flotte strandpromenade og elegante marina. På 60-tallet bodde kunstnere fra Europa i Altea, noe som fremdeles gjenspeiler seg i byens mange små butikker som tilbyr fargerik kunst og håndverk. Det sies at gamlebyen i Altea er en av de vakreste og best bevarte i hele Valencia.

   

 • Dag 6 Vandretur til Faro del Albir
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Vi skal gå i rusletempo på gode spaserveier og stoppe flere ganger underveis for å kikke på den fantastiske utsikten. Fjellformasjonen går langs hele kysten fra Benidorm til Altea og har også imponerende klipper samt en fossildyne som er blant de høyeste i Europa.
  Naturparken har et areal på 5564 hektar hvorav 80% ligger langs kysten, og har stor miljømessig, historisk og kulturell betydning.
  Vi går opp til Faro de’ l’Albir, et tolkningsssenter for naturparken, samt ruiner av Bambarda-tårnet, bygget på 1500-tallet. Her får vi en storslagen utsikt utenfor Albir, Altea og helt til Calp.
  Og hva er bedre enn et middelhavsbad på slutten av turen vår før vi inntar dagens lunsj på hotellet.

 • Dag 7 Formiddagsutflukt til Guadalest
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  På en hyggelig formiddagstur skal vi få oppleve grønnkledde fjellområder og daler, og vi stopper underveis for å beundre den fantastiske utsikten over Guadalest og fjellene omkring. Guadalest ligger 595 m.o.h og fra Albir er det kun en ½ times busstur hit. Dette er en ekte spansk pueblo med 200 innbyggerne som tar det med ro og nyter livet. Byen ble i sin tid bygget av maurene som hadde kommet hit fra Afrika og var kjent som flinke håndverkere.
  De fleste spanske landsbyer har sine spesialiteter og i denne lille landsbyen er de stolte av sin deilige Moscatelvin og den berømte lokale nisperoshonningen. Vi vandrer rundt på steinbelagte gater, innom et eller annet smug, fristes av små lokale kafeer og imponeres av at de til og med har museer i denne lille byen.
  Landsbyens kvinner lager håndarbeider som selges i små håndverksbutikker og alle puebloer med respekt for seg selv har et utvalg av spansk keramikk.
  En rolig og avslappende utflukt hvor vi på turen også vil bli bedre kjent med landskapet i denne delen av Spania.

  Copyright Samuel C.
 • Dag 8 Hjemreise
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj

  Da er vi kommet til siste dagen på turen vår. Vi skal spise både frokost og lunsj før vi ut på dagen sjekker ut av rommene våre og kjører til flyplassen i Alicante. Direktefly kl. 19.50 tilbake til Bergen gjør flyturen enkel og komfortabel.

  Dager med nye bekjentskaper hvor kanskje nye vennskap har blitt knyttet, et luksusliv på et hyggelig hotell hvor rommet ryddes og maten serveres, utflukter som har vist oss spennende steder og egentid til handling, spaserturer og hvile. Vi reiser hjem med fornyet energi for å møte høsten i Norge.

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 14 950,- pr. person

Direktefly Bergen – Alicante t/r
Flyavgifter
1 stk innsjekket bagasje
Transfer flyplass – Albir t/r
7 netter i delt dbl. rom på Albir Playa Hotel & Spa 4*
Formiddagsutflukt til Alicante
Formiddagsutflukt til Guadalest
7 frokoster
7 lunsjer
7 middager
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg per person:
 • Enkeltrom kr 2 500,-
 • Frivillig utflukt til Altea og Bodega Mendoza kr 550,-

Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.